Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:03:03 GMT

سهم تک تک ما،مدیون نشدن به کادر درمانی است

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۵۳۷۷

سهم تک تک ما،مدیون نشدن به کادر درمانی است

فرشته طائرپور تهیه‌کننده سینما که به همراه برخی سینماگران به تازگی با دکتر زالی دیدار داشتند درباره سهم هر شخصی در پیشگیری کرونا ویروس و درباره برخی مسایل مطرح شده در این جلسه سخن گفت.

این هنرمند در پاسخ به این سوال ایسنا که در جلسه اخیر با دکتر زالی علاوه بر بحث‌های کرونایی، شما به ایشان بعنوان یک مسئول دولتی چه گفتید و از ایشان و دولت در این هفته‌های بحرانی که قرنطینه دارد بتدریج جدی تر میشود مشخصا چه خواستید؟ گفت: دولت از یک طرف به مردم میگوید در خانه بمانند و بیرون نروند، از سوی دیگر تکالیفی بر عهده آنها گذاشته که مراجعه شان به بانکها و ادارات دولتی و پستخانه ها و مراکزی که جهت عادی سازی اوضاع!!! هنوز دایر هستند را ایجاب می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال سازمان امور مالیاتی از یکسو بموقع برگزاری هیئت های حل اختلافش را تعطیل کرد و تشکیل آنها را از اسفندماه به بعد از اردیبهشت۹۹ موکول کرد و مهلت کوتاه دریافت و بررسی مدارک مودیان را نیز تا اردیبهشت ۹۹ تمدید کرد، اما از سوی دیگر مهلت تهیه و پست دفاتر مالی را تمدید نکرده و هنوز مودیان مالیاتی فقط تا پایان اسفند فرصت دارند که این دفاتر را آنلاین سفارش دهند و پس از دریافت آنها را دستی به پستخانهها ببرند و جهت پلمب، پست کنند. از یکسو همه فعالیت‌های تولیدی و تجارتی در بخش خصوصی دارند خسارت‌های جبران ناپذیری را تحمل می کنند، از سوی دیگر هراس از عدم انجام بموقع تکالیف قانونی و احتمال جریمه های سنگین در آینده، شهروندان قانونمند را نگران تر کرده است. تعویق وام بانکها هم قصه خود را دارند و هنوز کسی تجربه نکرده که عملا این تمهیل اجرا شده یا نه. قبض های عوارض و پسماند و نوسازی و آب و برق و گاز هم که مثل همیشه اسفند ماه مردم را به رگبار بستهاند. این مطالب باید همراه با هشدارهای مستدل شما به دولت انتقال داده شود تا با صدور دستوراتی شفاف و قابل اتکا، از نگرانی مردم کم کند. مردم وقتی به توصیههای قرنطینه ای شما عمل می کنند و سر کار نمیروند که در ازای آن از امتیازاتی ولو کوچک برخوردار شده باشند. هزینه این امتیازات برای دولت، حتما کمتر از هزینه افزایش موارد ابتلا در جامعه خواهد بود.

طائرپور درباره سهم هر شخص در پیشگیری کرونا ویروس چقدر است؟ پاسخ داد: سهم تک تک ما، مدیون نشدن به تک تک پزشکان، پرستاران، کادر درمانی، اداری و خدماتی همه بیمارستانها و قرارگاه‌های ستاد بحران کرونا در وطنمان است که این روزها خیلی خسته اند، خیلی در خطر اند، خیلی نگرانند و بیشتر از همه ما دلشان می‌خواهد که در خانه هایشان و در کنار عزیزانشان پناه بگیرند و احساس کنند که بین آنها و کرونا، نه فقط یک ماسک، بلکه لااقل یک در ، فاصله است.

به گزارش ایسنا، دیروز تعدادی از هنرمندان عرصه های سینما و موسیقی -به دعوت دکتر زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بحران کرونا- در جلسه ای ۴ساعته با موضوع تعامل هنرمندان با این ستاد، جهت تشویق مردم به رعایت توصیه های ایمنی -بخصوص قرنطینه اختیاری- حضور پیدا کردند.
طبق آنچه از سوی فرشته طائرپور درباره این جلسه مطرح می‌شود:"خوشبختانه اقدامات سنجیده و مفیدی تویط این ستاد تاکنون صورت گرفته که اطلاع از آنها مایه دلگرمی بود. 
از سوی دیگر، بررسی ها نشان می‌دهد که جهت رسیدن به مرحله اوج (پیک) این اپیدمی و عبور از آن -که شرط رسیدن به مرحله ای است که ویروس تضعیف شده و ابتلا به آن کمتر خطر دارد- ابتدا باید مرحله قبل از اوج را به طور کامل طی کرد.
این مرحله حساس، همان قرنطینه اختیاری و جدیت مردم در عدم خروج از خانه هایشان است؛ به همان جدیتی که در چین یا ایتالیا شاهد بوده و هستیم.
واقع بینانه که نگاه کنیم جای شکر دارد که برای مقابله با این دشمن منحوس، عجالتا فقط کافیست که:
*در سایت سلامت نامنویسی کنیم، *از خانه بیرون نرویم,
*دستهایمان را با آب و همین صابون های معمولی مرتب بشوییم،
*مایعات گرم بنوشیم،
*عادتهای معاشرتی و تفریحی خود را صرفا برای چند هفته، تغییر دهیم.

بی اعتنایی‌های فردی و جمعی به این راه حل های ساده، بی تردید ما را وارد مراحل خطرناک تر و خسارت بارتری خواهد کرد که دیگر راههای عبور از آنها، به این سادگی ها نخواهد بود."
 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرشته طائرپور همه علیه کرونا سوی دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۵۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • انجام ۶ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته
  • لیموچی: شکست پرسپولیس را مدیون هوادارانیم
  • گوهری: بعضی وقت‌ها باید شانس هم داشته باشید
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • بهره‌مندی بیش از ۶۰۰ نفر در مانور تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود