Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کشوری جوان زندگی می‌کنیم، جوانانی که عملکردشان ثابت کرده امروزه در حوزه‌های مختلف علمی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند؛ و این یعنی نیروی انسانی کارآمد به میزان لازم در کشور برای توسعه همه جانبه وجود دارد. گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو – زندگی زنجیره‌ای از اتفاقات به هم پیوسته است، انسان از روزی که به دنیا می‌آید به دنبال تکامل است، از بستر خانواده آموختن را آغاز می‌کند و در دوران تحصیل علوم جدید را فرا می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آموخته‌ها بخشی از آینده‌ای را می‌سازد که تمام عمر با یک فرد ماندگار است. از یک جایی به بعد انگیزه آموختن جای خود را به تشکیل زندگی و بقا نسل می‌دهد، اما برای رسیدن به آرزو باید مسیری سخت را پیمود.

زمانی بود که بسیاری از جوانان پس از پایان دوران دبیرستان راه سربازی را در پیش گرفته و مشاغل ساده را برای آینده در نظر می‌گرفتند، اما با تند شدن تب مدرک گرایی و ورود به دانشگاه‌های مختلف که هر روز هم به تعداد آن‌ها افزود می‌شود سیلی از جوانان به ادامه تحصیل راغب‌تر شدند. البته باید گفت که متاسفانه در هیچ کدام از دولت‌ها از دهه هفتاد تا امروز فکر جدی برای اشتغال جوانان در نظر گرفته نشده است. در بسیاری از ادارات و ارگان‌های دولتی رابطه حرف اول را می‌زند و اگر کمی شانس به همراه نخبگانی در یک جوان تحصیلکرده وجود داشته باشد ممکن است بتواند از سد آزمون و مصاحبه‌های نفس‌گیر استخدام دولتی گذشته و پشت میز نشین شود.    
ما در کشوری جوان زندگی می‌کنیم، جوانانی که عملکردشان ثابت کرده امروزه در حوزه‌های مختلف علمی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند؛ و این یعنی نیروی انسانی کارآمد به میزان لازم در کشور برای توسعه همه جانبه وجود دارد. مسئله‌ای که بسیاری از کشور‌های جهان را با چالش مواجه کرده است. با رصد اخبار و آمار به سادگی درخواهیم یافت کشور‌های توسعه یافته راه توسعه را در شکوفایی اقتصادی می‌بینند و و نیروی انسانی بازوی اصلی این توسعه به شمار می‌رود.

متاسفانه با وجود این ظرفیت گسترده و عظیم در کشور، بی برنامگی و عدم مدیریت صحیح برای ایجاد اشتغال در دهه‌های گذشته موجب شده تا بر اساس آمار‌های منتشره در حال حاضر بیش از سه میلیون بیکار در کشور باشد و تقریبا سالیانه ۸۰۰ هزار نیروی متقاضی کار جدید نیز به این آمار اضافه خواهد شد و از آنجا که بیشتر بیکاران جامعه جوان و تحصیلکرده دانشگاهی هستند در نتیجه باید دولت شرایطی را فراهم کند تا فرصت‌ها شغلی مناسب برای جمعیت دو برابری فارغ‌التحصیلان دانشگاه نسبت به بی‌سوادان ایجاد شود.

کارآفرینی راه برون رفت از بحران بیکاری
بیکاری به نوعی معضل اجتماعی به حساب می‌آید و رفع این مشکل اساسی برعهده سیاست گذاران و مسئولان اجرایی کشور است البته در این میان، اما بیان یک نکته خالی از لطف نیست که پشت میز نشینی و سیستم اداری سال‌هاست در کشور‌های توسعه یافته منسوخ شده و دیگر کشور‌های پیشرفته به مقوله کار روتین و دولتی اعتقادی ندارند و شاید همین امر هم به سرعت رشد آن‌ها کمک بیشتری کرده باشد. در تمام سال‌هایی که در کشور ما قالب دکتر و مهندس را برای جوانان می‌گرفتند آن سوی دنیا کارآفرینی ترویج می‌شد، البته با ساز و کار‌های قانونی و حمایت‌های همه جانبه دولتی؛ باید بدانیم که راه برون رفت از یک بحران اجتماعی و اشتغالزایی بی‌شک کارآفرینی و سرمایه گذاری بخش‌های دولتی و خصوصی است.

آمار‌های ناهماهنگ شاغلین کشور
هر طرح آمارگیری از نیروی کار، که سال ۱۳۹۷ صورت گرفت، اطلاعات وضعیت فعالیت افراد ١٠ ساله و بیشتر از خانوار‌های معمولی و گروهی ساکن پرسیده شد و این جمعیت به دو گروه فعال از نظر اقتصادی با سهم ٤٠,٥ درصد و غیر فعال از نظر اقتصادی با سهم ٥٩.٥ درصد تقسیم شدند.    
بر اساس نتایج بدست آمده از جمعیت فعال ٢٧ میلیونی در کشور بیش از ۲۳ میلیون شاغل در کشور وجود دارد که ٨١,٨% آن را مردان و١٨.٢% را زنان تشکیل داده‌اند؛ بر اساس آمار‌های منتشر شده در این بین بیش از ۳ میلیون نفر از جمعیت فعال بیکار بوده‌اند، البته این آمار‌ها بر اساس خوداظهاری‌های صورت گرفته است.

از سوی دیگر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به عنوان یکی از بخش‌های اصلی در ایجاد اشتغال جوانان هر ساله آماری از تعداد جذب شدگان به صنایع و بخش‌های مختلف اعلام می‌کند، اما در عمل شاهدیم که بسیاری از این شاغلین در ساعت مشخص فعالیت نمی‌کنند و یا به دلیل سر باز زدن کارفرمایان از پرداخت حق بیمه از دریافت حق و حقوق قانونی خود محروم هستند. بر اساس برخی آمار‌های غیررسمی در حال حاضر نزدیک ۳ میلیون نفر در کشور به صورت غیررسمی شاغل هستند.
زمانی که حرف از بیکاری، اشتغال و کارآفرینی به میان آمد یعنی دو گروه جامعه و دولت در راستای یکدیگر باید حرکت کنند. در واقع نقش حمایتی دولت در اشتغال و کارآفرینی بسیار موثر است و بخش دولتی با داشتن یک برنامه دقیق، مناسب و پایدار و تدوین قوانین تسهیل‌گر می‌تواند علاوه بر جذب سرمایه‌گذار‌های داخلی و خارجی شرایط را برای کارآفرینی و اسجاد اشتغال در کشور فراهم کند.

قطعا کارآفرینی می‌توان کلید راهگشای اشتغال فارغ التحصیلان باشد، اما شرط لازم آن برنامه ریزی دقیق و درست در دانشگاه‌ها است که این امر تنها با شعار محقق نمی‌شود و دولت باید تلاش کند شرایط فعالیت برای بخش خصوصی را تسهیل کرده و فرهنگ تقاضا برای استخدام در سازمان‌های دولتی را با فرهنگ کارآفرینی در جامعه جایگزین کند.     

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیکاری و اشتغال جوانان تحصیل کرده اشتغال زایی وزارت کار بر اساس آمار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: پشتوانه‌ی عملیات غرور آفرین وعده‌ی صادق، جامعه‌ی علمی ما است و ما باید در نظر بگیریم که درست است که ما یک دهه قبل از سال ۱۴۰۴ (چشم انداز ۲۰ ساله) رتبه‌ی نخست علمی منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم اما اگر زنگ خطر را جدی نگیریم، ممکن است این رتبه را از دست بدهیم.

روح‌اله متفکر آزاد عصر روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در آئین گرامیداشت مقام شامخ معلم در دانشگاه تبریز اظهار کرد: از جمله کارهایی که ما در مجلس شورای اسلامی انجام دادیم، پیش‌بینی حکمرانی آینده‌ی کشور بود. به‌طوریکه ما سعی کردیم مشخص کنیم که ۲۰، ۳۰ سال آینده در کجا و چه وضعیتی قرار خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اکنون جزو کشورهای جوان جهان محسوب می‌شویم اما ۲۰ سال دیگر جزو کشورهای پیر خواهیم بود و بحران فعلی ما که بحران اشتغال است، در ۲۰ سال بعد جای خود را به بحران جمعیت خواهد داد. لذا ما در حال پیش‌بینی وضعیت‌هایی این چنینی برای آینده‌ی کشور هستیم تا همانطور که اکنون بسیاری از مشکلات بخاطر اولویت‌بندی نکردن کارهای مهم در گذشته به وجود آمده، آیندگان نیز در مورد ما اینطور فکر نکنند که چرا مسئولان وقت در خصوص مشکلاتشان فکری نکردند.

رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما قبول داریم که مشکلاتی داریم و ما به واسطه‌ی دیدارهای مردمی از مشکلات مردم مطلع هستیم. اما میزان بزرگ نمایی مشکلات و ایجاد بحران ذهنی در جامعه بی‌سابقه است و این موضوع از مرزهای اختلافات سیاسی عبور کرده است و ما نیازمند بازگشت به آرامش فکری هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مبارزه‌ی فساد در کشور نیز گفت: مبارزه با فساد در ساختار ما به صورت جدی در حال رخ دادن است. بسیاری از ما شاهد وایرال شدن فیلم عذرخواهی مسئولان شرکت خودروساز ژاپنی از مردم در فضای مجازی بودیم. اما چرا کسی از استعفای نفر دوم دستگاه قضایی کشور که بخاطر عدم ایجاد شبهه در نحوه‌ی قضاوت پرونده‌ی فرزندان این شخص انجام شد، سخن نگفت؟ درست است که عده‌ای بحق معتقدند که نباید در دستگاه قضا فساد باشد؛ اما آیا بازداشت فرزندان نفر دوم دستگاه قضایی کشور و استعفای این فرد، مصداق مبارزه با فساد نیست؟

نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص برخی از  مصوبات برنامه‌ی هفتم توسعه خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه سال است که شاهد رشد اقتصادی کشور هستیم و قطعا این روند ادامه خواهد داشت و در صورت رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی، از بحران اقتصادی خارج خواهیم شد و ما طراحی شش مرکز علمی را در برنامه‌ی هفتم توسعه تصویب کردیم تا با تمرکز بر بخش خصوصی بتوانیم از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در علوم مختلف در این مراکز استفاده کنیم.

متفکرآزاد، تخصیص بودجه‌ی اختصاصی برای تجهیز و بروزرسانی برخی از مراکز پژوهشی و آزمایشگاهی در کشور را از دیگر مصوبات برنامه‌ی هفتم توسعه کشور برشمرد و افزود: قانون‌مند کردن اندیشکده‌های علوم انسانی از جمله مصوبات مهم برنامه‌ی هفتم توسعه‌ی کشور است؛ چراکه اندیشکده‌های حلقه‌ی وصل حکمرانی کشور هستند و با این قانون هر متفکری که بتواند اندیشه‌ای برای حکمرانی تولید کند، می‌تواند دارای یک اندیشکده باشد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به انقباض اقتصادی توسط دولت در برخی از سازمان‌ها و نهادها گفت: دانشگاه‌ها جزو مراکزی هستند که مشمول این انقباض اقتصادی نشدند که این موضوع نشان دهنده‌ی اهمیت جایگاه دانشگاه‌ها هست و من در همینجا یک خبر خوش به دانشگاهیان دانشگاه تبریز بدهم که در بودجه‌ی سال آینده مبلغ بسیار خوبی برای این دانشگاه که جزو دانشگاه‌های تاپ کشور محسوب می‌شود، در نظر گرفته‌ایم.

عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات وعده‌ی صادق خاطرنشان کرد: عملیات وعده‌ی صادق برای کشور ما امنیت‌آفرین بود و ما علاوه بر پاسخ رژیم کودک کش صهیونیستی که در طول این مدت ۸۰ هزار نفر را زخمی و ۳۵ هزار نفر را به شهادت رساند و بلوک غرب نیز در مقابل این کار سکوت کردند، کاری کردیم که دهه‌ها آرامش و امنیت کشور تأمین شد.

وی در خاتمه گفت: پشتوانه‌ی این عملیات غرور آفرین جامعه‌ی علمی ما است و ما باید در نظر بگیریم که درست است که ما یک دهه قبل از سال ۱۴۰۴ (چشم انداز ۲۰ ساله) رتبه‌ی نخست علمی منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم اما اگر زنگ خطر را جدی نگیریم، ممکن است این رتبه را از دست بدهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • آمار شوکه‌کننده از تجاوزات اشغالگران به بخش کار و اقتصاد غزه
  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان در سال گذشته
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان