Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@03:44:34 GMT

کشاورزان مزارع را با قارچ کش سم پاشی کنند

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۱۹۲۸

کشاورزان مزارع را با قارچ کش سم پاشی کنند

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حسین پژمان گفت: با توجه به مناسب بودن شرایط آب و هوایی برای ظهور و اپیدمی شدن بیماری‌های برگی گندم، جو و کلزا؛ کشاورزان مزارع خود را در اسرع وقت با قارچ کش سم پاشی کنند.

او تصریح کرد: قارچ کش مناسب بیماری‌های برگی شامل تیلت، فولیکور، امیستاراکسترا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است.

پژمان افزود: مجموعه بیماری‌های برگی مانند زنگ زرد، سپتوریوز، سفیدک سطحی و سایر لکه برگی می‌توانند تا ۵۰ درصد محصول را کاهش دهند.

او ابراز کرد: استفاده از قارچ کش ظهور گره دوم ساقه و ظهور برگ پرچم (برگ زیر خوشه) انجام می‌شود که اگر کشاورزان با محدودیت مواجه باشند یک مرحله سم پاشی در زمان ظهور برگ پرچم نیز می‌تواند نتایج مناسب و افزایش درآمد اقتصادی برای کشاورزان داشته باشد.

این مقام مسئول یادآور شد: طبق آزمایشات انجام شده در داخل و خارج از کشور در شرایط وجود بیماری با کاربرد ترکیبات قارچ کش می‌توان عملکرد گندم را برحسب پتانسیل ارقام و اقلیم کشت حداقل ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگرم در هکتار افزایش داد.

پژمان بیان کرد: برای مبارزه با بیماری‌های برگی گندم می‌توان با حداقل یک مرحله سم پاشی ترکیبات قارچ کش با قیمت مناسب مانند تیلت با هزینه حداکثر ۲۰۰ هزار تومان در هکتار (هر لیتر ۱۰۰ هزار تومان به علاوه ۱۰۰ هزار تومان هزینه سم پاشی)، حداقل یک میلیون تومان ارزش افزوده ناشی از افزایش عملکرد محصول در واحد سطح ایجاد کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از کشاورزان خواست برای حصول نتیجه بهتر قبل از استفاده از هر نوع قارچ کش با کارشناسان حفظ نباتات و یا کلینیک‌های کشاورزی مشورت کنند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی بیماری های برگی سم پاشی قارچ کش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب این قارچ‌ها باشید!

آفتاب‌‌نیوز :

طی روز‌های گذشته سخنگوی سازمان اورژانس کشور از افزایش سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که در یک ماه گذشته ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های خود رو، دچار مسمومیت و ۱۴ نفر از آن‌ها در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.

گفته می‌شود در فصل بهار و با افزایش حجم بارش‌ها، قارچ‌های زیادی در طبیعت می‌رویند و ممکن است برخی افراد بدون آگاهی این قارچ‌های خود رو را به‌عنوان قارچ خوراکی مصرف کنند که در نهایت ممکن است منجر به مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ افراد شود.

اما سوالی که با انتشار این اخبار در ذهن بسیاری از افراد پیش می‌آید این است که چگونه می‌توان قارچ‌های سمی را از غیرسمی در طبیعت تشخیص داد و آیا همه قارچ‌هایی که در طبیعت می‌رویند سمی هستند؟ سوالی که ترحم بهزاد - مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به آن می‌گوید طبق مطالعات متخصصین و کارشناسان مربوطه، قارچ‌های سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند. تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.

بهزاد همچنین از مردم درخواست کرد که از برداشت و مصرف خودسرانه قارچ‌های موجود در طبیعت و همچنین گیاهان دارویی که نوع آن‌ها را نمی‌شناسند جداً خودداری کنند.

وی همچنین عنوان کرد که بر اساس گزارش‌های واصله برای سم قارچ، پادزهر وجود ندارد و معالجه میسر نیست؛ بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری از صدمات مصرف این نوع گیاهان و عدم برداشت گیاهان ناشناخته است که علاوه بر صدمات جانی، به اکوسیستم مرتعی آسیب می‌رساند، تنوع زیستی را از بین می‌برد، موجب تخریب منابع می‌شود، خسارات و زیان فراوان به نسل فعلی و نسل‌های آینده می‌زند و موجب انقراض گونه‌ها شده و حیات را از بین می‌برد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان، بیانگر غیر سمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و آماده سازی آن به صورت کباب، آب پز و بخار پز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمی‌برد و سم زدایی نمی‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود از برداشت و مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و قارچ‌ها که نوع آن‌ها را نمی‌شناسید جداً خودداری کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • برداشت توت فرنگی از مزارع مازندران (فیلم)
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران