Web Analytics Made Easy - Statcounter


رویداد۲۴ در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در ایران، رسانه های رسمی و دولتی و مقامات عالی رتبه از جمله حسن روحانی قرنطینه شهرها را بی اثر خواندند و آن را قرون وسطایی خوانده و هرگونه تصمیم برای قرنطینه کانون‌های شیوع ویروس کرونا را تکذیب کردند.   رییس جمهور روز یکشنبه بار دیگر بر عدم قرنطینه شهر‌ها تاکید کرد و گفت اینکه شایعه شده برخی شهرها، برخی فروشگاه‌ها یا مشاغل قرار است قرنطینه شوند اصلا واقعیت ندارد اما از اواخر هفته گذشته زمزمه احتمال روی آوردن حاکمیت به سمت این تصمیم به گوش رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرارگاه بهداشتی و درمانی نیرو‌های مسلح پنجشنبه شب اعلام کرد روال خلوت کردن فروشگاه‌ها، خیابان‌ها و جاده‌ها در سراسر ایران اجرایی خواهد شد.

محمد حسین باقری رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح پس از پایان نخستین جلسه قرارگاهی که به دستور رهبری تشکیل شده اعلام کرد طی روز‌های آینده همه مردم ایران رصد خواهند شد تا افراد مشکوک به بیماری مشخص شود.

علیرضا زالی رییس ستاد فرماندهی عملیات مقابله با ویروس کرونا در تهران نیز از قرنطینه تهران خبر داده و این اقدام را دارای چند مرحله خوانده است.

او گفته قرنطینه چند فاز دارد که فاز یک و دو در حال انجام است، اما فاز سه که تعطیلی تمام ادارات و در خانه ماندن مردم به شمار می‌آید هنوز اجرا نمی‌شود. فاز چهار نیز قرنطینه کردن کامل شهر است، اما فاز چهار در صورتی می‌تواند جوابگو باشد که فاز سه به خوبی اجرا شود.

محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران که در روز‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود شرایط قرنطینه تهران را بررسی می‌کنند روز یکشنبه اعلام کرده درخواست من این است که مسئولان یک بار بنشینند و موضوع قرنطینه تهران را برای مردم شفاف کنند و بگویند اگر نیاز به قرنطینه تهران است این قرنطینه باید با چه درصد یا چه نوعی انجام شود.

پیروز حناچی شهردار تهران البته دلیل عدم احتمال قرنطینه تهران را فقدان امکانات خوانده است. او گفته امکان قرنطینه تهران با توجه به شرایط اقتصادی وجود ندارد. اما با قوت گرفتن احتمال قرنطینه شهر‌های بزرگ ایران از جمله پایتخت لازم است تجربه کشور‌هایی که در یک ماه و نیم گذشته قرنطینه شهر‌ها را اجرایی کرده‌اند مورد بازبینی قرار دهیم.بیشتر بخوانید:قرنطینه چیست و چگونه انجام می‌شود؟/ توصیه‌های برای خرید از مغازه و دیدن اعضای خانواده به گزارش در شرایط قرنطینه از افراد خواسته می‌شود در خانه‌هایشان بمانند و خودشان را ایزوله کنند. قرنطینه می‌تواند تنها برای کسانی انجام شود که از کشور‌هایی که ابتلا در آن‌ها نرخ بالایی داشته آمده‌اند یا می‌تواند گروه بزرگتری را شامل شود. در مورد ممنوعیت‌های مسافرتی تقریبا تمامی کشور‌ها محدودیت‌هایی را برای کشور‌ها و شهروندان کشور‌هایی با نرخ ابتلای بالا اعمال کرده‌اند. هفته گذشته آمریکا همه پرواز‌های اروپا به این کشور را لغو کرد و پیش از آن نیز محدودیت‌هایی برای اتباع ایرانی، کره جنوبی، چین و ایتالیا به عنوان کشور‌هایی با بیشترین ابتلا اعمال شده بود.

دولت‌ها و مقامات محلی شهر‌های بزرگ می‌توانند دستور قرنطینه سراسری صادر کنند تا جلوی انتشار بیشتر ویروس را بگیرند.

ربکا کاتز رییس مرکز علم بهداشت و امنیت جهانی در دانشگاه جرج تاون دراین باره به وکس گفته مقامات بهداشتی هر کشوری میتوانند در شرایط اضطراری حکم پلیس را داشته باشند. آن‌ها می‌توانند در شرایط حیاتی در خانه افراد بروند و بگویند آن‌ها بازداشتند و باید دستورهایشان را اجرایی کنند.

به گفته کاتز مقامات بهداشت عمومی هر کشوری میتوانند دستور قرنطینه خانگی را صادر کنند. اما کمتر از چنین قدرتی استفاده میشودو اکثرا از مردم خواسته میشود به طور داوطلبانه خودشان را قرنطینه کنند.

کاتز که بر روی قانون قرنطینه در بسیاری از کشور‌ها تحقیق کرده میگوید: بیشتر قوانین بسیار قدیمی است و مدت هاست آپدیت نشده است. بسیاری کشور‌ها قانون مدنی و حقوق فردی خود را از دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به روز نکرده‌اند. حتی برخی از قوانین ظرفیتی برای شرایط قرنطینه ندارند. تنها ۲۰ درصد کشور‌ها بند‌های قانونی برای شرایط کاری‌ای دارند که افراد به دلیل قرنطینه مجبور به ترک کار شده‌اند.

او در مورد ظرفیت‌های قانونی در شرایط اضطراری قرنطینه گفته: بسباری از کشور‌ها هیچ راهی برای جبران خسارت ناشی از سرکار نرفتن در زمان قرنطینه پیش بینی نکرده‌اند. تنها ۲۰ درصد کشور‌ها قوانین حمایتی از کارمندان و کارگران در شرایطی که مجبور بهترک کار برای قرنطینه شده‌اند تعبیه کرده‌اند.بیشتربخوانید: واقعیات دیده نشده از گسترش ویروس کرونا در ایران/ آمارهای روزانه چقدر واقعی است؟ به گزارش رویداد۲۴ ایتالیا بدترین وضعیت را در بین کشور‌های اروپایی از لحاظ تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا و تعداد کشته شدگان دارد. دولت ایتالیا هفته گذشته همه کشور را قرنطینه اعلام کرد.

دولت ایتالیا جریمه‌های سنگینی برای کسانی که خانه هایشان را در شرایط قرنطینه ترک می‌کنند در نظر گرفته است. این جریمه از سه ماه زندان تا ۲۰۶ یورو جریمه نقدی در نظر گرفته شده است.

البته گفته میشود این قوانین بسیار مبهم است چرا که افرادی که برای انجام پروسه مروبط به تشییع جنازه در خیابان‌ها حضور دارند از این قانون مستثنا هستند. یا مشخص نیست چه راه‌های دیگری برای دور زدن حکومت نظامی وجود دارد.

روز چهارشنبه ویدئو‌هایی از فریاد زدن یک پلیس بر سر یک مردم میانسال که بر روی نیمکت روبه روی خانه‌اش نشسته بود در فضای آنلاین دست به دست شد. بسیاری از کابران ایتالیایی می‌گویند جریمه‌های اعلام شده برای بیرون رفتن عادی از خانه نیست و مردم می‌توانند برای ورزش یا استفاده از مترو به فاصله یک ایستگاه تا خانه، از منزل‌هایشان خارج شوند.

لوکاس مونلا استاد تاریخ در شهر رم به الجزیره گفته وضعیت در شهر‌های ما اینطور نیست که نتوانیم از خانه خارج شویم بلکه به محله هایمان محدود شده‌ایم و می‌توانیم در محل پیاده‌روی کنیم، اما باید به سرعت به خانه برگردیم.

مقامات ایتالیا روز چهارشنبه رسما اعلام کردند همه مغازه‌ها به جز سوپرمارکت ها، تره بار‌ها و داروخانه‌ها تا ۲۵ مارس تعطیل است، اما پارک‌ها برای ورزش مردم همچنان باز خواهد بود.

در ایتالیا برای خروج از خانه مدارکی تحت عنوان «آتو-سرتیفیکیشن» صادر می‌شود که افراد تنها با در دست داشتن این مجوز و اعلام دلیل، می‌توانند اقدام به خروج از خانه کنند.

روز پنجشنبه روزنامه ایتالیایی کوریر دلا سرا در مقاله‌ای نوشت «قدم زدن ممنوع است» و همزمان روزنامه دیگر ایتالیایی، ریپابلیکا نوشت «قدم زدن ممنوع نیست!»

الجزیره در این باره از سخنگوی وزارت کشور ایتالیا سوال کرده است. آن‌ها در پاسخ گفته‌اند قدم زدن در اطراف و در نزدیکی خانه ممنوع نیست، اما افراد باید برای قدم زدن مجوز «آتو سرتیفیکیشن» داشته باشند.

پلیس ایتالیا تا روز پنجشنبه ۱۶۱ نفر را برای عدم داشتن مجوز خروج از خانه جریمه کرده است. در اسپانیا نیز برای مدت دست کم ۱۵ روز قوانین منع آمد و شد اعمال شده است.

بر اساس این قوانین تنها افراد برای خرید غذا و دارو یا کار‌های ضروری امکان تردد در شهر را دارند. کار‌های ضروری نیز در ابلاغیه‌های دولت ذکر شده است. بر اساس این ابلاغیه‌ها رفتن به بانک، مراکز بهداشتی یا سفر‌هایی که برای حفظ سلامتی سالمنئان انجام شود از جمله کار‌های ضروری است.

همه رستوران‌ها، بارها، هتل‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها در سراسر اسپانیا تعطیل شده‌اند و مراکز فروش و مغازه‌های غیر ضروری نیز بسته‌اند. وضعیت اضطراری ملی به دولت اجازه می‌دهد بیمارستان‌های خصوصی را بهتر کنترل کند.

نخست وزیر اسپانیا روز شنبه در یک اطلاعیه تلویزیونی به همه کارگران، کارمندان و کسب و کار‌ها می‌گویم که دولت هر کاری می‌کند تا این بحران را کنترل کند. از الان به بعد ما وارد یک فاز جدید خواهیم شد.

اقدامات اسپانیا شباهت زیادی به قرنطینه ایتالیا دارد. مقامات وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرده ۵۷۵۳ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که نیمی از این جمعیت در مادرید شناسایی شدند.

نخست وزیر اسپانیا گفته همه نیرو‌های پلیس از جمله نیرو‌های پلیس محلی باید تحت فرمان وزارت کشورو نیرو‌های مسلح عمل کنند و هر زمانی که لازم باشد استقرار نیرو‌های مسلح را خواهیم داشت. ارتش در حالت آماده باش است.

فرانسه نیز دستور داده همه رستوران‌ها، بارها، کافه‌ها، سینما‌ها و دیگر کسب و کار‌های غیر ضروری بسته شوند. بانک‌ها، پمپ بنزین‌ها، سوپرمارکت‌ها و مواد غذایی فروشی‌ها از این قاعده مستثنا شده‌اند. لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000s2v خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قرنطینه ووهان چین کرونا در ایران قرنطینه ووهان چین ویروس کرونا قرنطینه تهران شرایط قرنطینه نیرو های مسلح قرنطینه شهر کشور هایی قدم زدن شده اند کشور ها کار ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۵۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برای حل مشکلات معیشتی کارگران باید برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی شامگاه _یکشنبه، نهم اردیببهشت_ در دیدار با جمعی از کارگران و مسئولان اداره کار خراسان رضوی که به مناسبت روز کار و کارگر برگزار شد، اظهار کرد: کارمندان و کارگران غیور و دلاور سرمایه افتخار و سرافرازی این ملت و نظام مقدس اسلامی هستند، شما عزیزان با مقاومت و مجاهدت خود چه در عرصه فعالیت و کار و چه در عرصه کارآفرینی و محیط کار سرمایه ارزشمندی برای این نظام به‌ویژه در تقابل با کارشکنی‌های دشمنان ایجاد کرده‌اید.

وی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام پیشرفت و تعالی که توانسته در مقابل توطئه‌ها، تهاجم‌ها و عدوات دشمن طی ۴۵ سال عمر انقلاب به دست آورد را مدیون مجاهدات ارزشمند شما برادران زحمتکش و عزیزانی است که در عرصه کار و فعالیت توانستید رشد جامعه را به نقطه‌ای برسانید که دشمنان ما در همه سرکوب‌هایی که نسبت به ما داشتند ناموفق باشند.

کارگر تنها با طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار نمی‌شود

امام جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه مشکل مسکن کارگران تنها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع نمی‌شود، ادامه داد: استفاده از این طرح در مرحله نخست نیازمند منابع مالی قابل‌توجهی است که با توجه به درآمد، اجاره‌بها و وضعیت معیشت کارگران، این قشر شریف نمی‌تواند از این طرح بهره‌مند شود؛ بنابراین باز هم افرادی که در جریان رفاه نسبی قرار دارند توان پرداخت این مبلغ را داشته و دوباره این قشر زحمتکش کارگر است که بی‌خانه می‌ماند.

رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع است

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم، گفت: چراکه هم‌زمان با افزایش حقوق کارگران قیمت سایر خدمات اجتماعی نیز افزایش پیدا می‌کند و این اقدام تأثیر چشمگیری در زندگی آنان نخواهد داشت و بیشتر به ضرر این قشر و اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است، اضافه کرد: شرایط زندگی در طول زمان برای کارگران سخت‌تر می‌شود، بنابراین برای رفع مشکلات معیشتی کارگر نیاز است، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

امام‌جمعه مشهد مقدس رشد اقتصاد کشور را در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر و کاهش دغدغه‌های او عنوان کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در حال حاضر برای کاهش فشار گرانی انجام می‌شود، دادن کالابرگ به عموم مردم است، بهتر بود این کالابرگ با اولویت‌بندی ابتدا به قشر کارگر داده می‌شد.

وی با تأکید بر نقش نیروی کار جوان و خلاق داخلی و اهمیت استفاده از آن ابراز کرد: نیروی جوان، متخصص و خلاق در جامعه بسیار وجود دارد که اگر به‌خوبی از توان و نیروی آنان در تولید استفاده شود، ما شاهد رشد چشمگیر اقتصاد کشور خواهیم بود.

ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه

علم‌الهدی به نواقصی که در «فرهنگ کار» جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما فرهنگ نادرستی است که در حوزه فعالیت‌های کاری وجود دارد که اگر این فرهنگ به درستی در نیروی کار ما نهادینه شود، بازدهی مجموعه‌های اقتصادی ما بسیار بالا می‌رود.

وی با انتقاد به زمان بازنشستگی نیروهای کار خاطرنشان کرد: اگر این فرهنگ به درستی در جامعه حاکم شود، دیگر شرایط سنی و جسمی عامل تأثیرگذاری در به‌کارگیری افراد نیست، شما ببینید درست زمانی که یک فرد به اوج توانمندی و تجربه در حوزه کاری خود می‌رسد، بازنشسته می‌شود؛ اگر این تخصص بعد از بازنشستگی در یک مجموعه دیگر به کار گرفته شود که خیلی خوب است، اما اگر موجب منزوی شدن و خانه‌نشینی فرد شود، ضرر بزرگی برای اقتصاد و تولید کشور است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ کار را نمی‌توان با نصیحت و از بیرون به افراد انتقال داد، بیان کرد: این فرهنگ تنها می‌تواند توسط خود نیروی کار و کارگر ایجاد شود و مسئله‌ای نیست که از بیرون و با تعلیم و تربیت بشود به افراد دیکته کرد؛ بنابراین اگر در یک محیط کارگری ۱۰۰ نفرِ تنها ۳۰ نفر به درستی مشغول فعالیت شوند، ناخودآگاه آن ۷۰ نفر دیگر را به دنبال خود می‌کشند. شما در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بینید که گاهی با ۶ نفر کارمند نتیجه و دستاوردهای بیشتری از یک دستگاه تولیدی سابقه‌دار دارند.

تقدم مشارکت در کار نسبت به سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عنوان کرد: منظور مقام معظم رهبری از مشارکت مردم بیشتر از نوع کار است، زیرا مشارکت در کار مقدم بر مشارکت در سرمایه است. البته مشارکت در سرمایه نیز ضروری و لازم است، نه اینکه مشارکت در سرمایه مهم نیست، اما عمده تأثیرگذاری به قشر کارگر و تولید برمی‌گردد که اگر جهش پیدا کند، بازار کار گسترده‌ای را به وجود می‌آورد.

مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی است

علم‌الهدی به کاهش نرخ بیکاری کشور به ۸ درصد اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام در این مدت کاهش نرخ بیکاری بوده است که این رقم در استان با توجه به فعالیت شما قشر زحمتکش و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به ۶.۲ درصد رسیده است.

وی با اشاره به مشکلات حوزه کار و کارگر بیان کرد: معمولاً در ایام «روز کارگر» مسائل و راهکارهایی مطرح می‌شود که بعد به مرحله اجرا نمی‌رسد و مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی می‌ماند.

کد خبر 748909

دیگر خبرها

  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند
  • ببینید | دلم می‌خواست شاه ایران شوم
  • روایتی از هنرآفرینی هنرمندان نصف‌جهان در قطب عاشقی عالم، «کعبه»
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • آیا لغو فرمان رشد در ایتالیا باعث سقوط فوتبال این کشور می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید