Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی‌فقیه در همدان با بیان اینکه پزشکان و پرستاران و گروه های جهادی به سبب خدمات ارزشمند خود از محبوب‌ترین انسان‌ها نزد خداوند هستند گفت: مردم باید با تاسی از رسول خدا(ص) روابط اجتماعی خود را بر مبنای رحمت و رافت قرار دهند. ۰۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۶ استانها همدان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی صبح امروز در جمع خبرنگاران با تبریک سال نو و مبعث پیامبر گرامی اسلام(ص) با اشاره به آیه 128 سوره توبه اظهار داشت: خداوند در این آیه چهار ویژگی مهم پیامبر گرامی اسلام(ص) را به زیبایی مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه همدان افزود: نخستین ویژگی پیامبر اسلام(ص) این است که از جنس خود مردم است و نه برای غارت و نه برای آقایی کردن آمده بلکه پیامبری از خود مردم هستند که هدف اصلیش باز کردن زنجیرها از پای بشر است.

وی با بیان اینکه اگر بشر می‌خواهد بالاتر برسد باید این زنجیرها از پایش برداشته شود گفت: پیامبر گرامی اسلام(ص) آمده است تا این زنجیرها را از پای بشر باز کند و این حقیقت را درک کند که تنها راه دستیابی به آن نشستن در پای مکتب انبیا است.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان ویژگی دوم را اذیت شدن پیامبر(ص) در برابر سختی‌های مردم دانست و گفت: این موضوع متن صریح قرآن است به ویژه امروز که  جامعه در شرایط خاصی قرار گرفته و با شرایط خاصی که کرونا ایجاد کرده است بهترین زمان برای توسل به پیامبر(ص) برای رفع گرفتاری‌ها و سختی‌های مردم است.

شعبانی تصریح کرد: عده‌ای که می‌گویند پیامبر(ص) از دنیا رفته است و توسل به ایشان و دیگر ائمه(ع) را بیهوده می‌دانند این دیدگاه نشان از دیدگاه کودکانه آنها در نفهمیدن مقام انبیا است، انسان باید به بلوغ برسد تا این جایگاه رفیع را درک کند.

دعایی که جبرئیل آن را به پیامبر برای رفع بیماری حسنین آموختماجرای وحی خدا به پیامبری که بیمار شد/ پیشگیری وظیفه انسان و نصرت وعده خداستفرهنگ‌نامه پیامبر اکرم(ص) در قرآن منتشر شد

امام جمعه همدان با اشاره به ویژگی سوم پیامبر(ص) یادآور شد: حضرت محمد(ص) اصرار بر هدایت بشر دارند و این حساسیت اختصاص به مومنان ندارد و تعبیر آن عمومیت دارد چرا که پیامبر اسلام(ص)  نماد رحمت برای همه ادیان و همه بشریت است.

وی ویژگی چهارم که قرآن به آن اشاره کرده است را داشتن رافت و رحمت نسبت به مومنان برشمرد و خاطرنشان کرد: پیامبری که نماد رحمت خداوند است آنقدر در قیامت دستگیری خواهد کرد که در آنجا خیلی از انسان‌ها متوجه مقام والای رحمت ایشان می‌شوند.

شعبانی تاکید کرد: در این ایام که جامعه با مشکلاتی از نظر سلامت روبه‌رو شده است توجه و توسل به پیامبر گرانقدر اسلام(ص) بسیار اثرگذار خواهد بود و افرادی که با اندیشه کودکانه خود دعا و توسل را به سخره گرفته‌اند این خیال را دارند که انسان تنها یک موجود 80 ساله است.

وی با ذکر حدیثی از پیامبر اسلام(ص) در مورد محبوب‌ترین انسان‌ها در نزد خداوند اذعان داشت: کسی که بیشترین سود را برای مردم داشته باشد و دست عیال الله را بگیرد محبوب ترین انسان ها در نزد خداوند است.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با بیان اینکه عبادت و نماز و روزه در جای خود صحیح است اما گاهی از موارد در ارتباطات اجتماعی نیز باید به دیگران سود برسانیم خاطرنشان کرد: امروز پرستاران و پزشکان عزیز ما به معنای واقعی کلمه به مردم سود می‌رسانند.

وی ادامه داد: حتی خیلی از افراد با توجه به شرایط موجود اجاره بهای خودشان را از مستاجران نگرفتند و این به معنای سودرسانی به دیگران است که از نظر دینی نیز بسیار ارزشمند است.

امام جمعه همدان اقدامات طلاب، هیئت‌ها و خیرین را در مبارزه با کرونا، مصداق سودرسانی به مردم دانست و گفت: ما به‌عنوان پیروان پیامبری که نماد رافت و رحمت است، باید روابط اجتماعی خودمان را مبتنی بر رافت و رحمت بنا کنیم.

وی تاکید کرد: احتکار کردن و گران‌فروشی به معنای رافت و رحمت نیست بلکه نشان دهنده عدم ایمان است چرا که اگر کسی انسانیت را به درستی درک کرده باشد در فضای مشکلات به همنوعان خود کمک می‌کند.

انتهای پیام/741/ح

R41405/P/S6,75/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه رافت و رحمت پیامبر ص انسان ها اسلام ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۴۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)

حمزه(ع) یکی از شخصیت‌های بزرگ تاریخ اسلام است. ایثار، جهاد، هجرت و دفاع جانانه‌اش از پیامبر (ص) در مکه بی‌بدیل است و از نظر مفسران اسلامی آیاتی در قرآن در شأن آن حضرت نازل شده است. از جمله «وَالَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللّه، وَالَّذِینَ آوَوا وَنَصَرُوا أُوْلَئِکَ هُمْ الْمُؤْمِنُونَ حَقّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیمٌ» در شأن او و جمعی دیگر از مخلصان اصحاب پیامبر(ص) است. آیات زیادی در قرآن در شأن اوست که مفسرین ذیل آیات اشاره نموده‌اند اما آیه السابقون السابقون اولئک المقربون و چند آیه دیگر به تصریح برای تبیین شخصیت حمزه(ع) کافی است که چه نقش بزرگی در دین در دوره دعوت و استقرار و دفاع از حریم رسول الله(ص) ایفا کرد.

آیات ایمان در شأن او و حضرت علی(ع)

حمزة بن عبدالمطلب را در رأس مؤمنان حقیقی مشاهده می‌کنیم. ایمان آوردن در وضعیت سخت، یاری‌کردن و پناه‌ دادن به رسول خدا(ص) در مقابل دشمنان آنگاه که همه مشرکان و دشمنان علیه او بسیج شده بودند و در آیه شریفه «لاَیَسْتَوِی مِنْکُمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَ قَاتَلَ أُوْلَئِکَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنْ الَّذِینَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَقَاتَلُوا»، حمزه در اول این صف از مؤمنان است که قبل از فتح، جان خویش را در طبق اخلاص گذاشت.

حضرت حمزه (ع) با دشمنان به قتال و جهاد پرداخت و به خیل اولین شهدای اسلام پیوست. قتال و شهادتی که با مثله و قطعه قطعه شدن اعضای بدنش توأم شد و علف‌های بیابان بر پیکر خونینش کفن شدند. البته آیات متعدد دیگری هست که سیدالشهدا، حمزه مصداق روشن و نمودار بارزی از این آیات است.

اولین عزاداری در اسلام برای حمزه بود

پس از ایمان حمزه به پیامبر(ص) و در آمدن به جرگه دعوت‌شدگان، اسلام قدرتی گرفت و بسیاری به جهت ایمان حمزه به سوی اسلام گرویدند. شهادت او نیز برای اسلام گران بود، چون هیبتی داشت که دل دشمن را به ترس و اضطراب می‌انداخت. حمزه کسی است که پیامبر(ص) پس از شهادتش بر او بسیار گریست و زنان انصار و مهاجرین را فرمود تا برای او اقامه عزا و گریه کنند و این اولین عزاداری در اسلام برای عزیز پیامبر (ص) بود.

شهادت او فقدانی برای اسلام بود و برای پیامبر غمی جانکاه بود که هرگز جبران نشد. شیخ صدوق در ضمن حدیث مفصلی از سلمان نقل می‌کند: «در ایام بیماری رسول خدا(ص) در روزهای آخر زندگی، حضرت فاطمه زهرا(س) وقتی ضعف شدید را در پدر بزرگوارش دید گریست. رسول خدا(ص) برای تسلی و آرامش دخترش از عنایات و برکات خداوند بر اهل بیت (ع) سخن گفت.

حمزه سیدالشهدا اول است

در اسلام دو سید الشهدا هست یکی حمزه(ع) و دومی امام حسین(ع) هر یک از این دو شهید در حیات اسلام به نوعی نقش تعیین کننده دارند. پیامبر اکرم(ص) در گفتگو با دخترش فاطمه زهرا(س) بخشی از نعمت‌های خدا را که بر این خاندان ارزانی داشته است برشمرد تا بدین جا رسید: دخترم! ما اهل بیتی هستیم که خداوند 6 صفت و ویژگی را بر ما عطا کرده است که بر هیچ یک از گذشتگان و آیندگان عطا نکرده است. زیرا پیامبر ما سید انبیا و مرسلین است و آن پدر تو است و وصی ما سید اوصیا است و آن همسر تو است و شهید ما سیدالشهدا است و آن حمزة بن عبدالمطلب عموی پدر تو است. فاطمه(س) گفت: ای فرستاده خدا، آیا او فقط سید شهیدانی است که با وی به شهادت رسیده‌اند؟ پیامبر فرمود: نه، بلکه او سید شهدای اولین و آخرین، به جز انبیا و اوصیا است.

و در ادامه فرمود: ما فرزندان عبدالمطلب، سروران اهل بهشتیم. رسول الله، حمزه سیدالشهدا، جعفر ذوالجناحین، علی، فاطمه، حسن، حسین و مهدی (عج)، با اینکه پیامبر (ص) بیش از هفت عمو داشت، اما عمویی چون حمزه و ابوطالب نداشت، ابوطالب در دوره حیات خود و با تقدیم فرزندان خود به محضر پیامبر از دین حمایت کرد تا او زنده بود، کسی جرأت اذیت حضرت را نداشت. به همین خاطر سال وفاتش عام الحزن پیامبر بود. حمزه پس از ابوطالب بزرگ‌ترین پشتیبان پیامبر (ص) بود، لذا فرمود: «اَحَبّ اِخوانی اِلَیَّ علّی بن أبیطالب و أحَبّ أعْمامی‌ اِلیَّ حَمْزَة»؛ محبوب‌ترین برادرانم علی بن ابیطالب و محبوب‌ترین عموهایم حمزه است.

نام حمزه محبوب‌ترین ‌ها

یکی از اصحاب پرسید: یا رسول الله! خداوند فرزندی عنایت کرده نامش را چه بگذارم. فرمود: «سَمِّهِ بأحَبِّ الأسماء اِلیّ حَمْزه»، نام او را که همنام محبوب‌ترین نام‌ها نزد من است بگذار و آن حمزه است. ابن حجر عسقلانی نقل می‌کند که رسول خدا(ص) چون در کنار جسد مُثله شده عمویش حمزه نشست، خطاب به وی چنین فرمود: «رَحِمکَ اللّه أی عمّ، لَقَدْ کُنتَ وَصُولاً لِلرَّحِمِ فَعُولاً لِلْخیرات»، ای عمو! خدای رحمت کند تو را که در صله رحم و انجام‌دادن کارهای نیک فعال و کوشا بودی.

دیگر خبرها

  • تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی
  • دیدار نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با رئیس دیوان عالی کشور
  • ضرورت حفظ روابط دوستانه در بین فرهیختگان و دانشگاهیان
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • ضرورت ایجاد درآمدهای پایدار برای استان همدان
  • پایگاه سلامت شهدای «کهنه‌دژ» سمنان کلنگ زنی شد
  • نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد
  • شادی مردم از بارش رحمت الهی در مناطق مختلف استان همدان
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • خیالمان از مرزهای شرقی راحت باشد؟!