Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:24:44 GMT

ضرورت احداث سد در الیگودرز و مهار روان آب ها

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۱۶۲۷

ضرورت احداث سد در الیگودرز و مهار روان آب ها

به گزارش ایرنا، شهرستان الیگودرز به دلیل کوهستانی بودن، سالانه حجم قابل توجهی از بارش نزولات آسمانی، از جمله انبارهای عظیم برف را در خود جای می دهد.
عمده این بارشها به دلیل نبود زمینهای کشاورزی مناسب در برخی مناطق هدر می رود و هیچ حاصلی برای ساکنان آن مناطق  در بخش توسعه کشاورزی و زراعت ندارد .
حجم این بارشها که عمدتا در ارتفاعات بالای ۲ هزار متر به شکل قابل توجهی صورت می گیرد از دامنه کوه ها و ارتفاعات الیگودرز شروع و به سمت دشتهای حاصلخیز خوزستان و سدهای آن دیار روانه می شود و اگر برآنیم که سودی از این بارشهای چشمگیر سالانه نصیب ساکنان مناطق مرتفع الیگودرز شود، لازمه اش ایجاد سد در مسیر رودخانه ها و مکان های مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  
یکی از مناطق پر بارش لرستان ارتفاعات تمندر  و کوه های مشرف به دهستان فرسش است که سالانه حجم عظیمی آب بدون اینکه مردم منطقه از آن  بهره مند شوند،  از رودخانه فرسش سرچشمه گرفته و پس از طی مسیر در رودخانه فهره و هما از مسیر دارسفید عبور کرده و پس از خروج از حوزه مرزی دهستان فرسش وارد رودخانه کاکلستان در بخش زلقی شده و در نهایت به سد رودبار می ریزد، که هیچ سودی برای مردم و اهالی دهستان فرسش ندارد.
اهالی فرسش نه تنها نتوانستند از آب موجود در رودخانه های این حوزه  برای کشاورزی خود بهره ای ببرند بلکه به دلیل کم لطفی مسوولان در گذشته حتی یک استخر ماهی یا استفاده های دیگر از جمله در حوزه گردشگری از آب موجود نداشته اند.
 اگر مسوولان در پی انجام کار زیر بنایی و موثر  برای دهستان فرسش هستند، مطالبه بحق مردم این دیار در احداث یک سد را در دستور کار قرار دهند.
احداث یک سد در منطقه فرسش که مطالبه دیرینه مردم این دیار  است، علاوه بر کاهش خطرات روان آبها و جلوگیری از  سیلاب های مخربِ سرچشمه گرفته از تمندر، دیگوله و قبله کوه موجب انباشت آب  های به هدر رفته برای فصل کم آب تیرماه برای کشاورزان خواهد شد.
علاوه بر این که احداث سد در دهستان فرسش می تواند خدمات فرا منطقه ای و فرا شهرستانی در پی داشته باشد و از اهمیت بالایی برخوردار است مشکل آب شرب روستاهای زیردست و بالادست را نیز به راحتی حل کرد.
شغل اهالی دهستان فرسش کشاورزی و دامداری است و احداث سد در این منطقه در واقع تامین امنیت شغلی و بازگشت حجم انبوه مهاجران و کسانی است که به دلیل بی توجهی ها در تامین مطالباتشان زمینهای حاصلخیز و دیار خود را رها کرده و به شهرهای مختلف رفته اند.
احداث سد در دهستان فرسش با توجه  با پتانسیل های مختلف این منطقه ی بکر نه تنها در جذب گردشگر تاثیر گذار است بلکه این مهم می تواند در سیراب کردن زمینهای کشاورزی زیر دست این منطقه که در روستاهای کهورز و مناطقی از بخشهای بربرود غربی و زلقی واقع شده اند نیز موثر واقع شود.
الیگودرز در شرق لرستان واقع شده است .

برچسب‌ها الیگودرز بارش باران توسعه روستایی لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: الیگودرز بارش باران توسعه روستایی لرستان الیگودرز بارش باران توسعه روستایی لرستان احداث سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۱۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: برای جلوگیری از سیلاب ۳۰ کیلومتر از نقاط حادثه‌خیز رودخانه‌های استان لایروبی انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، رسول فرهادی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان اظهار داشت: با توجه به محدودیت زمانی و اعتبارات 30 کیلومتر از نقاط حادثه‌خیز رودخانه‌ها، گلوگاه‌ها و نقاطی که در سیلاب‌های گذشته دچار آسیب شده بودند، شناسایی و لایروبی شد.

وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون مترمکعب خاکبرداری و زباله‌برداری و نخاله‌برداری و بازگشایی مسیر انجام شد عنوان کرد: برنامه جامعی برای لایروبی رودخانه‌های استان تدوین شد و از خروجی این برنامه ساماندهی و لایروبی رودخانه الوند به عنوان یکی از رودخانه‌های آسیب‌پذیر از محل اعتبارات ملی انجام می‌شود.

فرهادی با اشاره به ساماندهی رودخانه‌های استان شامل آبشوران، قره‌سو و تنگه کنشت به طول یک کیلومتر گفت: ترمیم بند کیلانبر از محل اعتبارات توازن منطقه‌ای و اعتبارات داخلی شرکت انجام شد؛ این بند در سال 98 به دلیل سیلاب‌های رخداده آسیب دیده بود و خطر تخریب کامل آن وجود داشت که در این صورت 50 میلیارد تومان هزینه داشت اما با تعمیر به موقع بازسازی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه 400 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شد افزود: 135 حلقه از این چاه‌ها در مجاورت چاه‌های آب شرب در شعاع یک کیلومتری قرار داشتند که تنها برای مجات آب شرب استان این اقدام انجام شد.

وی عنوان کرد: ترمیم خط شرب انتقال سد گاوشان به شهر کرمانشاه در حال انجام است که برای تست و اورهال این خط ضروری است که تنش‌های تابستان با مدیریت و کمترین هزینه پشت سر گذاشته شود و منابع دیگری جایگزین این خط شده زیرا این خط حدود 2300 لیتر آب برای شهر کرمانشاه تأمین می‌کند و تعمیرات آن تا پایان ماه جاری انجام می‌شود.

فرهادی گفت: برای طرح جایگزینی پساب برای مصرف صنایع نیز مشاور توسط مجموعه کنسرسیوم انتخاب شده و بعد از انجام مطالعات تا پایان سال عملیات اجرایی آن انجام می‌شود.

انتهای پیام/  

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • بزرگترین بلوار ورودی جنوبی یزد ساماندهی می‌شود
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • حریق در هتل پارسیان کوثر تهران مهار شد
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • احداث سیل بند و بندسار برای جمع‌آوری روان‌آب
  • درخواست احداث پل عابر در روستا
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟