Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محمد آیتی: لایحه بودجه سال ۹۹ به‌دلیل عدم‌پیش‌بینی ویروس کرونا نوشته و در نهایت به تصویب رسید. حال و پس از گذشت بیش از یک‌ماه از ورود رسمی ویروس کرونا به ایران و تعطیلی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و اینکه احتمالاً این وضعیت تا هفته‌ها و حتی ماه‌های دیگر هم ادامه داشته باشد، همه را به این فکر فرو برده است که چطور می‌توان بدون درنظرگرفتن ردیف بودجه برای مقابله با این بیماری، هم از پس هزینه‌های بهداشتی و درمانی که به کشور و زندگی مردم وارد شده برآمد و هم ضرر‌های اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس را جبران کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص محمدعلی محسنی‌بندپی منتخب مردم نوشهر و چالوس در مجلس یازدهم به رویداد۲۴ می‌گوید بدون تردید باید برای مقابله با ویروس کرونا در بودجه سال ۹۹ فکری اندیشیده شود. به‌نظر من به آنقدر این موضوع اهمیت دارد که نمایندگان مجلس دهم باید قبل از آنکه مجلس را تحویل نمایندگان دوره بعد دهند، تصمیمی عاجلانه در این رابطه بگیرند.

وی افزود: امیدوارم در مجلس دهم و با همت رییس مجلس و نمایندگان، اصلاح بودجه سال ۹۹ با توجه به شیوع ویروس کرونا صورت بگیرد. ویروس کرونا یک بیماری عالم‌گیر (پندمیک) است و اکنون می‌بینیم که چقدر سریع سراسر جهان را دربرگرفته است. بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله در یک نقطه معین رخ می‌دهد و باقی مناطق می‌توانند یاری‌رسانی کنند، اما درباره ویروس کرونا این‌طور نیست زیرا همه‌جا پخش شده و زمان و مکان مشخصی ندارد. حتی معلوم نیست چه زمانی به پایان می‌رسد. در خصوص سیل و زلزله ما می‌دانیم که پس از مدت زمان معینی خطر رفع شده و باید به خسارات وارده رسیدگی کنیم، ولی در بحث مقابله با ویروس کرونا خیلی از مسائل مبهم است.

بیشتر بخوانید: بهترین بازار برای سرمایه گذاری در دوران پساکرونا کدام بازار است؟

رییس انجمن فیزیوتراپی ایران تصریح کرد: بحرانی که اکنون با آن دست به گریبان هستیم وحدت، همدلی و اراده همه مردم و وزارتخانه‌ها را می‌طلبد. به همین سبب بود که مسئولیت مقابله با ویروس کرونا را باید شخصی، چون رییس‌جمهور یا معاون ایشان در دست می‌گرفت، چراکه نیاز است فردی فراتر از همه وزارتخانه‌ها بر عملکرد تمام نهاد‌ها نظارت کند.

محسنی‌بندپی اظهار داشت: بخشی از موضوع مبارزه با ویروس کرونا وابسته به وزارت بهداشت است و باقی سیاست‌گذاری‌ها باید کلی انجام بگیرد. موضوعی که این‌چنین فراوزارتخانه‌ای شود، نیازمند بودجه مخصوص است. منابع مازاد وزارتخانه‌ها برای تامین نیاز‌های مالی مقابله با بحران ویروس کرونا کافی نیست. همچنین به تبع اتفاقاتی که در سال ۹۸ از بابت تحریم‌ها رخ داد، وزارتخانه‌ها را با کسری بودجه روبرو کرد و همین دلیل باعث شد آن‌ها آمادگی رویارویی با چنین بحرانی را نداشته باشند.

او ادامه داد: بحران ویروس کرونا به‌شدت به اقتصاد کشور فشار وارد کرده است. بیشتر کسب‌وکار‌های خرد دچار مشکلات جدی شده‌اند و حتی کارخانجات نیز برای احیا نیاز به حمایت دولت دارند؛ بنابراین بهتر است در مجلس دهم اصلاحیه‌ای در بودجه ۹۹ مبنی بر این کمک‌های دولتی صورت بگیرد و کار به مجلس یازدهم کشیده نشود.

منتخب مردم نوشهر و چالوس در راستای نارضایتی اجتماعی که در پی رکود اقتصادی پساکرونا محتمل است به نقش دولت اشاره کرد و گفت: دولت چاره‌ای جز کمک‌رسانی ندارد. باید با تدبیر و همفکری از صندوق توسعه ملی یا صندوق ذخیره ارزی برای کمک به کسب‌وکار‌ها برداشت شود، همان‌طور که دولت پیش از این نیز برای پرداخت بدهی‌های موسسات مالی و اعتباری از این صندوق‌ها کمک گرفت. در حال حاضر هم بسیاری از کشور‌ها برای پرداخت بیمه بیکاری و تامین مواد غذایی در دوران قرنطینه دست به این اقدام زده‌اند. از این‌رو دولت ناچار است برای جلوگیری از نارضایتی اجتماعی و کاهش فشار اقتصادی روی به چنین اقدامی بیاورد.

بیشتر بخوانید: پس از بحران کرونا، روزگار اقتصادی سخت تری را تجربه خواهیم کرد؟

محسنی‌بندپی در واکنش به اینکه گفته شد ۵۰ درصد بودجه فرهنگی دستگاه‌های دولتی به ستاد مبارزه با ویروس کرونا تزریق شود، گفت: نباید همیشه برای حل مشکلات مالی از بودجه فرهنگی بکاهیم. یکی از عواقب این بیماری، مشکلات روانی است که پرداختن به آن، رسالت نهاد‌های فرهنگی کشور است. نباید اهمیت این حوزه را نادیده گرفت. دولت و مجلس باید با دیدگاه کارشناسی‌شده بدون فشار آوردن به نهاد خاصی سعی در حل این مشکل بکنند. قربانی کردن بودجه فرهنگی کار صحیحی نیست. اگر دولت مایل به برداشت از صندوق توسعه ملی نیست، بهتر است به‌صورت درصدی از بودجه همه نهاد‌ها مقداری را به مبارزه با ویروس کرونا تخصیص دهد.

محسنی‌بندپی بار دیگر بر اهمیت نهاد‌های فرهنگی تاکید کرد و افزود: مسافرت ۲.۸ میلیون نفر در ایامی که ممنوعیت سفر عیدانه در دستور کار دولت بود، نشانه فقر فرهنگی است. اگر بودجه فرهنگی را قربانی کنیم، چه بسا در آینده در اعمال تصمیمات با مسائل جدی‌تر مواجه شویم. نباید همه بودجه فرهنگی را فدای ویروس کرونا کنیم. قطعاً اگر این موضوع جدی شود فعالان این حوزه نیز مقاومت خواهند کرد و اجازه چنین اقدامی را به دولت نخواهند داد.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000sFW خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا در ایران ویروس کرونا ویروس کرونا وزارتخانه ها بودجه فرهنگی محسنی بندپی نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۱۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد

آفتاب‌‌نیوز :

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات جدول شماره ۹ درباره هزینه‌های متفرقه با ۱۰۵ رأی موافق، ۳۵ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع در جلسه موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی در رابطه با دفاع از این جدول، گفت: این جدول مربوط به مواردی از قبیل برنامه‌های موقت و یکساله دولت است. کلیات و شاکله این جدول در مجلس بهم نریخته است و فقط برخی جابجایی‌های جزئی صورت گرفته است.

روح الله متفکرآزاد در رابطه با کلیات این جدول، بیان کرد: ردیف‌هایی در این جدول آمده که ما مسائل مهم تری نسبت به آن‌ها داریم، از آن جایی که می‌توان این ردیف‌ها را جابجا کرد بنابراین بهتر است که کلیات این جدول را رد کنیم و با صلاحدید مجلس اولویت‌ها را تعیین کنیم.

بر اساس این گزارش محمدحسن آصفری در موافقت با کلیات این جدول، بیان کرد: جدول شماره ۹ مربوط به مسائل سالانه است، به طور مثال در سال‌های گذشته شاهد بودیم که پول گندمکاران با تاخیر ۵ یا ۶ ماهه پرداخت می‌شود.

در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: در جدول شماره ۹ تغییراتی ایجاد شده که به زعم ما این تغییرات مشکلاتی به وجود می‌آورد، به طور مثال ردیف مربوط به اعتبار گروه‌های جهادی حذف شده است یا ۱۵۰۰ میلیارد تومانی که برای احیای واحد‌های تولیدی راکد پیش بینی شده بود حذف شده که ما با این اقدامات مخالف هستیم بنابراین بهتر است این جدول برای اصلاح به کمیسیون بازگردد.

در ادامه حاجی بابایی گفت: اعتبار جدول ۹ حدود ۲۴۸ همت بود که اعتبار تغییر کرده حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، ما ردیف مربوط به گروه‌های جهادی را حذف نکردیم بلکه آن را بین همه استان‌ها تقسیم کردیم. از سوی دیگر اعتباراتی مانند یارانه خرید کاغذ برای دانش آموزان را پیش بینی کردیم که یکی از نیاز‌های اساسی است.

حاجی بابایی: جابه‌جایی صورت گرفته از جدول شماره ۹ به جدول شماره ۸ با هدف بالانس اوراق و کمک به دانشگاه‌ها بود

همچنین در ادامه بررسی جدول شماره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳، حمیدرضا حاجی بابایی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱-۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳ درباره مسائل مرتبط با تملک دارایی، بدهی‌های دولت و انواع اوراق، گفت: ۲۸۳ همت عدد این جدول است که ۲۲۵ همت آن مربوط به اوراقی است که قبلا فروخته شده و دولت باید سال ۱۴۰۳ مبلغ ۲۲۵ همت اوراق پرداخت کند لذا ما برای اینکه بتوانیم اوراق را بالانس کنیم یک جابه‌جایی بین جدول شماره ۸ و ۹ انجام دادیم تا مثلا به دانشگاه‌ها کمک شود، یعنی حدود ۲۱ همت را از جدول شماره ۹ به جدول شماره ۸ انتقال دادیم. در واقع ۷۱ همت سود حاصل از اوراق به جدول ۸ منتقل شده است و به جز این مورد تغییر اساسی دیگری در جدول شماره ۸ به وجود نیامده است.

وی افزود: اعتبار جدول شماره ۸ همان ۲۸۸ همتی است که دولت تعیین کرده و بیشتر مربوط به مسائل تملک دارایی و بدهی‌های دولت و نوع اوراق در سال ۱۴۰۳ است، لذا با توجه به تغییر خوبی که صورت گرفته توانستیم از این ناحیه دو همت به بهزیستی، دو همت به کمیته امداد و ... کمک کنیم.

طغیانی: کاهش اعتبار صندوق بین‌المللی اوپک اشتباه بزرگی است

در ادامه مهدی طغیانی در مخالفت با جدول شماره ۸ گفت: کمیسیون تلفیق بدون هماهنگی اعضا، مبلغ ۱۱ همت از افزایش سرمایه‌ای که باید در صندوق ملی بین‌المللی اوپک صورت می‌گرفت و ما نسبت به آن تعهد داشتیم، برداشت کرده و می‌گویند این مبلغ را از بودجه نفت جبران کنیم در حالی که باید بگویم پیشنهاد دهنده این مسئله کوچکترین فهمی از مسائل مرتبط با صندوق اوپک نداشته و کار بسیار غلطی است.

بدری: صندوق سرمایه‌گذاری اوپک در ادوار گذشته چه عایدی برای کشور داشته است؟ / جابه‌جایی ارقام کارشناسی شده است

همچنین صدیف بدری در موافقت با جدول مذکور گفت: قطعا اوراق اسلامی و اسناد خزانه به عنوان موضوعات ملی جدول شماره ۸ در کمیسیون تلفیق بررسی شده‌اند، اما باید پرسید صندوق سرمایه‌گذاری اوپک در گذشته چه عملکرد و چه عایدی برای کشور به همراه داشته است؟ بنابراین حتماً این جابه‌جایی با اقدام کارشناسی صورت گرفته است.

وی همچنین در ادامه در رابطه با موضوع سیب‌زمینی به وزارت جهاد کشاورزی تذکر داد و گفت: به تازگی جهاد کشاورزی عوارضی برای صادرات سیب‌زمینی وضع کرده است، اما با این تصمیم خلق‌الساعه کشور و سیب‌زمینی‌کاران را دچار چالش و مشکلات بسیاری کرده لذا درخواست دارم در تصمیم چند روز گذشته خود تجدیدنظر کند.

منظور: بدهی دولت به صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه آن بازگردانده شود

در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دو تغییر در جدول شماره ۸ انجام شده که موجبات عدم موافقت دولت با این جدول را به همراه داشته است؛ ابتدا اینکه ردیف مربوط به افزایش سرمایه ایران در صندوق اوپک برای آن ۱۱.۲ همت بوده، اما این افزایش سرمایه توسط کمیسیون تلفیق حذف شده است در حالی که ما در یک سازمان بین‌المللی عضو هستیم و آنجا حق رأی داریم لذا اگر سرمایه خود را متناسب با شرایط افزایش ندهیم حق رأی خود را از دست خواهیم دادیم، بنابراین حذف این اعتبار به معنای عدم انجام بخشی از تعهدات بین‌المللی ما است که به حیثیت کشور در جوامع بین‌المللی آسیب می‌زند.

وی افزود: دومین ایراد وارده به تغییرات صورت گرفته در ردیف دیگری مرتبط با بازپرداخت تسهیلات دریافتی از صندوق توسعه ملی است چرا که باید با توجه به اینکه ما در شرایطی مجبور به گرفتن تسهیلاتی از صندوق هستیم و با توجه به اینکه منابع صندوق تجدید می‌شود این اعتبار باید بازگردانده شود لذا خواهشمندم بدهی دولت به صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه آن بازگردانده شود بنابراین با توجه به این دو تغییر در جدول شماره ۸ با آن مخالف هستیم.

حاجی‌بابایی: تغییرات داده شده در جدول شماره ۸ با هدف حل مشکلات مردم بود

بنابراین گزارش، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق گفت: دو ردیف تغییر داده شده با هدف حل مشکلات مردم بوده است که به این اعتبار به نوعی اعتبار انباری گفته می‌شود تا هر وقت نیاز داشتیم به آن رجوع کنیم. ضمن آن که صد‌ها میلیارد تومان در وزارت نفت هزینه می‌شود بنابراین باید پرسید آیا این وزارتخانه آنقدر توان مدیریت بودجه مورد نیاز صندوق اوپک را ندارد؟ البته لازم به ذکر است من هیچ موردی را بدون نظر اعضای کمیسیون تلفیق رأی‌گیری نکردم و به جمع‌بندی نرسیده ام.

وی افزود: یک میلیارد همت از این اعتبار به کمیته امداد، راه روستایی، دانشگاه‌های حق‌التدریس و ... اختصاص پیدا کرده است تا مشکلات آن‌ها کمتر شود.

قالیباف: جدول شماره ۸ به منظور بررسی مجدد اعتبارات مرتبط به صندوق توسعه و اوپک به کمیسیون ارجاع شود

در ادامه قالیباف رئیس مجلس با توجه به مخالفت نمایندگان با جدول شماره ۸ پیشنهاد ارجاع این جدول به کمیسیون را ارائه کرد و در تشریح دلایل ارجاع به کمیسیون گفت: بهتر است آقای حاجی بابایی از فرصت ظهر استفاده کند و مجدداً با دولت جدول فوق را بررسی کنند تا در نوبت عصر به صحن بیاید، البته مشکل فقط دو ردیف مربوط به صندوق توسعه و ۲۱ همت صندوق اوپک است که این ۲۱ همت به راه روستایی و دیگر موارد توضیح داده شده اختصاص داده شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اعلام سیاست دولت به مجلس برای مهار نوسانات ارزی
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • فرماندار: نارضایتی اجتماعی از هیچ دستگاه اجرایی در زهک پذیرفتنی نیست
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!