Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - کوثر کریمی: در بحبوحه اخبار داغ کرونا و درست زمانی که بیشتر کشورهای دنیا درگیر دست و پنجه نرم کردن با بحران ویروس کووید ۱۹ هستند و ایران جزو چند کشور دارای بیشترین مبتلایان است؛ اتفاقات و حوادث پر خطر و آسیب دیگری که مردم از روی آگاهی و به دست خودشان آن را رقم می‌زنند.

زمانی که دغدغه مسئولان، خیران و برخی مردم برداشتن باری از روی دوش کادر درمانی بیمارستان‌ها است، عده‌ای افراد سودجو با به وجود آوردن حوادثی شاید تلخ‌تر و عجیب‌تر از کرونا روزبه‌روز باری اضافه‌تر و سنگین‌تر بر دوش این زحمتکشان اضافه می‌کنند؛ به عنوان مثال می‌توان به مصرف الکل‌های تقلبی و تعداد مرگ‌ومیرهای ناشی از آن و تلفات جانی مراسم‌های غیرمعقول چهارشنبه‌سوری (چهارشنبه سوزی) اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف این گزارش پرداختن به افزایش آمار مسمومیت و مرگ‌ومیرهای ناشی از مصرف الکل به شکل غیرمعقول است که روزانه وقت و امکانات بسیاری را از کادر پزشکی و بیمارستان‌ها درگیر کرده است؛ آن هم در زمانی که تمام دغدغه دولت و وزارت بهداشت بسیج این امکانات برای مبارزه و ریشه‌کنی ویروس کرونا در کشور است.

بیمارستان امام اهواز این روزها تقریباً میزبان ۷۰۰ فرد مسموم شده بر اثر استفاده از الکل تقلبی بوده است؛ مراجعه دو برابری این افراد مسموم نسبت به آمار افراد مبتلا به ویروس کرونا معادله مبارزه کادر بهداشت و درمان را در اهواز برهم زد.

کادر بهداشت و درمانی که تمام توان خود را برای مقابله با ویروس کرونا گذاشته بودند، آنهایی که برای حفظ سلامتی خانواده‌ها و جامعه خیلی کمتر از گذشته (شاید یک بار در هفته آن هم با رعایت شدید نکات بهداشتی) به دیدار خانواده‌های خود می‌روند تا مبادا آسیبی به آنها وارد شود.

آنها خسته‌اند اما برای مردم ایستاده‌اند، پا به پای خانواده‌های متوفیان اشک ریخته‌اند و با درد افراد مسمومی که زنده مانده‌اند نیز غمگین شدند؛ کنار بیماران دل‌شوره دارند و آرزوی ختم به خیر شدن این مسمومیت‌ها را از خداوند طلب می‌کنند.

پرستاران خسته اما مشغول کار هستند و از همه تمنا دارند که بیشتر از هر زمان دیگری مراقب فرزندان خود باشند تا با سهل‌انگاری آنها در این شلوغ بازاری کرونا تخت برای درمان افراد مبتلا به این ویروس کم نیاید.

حراست‌های ورود به بیمارستان هم از در ورودی پرسنل و هم در ورودی عمومی چند برابر شده است. بسیج و نیروی انتظامی به عنوان بازوهای کمکی در این بیمارستان مستقر شده‌اند تا کار خدمات‌رسانی به بیماران مختل نشود و در عین حال از اجتماع خانواده‌ها (به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا) جلوگیری می‌کنند.

به شایعات توجه نکنید

بی‌سیم به دست مشغول خدمات‌رسانی و هماهنگی بین نیروها است؛ اینکه چه کسی وارد شود و بهانه‌های چه کسی برای ورود به بیمارستان رد شود، همه از این بیم سیم ردوبدل می‌شود.

با این حجم از مراجعه‌کنندگان، می‌توان خستگی را از چشم‌هایش خواند ولی بیداری برای خدمت به مردم را فراموش نکرده است و همچنان استوار خدمات‌رسانی می‌کند.

جانشین انتظامات بیمارستان امام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: با توجه به شرایطی که در خصوص شیوع ویروس کرونا پیش آمده، مشروبات الکلی را به نادرست درمانگر این ویروس اعلام کردند.

نیما یزدی که مسئولیت تأمین امنیت و رهبری بخشی از نیروها را بر عهده دارد، ادامه می‌دهد: برخی افراد سودجو نیز با وارد کردن الکل‌های غیرمجاز، آنها را بدون مجوز وزارت بهداشت در استان توزیع می‌کنند و در نهایت مردم نیز از آنها استفاده کردند.

وی یادآور می‌شود: این مصرف که به صورت گسترده اتفاق افتاده یک بحران جدیدی را در استان به وجود آورده است.

جانشین انتظامات بیمارستان امام اضافه می‌کند: به مردم توصیه می‌شود از اطلاعاتی که توسط دانشگاه علوم پزشکی و همچنین از مراجع رسمی منتشر می‌شود، بهره بگیرند چرا که توجه داشتن به شایعه‌ها همیشه خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته است و به این دلیل باید از این کار اجتناب کنند.

او در پایان می‌گوید: از مردم درخواست می‌کنم که تا حد امکان کمتر به بیمارستان مراجعه کنند؛ حجم کار بالاست و حداقل به خاطر خانواده‌ها و بیماران رعایت‌های لازم را داشته باشند تا پرستاران و کادر درمانی نیز با آرامش بیشتری فعالیت کنند.

الکل بی‌تأثیر در پیشگیری از کرونا

بخش دیالیز شلوغ است، هم تلفن را جواب می‌دهد و هم پرونده‌ها را چک می‌کند؛ خیلی زمان برای صحبت ندارد و می‌گوید: دستگاه‌های دیالیز باید مرتب بررسی و وضعیت بیماران نیز تحت کنترل باشد.

آرزو کشیشی پرستار بخش دیالیز بیمارستان امام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: از یکم اسفندماه برای ارائه خدمات به منظور شناسایی بیماران کرونایی فعالیت خود را به صورت شبانه‌روزی آغاز کردیم.

او با اشاره به افزایش مراجعه بیمارانی که برای پیشگیری از کرونا، الکل تقلبی مصرف کرده بودند، ادامه می‌دهد: با توجه به آسیبی که الکل صنعتی به کلیه‌ها وارد کرده است اغلب دیالیز این افراد مسموم در شرایط بحرانی انجام شد.

پرستار بخش دیالیز بیمارستان امام یادآور می‌شود: از مردم درخواست می‌کنیم تا از خانه‌های خود خارج نشوند؛ همچنین مصرف الکل هیچ تأثیری در پیشگیری از کرونا ندارد و از خوردن آن اجتناب کنند.

کشیشی در پایان با اشاره به اینکه الکل‌های موجود از متانول (الکل صنعتی) ساخته شده‌اند، می‌گوید: مردم برای پیشگیری از ابتلاء به این ویروس تنها باید به بهداشت فردی خود توجه و از حضور در تجمعات به شدت جلوگیری کنند.

با تلفات الکل «کرونا» فراموش شد

تخت به تخت بالای سر بیماران ایستاده و درجه‌های دستگاه دیالیز آنها را کنترل می‌کند تا مبادا روند خدمات‌رسانی آنها کنترل شود؛ هم‌زمان مراقبت از ورود و خروج بیماران یا همراهان آنها را از طریق پیام‌رسانی به حراست ورودی بخش دیالیز بر عهده دارد.

محمدرضا گودرزی جوانی ۳۰ ساله با ۱۱ سال سابقه کار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: تقریباً چند روزی است که در بیمارستان امام اهواز وضعیت بحرانی کرونا به دست فراموشی سپرده شده است و درگیر افرادی هستیم که با مصرف الکل تقلبی دچار مسمومیت شده‌اند.

او می‌گوید: این روزها کادر درمانی بیمارستان امام «کرونا» را فراموش کرده‌اند؛ چون آمار مسمومیت بر اثر مصرف تقلبی و مراجعه افراد مصرف‌کننده به این بیمارستان بالا است!

این پرستار در ادامه با تأکید بر اینکه الکل برای خوردن مجاز نیست، یادآور می‌شود: از مردم درخواست می‌شود تا الکلی که برای ضدعفونی دست استفاده می‌شود را به صورت خوراکی میل نکنند چرا که برای پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا هیچ تأثیری ندارد.

گودرزی در پایان گلایه می‌کند: برخی از مردم همچنان با وجود آمارهای مرگ‌ومیر بر اثر ابتلای افراد به کرونا را جدی نگرفته‌اند و نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، از آنها عاجزانه درخواست داریم که به فکر کادر بهداشت و درمان باشند تا هرچه سریع‌تر از این بحران پیش آمده با کمترین تلفات عبور کنیم.

بخش اورژانس هم مانند سایر بخش‌ها فعال است با این تفاوت که شروع پذیرش بیماران از تریاژ و اورژانس خواهد بود؛ پرستاران در پذیرش مشغول بررسی پرونده‌ها و برخی نیز بر بالین بیماران مشغول معاینه و تشکیل پرونده هستند.

متخصص طب اورژانس و رئیس بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: بسیاری از بیماران به دیالیز جواب می‌دهند ولی وضعیت بالینی برخی از آنها رو به وخامت می‌رود و فوت می‌کنند.

کامبیز معصومی ادامه می‌دهد: از همه مردم تقاضا دارم که به خاطر مسائل شرعی از مصرف الکل خودداری کنند؛ همچنین برای ضدعفونی کردن سطوح و یا دست‌های خود در این ایام نیز حتماً الکل اتیلیک را نه از دست‌فروش‌ها بلکه از داروخانه‌ها به صورت استاندارد تهیه کنند.

رئیس بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی اهواز در پایان یادآور شد: باز هم تأکید می‌کنم که مردم از خوردن الکل جدا خودداری کنند، آن هم وقتی که این الکل‌های تقلبی با بسته‌بندی‌های غیراستاندارد تهیه و رنگ و بوی آن نیز با الکل اتیلیک مغایرت دارد.

بیمارانی که نابینا شدند

اورژانس داخلی بیمارستان امام نیز میزبان تعداد زیادی از بیمارانی است که بر اثر مصرف الکل تقلبی مسموم شدند؛ دختران و پسرانی که ناله آنها گوش خانواده‌ها را کر کرده است و دل هر رهگذری را به درد می‌آورد.

سن و سالی ندارد و تازه ابتدای راه شغل سخت پرستاری قرار دارد ولی این روزها کنار دیگر افراد باتجربه به خدمات‌رسانی بی‌وقفه ادامه می‌دهد تا تعداد خانواده‌های عزادار در شهر اهواز با تلاش آنها کاهش پیدا کند.

امید عبدلی ۲۵ ساله با دو سال سابقه کار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: مصرف الکل باعث آسیب کبدی و حتی منجر به نابینایی می‌شود؛ متأسفانه در میان بیماران مراجعه‌کننده چند بیمار داشتیم که بینایی خود را از دست دادند.

شیشه‌های نمونه خون بیماران را به دست گرفته است تا این شیشه‌های خونی را به یکی از پرستاران برای انتقال به آزمایشگاه تحویل دهد؛ بعد هم به سراغ کنترل سِرُم بیمار بعدی می‌رود.

جوان است و پرانرژی اما این روزها خسته از خدمات‌رسانی چند برابر روزهای عادی است؛ ولی شرایط مثل همیشه عادی نیست و باید هم قدم با دیگر همکارانش به خدمات‌رسانی شبانه‌روزی پرداخته است و ساعت‌های کمی را به استراحت خود اختصاص دهد.

پا به پای خانواده‌ها اشک ریختیم

سارا محمدیان ۳۲ ساله با یک سال سابقه کاری، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان می‌کند: این روزها از نزدیک شاهد دیدن اشک‌ها و ناله‌های این خانواده‌ها هستیم؛ ما پرستاران هم پا به پای آنها اشک ریختیم و شاهد از دست رفتن عزیزانشان هستیم.

این پرستار جوان در پایان می‌گوید: اول آمادگی و خدمات‌رسانی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا را داشتیم ولی چیزی نگذشت که به طور کامل کرونا فراموش شده است و شاهد اوج گرفتن بسیار زیاد حضور افرادی بودیم که بر اثر مصرف الکل تقلبی مسموم شدند؛ همه همکاران با میزان استراحت خیلی کم مشغول خدمات‌رسانی هستند و از همه مردم درخواست داریم که کمی هم به فکر کادر بهداشت و درمان باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها پرستاران و کادر درمانی بیمارستان امام با وجود اینکه ۱۳ ماه کارانه خود را دریافت نکرده‌اند ولی با ایثار برای مردم پای کار هستند و ای کاش همان‌قدر که آنها برای مردم ارزش قائل شده‌اند که بیش از حد معمول در شیفت‌های کاری فعال باشند، مردم نیز مراقب آنها باشند.

پرستاران مشغول کار هستند تا مردم در خانه بمانند و انتظار می‌رود مردم نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا الکل بهداشت و درمان چک دانشگاه علوم پزشکی فوت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کادر بهداشت و درمان بیمارستان امام مردم درخواست ادامه می دهد خدمات رسانی کادر درمانی ویروس کرونا خانواده ها بخش دیالیز الکل تقلبی مصرف الکل شده اند بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۱۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر تصمیمات جبهه مقاومت و ضرورت بازنگری دربرخی تحلیل های رسمی

خبرگزاری مهر_گروه سیاست، علی موسوی: با گذشت بیش از ده روز از عملیات وعده صادق و خوابیدن گرد و غبارها، اکنون زمان آن است که بدون هیجان، با دقت به گذشته و آینده نگاه کنیم تا بتوانیم خود را برای مراحل بعدی حرکت رو به اوج پرچم جبهه مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران، آماده سازیم

۱: خبر رهبر انقلاب از تغییر تصمیمات جبهه مقاومت و جبهه مقابل

۱۵ فروردین رهبر معظم انقلاب در جمع مسوولین نظام، خبر از یک تغییر عمیق و بزرگ در جهان دادند. تغییری که نتیجه اش تحمیل تحول در معادلات جاری بین المللی توسط ایران و جبهه مقاومت است:
«نظام اسلامی روزبه‌روز ان‌شاء‌الله قوی‌تر خواهد شد و دشمنانش روزبه‌روز ضعیف‌تر خواهند شد؛ و محاسبات منطقه‌ای، بعد از این حادثه‌ی طوفان‌الاقصی تغییر کرده است و تغییر خواهد کرد؛ آن محاسبات [قبلی] دیگر وجود ندارد. هم تصمیمات جبهه‌ی مقاومت، هم تصمیمات جبهه‌ی مقابل ناگزیر تغییر پیدا خواهد کرد؛ کما اینکه تغییر هم پیدا کرده و وضع مقاومت در منطقه وضع دیگری شد و بیشتر از این دگرگون خواهد شد و دشمنان اسلام و دشمنان مقاومت و دشمنان جمهوری اسلامی مجبورند و ناگزیرند که به این تغییرات تن بدهند و بدانند که نمی‌توانند در این منطقه بر جامعه‌ی مسلمان حکمروایی و فرمانروایی کنند.» این امر خبر از تغییر راهبردهای ایران می‌داد. تغییری که رونمایی آن ۱۰ روز بعد در ۲۵ فروردین ماه با عملیات وعده صادق مشاهده شد

۲: تلقی شعاری تحلیلگران رسمی جبهه خودی و جبهه دشمن از این بیان رهبر انقلاب

ارزیابی امریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها بر اساس سیاست صبر استراتژیک این بود که ایران به دنبال ندادن بهانه برای مداخله امریکا در این جنگ و تبدیل نشدن جنگ، به جنگ مستقیم ایران و اسرائیل است چه برسد به جنگ مستقیم ایران و امریکا. همین ارزیابی داخل ایران نیز تکرار می‌شد. زمزمه برخی از مسوولین نظام و تحلیل‌های رسمی منتسب به نظام نیز این بود که چنین مواجهه‌ای با توجه به اثر افزایشی بر نرخ ارز و در نتیجه فشارمعیشتی مردم، جایی برای حمایت عمومی در وضعیت کنونی معیشتی مردم ندارد. از این رو اسرائیل با چراغ سبز امریکا خط قرمز بعدی را نیز زیر پا گذاشت تا ناتوانی ایران در پاسخگویی به هتک حیثیتش را هم به مردم داخل ایران و هم به مردم جهان اسلام مخابره کند. امریکا و اسرائیل مطمئن بودند که ایران پاسخ متقابل نخواهد داد.

بخش قابل توجهی از مسوولین کشور نیز بر اساس همین تحلیل، چنین اطمینانی داشتند. این امر در خطبه امامان جمعه کشور پس از حمله اسرائیل به طور هماهنگ شده‌ای انعکاس پیدا کرد. بر همین اساس، بدنه عمومی مردمی نیز جمع بندی اش عدم پاسخ متقابل بود. «پیام اسرائیل به خوبی به داخل و خارج ایران منتقل شده بود.»، ایران جرأت پاسخگویی ندارد و بار دیگر می‌خواهد درگیری‌های حماس و حزب الله و انصار الله و مقاومت عراق را به عنوان انتقام، فاکتور کند. هرچند بازخورد این اظهار نظر علنی مسوولین امنیتی و نظامی در مرتبه قبل درس عبرتی شد که دیگر از این تعبیر استفاده نشود اما این تحلیل‌ها از تریبون‌های غیر رسمی نماز جمعه و مطبوعات و کانال‌های تحلیلی رسمی و استاندارد نظام می‌توانست تکرار شود. چرا که ارزیابی نهایی اینکه بود ایران همانطور که از اول طوفان الأقصی از خاک خودش مستقیم اسرائیل را هدف قرار نداده بود، همچنان نیز همین استراتژی را در پیش خواهد گرفت. مطمئن باشید، ایران هیچ پاسخ مستقیمی به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه نخواهد داد، «نه مردم آماده‌اند چنین اراده‌ای دارند و نه مسولین» دقیقاً مقابل تعبیری که پس از پاسخ دندان شکن ایران، رهبر معظم انقلاب در توصیف صحنه اصلی نبرد بیان فرمودند.

۳: ضرورت بازنگری بدنه انقلابی و جبهه دشمن در تحلیل صحنه

طرفه آنکه تریبون تحلیلگران رسمی و امامان جمعه و مسوولین کشور، پس از تصریح رهبر معظم انقلاب به «پاسخ پشیمان کننده» همچنان توقعی بر پاسخگویی مستقیم از خاک ایران به اسرائیل نداشتند و با اخبار درز داده شده از پاسخ مستقیم ایران از خاک خود به اسرائیل با دیده شک و تردید می‌نگریستند و همچنان تلاش می‌کردند توقع چنین مواجهه‌ای را در افکار عمومی از بین ببرند. به زعم حقیر، بیش از امریکا و اسرائیل، این بخش رسمی از این پاسخ شگفت زده شدند، هرچند به روی خود نیاورند.

پس از انجام عملیات و عدم پاسخگویی اسرائیل و امریکا، همه در حال تمجید از این مواجهه مقتدرانه اند اما برای بازنگری در تحلیل‌ها، باید به ایام پس از هتک حرمت کنسولگری ایران توسط اسرائیل برگردیم. در آن ایام بدنه انقلابی با مطالبه سنگین و گاه انتقادی خود معتقد بودند به دلیل قدرت بالای ایران و ضعف بالای دشمن، حمله ایران به اسرائیل هیچ پاسخی از سمت اسرائیل و امریکا به دنبال ندارد و ایران اگر هم نمی‌خواهد مستقیم پاسخ دهد، حداقل از همانجایی که به خاکش تعرض شده لازم است پاسخ اسرائیل را بدهد. در مقابل تریبون‌های رسمی جریان انقلابی را متهم به بدبین کردن مردم نسبت به مسوولین با بالابردن مطالبات کرده و با قاطعیت معتقد بودند این مواجهه با راهبرد رهبر انقلاب در عقب کشیدن ایران از صحنه جنگ و مشغول شدن بقیه جبهه مقاومت در جنگ سازگار نیست. از سویی در صورت مداخله ایران، امریکا و اسرائیل پاسخ خواهند داد و حداقل اثرش افزایش نرخ ارز خواهد بود و «چنین اراده‌ای نه در مردم هست و نه مسوولین». جالب‌تر از همه اینکه آثار هیجانی پاسخ ایران بر نرخ ارز نیز با اطمینان بازار از عدم پاسخ امریکا و اسرائیل، بر طرف شد. باشد که تریبون رسمی تحلیلی ایمان بیاورد به «فانقبلوا بنعمة من الله و فضل لم یمسسهم سوء»

برخی پس از تصریح رهبر معظم انقلاب به «پاسخ پشیمان کننده» خبر درز شده حمله مستقیم از خاک ایران را توقع سازی کاذب در فضای افکار عمومی قلمداد می‌کردند. لذا سیل تحلیل‌ها و موضع گیری ها، خصوصاً موضع ائمه جمعه در تخطئه فشار مطالبه انتقام افکار عمومی، به دنبال دورساختن افکار عمومی از مطالبه انتقام و پایین کشیدن فتیله این فشار بود. این مداخلات و تحلیل‌ها نگران کننده بود چرا که به اسم فشار نیاوردن به بدنه مسوولین نظام و عدم ضرورت بالا بردن مطالبه انتقام، می‌توانست فشار روی رهبر انقلاب برای اعمال این تصمیم قاطع را بالا ببرد و افکار عمومی را خاموش کند. واقعیت این بود که فشار مطالبه انتقام افکار عمومی ایران و وعده صریح و علنی رهبری انقلاب قاطع‌تر از آن بود که بخواهد خللی در تصمیم مسوولین نظامی پدید آورد. آنچه در نهایت تحقق پیدا کرد انعکاس اراده مردم و رهبر انقلاب در مطالبه «پاسخ پشیمان کننده» و تبعیت مسوولین نظامی از این اراده ملی و ولایی ایران بود.
واقعیت این است که معادله اصلی در صحنه نظامی رقم نمی‌خورد بلکه صحنه اصلی نبرد طبق تبیین رهبری انقلاب، افکار عمومی بود:
«موضوع تعداد موشک‌های شلیک شده و یا موشک‌های به هدف اصابت کرده که طرف مقابل بر روی آنها متمرکز شده، موضوع دست دوم و فرعی است، موضوع اصلی ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین‌المللی و اثبات آن است»

پاسخ قاطع ایران نشان داد جملات ۱۵ فروردین رهبر معظم انقلاب صرفاً رجز خوانی و شعار و گفتار درمانی غرور جریحه دار شده مردم ایران نبود. اکنون وقت بازبینی متواضعانه تحلیلگران رسمی از آن جملات طلایی است. این بازبینی باید متمرکز بر این امر باشد که «تغییرات تصمیمات جبهه مقاومت و دشمن» در مقطع کنونی چه خواهد بود؟ مگر تصمیمات جبهه مقاومت و دشمن تا به حال چه بوده که از حال به بعد تغییر می‌کند؟ این تغییر چقدر تهاجمی‌تر می‌شود؟ آیا در این مرحله وارد جنگ علنی با تمام جبهه استکباری جهانی خواهیم شد؟ و سوال‌های مهم دیگری که در این ایام ذهن دشمنان ما را بیش از ما مشغول خود کرده است.
پاسخ به این سوالات از این رو برای تریبون‌های تحلیل رسمی مهم است که طبق تصریح رهبر انقلاب «موضوع اصلی ظهور اراده ملت ایران» است

۴: راهبرد کلان مقاومت در عصر تقیه

ادبیات راهبردی «مقاومت «با دقت بسیار بالایی انتخاب شده است.و تفاوت جدی با ادبیات راهبردی جریان‌های «جهادی» دارد. ترجمه راهبرد مقاومت ارجاع به راهبرد «صبر» دارد. راهبرد مقاومت یا همان صبر استراتژیک در مقابل طاغوت (امپراطوری آمریکایی _اسرائیلی در منطقه مان)، یک راهبرد ثانوی (به وزان احکام شرعی ثانوی) است. این حکم ثانوی ذیل عنوان کلان دوران «تقیه» است بر اساس منطق ائمه متأخرین تا ظهور حضرت ولی عصر عج ادامه خواهد داشت. راهبرد محافظه کارانه از تقیه در ادبیات فقهی رهبر انقلاب به راهبرد تهاجمی ارتقا یافته است. تقیة ترس (سپر) مومن است. سپر در صحنه جنگ به کار می‌رود.
به هر حال راهبرد عصر تقیه، متفاوت از راهبرد عصر ظهور است.
دوران ظهور، دوران راهبرد «جهاد» بر منطق حکم اولی دارالاسلام و دارالکفر است. گذشته از وجوب دفاع کفایی همه مسلمین از دارالاسلام اما تا قبل ظهور راهبرد مقاومت به سمت راهبرد جهاد تغییر نمی‌کند.

5 : عبور از مقاومت دفاعی (پدافندی) به مقاومت پیشروانه (آفندی) در مرحله پیش از ظهور

ما در استراتژی مقاومت پس از فتنه داعش در عراق و سوریه به دوره جدیدی رسیده‌ایم. مقاومت ما از مرحله دفاعی تبدیل به مقاومت پیش رونده شده است. ما نه فقط مسوولیت هدایت و پشتیبانی یک محور در حال پیشروی و توسعه در سطح منطقه‌ای را داریم و محدودیت‌های مردمی بومی هر هسته‌های مقاومت در هر جغرافیایی را، با کمک جغرافیای دیگر محور برطرف می‌کنیم، بلکه خودمان مستقیماً در مقابل طاغوت آمریکایی اسرائیلی وارد عمل مستقیم شده و بخشی از تقیه را کنار می‌گذاریم و تهاجمی‌تر اقدام می‌کنیم. میزان کنار زدن تقیه نباید وارد سطح جهاد و حتی دفاع به معنای اولیه شرعی اش بشود.

آنچه به غربی‌ها «بازدارندگی فعال» می‌نامند، تعبیری محافظه کارانه از مقاومت پیشروانه و تهاجمی است. «بازدارندگی» استراتژی دفاع است نه پیشروی و تهاجم. ایران به وضوح در حال پیشروی است و دشمن ما هنوز نمی‌خواهد این امر را باور کند.
تا پیش از طوفان الاقصی، جبهه مقاومت در واکنش دفاعی به حمله حریف وارد عمل می‌شد. طوفان الاقصی اولین مداخله تهاجمی و آفندی جبهه مقاومت بود. ما در دوره جدید پس از طوفان الأقصی به برکت شکل گیری اتصال یکپارچه جبهه مقاومت، وارد مرحله‌ای جدید «مقاومت تهاجمی» شده‌ایم. در این مرحله جدید، در برزخ مقاومت و جهاد یا دفاع وتهاجم هستیم. باید الگوی جدیدی از صبر و مقاومت و تقیه در مقابل نظام حاکم بین المللی، در عین مواجهه «علنی» بازدارنده و حتی پیش رونده و تهاجمی داشت. هنرنمایی رهبر معظم انقلاب نه فقط رساندن ایران به مقطع کنونی، بلکه طراحی همین دوران است. دورانی که ما را به آستانه ظهور نزدیک می‌کند. این راهبرد نه تنها از فقاهتی عمیق در سیره ائمه متأخرین سر بر می‌آورد بلکه نیازمند تلفیق آن با سیره نبوی است. این اجتهاد رهبر انقلاب، الگوهای متنوعی را متناسب با مقاطع مختلف استنباط کرده و روی زمین با مهندسی و معماری محقق کرده است. در این دوره جدید، ایران عزیز باید آمادگی مواجهه تهاجمی‌تر و مقتدرانه‌تری را داشته باشد. هر نوع فهم ارتجاعی و محافظه کارانه از این مرحله جدید، با موقف دوران کنونی ناسازگار است.

مسوولیت بدنه انقلابی ما نه فقط در همراه کردن بدنه مردمی با نقش آفرینی نظامی امنیتی «مقاومت تهاجمی» بلکه در آماده ساختن مردم ایران جهت نقش آفرینی مستقیم اقتصادی، فرهنگی و رسانه‌ای در خارج از مرزهایمان تحت راهبرد «مقاومت تهاجمی «است. هرچند همچنان اولویت اول ما «تبدیل ایران به الگوی پیشرفته اسلامی» است اما حواسمان باشد که الگو شدن یک پروژه منقطع از محیط نیست. ایران باید مرجعیت الگویی در منطقه پیدا کند و این یعنی ابعاد مقاومت تهاجمی اقتصادی و رسانه‌ای و فرهنگی ایران نیز باید هم پای رویکرد مقاومت تهاجمی نظامی ما پیش برود. این یک پروژه پر مولفه و هوشمندانه و ضروری در مقطع کنونی است

کد خبر 6088002 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • شواهد جدید از به گلوله بستن مردم توسط آمریکایی‌ها در کابل
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت
  • تغییر تصمیمات جبهه مقاومت و ضرورت بازنگری دربرخی تحلیل های رسمی
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • دردسرهای جالب مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!