Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک نویسنده کتاب گفت: کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» دو پیام خاص دارد ابتدا صبر و استقامت که در رفتار مادر این شهید بسیار دیده می‌شد و دوم دقت در انتخاب دوست، زیرا شهید ناصر گنج بخش به همراه پنج نفر از دوستانش برای حضور در جبهه اقدام کردند و در سخت‌ترین شرایط در کنار یکدیگر بودند، اما روزگار آنان را از هم جدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 22:30 - 05 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۸۰۵۱ مهری پورمنعمی نویسنده کتاب «حسین پسر غلامحسین» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» گفت: کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» روایتی از «شهید ناصر گنج بخش» است که در عملیات والفجر یک به شهادت رسید.

وی به فصل اول کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» اشاره و ابراز کرد: فصل اول کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» با داستانی جذاب و جالب از یک ازدواج سنتی که متعلق به پدر و مادر «شهید ناصر گنج بخش» است آغاز می‌شود، این فصل به سبک زندگی ایرانی اسلامی و آداب و رسوم قدیمی و سنتی مردم کرمان می‌پردازد.
بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار در حوزه ادبیات اینجا کلیک کنید
وی به عناوین و مضمون فصل‌های مختلف کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» پرداخت و ابراز کرد: کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» دارای چهار فصل است که در فصل اول روایت از زبان مادر و در فصل بعد روایت از زبان هم رزمان «شهید ناصر گنج بخش» بیان می‌شود، در فصل سوم به ابعاد و حضور «شهید ناصر گنج بخش» در عملیات والفجر پرداخته شده و در فصل آخر نیز نحوه شهادت این شهید عزیز در کتاب بیان شده است. 

پورمنعمی به جذابیت‌های کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» پرداخت و ابراز کرد: در کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» داستان دارای کشش و جذابیت‌های خاصی است، در این داستان به دوستی ۵ نفر از رزمندگان جنگ تحمیلی نگاهی دارد که شهید ناصر گنج بخش یکی از این پنج تن محسوب می‌شود، دوستانی که به تعالی یک دیگر کمک کرده و همراه هم به جبهه می‌روند. 

وی سخت گیری‌های پدر «شهید ناصر گنج بخش» اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه پدر «شهید ناصر گنج‌بخش» فردی مذهبی بود مانعی بر سر راه اعزام این شهید بزرگوار به جبهه محسوب می‌شد، زیرا پدر حاضر نبود اجازه دهد که پسرش به جبهه اعزام شود، اما بعد از اینکه متوجه شد پسرش مفقودالاثر شده خودش به سبز پوشان سپاه پیوست و به جبهه رفت.

پورمنعمی پیرامون بخش دوم کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» و حضور «شهید ناصر گنج بخش» در عملیات والفجر مقدماتی اظهار کرد: در کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» به حضور «شهید ناصر گنج بخش» در عملیات والفجر مقدماتی اشاره شده و اولین تغییر و تحولات از همین عملیات آغاز شده است، تصمیم رزمندگان اسلام بر فتح تپه زرجان و بعد از آن در عملیات والفجر یک تپه ۱۳۵ و تپه ۱۳۹ هدفی ارزشمند برای آنان محسوب می‌شد، هرچند عملیات و الفجر یک شهدایی همانند «شهید ناصر گنج بخش» را در راه اسلام اهداء کرد.

وی مهمترین بخش کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» را در فصل آخر دانست و ابراز کرد: هنگامی که قرار بود طی عملیاتی بر روی تپه‌های ۱۳۹ در منطقه فک این محل را فتح و به طور کامل به دست بیاورند عملیات لو می‌رود و سپهبد شهید قاسم سلیمانی که فرماندهی عملیات را برعهده داشت دستور عقب نشینی می‌دهد، اما دستورعقب نشینی به کسانی که در جلوی خط قرار داشتند نمی‌رسد بدین ترتیب عده‌ای اسیر می‌شوند عده‌ای دیگر نیز عقب‌نشینی کرده و برخی دیگر به شهادت می‌رسند. نیرو‌های رژیم بعثی نیز کسانی را که در منطقه شهید شده بودند در گور‌های دسته جمعی دفن می‌کنند و «شهید ناصر گنج بخش» یکی از این شهدا بوده است.   وی صبر و استقامت مادر «شهید ناصر گنج بخش» را یکی از جذاب‌ترین و ارزشمندترین درس‌های کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» دانست و تاکید کرد: چون دایی «شهید ناصر گنج بخش» در عملیات همراه این شهید بود و در همین عملیات به اسارت درآمده بود لذا مادر شهید ناصر گنج بخش همچنان فکر می‌کرد که فرزندش در اسارت دشمن قرار دارد، مادر سال‌ها صبر می‌کند تا عزیزترین فرزندش باز گردد و سر انجام پس از سیزده سال استخوان‌های این شهید بزرگوار که در تفحصی پیدا شد را دریافت می‌کند. عملیات والفجر یک با رمز یا الله یکی از عملیات‌های سخت بود و رویداد‌ها بسیاری در این عملیات رخ داد.

پورمنعمی شیوه نگارش کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» به سبک داستان مستند نوشته شده آنچه به رشته تحریر درآمده همگی اسناد معتبری است که بر اساس مصاحبه گردآوری شده است.

وی پیرامون علل نامگذاری کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» ابراز کرد: همانطور که در ابتدای کتاب نوشته شده آن را ابتدا با عنوان انگشتر بی‌نگین نامگذاری کرده بودم در این زمان مادر شهید ناصر گنج‌بخش سکته کرد و برای اینکه به وی دلگرمی دهم و هدیه‌ای داده باشم، کتاب را با یک طراحی اولیه با عنوان انگشتر بی نگین به مادر شهید تقدیم کردم، همین باعث شد که وی روحیه خوبی پیدا کند، اما در زمان چاپ نام او تغییر کرده و با عنوان «راز تپه‌های ۱۳۹» بر روی جلد کتاب نقش بست، علت این نام گذاری این بود که تمام همرزمان و دوستان شهید او را در حال قدم زدن روی تپه ۱۳۹ دیده بودند، اما او هرگز برنگشت، ۱۵ سال بعد طی عملیات تفحص وی را در گور دسته جمعی که همه شهدا را در آن دفن کرده بودند یافتند و به انتظار مادری پیر و خسته پایان دادند.

پورمنعمی در مورد پیام کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» خاطرنشان کرد: کتاب «راز تپه‌های ۱۳۹» دو پیام خاص دارد ابتدا صبر و استقامت که در رفتار مادر این شهید بسیار دیده می‌شد و دوم دقت در انتخاب دوست، زیرا شهید ناصر گنج بخش به همراه پنج نفر از دوستانش برای حضور در جبهه اقدام کردند و در سخت‌ترین شرایط در کنار یکدیگر بودند، اما روزگار آنان را از هم جدا کرد.   انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات معرفی کتاب عملیات والفجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۰۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود

ایسنا/مازندران جلسه نقد و بررسی کتاب «لبخندی که گم شد» اثر فاطمه قنبری با موضوع زندگی و شهادت شهید «سید جواد اسدی» از شهدای مدافع حرم در سالن اجتماعات کتابخانه ابن‌شهرآشوب ساری برگزار شد.

شهدا الگوهای نوجوانان و جوانان ما هستند

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی ساری شامگاه ۱۸ اردیبهشت در این جلسه با اشاره به فعالیت‌های متنوع کتابخانه‌های استان گفت: این بار توفیق پژوهش و نگارش زندگی شهدای مدافع حرم نصیب ما شد.

علیزاده با بیان این که هر ارگان فعال در این حوزه باید در راستای ارزش‌گذاری برای این اثر گام بردارد، اظهار کرد: این کتاب تاکنون مورد نقد و بررسی قرار نگرفته‌ است، شهدا الگوهای نوجوانان و جوانان ما هستند و در تلاشیم تا این افراد را به اعضای کتابخانه‌ها معرفی کنیم. آمادگی برنامه‌ریزی برای آثاری که در حوزه شهدا خلق می‌کنند را داریم.

نقد امری دوسویه است

ابراهیم باقری حمیدآبادی در این نشست گفت: در این کتاب تلاش می‌شود تا واقعیت ملموس و زنده شخصیت شهید روایت شود.

نویسنده و منتقد مازندرانی نقد و بررسی را امری دوسویه دانست و افزود: در کشورهای مدرن نقد به‌عنوان امری برای جدا کردن سره از ناسره باب شد و همین امر سبب جایگیری برخی نویسندگان در رتبه‌های جهانی شد.

باقری مبنای نقد در ایران سده‌های گذشته را جایگاه معنا و مفهوم عنوان کرد و گفت: نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود، بلکه باید مشوقی برای حرکت به جلو باشد. در دو دهه اخیر برخی نویسندگان آثارشان را برای در امان ماندن از نقد، پنهان می‌کنند یا نسبت به نقد موضع می‌گیرند، اما نقد به برطرف کردن معایب و بازدارندگی در راستای کیفی‌سازی کمک می‌کند.

نویسنده مازندرانی خاطرنشان کرد: کیفی‌سازی و کمی‌سازی نقد باید منصفانه باشد و روی ظرفیت اثر بیش از کاستی‌ها تمرکز شود.

وی درباره شخصیت شهید اسدی از شهدای مدافع حرم در خانطومان اظهار کرد: درباره شهیدی صحبت می‌کنیم که به دنبال احقاق حقوق خانواده، وطن و شخصی خود به‌مثابه انسان ایرانی- اسلامی بود. این کتاب برای ماندگاری و نه صرفا معرفی شخصیت شهید نوشته شده‌است.

باقری با اشاره به بستر خاطره‌روایی کتاب بیان کرد: کتاب متنی ترتیب‌وار و متوالی دارد و سیر توالی خطی تولد تا بازگشت پیکر را به نقل از چندین نفر روایت می‌کند که هر کدام، بخشی از پازل شخصیت شهید اسدی را کامل می‌کنند.

وی روایت‌های کتاب را بومی، ساده و متعلق به راویان دانست و گفت: در متن اثر تلاش شده تا امانت روایت و لحن راوی حفظ شود، چراکه حفظ اصل لحن روایت یک اصل در پژوهش و تدوین به شمار می‌آید.

باقری ادامه داد: از خوبی‌های کتاب به حاشیه نرفتن و پرداخت صرف به شخصیت شهید است. نکته مهم دیگر این است که کتاب به حقایقی می‌پردازد که از ذهن راویان شاهد حقیقت روایت می‌شود، به زبان ساده‌تر روایت از زبان شاهد زنده عینی است. کسی نمی‌داند که تعداد زیادی از راویان در صحنه حضور داشتند و آنچه که دیدند را روایت کرده‌اند و نقل‌قول نیست.

نویسنده مازندرانی تاکید کرد: دنیا به‌ویژه فضای غرب، به واسطه بسترهای خاطره‌وار جنگ‌های گوناگون، آثاری در قالب کتاب، فیلم و مانند آن تولید و به‌عنوان قهرمانان بلامنازع به دنیا تحمیل کرد. این کتاب‌ها بسترهای حقیقی- روایی تاریخ ما به شمار می‌آیند و ظرفیت غنی تولید اثر و انتشار در سراسر دنیا هستند. باقری شهدای مدافع حرم را ارزش‌های فرهنگی جامعه امروز دانست و گفت: این ارزش‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری برای شناخت در جامعه دارند، نقد اصلی به کسانی است که این کتاب‌ها را معرفی نمی‌کنند.

حاصل این کتاب فقط شهید اسدی نیست

فاطمه قنبری نویسنده اثر با اشاره به خطوط قرمز پژوهش در حوزه شهدای خان‌طومان گفت: همچنان در معذوریت بیان اطلاعات در این زمینه قرار داریم و جمع‌آوری اطلاعات کتاب به دلایل امنیتی دشوار بود.

وی درباره نخستین کتاب خود درباره شهید اسدی اظهار کرد: کتاب اول در سال ۱۳۹۶ با عنوان «تعزیه دریا» منتشر شد. تعزیه در روستای «امره»؛ به‌ویژه خانواده اسدی، جایگاه ویژه‌ای دارد. حاصل این کتاب فقط شهید اسدی نیست و در آن تاریخ محلی، شهید اسدی و بازگشت پیکر وی به روایت همسرشان را می‌خوانیم.

این نویسنده خاطرنشان کرد: در ابتدای کار به فکر نوشتن شهید نیستیم بلکه توصیف می‌کنیم، چراکه قهرمان این کتاب از قبل حاضر بوده و من تنها راوی او به روایت مشاهدات و شنیده‌ها بوده‌ام.

قنبری افزود: حق مطلب عظمت و زندگی شهید در این کتاب کامل ادا نشده، ۷۶ ساعت مصاحبه از شهید اسدی داریم که درواقع بستر پژوهش گسترده‌تر این شخصیت است.

برادرم در راه حفاظت از وطن و خانواده هیچ مانعی را نمی‌پذیرفت

در ادامه این نشست خواهر شهید سید جواد اسدی نویسندگان این حوزه را ماموران خداوند برای ثبت شهدا در تاریخ خواند و گفت: خواست خداوند این بوده که در راه شهدا گام بردارید، شهدا زنده هستند و نویسندگان این کتاب شهید ما را زنده‌تر کردند.

وی از انتشار مطالب کتاب در کانال شهید اسدی خبر داد و افزود: مطالب کتاب به‌صورت روزانه برای دسترسی آسان و آشنایی افراد جامعه با شهید در کانال قرار می‌گیرد، چرا که شخصیت سیدجواد در بین فرزندان خانواده ما مستثتنی بود.

خواهر شهید اسدی با بیان این که شهید شخصیتی دستگیر و بخشنده داشت، خاطرنشان کرد: برادرم در راه حفاظت از وطن و خانواده هیچ مانعی را نمی‌پذیرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود
  • ۲۱ عنوان کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رونمایی می‌شود
  • ۵ کتاب شهدای شهرستان بهارستان رونمایی شد
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد