Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@10:13:39 GMT

خرق عادت به سبک کرونا

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۲۸۵۸۶

خرق عادت به سبک کرونا

این روزها، کوی و برزن و رسانه یکصدا مطالبی را درباره ویروس جدید کرونا فریاد می زنند و همگان را به رعایت نکات بهداشتی و هزاران موارد دیگر سفارش می کنند تا مبادا این بیماری جان عزیزی را بگیرد. خوشبختانه توصیه ها تا آن جا رعایت می شود که گاه نقل قول های خنده آوری شنیده می شود که خدا پدر این ویروس را بیامرزد همه را نظیف و تمیز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی می گوید من هیچوقت از روبوسی خوشم نمی آمد و خوشبختانه به واسطه این ویروس عید امسال از این پدیده نامیمون در امان هستم. دیگری عنوان می کند از این پاساژ گردی ها و خیابانگردی های الکی دوستان خلاص شدم.

بزرگی هم در پیام توئیتری خود نوشت: البته این کرونا بود که تونست مشکل ترافیک تهران رو حل کنه، تردد شهری بی مورد رو کاهش بده، سطح بهداشت عمومی رو بالا ببره، پهنای باند اینترنت رو بیشتر کنه، بلیط هواپیما ارزون بشه، گارد ضد شورش خیابون بشوره، همه به نظر متخصص احترام بذارن و... ؛

خلاصه که خواه ناخواه چند وقتی است سبک زندگی تغییر کرده و دیگر از روبوسی های آب‌دار و دست‌دادن‌های طولانی خبری نیست و به سر تکان دادن و در نهایت زدن مشت‌های گره کرده‌ به هم بسنده می شود؛ مدل معاشرتی که بارها برای مراقبت‌های بهداشتی و کاهش خطر ابتلا به بیماری روی آن تأکید شده بود.

حالا شهروندان روزی چند بار دست‌های خود را می‌شویند، عملی ساده که پیش از این درصد کمی از افراد آن را رعایت می کردند. نکته ای که پا را فراتر از بهداشت فردی گذاشته و شامل حال بهداشت جمعی هم شده و کافه ها و رستوران ها و مراکز خرید به صورت جدی به شست وشو و ضدعفونی محیط و وسایل می پردازند و بسیاری از آن‌ها خودخواسته و بدون اجبار و اکراه کاسبی را تعطیل کرده‌اند چرا که پای جان در میان است.

مهمتر از همه این موارد، حال سالمندان بیشتر رعایت می شود و خانه نشینی کرونایی باعث شده افرادی از بودن کنار خانواده‌ لذت ببرند که تا پیش از آن زمان خالی برای در کنار خانواده‌بودن نداشتند.

تمام مواردی که بنا به گفته یک روانشناس بالینی باعث یک تحول فرهنگی و اطلاع‌رسانی وسیع شده است.

کرونا خطرناک نیست اگر...

حسن بهرامنی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا ادامه داد: این ویروس با تمام بدی ها، تغییر سنت و فرهنگ و اتفاقاتی که به مرور زمان پنهان شده یا تغییر ماهیت داده بود را شکل جدید داده است.

وی تاکید کرد: یکسری تغییراتی که اگر ادامه دار شود خوب است یعنی به عنوان یک  فرهنگِ جایگزین به آن نگاه شود.

بهرامنی با بیان این که مردم به این نکته رسیده اند که تغییر در الگوهای رفتاری بهداشتی می تواند کارآمد باشد، متذکر شد: این بیماری، خیلی خطرناک و خاص نیست و تنها مشکل آن انتشار سریع در کشورهایی همچون ایران و ایتالیا است که فرهنگ های رفتاری و غذایی نزدیکی دارند.

این روانشناس بالینی در توضیح آن گفت: تا کنون گمان می رفت برقراری روابط خیلی صمیمی یعنی همدیگر را در آغوش گرفتن و روبوسی کردن، حال با ورود کرونا به این نتیجه رسیده ایم که بدون این ها هم می توان روابط صمیمی برقرار کرد.

راهکار مانا ماندن این فرهنگ های نوپدید قدیمی

بهرامنی با بیان این مطلب که در این روزها التهابی روانی بر جامعه حاکم شده و شاهد اخبارهای متعدد و آمار و ارقام های ترس و استرس آور شدیدی هستیم که رفتارهای غلط را تشدید و رفتاری خوب را تولید کرده است، خاطرنشان کرد: تشدید رفتارهای غلط این که ما فقط با بالا بردن سطح اضطراب به موضوع نگاه کنیم و با انجام رفتارهای افراطی بی مورد باعث بروز زمینه وسواس در خود شویم. اما تولید رفتارهای خوب و مثبت می تواند ایجاد یکسری رویکردهای خبری جدید در آداب و معاشرت و رعایت اصول بهداشتی باشد؛ نکات بهداشتی فردی و اجتماعی که پزشکان متخصص به عنوان مهمترین راهکارهای کنترل و پیشگیری از این بیماری عنوان می کنند.

وی ادامه داد: توصیه هایی در مورد رعایت فاصله ها، نوع تعاملات، جدی گرفتن نظافت شخصی و اجتماعی از نوع معقول آن که بستر تشکیل جامعه ای سلامت شده است.

بهرامنی در مورد راهکار ماندگاری این فرهنگ یادآور شد: برخی مردم وقتی تحت فشار عصبی هستند تمامی موارد را تا آخر رعایت می کنند، گروهی دیگر با گذشت زمان به بی خیالی می رسند و برخی دیگر با از بین رفتن این فشار، تمامی نکات را فراموش می کنند و دوباره به روال سابق بازمی گردند.  

وی تاکید کرد: تنها راه ادامه دار و مانا شدن این رفتارها و رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی، این است که تبدیل به فرهنگ و باور و تغییر نگرش مردم شود. این امر هم مستلزم این است که رسانه و صدا و سیما امروزه به صورت مرتبط این پیام ها را تکرار می کند مختص به این ایام نباشد و ماندگارتر و دائمی تر پیش آید.

این روانشناس افزود: مستلزم این است که سم پاشی های مراکز عمومی و مدارس هر از گاهی اتفاق بیافتد تا پاکسازی صورت گیرد. چرا که بیماری و ویروس مربوط به یک زمان و فصل خاص نیست و تحت شرایطی پویا و فعال می شوند.

وی متذکر شد: پس تابع رفتارهای هیجانی نباشیم و از تغییر موقعیت هیجانی به موقعیت های عقلانی برسیم که تغییر نگرش و فکر و فرهنگ را ارمغان می آورد.

گزارش از:فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها ویروس کرونا پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ایتالیا ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۸۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • مازندران رتبه های برتر المپیادهای دانش آموزی را دارد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند