Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسرین غزنوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری از کاشت ۸۰۰ اصله نهال ون و افرا در حاشیه تالاب استیل و روستای ویرمونی این شهرستان مرزنشین خبر داد و اظهار کرد: تا پایان سال گذشته، ۲ هزار اصله نهال در روستاهای کانرود و عنبران آستارا کاشته شده است.

وی با بیان اینکه چرای بی رویه دام و بهره برداری‌های غیرمجاز از جنگل‌ها باعث فرسایش و رانش خاک شده است و این امر خطر سیلاب را افزایش می‌دهد، افزود: صیانت از درختان و جنگل‌ها مهم‌تر از کاشت آنها است و مأموران منابع طبیعی با متخلفان و متعرضان به اراضی ملی آستارا و بخصوص در مناطق گردشگری مقابله می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غزنوی با اشاره به اینکه هر یک هکتار جنگل، سالانه ۲.۵ تن اکسیژن تولید می‌کند و با توجه به افزایش جمعیت و گسترش زندگی ماشینی، برای محافظت جنگل‌ها و مراتع باید همکاری عمومی صورت گیرد، گفت: وسعت اراضی ملی آستارا ۴۰ هزار هکتار است و جنگل‌های آن را درختان بلوط، راش، توسکا، ممرز، نمدار، ملج، لیلکی، انجیلی، آزاد، افرا، گردو، شیردار، گیلاس وحشی، فندق، شمشاد و ون تشکیل می‌دهد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آستارا از آزادسازی ۱۷ هزار و ۹۰۰ متر مربع اراضی ملی در بخش مرکزی این شهرستان و دستگیری ۱۱ نفر در این رابطه خبر داد و گفت: متخلفان در روستای ویرمونی، اراضی ملی را تصرف کرده بودند که با پیگیری حقوقی، به آزادی زمین‌ها و دستگیری و معرفی متهمان به دادگاه اقدام شد.

وی، افزود: پیش از این، ۲۰ هکتار از اراضی ملی آستارا آزادسازی و در راستای حفاظت از درختان جنگلی، ۱۳۱ کوره غیرمجاز زغال در داخل جنگل‌ها تخریب شده بود.

غزنوی، گفت: طرح نهضت سبز برای تقویت اراضی جنگلی، با کاشت هفت هزار و ۳۵۰ اصله نهال در اراضی ملی این شهرستان در حال اجرا است و در کل، ۳۴ هزار نهال کاشته خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آستارا، ادامه داد: طرح نهضت سبز از ۱۴ آذرماه با کاشت نهال در روستاهای شیری حیاطی، چلوند، کانرود، ویرمونی و کوهستان حیران آغاز شده است.

وی، اظهار کرد: در سال گذشته با صرف حدود ۶ میلیارد ریال و ساخت هزار و ۵۱۱ متر مکعب دیواره برای حفاظت آب، خاک و پوشش گیاهی اراضی ملی در بخش لوندویل، طرح آبخیزداری اجرا شد و هر ۵۰ متر مکعب دیواره سنگ چین، ۷۰ هکتار اراضی را در مقابل سیل و فرسایش حفظ می‌کند.

غزنوی، تصریح کرد: یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری آستارا با ۲ واحد سرجنگلبانی بهارستان و لوندویل، چهار پاسگاه حفاظت و حدود ۳۰ نیروی انسانی فعالیت می‌کند و با کمبود نیروی انسانی و امکانات مواجه است.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا جنگل رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری زمین کوهستان منابع طبیعی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی منابع طبیعی و آبخیزداری اراضی ملی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۱۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم

 رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بند‌های خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آب‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.

 
علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سال‌های گذشته حجم زیادی از این بارش‌ها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج می‌شد یا باعث خسارت‌هایی به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌شد که با احداث سازه‌های آبخیزداری ۸۰ درصد روان آب‌ها و سیلاب‌ها مهار شده است.


او  گفت: طرح‌های آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزه‌های آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آب‌ها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفره‌های زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.


کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخه‌های اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازه‌های آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سد‌ها دارد.


سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیب‌های سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفره‌های زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر   باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی در شهرستان ساری