Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نیرو‌های مردمی یمن در ادامه عملکرد درخشان خود در ابتدای سال میلادی جدید، همچنان به پیشروی و آزادسازی خاک این کشور ادامه می‌دهند. پس از پیروزی‌های بزرگ انصارالله در منطقه وادی نهم در شمال شرقی استان صنعا و شهر الحزم مرکز استان الجوف، هم اکنون هدفگذاری بزرگ نیرو‌های یمنی تصرف شهر مارب برای نخستین بار از آغاز جنگ داخلی این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استراتژی ۳ ماهه انصارالله برای فتح مارب

از ابتدای ماه ژانویه میلادی، نیرو‌های مردمی یمن با شعله‌ور کردن جبهه وادی نَهم در شرق صنعا، عملیات سه محوره خود برای رسیدن به هدف بزرگ یعنی تصرف مرکز استان مارب را آغاز کردند.

این ۳ محور عملیاتی از این قرار بود:

وادی نَهم؛ که در اواخر ژانویه با تصرف کلیه مناطق از پیش تعیین شده و غنیمت گرفتن صد‌ها دستگاه ادوات نظامی از نیرو‌های ائتلاف سعودی با موفقیت به پایان رسید.

جبهه الحزم؛ که در نیمه ماه فوریه عملیات در این منطقه شدت گرفته و با تصرف شهر الحزم مرکز استان الجوف و برخی ارتفاعات راهبردی در حومه شرقی آن در ۱ مارس و ادامه پیشروی در روز‌های اخیر همچنان فعال است.

جبهه صرواح و جبل هیلان؛ که در روز‌های اخیر عملیات بزرگ انصارالله در این منطقه در حال انجام است.

عملیات سه محوره انصارالله در این منطقه موجب ناتوانی نیرو‌های منصور هادی از تشخیص هدف اصلی عملیات و ناتوانی نیروی هوایی عربستان از تمرکز بر روی اهداف خود شد.

حال نیرو‌های انصارالله در حال پاکسازی ارتفاعات مابین شهر مارب و منطقه صرواح هستند که در صورت کنترل کامل این منطقه، شهر مارب از منطق نظامی و اشراف آتش نیرو‌های یمنی سقوط کرده محسوب خواهد شد.

انتقام جنگنده‌های سعودی با کشتار غیرنظامیان یمنی

به مانند اکثر نبرد‌های دو سال اخیر، پس از ناکامی مزدوران تحت حمایت ائتلاف در نبرد‌های زمینی با قوای انصارالله، جنگنده‌های متجاوز سعودی اقدام به بمباران شهر‌ها و کشتار مردم بی دفاع یمن می‌کنند.

به گزارش Yemen Data Project از معتبرترین منابع گزارش حملات هوایی و تلفات غیرنظامی در یمن، ائتلاف سعودی در ماه فوریه گذشته میلادی ۱۵۵ حمله هوایی به مناطق مختلف یمن انجام داده است که ۶۳ مورد بمباران مربوط به استان الجوف بوده است که منجر به شهادت ۵۸ غیر نظامی یمنی از جمله ۴۳ کودک شده است که از ماه آگوست ۲۰۱۹ میلادی تا کنون بی سابقه است.

احتمال دستیابی نیرو‌های یمنی به مناطق نفت‌خیز مارب

تصرف احتمالی مرکز استان مارب توسط انصارالله، میتواند نقطه عطفی در روند جنگ یمن و به نوعی پایان کار غیر رسمی دولت مستعفی منصور هادی رییس‌جمهور سابق این کشور باشد.

به مدت ۵ سال شهر مارب مرکز اصلی نیرو‌های منصور هادی و مرکز فرماندهی ائتلاف عربی بوده است. حتی پس از خروج نظامیان اماراتی از خاک یمن نیز، نیرو‌های ارتش عربستان با انتقال نیرو و تجهیزات و برپا کردن پادگان‌های بزرگ نظامی در این منطقه تلاش بر تقویت مواضع و رویای خیالی هجوم و تصرف صنعا پایتخت یمن را در سر داشتند. استقرار ۲ آتشبار کامل سامانه پدافندی پاتریوت در پادگان صحن الجن در شمال مارب که ماه گذشته میلادی هدف حملات موشکی قرار گرفت، از جمله اقدامات نظامی عربستان در این منطقه بوده است.


تصویر ماهواره‌ای از پادگان صحن الجن در شمال مارب و پاتریوت‌های عربستان

اکنون، اما وضعیت کاملا دگرگون شده و نیرو‌های مردمی یمن با خروج از لاک دفاعی، در آستانه رسیدن مرکز مارب و فروپاشی آخرین مرکز فرماندهی نیرو‌های منصور هادی در تین منطقه هستند.

اما علاوه بر اهمیت تصرف شهر مارب، موضوع حیاتی دیگری نیز حائز اهمیت است: سرنوشت چاه‌های نفتی الصافر

عمده مناطق نفتخیز خاک یمن، در مناطق مرکزی و جنوبی این کشور و خارج از محدوده تحت کنترل انصارالله قرار گرفته است. کابوس دستیابی نیرو‌های یمنی به مناطق نفت‌خیز استان مارب و ناتوانی ارتش عربستان در جلوگیری از پیشروی نیرو‌های انصارالله، علی رغم صد‌ها سورتی بمباران هوایی و اهدای میلیارد‌ها دلار تسلیحات به مزدوران تحت امرش موجب شده است تا مقامات سعودی از ارتش امریکا برای دخالت در این منطقه کمک بخواهند.

اخبار ضد و نقیض از ورود نظامیان امریکایی به جنوب یمن

چند روز پیش وبسایت الخبر به نقل از منابع محلی از پهلوگیری دو ناو تدارکاتی نیروی دریایی امریکا در بندر بلحاف در استان جنوبی شبوه خبر دادند. این منابع تخمین میزنند که حدود ۱۱۰ نیروی ویژه امریکایی، ۱۰ فروند بالگرد ترابری بلک هاوک، ۳۰ دستگاه خودروی زرهی و ۴ مجموعه موشک پدافندی پاتریوت از طریق اسکله بندر بلحاف تخلیه شده و به مناطق مرکزی یمن منتقل شده‌اند.

بندر بلحاف اصلی‌ترین محل صادرات نفت و گاز استخراج شده از استان مارب به شمار می‌رود. به نظر می‌رسد سران سعودی با راضی کردن مقامات امریکایی به دخالت نظامی در یمن، تلاش میکنند به هر نحو ممکن از دستیابی نیرو‌های انصارالله به چاه‌های نفتی استان مارب جلوگیری کنند.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جنگ یمن انصارالله یمن نیرو های یمنی منصور هادی مرکز استان استان مارب مناطق نفت شهر مارب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۶۳۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ضمن تشریح وضعیت آب و هوای کشور طی روز‌های پیش رو، گفت: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، گفت: جمعه در خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، کرمان، برخی نقاط استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان و ارتفاعات شرقی تهران، شنبه در برخی نقاط خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه در جنوب کرمان و دوشنبه در ارتفاعات مرکزی البرز و ارتفاعات مرکزی زاگرس در برخی از ساعات رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گاهی گرد و خاک و در نقاط مستعد، تگرگ پیش بینی می‌شود.

وی افزود: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: در سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور در برخی ساعات وزش باد شدید و گاهی گرد و خاک پیش بینی می‌شود. همچنین تا اواسط هفته آینده روند افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور پیش بینی می‌شود.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز گفت: آسمان تهران شنبه (۸ اردیبهشت) صاف و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی یک شنبه (۹ اردیبهشت) کمی ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس‌فردا شهرکرد با کمینه ۳ و ۲ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۹ و ۴۰ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

منبع: ایسنا

tags # بارش باران ، آب و هوا ، اخبار هواشناسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از ۱۱ اردیبهشت ماه
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید از سه‌شنبه
  • ورود سامانه بارشی به کشور از سه‌شنبه/ تداوم رگبار بهاری و رعدوبرق در بعضی مناطق
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از غرب کشور/ افزایش دما در اغلب مناطق کشور
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از غرب کشور
  • پیش بینی هواشناسی کشور 8 و 9 اردیبهشت 1403 / ورود سامانه بارشی جدید
  • ورود سامانه بارشی به کشور/ این استان ها منتظر بارندگی باشند
  • ورود سامانه بارشی به کشور طی سه‌شنبه
  • ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی