Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@23:11:29 GMT

برداشت غیر اصولی ریواس در گناباد ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۵۷۰۹

برداشت غیر اصولی ریواس در گناباد ممنوع شد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره منابع‌ طبیعی گناباد گفت: بهره‌برداری غیر اصولی گیاهان دارویی به ویژه ریواس ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

مجتبی محرابی حفاظت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری را از ارکان اصلی وظایف منابع طبیعی برشمرد و بیان کرد: گناباد در منطقه خشک و نیمه‌خشک واقع شده است، اقلیم این منطقه شکننده و آسیب پذیر است به همین دلیل حفاظت، رکن اصلی در وظایف منابع طبیعی است و فعالیت‌ها باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شوند که کم‌ترین خسارت به منابع ‌طبیعی وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محرابی ریواس را از مهم‌ترین گونه‌های دارویی و استراتژیک شهرستان گناباد ذکر کرد و افزود: 10 هزار هکتار رویشگاه ریواس در گناباد داریم که هسته‌ مرکزی این رویشگاه با مساحتی حدود 4 هزار هکتار مربوط به دشت ریواس زیبَد است و به لحاظ اقتصادی و همچنین اکوتوریسمی حائز اهمیت است.

وی اظهار کرد: در مناطق کاخک، کلات، فودنجان، گیسور، روشناوند و بجستان نیز رویشگاه‌های پراکنده ریواس  داریم.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از گیاهان دارویی مراتع، تابع ضوابط خاصی است و بهره‌برداری باید بر اساس یک طرح مدون انجام گیرد، در غیر این صورت بهره‌برداری غیر اصولی و بی‌رویه باعث تخریب پوشش گیاهی شده و مرتع به بیابان تبدیل می‌شود که در صورت استمرار بهره‌برداری غیر مجاز، منطقه به کانون بحرانی فرسایش بادی تبدیل خواهد شد.

محرابی بیان کرد: با توجه به اینکه تا کنون طرح مدونی برای بهره‌برداری از دشت ریواس زیبد ارائه نشده است به منظور جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی و آسیب به عرصه‌های طبیعی طی نشست‌هایی که داشتیم و بنا بر دستور دادستانی، این منطقه قرق اعلام شد و هر گونه بهره‌برداری غیر اصولی از آن غیر قانونی بوده و با متخلفان برخورد خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی گناباد گفت: بیشتر بهره‌برداری‌های غیر مجاز به دلیل عدم آگاهی است و قطعا با فرهنگ سازی و آموزش صحیح، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد

محرابی اظهار کرد: با توجه به اینکه بهار فصل رویش و تکثیر و سر و سامان گرفتن گونه‌های گیاهی است، علاوه بر دشت ریواس زیبد، منطقه تاغ‌زارها و جنگل‌های دست کاشت گناباد نیز قرق اعلام شده است و هر گونه بهره‌برداری حتی برای دامداران و بهره‌بردارانی که پروانه نیز دارند، ممنوع است.

وی عنوان کرد: نیروهای گشت منابع‌ طبیعی نظارت کامل بر منطقه دارند و نه تنها با بهره‌برداران متخلف بلکه با فروشندگان محصولات مناطق قرق شده نیز برخورد خواهد شد.

محرابی افزود:  باتوجه به اینکه امکانات ارگان‌های دولتی محدود است لزوما باید مشارکت مردم را نیز به همراه داشته باشیم که خوشبختانه در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده‌ است و مردم با مقوله‌ مهم حفاظت منابع طبیعی و نقش حیاتی آن آشنا شده‌اند به طوری که بیشترین قرارداد حفاظت مشارکتی را در سال‌های اخیر در گناباد داشته‌ایم.

محرابی خاطر نشان کرد: هدف ما مدیریت جامع در حوزه منابع‌ طبیعی و آبخیزداری است و قطعا مرتع‌داران و بهره‌برداران جزء لاینفک هر اکوسیستم هستند و ما نمی‌توانیم در حوزه منابع طبیعی هیچ برنامه‌ای تعریف کنیم بدون اینکه نقشی برای بهره‌برداران و مرتع‌داران متصور باشیم اما باید جای‌گیری عوامل انسانی در طبیعت هدفمند باشد تا آسیب‌های جبران‌ناپذیری به طبیعت وارد نشود.

وی گفت: در حال حاضر 71 درصد از کل اراضی شهرستان، اراضی مرتعی هستند و برای 58 فقره از مراتع ممیزی انجام شده و به عنوان گامی فراتر برای 20 فقره از مراتع منطقه نیز طرح مرتع‌داری تهیه شده است که به نوعی عالی‌ترین سند مدیریت مراتع است.

محرابی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت پوشش گیاهی مراتع چگونه است، گفت: با توجه به بارندگی‌های مناسب و به خصوص بارش برف که در دهه‌های اخیر در شهرستان بی‌سابقه بوده، مراتع در وضعیت خوبی هستند و چنانچه این بارندگی‌ها در فروردین ماه ادامه داشته باشد و مشکل خاصی از قبیل سرمازدگی و طوفان و... نداشته باشیم، وضعیت پوشش گیاهی مراتع از سال قبل نیز بهتر خواهد بود.

رئیس اداره منابع طبیعی گناباد اظهار کرد: منابع طبیعی موهبت الهی و بستر حیات است و قطعا بدون منابع طبیعی زندگی معنایی ندارد پس لازم است که قدر این موهبت الهی را بدانیم و حفاظت از آن باید دغدغه‌ همه مردم باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مراتع اقليم گياه ريواس گناباد بهره برداری غیر منابع طبیعی پوشش گیاهی غیر اصولی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۵۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب
  • عملیات اجرایی زیرگذر پرتردد سرخون آغاز شد
  • عملیات احداث زیرگذر روستای سرخون آغاز شد