Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: تئاتر شاخه‌ای از هنر است که به بیان داستان در برابر مخاطب یا تماشاگر اشاره دارد و خاستگاه آن به یونان، روم و سپس در آثار قرون وسطی، رنسانس و بعد در عصر جدید اروپا باز می‌گردد و از دیر باز با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده است.

کشور ایران نیز از جمله مناطقی بوده که هنر نمایش در آن از دیرباز اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تئاتر به عنوان یکی از مهمترین فعالیت‌های فرهنگی و هنری است و دارای قدرت تربیت جامعه، رشد و بالندگی دادن به تفکر و نگرش اجتماعی بوده و نیز در استحکام بخشیدن به روابط اجتماعی و زنده نگاه داشتن مؤلفه‌های هویت فرهنگی مؤثر است.

تئاتر با وجود هنرمندان با استعداد برای تحقق بخشیدن به اهداف خود نیازمند فراهم بودن امکانات و زیر ساخت‌ها و بودجه مناسب است تا به عنوان یک نهاد فرهنگی در تعاملات اجتماعی به وظایف خود عمل کند و اثرگذاری مطلوب داشته باشد.

در استان مرکزی نیز مانند سایر استان‌ها تئاتر با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده است و هنرمندان بسیاری وجود دارند که با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، از عدم حمایت کافی و نبود زیر ساخت‌ها و فضاهای مناسب در این عرصه گله مند هستند و شرایط اقتصادی کنونی جامعه نیز بر مشکلات آن‌ها افزوده و معیشت آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده است که باید برای حل مسائل آن‌ها چاره اندیشی شود. خبرنگار مهر پیرامون آخرین وضعیت کنونی تئاتر استان به گفت و گو با مسئولین استان پرداخته است.

تأمین زیرساخت لازم برای هنرمندان تئاتر استان مرکزی مدنظر است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هنرهای نمایشی در استان از ظرفیت مناسبی برخوردار است به طوری که برگزاری تعزیه در مرکز استان و سایر شهرستان‌ها مانند تفرش، محلات و ساوه از سابقه نسبتاً طولانی برخوردار است و همه ساله همایش‌های عاشورایی و سوگواره‌های مردمی در این حوزه برگزار می‌شود.

حجت الاسلام عباس دانشی گفت: همه ساله تئاتر استان مرکزی یکی از پایه‌های ثابت جشنواره فجر است و دانشگاه‌های استان نیز در بخش تئاتر تحصیلات آکادمیک را ارائه و زمینه‌های ارتقای تئاتر را فراهم می‌کنند.

وی ادامه داد: اولویت این اداره کل در بین هنرهای نمایشی توجه به تئاتر و تعزیه است در همین راستا احداث سالن تخصصی تئاتر در تالار شهر اراک دیده شده و فضاهای تخصصی کوچک‌تر تئاتر مانند بلک باکس در آن پیش بینی شده است که می‌توانیم میزبان گروه‌های تئاتری استان باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: در تالار مرکزی اراک سالن تخصصی تئاتر وجود دارد و بر اساس رایزنی‌های انجام شده با بخش عمران وزارت فرهنگ و با تغییر کاربری طراحی پیش بینی شده باکس مخصوص تئاتر در حال احداث است.

حجت الاسلام دانشی افزود: با توجه به سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان طی سال گذشته و تفاهم نامه وی با استاندار مرکزی مقرر شد که تا پایان فعالیت دولت دوازدهم تالار مرکزی شهر اراک مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی ضمن تاکید بر لزوم توجه به تئاتر شهرستان‌ها بیان کرد: در دهه فجر امسال فرهنگسراهایی در شهرستان خنداب و محلات افتتاح شد که از سالن تخصصی تئاتر برخوردار هستند و تا پایان دولت شاهد بهره برداری دو فرهنگ سرای دیگر در استان خواهیم بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اظهار کرد: برگزاری جشنواره تئاتر استانی و جشنواره تئاتر فرهنگی هنری رضوی و جشنواره‌های شهرستانی و منطقه‌ای نیز از اقدامات دیگر در راستای ارتقای تئاتر در استان بوده است.

حجت الاسلام دانشی تاکید کرد: هنرمندان این حوزه باید به سمت تئاتر حرفه ای سوق پیدا کنند و با توجه به بسترهای موجود مطابق با ذوق و سلیقه مخاطب و با تأمین هزینه‌ها و خودکفا بودن این هنر برنامه ریزی و به اقتصاد تئاتر توجه کنند و انتظار می‌رود که مردم نیز هنرمندان این عرصه را مورد حمایت قرار دهند.

وی عنوان کرد: اگر چه تئاتر استان نسبت به سایر استان‌ها در صدر جدول قرار ندارد اما دارای وضعیت نسبی خوبی است و امیدواریم ظرف یک الی دو سال آینده جهشی را در این حوزه شاهد باشیم.

ضرورت حمایت دستگاه‌های فرهنگی از هنرهای نمایشی

در ادامه مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان مرکزی در گذشته جزو استان‌های سرآمد در حوزه تئاتر بوده و ارتقای سطح علمی و پویایی آن حاکی از ارتباط دانشگاه با اساتید برجسته در عرصه پژوهش هنرهای نمایشی بوده است.

خلیل خسرو بیگی گفت: شهر اراک در گذشته به دلیل فعالیت دانشکده تئاتر از بیشترین تعداد هنرمند عرصه نمایش برخوردار بود و حضور اساتید مطرح پویایی خاصی را به کلاس‌ها و دانشجویان این عرصه می‌بخشید این مهم موجب به وجود آمدن تولید آثار خوب شد.

وی ادامه داد: استان مرکزی از استان‌های ضعیف در بخش سخت افزاری تئاتر به لحاظ مکان اجرای نمایش، پلاتو و… است، به طور مثال در شهر اراک تنها دارای یک سالن فرهنگسرای آئینه هستیم که طی سال‌های اخیر مستهلک شده است. علیرغم رشد تعداد گروه‌ها و هنرمندان طی سال‌های اخیر، یک متر به فضای فرهنگی حوزه تئاتر اضافه نشده است.

خسرو بیگی گفت: نگاه صنعتی مسئولین به مساله فرهنگ کمکی نکرده است و صاحبان مجتمع‌های فرهنگی و کارخانجات می‌توانستند برابر با آئین نامه‌های خود به انجام کار فرهنگی مانند برگزاری جشنواره تئاتر اقدام کنند اما متأسفانه این نگاه در استان وجود ندارد.

وی عنو ان کرد: در حال حاضر اقتصاد هنرمندان با مشکل مواجه است و نمی‌توان از هنرمند انتظار داشت که کار پژوهشی انجام دهد. باید توجه داشت هنر و تئاتر برای مخاطب عام و اجرای عموم است و هنگامی که محصول خوبی برای مخاطب نداریم، چرخه معیوب تولید را شاهد هستیم.

مسئول واحد هنرهای نمایشی استان مرکزی اظهار کرد: دستگاه‌های فرهنگی در کل دنیا در گام نخست زیرساخت را فراهم می‌سازند اما اینجا هنرمند خود باید مکان اجرا را آماده کند و سایر کارهای مربوط به اجرا را انجام دهد و این رویه درست و حرفه ای نیست بلکه هنرمند موظف به تولید محصول خوب است و سیستم و دولت نیز باید آن را خریداری و در معرض نمایش قرار دهد.

وی افزود: در طی سال‌های اخیر نمی‌توان گفت که تئاتر در جایگاه مطلوب قرار دارد. هنرمندان عرصه تئاتر در جشنواره‌های مختلف از آثار برجسته برخوردار هستند و نشان از پتانسیل آن‌ها در این عرصه است. باید زیر ساخت‌های لازم برای فعالیت هنرمندان این حوزه فراهم شود و دستگاه‌های فرهنگی از گروه‌های نمایشی حمایت کنند.

لزوم جریان سازی برای افزایش اقبال عمومی نسبت به تئاتر

در ادامه هنرمند عرصه تئاتر استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تئاتر استان در یک برهه شاهد درخشش‌هایی بوده و گاهی با افت نیز مواجه بوده است به عقیده من مشکل تداوم نداشتن رشد تئاتر استان این است که هنرمندان این حوزه خود را بی نیاز از آموزش، تعلیم و مطالعه می‌دانند. به همین سبب شاهد تولید کارهایی تحت هیجانات روزمره هستیم که فروکش خواهد کرد.

هنرمند عرصه تئاتر استان مرکزی گفت: در حال حاضر که در دوران قرنطینه بسر می بریم و امکان اجرای تئاتر وجود ندارد، فرصت مطالعه برای هنرمندان این عرصه فراهم شده است تا بخشی از کار تقویت شود. می‌توان به صورت مجازی در این حوزه به بحث و تبادل نظر پرداخت.

خدام اظهار کرد: ما بیشتر از امکانات مورد نیاز عرصه تئاتر به جریان سازی نسبت به این مقوله نیازمندیم. البته کمبود فضاهای تخصصی تئاتر و بلک باکس سال‌ها احساس شده است. متأسفانه مسئولین نسبت به معماری سالن‌های تئاتر آگاهی ندارند و اغلب سالن‌های کلاسیک برای موسیقی و همایش‌های چند منظوره ساخته می‌شود و همچنان به سالن کاربردی تئاتر، پلاتو و بلک باکس در استان نیاز است.

وی افزود: وقتی بودجه و امکاناتی در حوزه تئاتر تخصیص پیدا می‌کند، متأسفانه کارشناسی حضور ندارد که بودجه‌ها را به سمتی هدایت کند که در جای خود مصرف شود و به همین دلیل با مشکل فقدان زیرساخت مناسب مواجه هستیم.

براساس گزارش مهر، تئاتر متأثر از شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه است و با توجه به کاهش فزاینده عرضه و تقاضا جایگاه این تولید فرهنگی در جامعه روبه تنزل است. به نظر می‌رسد این حوزه با مشکلات فراوان زیرساختی و بودجه‌ای روبرو است و باید به صورت همه جانبه مورد توجه قرار گیرد و برای رونق هرچه بیشتر باید ابعاد اقتصادی این هنر به درستی بررسی گردد.

کد خبر 4887486

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر ایران هنرمندان تئاتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ویروس کرونا ستاد مقابله با کرونا شیوع کرونا بوشهر ایلام گرگان ماسک طبی شهرکرد ضدعفونی بارش باران سیلاب حوادث چهارشنبه سوری طرح غربالگری سال جهش تولید فرهنگ و ارشاد اسلامی تئاتر استان مرکزی استان مرکزی هنرهای نمایشی تخصصی تئاتر خبرنگار مهر عرصه تئاتر شهر اراک استان ها طی سال سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه زن و خانواده لبه رویارویی تمدنی جمهوری اسلامی با غرب است، گفت: در این عرصه انقلاب اسلامی منطقی دارد که در سطح جهانی قابل پیاده‌سازی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، در دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، گفت: کار ویژه بانوان با رویکرد اسلامی در قم نیازمند رویکردهای ویژه محتوایی است.

او با اشاره به اینکه فلسفه، اخلاق و فقه سه زاویه دید هستند که در عمق دانش تحول آفرین می‌شوند، مطرح کرد: این سه زاویه دید با شعار محقق نخواهند شد بلکه باید در لایه‌های عملیاتی به آن توجه کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه امروز در برخی از عرصه‌ها مانند معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم، عنوان کرد: وجود افرادی مانند شیخ بهایی در زمان صفویه موجب شد که امروز آثار برجسته معماری را در کشور داشته باشیم.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: علت این اتفاق این بود که شیخ بهایی بر فقه و معارف الهی مسلط و در علوم روز نیز صاحب نظر بودند و امروز باید به پرورش چنین افرادی توجه داشته باشیم.

 

آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی

 

اعرافی با اشاره به اینکه زن و خانواده لبه رویارویی تمدنی جمهوری اسلامی با غرب است، خاطرنشان کرد: در این عرصه انقلاب اسلامی منطقی دارد که در سطح جهانی قابل پیاده‌سازی است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه انقلاب اسلامی در موضوع زن الگوهایی در جامعه خلق کرده است، تصریح کرد: دشمن از این موضوعات آگاهی دارد ولی تلاش می‌کند با بزرگ‌نمایی نقاط ضعف این دستاوردها را نادیده بگیرد.

اعرافی با اشاره به اینکه منطق زن مسلمان پیشتاز موفق در عرصه‌های گوناگون و متعهد به ارزش‌های الهی الگوی مدنظر انقلاب اسلامی است، یادآور شد: این الگو باید ساخته شده و در متن تمام کارها قرار بگیرد.

او با بیان اینکه باید دانشگاه حضرت معصومه(س) به طور ویژه به این موضوع بپردازد، ابراز کرد: ارتباط دانشگاه با جامعه الزهرا(س) باید موجب نقش آفرینی‌های مشترک شود.

اعرافی با اشاره به اینکه این دانشگاه باید بنیه علمی قوی داشته باشد، بیان کرد: بعد بین المللی دانشگاه حضرت معصومه(س) می‌تواند به عنوان یک محور مهم در دستور کار قرار بگیرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه البته در درجه نخست باید دانش فنی لازم در این دانشگاه تولید شود، اظهار کرد: در عصری قرار داریم که دشمنان از بسیاری از اقدامات خود ناامید شده و کارزار فرهنگی سنگینی را به وجود آورده‌اند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه وظیفه اصلی حوزه و دانشگاه حضور اثرگذار در این کارزار فرهنگی است، مطرح کرد: جامعه خوبی داریم و اگر حوزه و دانشگاه به خوبی نقش آفرینی کنند، وضعیت بهبود خواهد یافت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد