Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نیرو‌های مردمی یمن در ادامه عملکرد درخشان خود در ابتدای سال میلادی جدید، همچنان به پیشروی و آزادسازی خاک این کشور ادامه می‌دهند. پس از پیروزی‌های بزرگ انصارالله در منطقه وادی نهم در شمال شرقی استان صنعا و شهر الحزم مرکز استان الجوف، هم اکنون هدفگذاری بزرگ نیرو‌های یمنی تصرف شهر مارب برای نخستین بار از آغاز جنگ داخلی این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استراتژی ۳ ماهه انصارالله برای فتح مارب

از ابتدای ماه ژانویه میلادی، نیرو‌های مردمی یمن با شعله‌ور کردن جبهه وادی نَهم در شرق صنعا، عملیات سه محوره خود برای رسیدن به هدف بزرگ یعنی تصرف مرکز استان مارب را آغاز کردند.

این ۳ محور عملیاتی از این قرار بود:

وادی نَهم؛ که در اواخر ژانویه با تصرف کلیه مناطق از پیش تعیین شده و غنیمت گرفتن صد‌ها دستگاه ادوات نظامی از نیرو‌های ائتلاف سعودی با موفقیت به پایان رسید.

جبهه الحزم؛ که در نیمه ماه فوریه عملیات در این منطقه شدت گرفته و با تصرف شهر الحزم مرکز استان الجوف و برخی ارتفاعات راهبردی در حومه شرقی آن در ۱ مارس و ادامه پیشروی در روز‌های اخیر همچنان فعال است.

جبهه صرواح و جبل هیلان؛ که در روز‌های اخیر عملیات بزرگ انصارالله در این منطقه در حال انجام است.

عملیات سه محوره انصارالله در این منطقه موجب ناتوانی نیرو‌های منصور هادی از تشخیص هدف اصلی عملیات و ناتوانی نیروی هوایی عربستان از تمرکز بر روی اهداف خود شد.

حال نیرو‌های انصارالله در حال پاکسازی ارتفاعات مابین شهر مارب و منطقه صرواح هستند که در صورت کنترل کامل این منطقه، شهر مارب از منطق نظامی و اشراف آتش نیرو‌های یمنی سقوط کرده محسوب خواهد شد.

انتقام جنگنده‌های سعودی با کشتار غیرنظامیان یمنی

به مانند اکثر نبرد‌های دو سال اخیر، پس از ناکامی مزدوران تحت حمایت ائتلاف در نبرد‌های زمینی با قوای انصارالله، جنگنده‌های متجاوز سعودی اقدام به بمباران شهر‌ها و کشتار مردم بی دفاع یمن می‌کنند.

به گزارش Yemen Data Project از معتبرترین منابع گزارش حملات هوایی و تلفات غیرنظامی در یمن، ائتلاف سعودی در ماه فوریه گذشته میلادی ۱۵۵ حمله هوایی به مناطق مختلف یمن انجام داده است که ۶۳ مورد بمباران مربوط به استان الجوف بوده است که منجر به شهادت ۵۸ غیر نظامی یمنی از جمله ۴۳ کودک شده است که از ماه آگوست ۲۰۱۹ میلادی تا کنون بی سابقه است.

احتمال دستیابی نیرو‌های یمنی به مناطق نفت‌خیز مارب

تصرف احتمالی مرکز استان مارب توسط انصارالله، میتواند نقطه عطفی در روند جنگ یمن و به نوعی پایان کار غیر رسمی دولت مستعفی منصور هادی رییس‌جمهور سابق این کشور باشد.

به مدت ۵ سال شهر مارب مرکز اصلی نیرو‌های منصور هادی و مرکز فرماندهی ائتلاف عربی بوده است. حتی پس از خروج نظامیان اماراتی از خاک یمن نیز، نیرو‌های ارتش عربستان با انتقال نیرو و تجهیزات و برپا کردن پادگان‌های بزرگ نظامی در این منطقه تلاش بر تقویت مواضع و رویای خیالی هجوم و تصرف صنعا پایتخت یمن را در سر داشتند. استقرار ۲ آتشبار کامل سامانه پدافندی پاتریوت در پادگان صحن الجن در شمال مارب که ماه گذشته میلادی هدف حملات موشکی قرار گرفت، از جمله اقدامات نظامی عربستان در این منطقه بوده است.


تصویر ماهواره‌ای از پادگان صحن الجن در شمال مارب و پاتریوت‌های عربستان

اکنون، اما وضعیت کاملا دگرگون شده و نیرو‌های مردمی یمن با خروج از لاک دفاعی، در آستانه رسیدن مرکز مارب و فروپاشی آخرین مرکز فرماندهی نیرو‌های منصور هادی در تین منطقه هستند.

اما علاوه بر اهمیت تصرف شهر مارب، موضوع حیاتی دیگری نیز حائز اهمیت است: سرنوشت چاه‌های نفتی الصافر

عمده مناطق نفتخیز خاک یمن، در مناطق مرکزی و جنوبی این کشور و خارج از محدوده تحت کنترل انصارالله قرار گرفته است. کابوس دستیابی نیرو‌های یمنی به مناطق نفت‌خیز استان مارب و ناتوانی ارتش عربستان در جلوگیری از پیشروی نیرو‌های انصارالله، علی رغم صد‌ها سورتی بمباران هوایی و اهدای میلیارد‌ها دلار تسلیحات به مزدوران تحت امرش موجب شده است تا مقامات سعودی از ارتش امریکا برای دخالت در این منطقه کمک بخواهند.

اخبار ضد و نقیض از ورود نظامیان امریکایی به جنوب یمن

چند روز پیش وبسایت الخبر به نقل از منابع محلی از پهلوگیری دو ناو تدارکاتی نیروی دریایی امریکا در بندر بلحاف در استان جنوبی شبوه خبر دادند. این منابع تخمین میزنند که حدود ۱۱۰ نیروی ویژه امریکایی، ۱۰ فروند بالگرد ترابری بلک هاوک، ۳۰ دستگاه خودروی زرهی و ۴ مجموعه موشک پدافندی پاتریوت از طریق اسکله بندر بلحاف تخلیه شده و به مناطق مرکزی یمن منتقل شده‌اند.

بندر بلحاف اصلی‌ترین محل صادرات نفت و گاز استخراج شده از استان مارب به شمار می‌رود. به نظر می‌رسد سران سعودی با راضی کردن مقامات امریکایی به دخالت نظامی در یمن، تلاش میکنند به هر نحو ممکن از دستیابی نیرو‌های انصارالله به چاه‌های نفتی استان مارب جلوگیری کنند.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جنگ یمن انصارالله یمن نیرو های یمنی منصور هادی مرکز استان استان مارب مناطق نفت شهر مارب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۳۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، چهارمین کنفرانس بین‌المللی آب بغداد روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه با حضور وزرای آب و آبیاری کشورهای عراق، سوریه، مصر، تونس و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی در پایتخت کشور عراق آغاز به کار کرد.

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز که یکی از میهمانان این کنفرانس بود، متن سخنرانی وزیر نیرو در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد را در آیین افتتاحیه قرائت کرد.

متن سخنرانی وزیر نیرو به این شرح است:

خداوند را شاکرم که همانند سال گذشته به نمایندگی از کشور جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد که با تدبیر مسئولین بلندپایه جمهوری عراق و با هدف به اشتراک‌گذاری دانش، تکنولوژی و علوم روز دنیا برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم.

در ابتدا از دولت عراق و وزیر محترم منابع آب عراق و کلیه دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد بین‌المللی تشکر و قدردانی می‌کنم.

در ابتدا وظیفه خود می‌دانم به وقایع منطقه و خصوصاً جنایت انجام شده در حق مردم غزه اشاره کنم. مردم غزه در ۷ ماه گذشته تحت فشار شدیدترین جنایات ممکن از جمله کشتار کودکان، زنان، قطع آب و محاصره از سوی رژیمی بودند که نشان داده به هیچ تعهد اخلاقی و بین‌المللی پایبند نیست.
البته حوادث اخیر مشخص کرد ماهیت این رژیم بدون حمایت آمریکا و کشورهای غربی مفهوم ندارد و تمامی دولت‌های حامی رژیم صهیونیستی حامی جنایت و کشتار هستند. ما با صدای رسا در کنار تمامی آزادی‌خواهان جهان توقف جنایت در غزه و بازگشت این سرزمین را به صاحبان اصلی آن فریاد می‌زنیم.

عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان؛

هیئت بین‌الدول تغییر اقلیم (IPCC) در ششمین گزارش ارزیابی خود اعلام کرده است که میانگین دمای جهانی در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ نسبت به آغاز انقلاب صنعتی به میزان ۱.۰۹ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

در این میان کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که بر روی کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارند، تغییرات به مراتب شدیدتری را تجربه می‌کنند. به گونه‌ای که متوسط سالانه نزولات جوی در کشور ما طی دهه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ به‌عنوان مثال اثرات این تغییرات در بررسی‌ها نشان می‌دهد که آبدهی رودخانه کرخه در جنوب غرب ایران در دوره ۲۰ ساله گذشته در ۴۵ درصد مواقع در یکی از طبقات بالای خشکسالی قرار داشته است.

بی‌شک مدیریت این شرایط بدون برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های صحیح و عاجل امکان‌پذیر نیست. در این ارتباط می‌توان به برنامه‌های سازگاری با تغییر اقلیم و خشکسالی، تحویل حجمی آب برای مصرف‌کنندگان کشاورزی، اصلاح سیستم‌های آبیاری، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب اشاره کرد.

در بخش آب شرب خوشبختانه توانسته‌ایم حتی با یک استاندارد سختگیرانه، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی خود را تحت پوشش شبکه یا سیستم‌های تأمین آب شرب بهداشتی قرار دهیم.

در حال حاضر با تشکیل شورای جهاد آبرسانی انتظار داریم تا سال ۲۰۳۰ درصد پوشش جمعیت روستایی را نیز همانند شهرها به ۱۰۰ درصد برسانیم.

برنامه‌ها و اقدامات در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب موجبات ارتقای توانمندی در این زمینه را فراهم آورده است. به عنوان مثال در سیلاب‌های اخیر مناطق جنوبی کشور که در مقایسه با مقادیر تاریخی بی‌سابقه بوده، موفق شدیم با کمترین خسارت این رخداد را پشت سر بگذاریم.

در این خصوص طی سه ماه اخیر نیز یک کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت جامع سیلاب (IFM) توسط مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری با همکاری یونسکو برگزار شد که تجربیات همه کشورها از جمله عراق، عمان، سوریه و تعدادی دیگر از کشورهای عضو شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در این رویداد ارائه شد.

حضار محترم و اعضای شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری حاضر در جلسه در جریان برگزاری سیزدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو در تهران در ۲۳ فوریه ۲۰۲۳؛ مایلم ضمن تشکر از حضور عالیجناب عون ذیاب در اجلاس مذکور، به آگاهی شما برسانم که هشت پروژه مهم در راستای دهه بین‌المللی آب در دستور کار برنامه ۶ ساله این مرکز تا سال ۲۰۲۹ قرار گرفت که می‌تواند در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و حل و فصل مسائل و چالش‌های آبی نیز مؤثر باشد.

فرصت را مغتنم می‌شمارم و در اینجا از وزرای محترم و عضو شورای حکام که در اینجا حضور دارند برای شرکت در چهاردهمین اجلاس شورای حکام مرکز که مقرر است در پاییز ۲۰۲۴ در تهران برگزار شود، دعوت به عمل می‌آورم.

در انتهای صحبتم با توجه به تمرکز کنفرانس بر همکاری دو جانبه و مشارکت کشورها، لازم می‌دانم توجه شما را به پیشینه غنی و تاریخی معاهدات و مکانیزم همکاری‌های آبی بین کشورهای منطقه جلب کنم.

شایان ذکر است که کشور ما هم با کشورهای همسایه خود دارای معاهدات و تفاهمنامه‌های متعددی است که برخی از آنها نزدیک به ۸ دهه قدمت دارد؛ که از آن جمله می‌توان به قراردادها و موافقت‌نامه‌ها با کشور جمهوری عراق در مرزهای غربی اشاره کرد.

مجدداً از دولت جمهوری عراق که زمینه‌ساز برگزاری این رویداد مهم بوده است کمال تشکر را دارم. امیدوارم خداوند متعال همواره باران رحمت الهی را بر مردمان جهان و به‌خصوص منطقه خاورمیانه ارزانی کند.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

کد خبر 6093253 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • خودکفایی ارتش در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله
  • مقام انصارالله خطاب به متجاوزان به یمن: با آتش بازی نکنید
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • سرلشکر باقری: وضعیت منطقه قبل و بعد از «وعده صادق» تغییر کرده است
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • جست‎جو برای یافتن دختر ۴ ساله در کلاله
  • شاهکاری دیگر از انصارالله در دریای سرخ و اقیانوس هند/ سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم