Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب «سیاره‌شناسی (کائنات)» نوشته همایون محمدی‌ها، اطلاعات مفید و جذابی درباره نجوم، کیهان‌شناسی و جهان هستی به ما می‌دهد. این کتاب، جلد اول مجموعه سیاره‌شناسی است.

همایون محمدی‌ها در این اثر، کائنات را به عنوان مجموعه جهان‌ها نام‌گذاری کرده و همچنین کیهان‌شناسی و نظریات متداول در این علم را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاره‌شناسی علم مطالعه سیارات است. برای همه ما این سوالات مطرح شده است که جهان چیست و چگونه تشکیل شده و سرانجام آن چه خواهد شد که در کتاب سیاره‌شناسی (Planetary science)، تلاش شده به آن‌ها پاسخ داده شود. در اینجا تلاش شده تا با معرفی علم و روش علمی به تلاش بشریت در جواب به این سوالات از عصر باستان تا رنسانس و عهد حاضر نگاه شود.

تلاش انسان برای درک ماهیت ماده و انرژی نیرو و همینطور تلاش او برای دستیابی به رمز پیدایش آتش جاودان در خورشید نمونه‌هایی از این تلاش بی‌وقفه بوده که تحت عنوان فیزیک یا فلسفه طبیعت می‌شناسیم. مطرح شدن ایده‌های نوینی همانند اصل عدم قطعیت و نسبیت در قرن بیستم باعث ایجاد یک دگرگوونی بنیادین در انسان در رابطه با مفاهیمی همانند زمان شده است و اینکه با کشف سیاهچاله‌ها که حتی نور نیز امکان گریز از آن را ندارد، انسان به درک شرایط بحرانی اولیه جهان نزدیکتر می‌شود.

به علاوه در کتاب سیاره‌شناسی (کائنات)، مفهوم آگاهی و هوشمندی، تفاوت مابین حقیقت و واقعیت و همینطور مطالبی همانند هویت سازمانی و یا امکان ایجاد یک جهان نامتناهی از اجزای متناهی مورد بحث قرار گرفته است. در بخش‌هایی از این کتاب با بررسی مفاهیم انتزاعی و سرگرم کننده همانند سفر در زمان و یا اعداد فیبوناتچی تلاش شده تا برای خواننده مطالعه آن جذاب و سرگرم کننده شود. بدیهی است که در این اثر امکان جوابگویی به تمام سوالات و بررسی تمام مسائل کیهان‌شناسی وجود نداشته است.

در بخشی از کتاب « سیاره‌شناسی (کائنات)» می‌خوانیم:

یونانیان بر اساس میراث فرهنگی خود از گذشته، برای طبیعت یک نوع ماهیت انسانی قائل شده به طور نمونه علی‌رغم درک این واقعیت که اجسام در حین افتادن سرعت حرکتشان زیادتر می‌گردد برای توجیه این موضوع بر اساس سیستم فکری خود در رابطه با سقوط اجسام معتقد بودند که هر چه جسم به سطح زمین که تکیه گاه طبیعی‌اش می‌باشد، نزدیک‌تر باشد شادمانه‌تر حرکت کرده و شتاب می‌گیرد.

این ماهیت جان‌گرایانه نسبت به اشیا فیزیکی و پدیده‌ها باعث می‌شود که یونانیان بجای تمرکز در درک چگونگی رفتار طبیعت و ارائه روش‌های علمی در رابطه با شناسایی و بررسی پدیده‌ها، با کمک یکسری نظریات تنها بر توجیه رفتار طبیعت تمرکز کنند. به طور نمونه، دستاورد‌های فیثاغورت در زمینه موضوعاتی همانند قضیه معروف فیثاغورث مبنی بر آنکه تمام مثلث‌های عالم چه در آسمان شب مابین ستارگان و یا در مجسمه‌سازی و معماری همگی از یک اصل واحد تبعیت می‌کنند و یا ارائه روابط ریاضی اولیه مربوط به طول ریسمان‌های دستگاه‌های موسیقی در ایجاد صدا‌های مختلف باعث می‌شود که یونانیان با یک دید عرفانی خاص آن زمان یک مفهوم انتزاعی برای عدد قائل شوند. به طوریکه فلسفه فیثاغورثی متکی بر این فرض بوده که عدد صحیح مسبب ایجاد حالت‌های مختلف ماده و همینطور تغییر زندگی انسان می‌گردد. به طور نمونه، فیثاغورثیان معتقد بودند که حاملین زوج‌های عددی متحاربه با یکدیگر دوستی شدیدی خواهند داشت و حتی امروزه در بسیاری ازطالع بینی‌ها از این اعداد استفاده می‌کنند.

یکی از اولین پیشتازان این مکتب فکری یونان، تالس- Thales است. تالس مردی ثروتمند بود که در قرن ششم قبل از میلاد زندگی می‌کرد و بر اساس مشاهدات و تفکر خود به توجیه جهان بدون خدایان و نیرو‌های نا محدود آن‌ها می‌پردازد. در رابطه با او چنین روایت شده که در یکسال با پیشبینی آنکه محصول زیتون فراوانی در راه است، با انحصار کلیه دستگاه‌های روغن‌کشی ناحیه ثروت فراوانی را بدست می‌آورد. همچنین، پیشبینی یک کسوف و همینطور محاسبه ارتفاع یکی از اهرام مصر با سایه باعث شهرت او در عصر خود شده بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معرفی کتاب کتاب علمی سیاره شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۹۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند، گفت: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد، دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز، هشتم اردیبهشت‌ماه در دیدار با معلمان منتخب و نمونه استان که در سالن اجتماعات اداره‌کل آموزش و پرورش برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه، به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اشاره و اظهار کرد: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد(ع) فرمودند «کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت».

وی با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند، افزود: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود معلم جبهه مقاومت شد.

آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه طبق روایت امام سجاد(ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراه خوب داشته باشد و لذا در هرجا نیازمند به معلم هستیم، معلمی که به ما درس و پیام دهد، گفت: طبق روایتی دیگر از بزرگان «کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است» یعنی پیدا کردن استاد خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌.

وی معلمی را شغل انبیاء دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود تلاش کند، افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقاء خود سعی کنید برای ارتقای علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هرآنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید. اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده به این دلیل است که‌ آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تأکید بر ضرورت همراهی‌ با نیکان و معلمان خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد