Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@03:14:28 GMT

تاریخچه و نقشه جامع شهر سیرجان در ویکی آنا

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۸۹۹۲۱

تاریخچه و نقشه جامع شهر سیرجان در ویکی آنا

نقشه جامع شهر سیرجان را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, سیرجان شهری در جنوب غربی استان کرمان و مرکز شهرستان سیرجان است. این شهر در ۹۶۰ کیلومتری تهران و ۱۷۵ کیلومتری کرمان قرار دارد و با توجه به قرار گرفتن در تقاطع محورهای مواصلاتی تهران - بندرعباس و کرمان - شیراز از گذشته تا اکنون، مورد توجه بوده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعیت شهر سیرجان بر پایه سرشماری سال ۹۵ برابر ۱۹۹٬۷۰۴ نفر بوده‌است و به لحاظ جمعیت دومین شهر استان کرمان بعد از شهر کرمان می‌باشد. شهر سیرجان به دو منطقهٔ شهرداری تقسیم شده‌است.سیرجان یکی از شهرهای صنعتی و اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود و منطقه ویژه اقتصادی محسوب می‌شود. شهر سیرجان سرانه فضای سبز خوبی دارد. ارتفاع شهر سیرجان از سطح دریا ۱۷۶۶ متر است و به دلیل قرارگرفتن سیرجان در دشتی مرتفع، این شهر نسبت به شهرهای نیمه کویری دیگر ایران هوایی معتدل‌تر و ملایم‌تر دارد و یکی از تولیدکنندگان اصلی پسته در استان کرمان است. به لحاظ تاریخی نیز سیرجان جاذبه‌های مهمی را در خود جای داده‌است.

وجه تسمیه

دربارهٔ وجه تسمیهٔ سیرجان نظرهای مختلفی اظهار شده‌است، ولی پژوهشگران عمدتاً بر این عقیده‌اند که در زمان ساسانیان به دلیل وجود قناتهای بسیار زیاد در این منطقه، آن را سیرگان یا سیرکان یعنی سیرآب از قنات یا پر از قنات نامیده‌اند. عده‌ای نیز کلمه گان یا کان را که به معنی معدن است به علت وجود معادن گوناگون در این منطقه دانسته‌اند. در استیلای عرب نام سیرگان معرب شده و به سیرجان تغییر یافت.

سیرجان پیش از اسلام

بنای سیرجان را به بهمن پادشاه اشکانی نسبت می‌دهند. ژان گوره در کتاب خواجهٔ تاجدار، شرحی بر سیرجان می‌نویسد و نشان می‌دهد که سیرجان قبل از اشکانیان نیز آباد بوده و توضیح می‌دهد: «سیرجان قدیم، به قول مورخان قدیم، از جمله سیسرون و کتزیاس که در دورهٔ هخامنشیان می‌زیسته‌اند، دارای ده محله بوده و در هر یک از محلات آن شهر، یک دسته از مردم زندگی می‌کرده‌اند». اما قدمت این شهر را به قبل از اشکانیان نیز نسبت داده‌اند. آن گونه که در کتاب تاریخ کرمان نوشته شده‌است: «اسکندر در بازگشت از هندوستان از روی قلعهٔ سنگ که محل قدیم شهر سیرجان است، عبور کرده و از طریق بوانات به پاسارگاد رفته‌است.»

سیرجان پس از اسلام

مقدسی در قرن چهارم هجری قمری، سیرجان را یکی از چهار ولایت کرمان ذکر می‌کند. شهر قدیم سیرجان در محل قلعهٔ سنگ (در فاصله ۹ کیلومتری شهر فعلی سیرجان قرار دارد) و تا سال ۷۹۶ هجری قمری آباد بوده‌است و در آن تاریخ به وسیله «ایدکو» سردار تیمور، که دو سال شهر را در محاصره داشت نابود می‌گردد. ساکنان باقی‌مانده آن به محلی در همان نزدیکی به نام باغ بمید منتقل می‌شوند و شهر جدید در آن موقعیت بوجود می‌آید. اما باز در هجوم محمود افغان به کرمان، سیرجان هم مورد حمله و غارت قرار می‌گیرد. سال‌ها بعد در حدود سال ۱۲۰۰ هجری قمری، میرزا سعید کلانتر در جنوب باغ بمید دهی را آباد نمود که سعیدآباد نامیده شد، و این سعید آباد، همین شهر فعلی سیرجان و در واقع سومین موقعیت این شهر است.


انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: نقشه شهرها شهر سیرجان شهر سیرجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۹۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گل‌گهر- شمس آذر؛ دوئل همسایه‌ها در سیرجان

گل‌گهر و شمس آذر که در جدول رده‌بندی در کنار هم قرار دارند آغاز کننده اولین دیدار هفته بیست‌وششم لیگ برتر فوتبال خواهند بود. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، از قدیم گفته‌اند هر چقدر پول بدهی آش می‌خوری؛ اما گاهی اوقات وضعیت متفاوت می‌شود. دو تیم فوتبال گل‌گهر سیرجان و شمس آذر با اینکه سقف بودجه متفاوتی داشتند اما تا پایان هفته بیست و پنجم لیگ برتر با قرار گرفتن در جایگاه‌های ششم و هفتم همسایه هستند. در حالی که سیرجانی‌ها بسیار بیشتر از شمس آذر هزینه کرده‌‌اند.  دوئل 2 تیم آغاز کننده مسابقات هفته بیست و ششم لیگ برتر است.

جدول لیگ برتر

شاگردان مارینوس اوزونیدیس بعد از پایان هفته بیست و پنجم لیگ برتر با 35 امتیاز در رده ششم جدول قرار دارند. گل‌گهر در 5 مسابقه اخیر خود در لیگ برتر آمار  2 مساوی و 3 شکست کسب کرده است. آخرین پیروزی آنها مربوط به دیدار خانگی هفته بیستم (23 اسفند ماه سال گذشته) مقابل صنعت نفت آبادان است که با نتیجه یک بر صفر پیروز شدند.

سرمه‌ای پوشان کویر سیرجان برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا به جام حذفی چشم دوخته‌اند. نقطه قوت این تیم موقعیت‌سازی روبرتو تورس بازیکن اسپانیایی است که تاکنون 5 گل و 6 پاس گل در کارنامه عملکرد خود به ثبت رسانده است. بهترین گلزنان گل‌گهر احمد زنده روح و سعید سحرخیزان با 6 گل هستند.

در سوی دیگر میدان شمس آذر قزوین با 34 امتیاز (حاصل 10 برد، هفت مساوی و 8 شکست) در رده هفتم جدول قرار دارد.  شاگردان دقیقی به ازای 30 گلی که وارد دروازه حریف کرده‌اند، 26 گل خورده‌اند تا تفاضل گل‌شان عدد 4 باشد. آنها در 5 بازی اخیر خود  3 پیروزی و 2 شکست کسب کرده‌اند. نماینده قزوین در لیگ برتر هفته بیست و پنجم لیگ برتر را با پیروزی 2 بر یک مقابل پیکان پشت سر گذاشت. اگر چه این تیم اولین سال حضور خود در لیگ برتر را تجربه می‌کند؛ اما به این معروف است که یقه تیم‌های بزرگ را می‌گیرد. در واقع شاگردان جوان دقیقی انگیزه زیادی برای اثبات شایستگی خود مقابل تیم‌های بزرگ لیگ دارند. پوریا سرآبادانی با 8 گل بهترین گلزن شمس آذر است.

 دو تیم در طول تاریخ‌شان تنها یک مرتبه مقابل هم قرار گرفتند و در دور رفت مسابقات  که در آذر ماه سال گذشته برگزار شد، به تساوی یک - یک رضایت دادند. رحمان جعفری و احمدزنده روح گلزنان دو تیم بودند. جعفری در نیم فصل به تراکتور پیوست و از تیم قزوینی جدا شد.

به گزارش تسنیم برنامه کامل هفته بیست‌وششم لیگ برتر به شرح زیر است:

یکشنبه 16 اردیبهشت 1403

گل‌گهر سیرجان - شمس آذر قزوین، ساعت 19، ورزشگاه شهید سردار سلیمانی سیرجان

دوشنبه 17 اردیبهشت

پیکان - آلومینیوم  اراک، ساعت 17، ورزشگاه پاس قوامین
سپاهان اصفهان - استقلال خوزستان، ساعت 18:10، ورزشگاه نقش جهان اصفهان
نساجی مازندران - پرسپولیس، ساعت 18:15، ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر
ملوان بندر انزلی - هوادار  تهران، ساعت 19:30، ورزشگاه تختی بندر انزلی
فولاد خوزستان - تراکتور تبریز، ساعت 19:30، ورزشگاه شهدای فولاد اهواز
صنعت نفت آبادان - مس رفسنجان، ساعت 19:30، ورزشگاه تختی آبادان
استقلال - ذوب‌آهن اصفهان، ساعت 20:30، ورزشگاه آزادی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • خلاصه بازی گل گهر و شمس آذر در لیگ برتر ایران
  • تساوی در سیرجان؛ زور گل‌گهر و شمس‌آذر به هم نرسید
  • هفته بیست و ششم لیگ برتر| تقسیم امتیاز در سیرجان
  • تساوی سرد و بی‌روح گل‌گهر و شمس آذر
  • گزارش زنده: گل‌گهر 0 - 0 شمس‌‌آذر
  • گل‌گهر- شمس آذر؛ تقابل ۶امتیازی در سیرجان
  • تاریخچه: تیمی که استقلال را دو رقمی کرده!
  • گل‌گهر- شمس آذر؛ دوئل همسایه‌ها در سیرجان
  • روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day