Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:29:18 GMT

نهال سالم رمز اقتصاد موفق کشاورزی

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۴۲۵۴

نهال سالم رمز اقتصاد موفق کشاورزی

آلودگی به آفات و بخصوص بیماری‌های گیاهی از مهمترین دلایل کاهش تولید در باغ‌های میوه است که در برخی موارد به نابودی کامل باغ منتهی می‌شود. تعدادی از این عوامل بیماری‌ زا از طریق ادوات کشاورزی، خاک، باد، حشرات، پرندگان، حیوانات و انسان به باغ‌ها منتقل می‌شوند که در بسیاری موارد در صورت استفاده از سموم شیمیایی یا روش‌های به‌باغی و به‌زراعی قابل درمان بوده و خسارات آنها قابل جبران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تعداد دیگری از عوامل بیماری‌زا که مسری هم هستند به دلیل فقدان اطلاعات کافی تولیدکنندگان نهال و باغداران در زمینه اهمیت و نحوه انتقال آنها، از طریق نهال به باغ منتقل می‌شوند که در بسیاری از موارد قابل درمان نبوده و تنها راه مقابله با آنها استفاده از نهال سالم و گواهی شده است.

چنین بیماری‌هایی مهمترین عامل زوال باغ‌ها در دنیاست و به همین دلایل، در کشورهای پیشرفته و تعداد معدودی از کشورهای در حال توسعه دنیا، سیستم‌های کنترل و گواهی نهال برای ساماندهی به تولید نهال گواهی شده سالم، اصیل و استاندارد، توسعه یافته است.

خراسان رضوی میزبان ۴۰ درصد باغ‌های مادری کشور

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه ۴۰ درصد باغ های مادری کشور در این استان قرار دارد گفت: پنج باغ مادری در کشور وجود دارد که ۲ باغ از این تعداد در استان خراسان رضوی واقع است.

محمدرضا اورانی با بیان اینکه یک باغ مادری دیگر نیز در این استان در مراحل آماده‌سازی است افزود: در باغ‌های مادری تولید نهال به شکل مدرن و فنی انجام می‌شود و تولیدات آن به سراسر کشور ارسال می‌گردد.

وی ادامه داد: ۲ باغ مادری در این استان بیش از ۶۰ هکتار وسعت دارد و با توجه به چیدمان و استاندارد کاشت درختان در این باغ مجموع مساحت کاشت درخت در فضای مفید این باغ ها حدود ۲۰ هکتار است.

وی با بیان اینکه درختان موجود در باغ های مادری از نظر سلامت تحت نظارت و کنترل دقیق قرار دارند گفت: آلودگی و بیماری در این باغات در حد صفر است و پایه‌های این درختان که شامل میوه های وارداتی و داخلی است به منظور تولید نهال مرغوب جداسازی می‌شود.
اورانی افزود: سالانه ۲.۵ میلیون اصله نهال در ۹ نهالستان دارای مجوز استان خراسان رضوی تولید می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از نهال سالم نه تنها سلامت باغ بلکه تولید با کیفیت آن را برای نسل‌ها و سال‌های بعد تضمین می‌کند.

وی گفت: آموزش‌ به کشاورزان نیز در راستای افزایش آگاهی آنها در خصوص اهمیت خرید و کاشت نهال گواهی شده و سالم است تا شاهد خسارت به باغداران نباشیم.

۱۱ درصد باغات کشور در خراسان رضوی است

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه ۲۹۸ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین معادل ۱۱ درصد زمین‌های باغی کشور در این استان واقع است گفت: بر این اساس این استان رتبه ششم کشور را در تولید محصولات باغی دارد.

هاشم نقیبی افزود: از مجموع ۱۹.۴ میلیون تن محصولات باغی ایران ۵.۳ درصد آن و معادل یک میلیون و ۵۰ هزار تن در خراسان رضوی تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه ۹ نهالستان مجاز تولید نهال در این استان فعال است، اظهار داشت: این نهالستان‌ها دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی هستند و نهال‌های آنها به صورت استاندارد، بارور و حفاظت شده تولید می‌شوند.

وی گفت: ظرفیت تولید سالانه این نهالستان‌ها بیش از ۲.۵ میلیون اصله نهال است و سال گذشته بیش از ۱.۵ میلیون اصله نهال در آنها تولید و برچسب کیفیت برای آنها صادر شد.

نقیبی افزود: براساس بررسی‌ها ۴۸ نهالستان فاقد مجوز در این استان فعالیت دارند که میزان تولید آنها به اندازه واحدهای مجاز است.

وی ادامه داد: با توجه به تولیدات غیر استاندارد این واحدها خارج کردن آنها از چرخه تولید در اولویت است اما این واحدها می‌توانند با دریافت مجوز و رعایت آئین نامه‌ها و استانداردهای مورد نظر وزارت جهاد کشاورزی فعالیت خود را ادامه دهند.

وی با اشاره به شکایت‌های متعدد از نهالستان‌های غیر مجاز گفت: نهال‌های تولیدی این واحدها فاقد استانداردهای تولید بوده و از نظر آفات و بیماری‌ها تحت کنترل نیستند و دارای آلودگی فراوان می‌باشند.

نقیبی افزود: استان خراسان رضوی از نظر تولید نهال پس از استان‌های فارس و آذربایجان غربی در رتبه سوم کشور قرار دارد.

ساماندهی نهالستان‌های خراسان رضوی

وی با بیان اینکه ساماندهی و تعطیلی نهالستان‌های غیر مجاز این استان در دستور کار است، ادامه داد: با توجه به تولید بسیار نهال توسط نهالستان‌های غیر مجاز و همچنین مورد تایید نبودن تولیدات این واحدها از نظر سلامتی و باردهی، ساماندهی این واحدها و تعطیلی واحدهایی که علاقه‌مند به فعالیت تحت نظارت جهاد کشاورزی و بر اساس آیین‌نامه‌های تولید نهال نیستند، در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: هدف و محور تولید در باغ‌های مادری استان، تامین پایه و پیوندک سالم و با اصالت برای ایجاد نهالستان‌ها و نهال گواهی شده و باغات اصیل با تولید محصول مطلوب و با کیفیت است.

نقیبی افزود: در حال حاضر سالانه یک میلیون  و ۸۰۰ تا دو میلیون نهال دارای شناسنامه‌ در این استان تولید می‌شود که معادل نیمی از تولید نهال غیر اصیل در واحدهای غیر مجاز است.

وی ادامه داد: همچنین سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌های غیر مجاز استان تولید می‌شود که از نظر سلامت و اصالت مورد تایید نیستند.

وی گفت: نهالستان‌های دارای مجوز زیر نظر کمیته فنی نهال استان اقدام به تولید نهال‌های دارای اصالت و تضمین‌ شده می‌نمایند که از خسارت به کشاورزی،آلودگی باغات میوه و تهدید سرمایه‌گذاری کشاورزان جلوگیری می‌کند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کاشت نهال مشهد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کاشت نهال مشهد وزارت جهاد کشاورزی کاشت نهال مشهد باغ های مادری جهاد کشاورزی تولید می شود نهالستان ها خراسان رضوی تولید نهال گواهی شده اصله نهال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۴۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان گفت: آماری که در سامانه منابع طبیعی کشور برای کشت نهال ثبت شده ۹۰ هزار هکتار است که ۷۳ هزار هکتار از آن فقط به خوزستان اختصاص دارد و ۱۷ هزار هکتار نیز برای سایر استان ها در نظر گرفته شده است.

علی‌ اکبر حسینی‌ محراب در پایان نشست بررسی طرح زراعت چوب که امروز، ۵ اردیبهشت ماه برگزار شد، توضیح داد: زراعت چوب یک کار جدید است که می‌تواند بخشی از کانون‌های ریزگرد را تحت پوشش قرار داده و در کنار آن موجب شکل‌گیری تولید صنایع چوب و ایجاد زنجیره اشتغال شود.

وی افزود: این طرح در قالب سفر هیئت دولت مطرح شد و مورد تایید دولت قرار گرفت. خوزستان حدود شش میلیون هکتار زمین دارد و اجرای این طرح در ۳۰۰ هزار هکتار در طول ۴ سال پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایسنا، حسینی محراب ادامه داد: در هر هکتار از طرح زراعت چوب بیش از هزار درخت اکالیپتوس و گونه‌های مشابه کشت می‌شود که پس از چهار سال به تولید می‌رسد و طی این مدت از برگ آن جهت گرفتن اسانس استفاده می‌شود و دو یا سه کارخانه به این منظور راه‌اندازی شده است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه این کار درآمد نسبتاً خوبی نسبت به کشت سایر محصولات دارد، اظهار کرد: کار خوبی که در سال زراعی جاری که معمولا آغاز آن را از ۳۰ شهریور لحاظ می‌کنند صورت گرفته، کشت نهال در حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در استان است و رقم مصوب ۴۶ هزار هکتار بوده که رقم قابل توجهی است؛ درخواست‌هایی که شرکت‌ها و کشاورزان مختلف نیز داشتند بیش از ۱۰۰ هزار هکتار است.

حسینی محراب گفت: در گذشته در سال‌های طولانی مجموعاً دو هزار هکتار در زمینه زراعت چوب در استان زیر کشت رفته است و کشتی که در سال زراعی جاری شده بیش از هشت و نیم برابر نسبت به گذشته است.

وی افزود: آماری که در سامانه منابع طبیعی کشور برای کشت نهال ثبت شده ۹۰ هزار هکتار است که ۷۳ هزار هکتار از آن فقط به خوزستان اختصاص دارد و ۱۷ هزار هکتار نیز برای سایر استان‌ها در نظر گرفته شده است و دلیل آن هم این است که طرح زراعت چوب را به عنوان یک پروژه ملی در نظر گرفته‌ایم که می‌تواند کمک زیادی به آب و هوا و تولید و اشتغال استان داشته باشد.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه شهرک‌های صنایع چوب و مبلمان نیز می‌تواند در کنار اجرای طرح زراعت چوب ایجاد شوند، عنوان کرد: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نیز می‌توانند نقش مهمی در پیشبرد این پروژه داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان