Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- محققان علوم پزشکی پروتئینی را یافتند که در شکل گیری اولیه بیماری آلزایمر نقش دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه‌های اوتریخت و کونستانز در هلند اعلام کردند پروتئینی را یافته اند که در شکل گیری اولیه بیماری آلزایمر نقش دارد.
در بین مواردی که در شناخت مولکولی آلزایمر، نقش ایفا می‌کنند، فیبریل‌ها اهمیت زیادی دارند: موارد تجمع یافته پروتئین تائو که در سلول‌های عصبی ایجاد می‌شود و فیبر‌هایی را ایجاد می‌کنند و در نهایت انتقال پیام‌های عصبی بین نورون‌ها را مختل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اکنون محققان هلندی دریافته اند پروتئین چاپرون chaperone که نوعی پروتئین دستیار است نقشی غیر طبیعی در این روند ایفا می‌کند.
بر اساس این تحقیق که نتایج آن در شماره اخیر نشریه تازه‌های دانش Science Advances منتشر شده است بر خلاف دیگر پروتئین ها، پروتئین تائو ساختمانی از پیش مشخص شده ندارد و در واقع از داخل، دچار اختلال است که ممکن است اشکال مختلف داشته باشد.
دکتر مالته درشر و همکارانش می‌گویند این پروتئین گاهی به شکل یک لوله و گاهی به شکل یک حلقه نیم بسته است.
محققان می‌گویند اتفاق بزرگ هنگامی رو می‌دهد که یکی از انواع چاپرون‌ها به نام HSP-90 انواع یا پروتئین تحت تاثیر حرارت با پروتئین تائو روبه رو می‌شود. در این هنگام وظیفه چاپرون این است که تائو را به شکل صحیح درآورد، ولی در واقع به شکل گیری تجمع تائو کمک می‌کند. محققان امیدوارند این یافته، مسیر را برای تولید دارو‌های جدید بیماری آلزایمر هموار سازد.
بیماری آلزایمر علائم و نشانه‌هایی دارد که با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس‌ها و اسم‌ها آغاز می‌شود و کم کم تا آنجا پیش می‌رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می‌کند.
بیماری آلزایمر به مغز آسیب می‌رساند. این بیماری باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می‌تواند بر روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت‌های روزانه تأثیر بگذارد.
آلزایمر، یک اختلال عصبی است که در آن مرگ سلول‌های مغزی باعث کاهش قدرت حافظه و کاهش قدرت شناختی می‌شود این، شایع‌ترین نوع زوال عقلی است که 60 تا 80 درصد موارد اختلالات عصبی در ایالات متحده را تشکیل می‌دهد.
در سال 2013، 8/6 میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا مبتلا به زوال عقل بودند از این تعداد، 5 میلیون مبتلا به آلزایمر بودند. انتظار می‌رود که تا سال 2050، این میزان دو برابر شود؛ آلزایمر یک بیماری عصبی ارثی است. در ابتدا علائم خفیف هستند، اما در طول زمان آن‌ها شدیدتر می‌شوند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کشف مولکول آلزایمر بیماری آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۳۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا

به گزارش خبرگزاری مهر، در مقاله‌ای که در مجله Langmuir منتشر شده است، دانشمندان توضیح دادند که بیشتر آزمایش‌هایی که امروز استفاده می‌شود مبتنی بر واکنش‌های آنتی‌ژن و آنتی‌بادی است. ماده فلورسانس یا پروب ذرات رنگی به آنتی‌بادی‌ها وصل می‌شود تا نتیجه مشخص شود. هنگامی که آنتی‌بادی‌ها به ویروسی مانند SARS-COV-۲ می‌چسبند، این پروب‌ها حضور ویروس را اعلام می‌کنند. استفاده از نانوذرات رنگی به دلیل سادگی در اجرای آن و تجهیزات علمی کمی برای انجام آزمایشات بسیار مورد توجه است.

نانوذرات طلا رنگی با ثبات شیمیایی بالا و جذب پلاسمون منحصر به فرد، به طور گسترده به عنوان پروب در آزمایشات ایمنی‌سنجی استفاده می‌شوند. به گفته محققان، چنین موادی دارای تطبیق‌پذیری بالایی هستند و رنگ‌های آن‌ها بر اساس اندازه و شکل تغییر می‌کند. علاوه بر این، سطح آن‌ها را می‌توان با استفاده از ترکیبات تیول اصلاح کرد.

در آزمایش‌های معمولی که از نانوذرات طلا رنگی استفاده می‌کنند، اغلب باید چگالی نوری نانوذرات طلا را تقویت کنند، به طوری که پزشکان بتوانند به راحتی قدرت سیگنال تولید شده توسط تعامل بین آنتی‌بادی‌ها و ماده هدف را اندازه‌گیری کنند. با افزایش میزان نانوذرات طلا می‌توان تا حدی سیگنال را بهبود داد اما مقدار بسیار زیادی از نانوذرات طلا نیاز است. برای حل این مشکل محققان چیدمان جدیدی از نانوذرات طلا ارائه کردند.

محققان روش جدیدی به نام رسوب خودسازمانده (SORP) را پیشنهاد کردند. SORP با حل کردن پلیمرها در حلال‌های آلی کار می‌کند. پس از اینکه حلال آلی توسط تبخیر حذف شد، پلیمرها با هم جمع می‌شوند و ذرات ریز را تشکیل می‌دهند.

هیروشی یابو، یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «با استفاده از پلیمرهای تزئین‌شده با نانوذرات طلا که توسط SORP جمع‌آوری شده‌اند، تصمیم گرفتیم ببینیم چقدر در تشخیص ویروس آنفولانزا موثر هستند و آیا حساسیت بیشتری در تشخیص واکنش‌های آنتی‌ژن-آنتی‌بادی دارد یا خیر. روش ما منجر به چگالی نوری بالاتری نسبت به نانوذرات طلا شد.»

یافته‌های این گروه نشان داد که می‌توان از این فناوری در فضای خارج از آزمایشگاه نیز استفاده کرد.

کد خبر 6087499 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتوم ساخته شد
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند