Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – محبوبه قرمزچشمه؛ یکی از مهمترین و قدیمی‌ترین نمایشگاه‌هایی که هر ساله در جهان برگزار می‌شود، نمایشگاه‌های مربوط به صنعت ساخت و ساز است. صنعت نمایشگاهی همچنان که در بسیاری از کشورها شناخته شده، در ایران جایگاه، صنف و سندیکای مشخصی ندارد. این در حالی است که گردش مالی نمایشگاه های صنعت نمایشگاهی به خصوص نمایشگاه ساختمان، در ایران بسیار بالاست و اشتغال برآمده از برگزاری این نمایشگاه ها نیز به هزاران نفر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نمایشگاه های ساختمان سالانه با موضوعاتی همچون تجهیزات و مصالح ساختمانی، سیمان، بتن، فرآورده های آماده و نیمه آماده، تکنولوژی ساخت و ساز ، دکوراسیون، نما، طراحی، اجرا، زیرساخت، ماشین آلات ساخت و ساز، مصالح و صنایع، ماشین آلات و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

نمایشگاه های بین المللی ساخت و ساز با گردش های مالی مبلیارد دلاری هر ساله در کشورهایی همچون ایتالیا، روسیه، قطر، آلمان، فرانسه، برگزار می شود و هزاران نفر در آن شرکت می کنند.  از جمله نمایشگاه های مهم پیش رو در صنعت ساختمان که به دلیل شیوع کرونا برگزار نمی شود عبارتند از:

- هفدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات و مصالح ساختمانی پروژه دوحه قطر 2020  که قرار بود اواخر فروردین 1399 برگزارشود. 

-نمایشگاه تخصصی بین‌المللی ساختمان و دکوراسیون ارمنستان 2020 ، که قرار بود در اردیبهشت 1399 برگزار شود. 

-نمایشگاه بین المللی ساختمان و زیر ساخت Bigshow مسقط، عمان 2020 ، که قرار بود در اواخر فروردین 1399 برگزار  شود.

از این میان برخی نمایشگاه ها بر لبه پرتگاه لغو هستند. تاریخ برگزاری نمایشگاه بین المللی ساختمان IRAGH BUILD بغداد۲۰۲۰ و نمایشگاه بین المللی تخصصی صنعت ساختمان و زیرساخت ها و بازسازی دمشق سوریه ۲۰۲۰، خرداد ماه۹۹ است،  برگزاری این نمایشگاه ها به کنترل ویروس کرونا بستگی دارد.

تاثیر کرونا ویروس بر نمایشگاه‌های ساخت و ساز 

محمود بندرچی، یکی از برگزارکنندگان نمایشگاه های بین المللی در ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: آنچه که می توان از تاثیر کروناویروس بر صنعت نمایشگاهی دنیا گفت، همین بس که به واسطه شیوع این ویروس، همه نمایشگاه‌هایی که تقویم برگزاری آن در ماه مارس ۲۰۲۰بوده، تعطیل شده است و پیش بینی می شود که نمایشگاه هایی که در تقویم نمایشگاهی قرار است در ماه آوریل و مِی ۲۰۲۰ برگزار شوند، نیز  تعطیل می شود. برگزاری نمایشگاه ها تا بعد از این تاریخ نیز بستگی به مدیریت بحران شیوع کرونا دارد.

ضرر مالی حلقه‌های زنجیره نمایشگاهی

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بحران کرونا در صنعت نمایشگاهی ساخت و ساز نیز تاثیر گذار است، گفت: تمامی نمایشگاه ها از این بحران تاثیر می گیرند و نکته مهم در ارتباط با برگزاری نمایشگاه ها این است که صنعت نمایشگاهی از جمله ساختمان یک زنجیره را با خود به همراه دارد. از جمله حلقه های این زنجیره، صنعت گردشگردی رویداد نمایشگاهی است، که با لغو برگزاری نمایشگاه ها این صنعت نیز آسیب می بیند. علاوه بر آن بسیاری از صنایع و مشاغلی که به واسطه برگزاری نمایشگاه ها رونق داشتند نیز از رونق می افتد. بسیاری از صنایع همچون هوایی، هتل داری، مراکز خدماتی، رستوران ها تحت تاثیر این تعطیلی قرار می گیرند.

خسارات میلیاردی در صنعت نمایشگاهی ساختمانی 

وی در ارتباط با خسارتی که به صنعت نمایشگاهی در این دوره بحرانی رخ می دهد، گفت: تا پایان ماه می ۲۰۲۰ میلیاردها دلار به این صنعت آسیب می رسد و شرکت های کوچک صنعت نمایشگاهی در ایران و دنیا به سمت ورشکستگی پیش می‌روند.

مدیر روابط عمومی انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه‌های ایران، گفت: امیدی نیست که این صنعت در آینده نزدیک رونق بگیرد.

آینده صنعت نمایشگاهی در گرو کشف یک واکسن

وی در ارتباط با صنعت نمایشگاهی و اهمیت آن در صنایعی همچون ساخت و ساز گفت: این صنعت در برندینگ و توزیع بهینه و همین طور  بازاریابی و فروش شرکت ها، تاثیر بسزایی دارد. اما با توجه به شرایط پیش رو آینده روشنی برای آن نمی توان متصور شد مگر این که واکسنی برای کرونا ویروس شناسایی شود و زندگی در  روال طبیعی جریان و ارتباطات نیز  صورت انجامد.

وی در آخر خاطر نشان کرد: به طور کلی فکر نمی کنم تا ماه سپتامبر ۲۰۲۰ بتوان به رونق نمایشگاه در ایران و خارج از ایران امیدوار بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پول گردشگری ویروس ویروس کرونا صنعت نمایشگاهی برگزاری نمایشگاه ها نمایشگاه بین المللی بین المللی ساخت صنعت نمایشگاهی ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۶۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • اولین تیم سقوط کننده از لیگ برتر به لیگ یک
  • هوادار، صنعت نفت را به سقوط نزدیک کرد
  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
  • ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • شجاعی در برابر شهری که او را بزرگ کرد!
  • تصاویر اولیه از مراحل ساخت‌وساز ۳۲۰ میلیون دلاری امریکایی‌ها در سواحل غزه