Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف به همراه ۳۶ دفتر بسیج دانشجو و طلبه در نامه‌ای به دبیر شورای نگهبان تاکید کردند: غفلت از لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ می‌تواند تبعات بسیار خطرناکی برای کشور داشته باشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف به همراه ۳۶ دفتر بسیج دانشجو و طلبه در نامه‌ای به دبیر شورای نگهبان تاکید کردند: غفلت از لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ می‌تواند تبعات بسیار خطرناکی برای کشور داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متن این نامه به شرح زیر است:
حضرت آیت الله احمد جنتی
دبیر محترم شورای نگهبان
سلام علیکم
احتراما پیرو ارسال لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ به شورای محترم نگهبان قانون اساسی، وظیفه دانستیم نکاتی درباره لایحه مذکور را به سمع و نظرتان برسانیم تا توجه و مداقه لازم درباره آن‌ها صورت گیرد.

همانطور که مستحضرید بنابر درخواست رئیس محترم مجلس و موافقت مقام معظم رهبری، نظر کمیسیون تلفیق به عنوان نظر مجلس شورای اسلامی محسوب شده است. اگرچه به نظر می‌رسید می‌توان با در نظر گرفتن برخی ملاحظات بهداشتی و یا استفاده از بستر‌های ارتباطی مجازی، این مسئله که آینده یکساله کشور وابسته به آن می‌باشد را به نحو بهتری مدیریت کرد.

علی‌ای حال، وظیفه شورای محترم نگهبان در این‌باره سنگین‌تر شده و می‌بایست با دقت بیشتری به لایحه مذکور بپردازد. یقینا غفلت از لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ می‌تواند تبعات بسیار خطرناکی برای کشور داشته باشد.

در شرایطی که کشور با فشار همه‌جانبه بیگانگان در شرایط اقتصادی دشواری قرار گرفته است، به نظر می‌رسد تنها با اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور می‌توان بر مشکلات فائق آمد و وضع معیشت مردم را بهبود بخشید، اما در کمال تعجب بودجه سال ۱۳۹۹ با توجه به اشکالات عدیده‌ای که دارد، در اصلاح وضعیت کشور ناتوان به نظر می‌رسد.

در ذیل به تعدادی از اشکالات عمده و اساسی بودجه سال ۹۹ می‌پردازیم.
۱. ارقام غیر واقعی درآمد‌ها
در شرایطی که صادرات نفت کشورمان به دلیل تحریم‌های ظالمانه کاهش یافته و طبق آمار غیر رسمی کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز می‌باشد، این رقم در بودجه ۹۹ یک میلیون بشکه در روز در نظر گرفته شده که فاصله قابل توجهی با واقعیت دارد و در کمال تعجب سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه، رقم اعلام شده در لایحه را " امیدآفرین " می‌خواند. بدیهی است عرصه بودجه و برنامه ریزی برای کشور محل مواجهه با واقعیات و نه خیال پردازی است و کسری بودجه ناشی از این اختلاف، قطعا فشار‌های زیادی در جهت افزایش غیرمتعارف پایه پولی به همراه داشته که موجب آسیب رسیدن به معیشت مردم خواهد شد.

۲. تخصیص ارز دولتی برای واردات برخی کالا‌ها
پس از مشکلات گسترده و عدیده‌ای که توزیع ارز ۴۲۰۰ تومان در بهار سال جاری برای اقتصاد کشور داشت و در حالی‌که بسیاری از کارشناسان تصمیمی دولت را اشتباه دانسته‌اند، مجددا مبلغ ۱۰.۵ میلیارد دلار ارز از محل صادرات نفت برای واردات کالا‌های اساسی اختصاص یافته است. مشخص است این تصمیم مجددا باعث توزیع رانت بین عده‌ای خاص و سودجو خواهد شد این در حالی است که در شرایط سخت کشور می‌بایست بهترین استفاده از این منابع صورت می‌گرفت. از سوی دیگر ارقام غیر واقعی فروش نفت ممکن است منابع تعهد شده برای این موضوع را هم با مشکل روبرو خواهد کرد که تامین آن از پایه پولی موجب فشار بیشتر بر معیشت مردم خواهد شد.

۳. ثابت ماندن سهم صندوق توسعه ملی و برداشت مجدد از آن
در حالی که طبق برنامه ششم توسعه در سال ۹۶، باید سهم صندوق توسعه ملی در سال ۹۹، ۳۶ درصد باشد، اما دولت در لایحه بودجه سال آتی این عدد را ۲۰ درصد تعیین کرده است و مبلغی در حدود ۳ میلیارد یورور نیز از آن برداشت خواهد کرد.

با توجه به کاهش درآمد‌های نفتی به نظر با روند پیش گرفته شده توسط دولت، این صندوق بیش از چندسال دوام نخواهد آورد.

۴. عدم ارائه راهکار‌های مناسب مالیاتی برای رفع کسری بودجه
درحالی که منبع عمده تامین هزینه‌های دولت در کشور‌های پیشرفته دنیا، مالیات است، اما بودجه ۹۹ راهکار مشخص و دقیقی برای اصلاح مسائل مالیاتی ندارد.

معافیت‌های بی‌دلیل مانند معافیت مالی هنرمندان و مناظق آزاد و فرار‌های مالیاتی گسترده مجددا از مشکلات بودجه سال آتی نیز خواهند بود.

عرصه مالیات نیازمند اقدامات جسورانه دولت برای تحول نظام مالیاتی کشور می‌باشد که به نظر می‌رسد دولت به هیچ وجه به دنبال این مسئله نرفته است.

بودجه ۹۹ مشکلات مهم دیگری نیز دارد که به اختصار به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
۱. افزایش مجدد بودجه شرکت‌های دولتی
۲. حراج بی سابقه اموال دولت که به شدت مستعد بروز مشکلاتی مانند مشکلات خصوصی‌سازی‌های گذشته می‌باشد.
۳. اصلاح یارانه حامل‌های انرژی به جز بنزین، نیز می‌تواند مجددا در صورت عدم مدیریت صحیح بحران زا باشد.

در مجموع به نظر می‌رسد بودجه سال ۹۹ مشکلات عمده‌ای برای کشور ایجاد خواهد کرد و ممکن است زمینه ساز التهابات و آشوب‌هایی در کشور باشد. از طرف دیگر این لایحه کشور را مجددا به سمت مسیر شکست‌خورده مذاکره پیش خواهد برد.

امید است هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام، با ورود به‌موقع و هوشمندانه خود در فرصت کوتاه باقی‌مانده مانع از تصویب این لایحه بدون اصلاحات اساسی شده و کشور را از بحران‌های احتمالی در سال آینده مصون بدارد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شورای نگهبان آیت الله جنتی لایحه بودجه 99 لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ نظر می رسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

ایسنا/کرمانشاه شهردار کرمانشاه با انتقاد از صحبت‌های رییس شورای شهر و نادرست دانستن این صحبت‌ها در خصوص لایحه بودجه امسال شهرداری، گفت: سوال من این است اگر با بنده مشکل دارید، چرا باید شهر و شهرداری متضرر شود و بودجه شهر را نگه دارید.

به گزارش ایسنا، نادر نوروزی در نشست خبری امروز (۱۰ اردیبهشت) با اشاره به نشست خبری اخیر رییس شورای شهر کرمانشاه گفت: توضیحاتی در خصوص بودجه در این جلسه داده شده که یا درست نیست و یا درست توضیح داده نشده و ایجاد شبهه کرده است.

نوروزی با اشاره به تحویل به موقع لایحه بودجه شهرداری به شورا، گفت: ما حتی زودتر از موعد مقرر لایحه را آماده کردیم، اما جلسات شورای شهر از مردادماه سال گذشته تا دی ماه همان سال کلا برگزار نشد و دی‌ماه بررسی لایحه آغاز شد.

شهردار کرمانشاه گفت: معاونین، شهرداران مناطق و روسای سازمان های شهرداری در جلسات شورا حاضر شده و پاسخگوی سوالات بودند اما بودجه به موقع مصوب نشد و با پیگیری های بسیار در نهایت کلیات بودجه پنجم اسفندماه مصوب شد، اما به فرمانداری ارسال نشد.

وی افزود: بازهم پیگیری کردیم و در نهایت مصوبه کلیات بودجه ۲۸ اسفندماه به فرمانداری ارسال شد و همین امر موجب تاخیر دوماهه در بحث بودجه شد، بعد هم که پیگیر شدیم متوجه شدیم شورا دو دوازدهم مصوب کرده که خلاف قانون است، چرا که کلیات بودجه از قبل مصوب شده است. این اعتراض را به کمیته تطبیق هم اعلام کردیم اما به خاطر شرایط شهر و شهرداری در نهایت این مصوبه تصویب شد تا کارهای شهر زمین نماند.

نوروزی گفت: اخیرا هم که طرح دو فوریتی لایحه بودجه امسال را به صحن شورا بردیم و باید بر اساس قانون دو فوریتی بودن آن به رای اعضای شورا گذاشته می شد، اما رییس شورا در یک حرکت عجیب که نقض قانون است، عنوان کرد که با اختیار خودم این کار را انجام نمی‌دهم و لایحه را باز به کمیسیون می‌فرستم که بررسی شود.

جوری حرف می‌زنند که انگار بنده ۴۲ میلیارد تومان غذا خورده‌ام!

شهردار کرمانشاه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص هزینه های عجیب در لایحه بودجه امسال و اصلاحیه بودجه سال گذشته گفت: قبل از شفاف سازی کُدهای بودجه‌ای، باید عنوان کنم که فلوچارت بودجه بر اساس یک ساختار مشخص که در تمام شهرداری‌های کشور یکسان است تدوین می‌شود و نمی‌توان کُدهای ساختگی به آن اضافه کرد.

وی افزود: از طرفی بجز شورای شهر کرمانشاه، ۱۱ نهاد نظارتی از جمله دیوان محاسبات و سازمان بازرسی بر عملکرد ما در بودجه و خرج و مخارج شهرداری کاملا نظارت دارند و کوچکترین تخلفی در این زمینه با دقت رصد می‌شود و باید به این نهادها پاسخگو باشیم و این طور نیست که هر کاری دلمان بخواهد انجام دهیم و طبق قانون بودجه تقسیم بندی و توزیع می‌شود.

نوروزی گفت: یکی از هزینه‌های عجیبی که در جلسه مذکور رییس شورای شهر عنوان شده بود اینکه هزینه بازدیدهای بنده ۶۴ میلیارد تومان شده است و این در حالی است که اصلا بازدید هزینه‌ای ندارد. بنده وقتی جایی می‌روم چه خرجی دارم که باید ۶۴ میلیارد تومان شود؟ بازدیدهای شهرداری ذیل کُد بودجه‌ای هزینه‌های پیش بینی نشده قرار دارد و این یعنی بنده یا معاونین یا شهرداران مناطق بازدید می‌رویم و اگر به‌طور مثال آسفالت کوچه‌ای خراب باشد یا مرکز فرهنگی نیاز به وسایل سرمایشی یا گرمایشی داشته باشد و یا هر مورد پیش بینی نشده‌ای که در بودجه برای آن برنامه‌ریزی نکرده ایم، از این محل انجام می‌شود.

وی افزود: مورد بعدی بحث هزینه غذا است که عنوان شده ۴۲ میلیارد تومان هزینه غذا داده‌ایم و جوری این را عنوان کرده‌اند که انگار بنده و معاونین در طول سال ۴۲ میلیارد غذا خورده‌ایم. شهرداری ۱۷۰۰ کارگر دارد که دو شیفت کار می‌کنند و باید در طول روز وعده غذایی دریافت کنند و اگر هزینه هر پرس غذا را با حداقل قیمت هم حساب کنیم در طول سال بیش از ۴۲ میلیارد تومان می‌شود.

نوروزی گفت: طبق محاسبات ما هزینه غذا حدود ۹۰ میلیارد تومان می‌شود اما ما مواد اولیه را گرفته و در رستوران شهرداری غذا را تهیه می‌کنیم که هزینه‌ها کمتر شود و عملا هزینه را به نصف کاهش داده‌ایم.

شهردار کرمانشاه در خصوص اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی برای «تشویقی موردی» گفت: هر نیروی پرسنل شهرداری می‌تواند دوبار در سال تشویقی معادل یک ماه حقوق دریافت کند و این اعتبار هم برای همین گذاشته شده است.

اعتبارِ آسفالت نه تنها نصف نشده که افزایش هم پیدا کرده است/ با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

وی درخصوص صحبت رییس شورای شهر مبنی بر نصف شدن اعتبار آسفالت و رسیدن اعتبار آن از ۱۴۰ میلیاردتومان به ۷۰ میلیارد تومان گفت: این عددها اشتباه است، چرا که ما سال گذشته ۲۹۰ میلیارد تومان برای آسفالت شهر هزینه کردیم و امسال هم این مبلغ را به ۳۲۰ میلیارد در لایحه بودجه رسانده ایم.

نوروزی با اشاره به مشکلاتی که برای شهر و شهرداری در پی تاخیر در تصویب لایحه بودجه امسال و لایحه اصلاحیه بودجه سال گذشته بوجود آمده، گفت: سوال من این است اگر کسی با بنده مشکل دارد چرا باید شهر و شهرداری دچار مشکل شود. چرا باید بودجه یک کلانشهر را به خاطر مشکلی که با بنده دارند نگه دارند.

در پایان این نشست با توجه به با توجه به اینکه شهردار کرمانشاه بسیاری از صحبت های رییس شورای شهر را رد کرده و عنوان کرد که اعداد و ارقام اشتباه بیان شده، اهالی رسانه از شهردار خواستند تا یک نشست دو نفره با رییس شورای شهر در حضور رسانه‌ها برگزار کرده تا حقایق این میان مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • 220 میلیارد تومان بودجه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • جدول مربوط به «بودجه شرکت‌های دولتی» تصویب شد
  • فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی