Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@09:42:48 GMT

اکبری تالارپشتی: دیپلماسی اقتصادی دولت فعال نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۸۵۶۳

عزت‌الله اکبری تالارپشتی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به تأکیدات مجدد رهبر معظم انقلاب در راستای حمایت از تولید داخلی و نام‌گذاری سال جدید بر این اساس، اظهار داشت: در بحث جهش تولید آنچه که راه را خیلی سریع روان می‌کند، همان برنامه‌ها و قوانین بالادستی مملکت است که تاکنون طراحی شده تا اجرایی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دولت باید تصدی‌گری را کنار بگذارد و به بخش خصوصی و تعاونی خود اعتماد کند و همان حمایت، هدایت و نظارت را بیشتر و عملیاتی‌تر را دنبال کند.

اکبری تالارپشتی ادامه داد: دولت در همین راستا باید به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران داخلی نیز بیشتر اعتماد کند، چرا که بخش خصوصی این توانمندی را دارد و می‌تواند سرمایه‌گذاران خارجی را هم جذب کند اما سازوکار دولت این اجازه را نمی‌دهد و دولت می‌خواهد کار خود را انجام دهد و نتیجه آن برخورد سیاسی با بخش خصوصی است و کشور قلدری مانند آمریکا هم به عنوان یک سیستم مسلط که در دنیا ایجاد کرده خیلی راحت هر کشوری را که بخواهد با آن برخورد کند از مسیر دولتی انجام می‌دهد.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی ادامه داد: ما اگر به بخش خصوصی‌مان میدان دهیم آمریکا چه کسی و چند نفر را می‌خواهد تحریم کند؟ آن هم با چه سازوکاری می‌خواهد چنین کاری انجام دهد، اصلاً شدنی نیست.

وی یکی از راه‌های مبارزه با تحریم را این نکته عنوان کرد که بخش خصوصی را در حد تمام قد به میدان بیاوریم و در ادامه گفت: مسأله جهش تولید فرمول دیگری هم دارد و آن براساس بیانیه گام دوم است؛ رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم دو عیب اساسی را مطرح می‌کنند و ضمن آن توصیه‌هایی دارند. بنابراین اگر مملکت ما بخواهد از این شرایط خارج شود حتماً باید کارهای خود را منطبق با بیانیه دوم کند.

اکبری تالارپشتی همچنین یادآور شد: در بیانیه گام دوم دو اشکال اساسی از سوی رهبری مطرح شده است که یکی از آنها بحث ساختارها و دیگری موضوع مدیریت است که ما می‌بینیم ساختارهای موجود جواب نمی‌دهد. به عنوان مثال کرونا وارد کشور شده و مملکت را درمی‌نوردد و تمام شهرها را آلوده می‌کند تازه وزارت صنایع می‌آید و می‌گوید در حال تولید هستیم بنابراین چنین ساختاری پاسخگو نیست و این برخورد غیرمسؤولانه دولت هم جواب نمی‌دهد.

وی در ادامه سخنانش بیان کرد: از جمله برنامه‌های پیش‌رو که در ذهن داریم و از دولت هم گله‌مند هستم که چرا آن را اجرا نمی‌کند، دیپلماسی اقتصادی است.

اکبری تالارپشتی با طرح این سؤال که چرا دولت فقط در حوزه‌های سیاسی جلو می‌رود و عموماً شکست می‌خورد، گفت: به هر حال آمریکا راه را می‌بندد چرا که یک رژیم مسلط است که سیستمی را در دنیا ایجاد کرده و این توان را دارد که می‌ترساند و اروپا هم خود را با سیستم آمریکا تطبیق کرده و کشورهای دیگر را می‌ترساند.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی همچنین یادآور شد: دیپلماسی اقتصادی که به صورت قوی می‌تواند به میدان بیاید، فعال نیست. در حال حاضر ما می‌بینیم همه سفارتخانه‌هایمان حقوق دلاری می‌گیرند اما ببینید خروجی آنها چیست. آنهایی که حقوق‌های دلاری در سفارتخانه‌های دنیا می‌گیرند از دولت بپرسید خروجی‌شان چیست یعنی در هر کشوری که هستند چه می‌کنند. حتی کار تا آنجا پیش رفته که رئیس جمهور هم خود خطاب به سفرا گفت شما چه می‌کنید البته بنده چون خود کارمند وزارت خارجه هستم این گونه صحبت می‌کنم.

وی ادامه داد: ما این همه سفارتخانه در خارج از کشور داریم، هر سفارتخانه‌ای فقط در آن کشوری که است یک سرمایه‌گذار را اگر برای کشور تشویق کند اتفاق بسیار خوبی می‌افتد. سفارتخانه‌ و وزارتخانه‌ای که این خاصیت را ندارد به چه دردی می‌خورد.

اکبری تالارپشتی افزود: ببینید آقای ظریف چه می‌کند؟ او در عید پیام نوروزی می‌دهد یعنی نقش سایرین را ایفا می‌کند و درباره شیوه‌های حکمرانی سخن می‌گوید و اعلام می‌کند ما نباید در توهم باشیم و خانه‌تکانی کنید. آقای ظریف وزیر امور خارجه است نه سیاست‌گذار استراتژیک مملکت که این حرف‌ها را بزند  باید از او سؤال کرد که در وزارت خارجه چه می‌کنید؟

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی ادامه داد: ما دیدیم وزیر خارجه در موضوع تحریم‌ها به نحو مطلوب عمل نکرد، در برجام را که معلوم نیست چه کردند و 4 سال تلاش کردند که برجام را ایجاد کنند و 4 سال هم تلاش دارند که آن را خنثی کنند. این چه سیاستی است. آقای ظریف فکر می‌کند در مملکت آدم زنده‌ای وجود ندارد و هیچ کس نمی‌فهمد و ایشان فقط متوجه می‌شود این گونه نیست؛ آنچه که مسلم است این است که او کار خود را بلد نیست وقتی آدم کار خود را بلد نباشد از این جنس حرف می‌زند و به صورت استراتژی صحبت می‌کند.

«سؤالی که از آقای ظریف باید پرسید این است که همین کارهایی که انجام می‌دهید را بر پایه کدام دیپلماسی انجام می‌دهید. اینکه صبح تا ظهر به شش کشور آسیایی جنوب شرقی بروی و سریع همه چیز را تمام کنی که نمی‌شود. او فکر می‌کند بقیه نمی‌فهمند و فقط خودش می‌فهمد اما این گونه نیست. ما قصد کمک به دولت و وزیر را داریم تا در کارشان موفق شوند و نمی‌خواهیم مچ‌گیری کنیم و آقای ظریف هم باید بفهمد کسانی هستند که در همان سیاست خارجی بیشتر از ایشان می‌فهمند. شما ببینید با همسایگان ما چه دیپلماسی دارند، فقط زنگ می‌زنند به فلان کشور همسایه و همان کشور جوابشان را هم نمی‌دهد.»

وی بیان کرد: جهش تولید در دولت باید سازوکاری ایجاد کند که بخش خصوصی را تمام قد به میدان بیاورد اینکه رئیس جمهور و یا رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌گوید صد هزار میلیارد تسهیلات اختصاص دادیم اصلاً نیازی به اینها نیست چراکه بخش خصوصی اینها را دارد، اینها فقط پول‌پاشی، وعده دادن و عمل نکردن است.

اکبری تالارپشتی در همین راستا بیان کرد: مجموعه دولت متوجه نیست که مردم می‌فهمند و مردم در مشکل هستند، رهبر انقلاب در موضوع جهش تولید فرمودند باید آثار آن در زندگی مردم نمایان شود یعنی جهش ایجاد شده در زندگی مردم خود را نشان دهد. بنابراین جهش تولید باید فوری شروع شود و آغاز آن اعتماد به بخش خصوصی است.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دولت نباید بخش خصوصی را سرگردان کند، گفت: یکی از راه‌ها این است که قراردادهای تضمین خرید باید مشخص باشد و بخش خصوصی ما بداند که اگر تولیدی داشته در داخل کشور مزاحم بازار آن نمی‌شوید و اگر هم خواست صادر کند نیز مزاحم آن نمی‌شوید. همین اعتماد اگر ایجاد شود شرایط روان می‌شود، متأسفانه در حال حاضر یک مجوز که از سوی دولت می‌خواهد صادر شود باید به 40 نقطه سر زد تا شاید صادر شود.

وی همچنین یادآور شد: همه موارد ذکر شده راه‌حل دارد و راه‌حل آن را بلدیم که باید صبر کنیم تا مجلس جدید آغاز شود و این راهکارها را ارائه کنیم.

منبع: الف

کلیدواژه: منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی اکبری تالارپشتی بخش خصوصی بخش خصوصی جهش تولید آقای ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۸۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است

به گزارشش خبرگزاری خبرآنلاین، امیررضا خادم قهرمان کشتی و از مدیران اسبق ورزش ایران، پیرامون واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس مصاحبه ای انجام داده که بخش هایی از آن را در ادامه می خوانید:

به گزارش اعتماد، به نظرم واگذاری دو باشگاه اتفاق مثبتی بوده است. مشکل ما این است که اصلا بخش خصوصی که بتواند دو تیم را در اختیار بگیرد، نداریم. یعنی بخش خصوصی داریم که توانایی این کار را داشته باشد ولی نکته این است که سیستم فوتبال ما و در مجموع ورزش حرفه‌ای ما واقعا حرفه‌ای نیست و درآمدهای داخل آن هم واقعی نیست. آنهایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به دولت وصل هستند درآمد بهتری دارند و آنهایی که وصل نیستند ورشکسته و زمینگیر می‌شوند.

شما دیدید در همین سیستمی که فروش انجام شد هیچ بخش خصوصی وارد نشد. این هایی که هستند هیچ کدام خصوصی نیستند. به هر حال به نحوی وابسته به دولت هستند. ولی در مجموع شاید این شکل واگذاری، چون باعث می‌شود دو باشگاه از زیر دست مستقیم دولت خارج شوند، زمینه‌ای بشود که اینها برای خودشان هم شده، یعنی همین بانک‌ها و پتروشیمی‌ها و خصولتی‌ها و حالا هر عنوانی که دارند، دو باشگاه را نظام‌مند کنند.

اصل مطلب این است شرکت‌هایی این دو باشگاه را در اختیار گرفته‌اند که پولی به دولت نمی‌دهند. این تهاتر با بدهی‌هایی است که دولت به آنها دارد. این بدهی و طلب در واقع جابه‌جا می‌شود. در عمل و واقعیت باز هم دو باشگاه به قیمت صفر واگذار می‌شود. این اعداد و ارقامی که مطرح می‌شود به نوعی فقط روی کاغذ است. وگرنه در عمل پولی جابه‌جا نمی‌شود. طلب‌هایی که این بانک‌ها از دولت داشتند و امیدی به وصول آنها نداشتند و در تمام طول این ۱۰، ۲۰، ۳۰ سال گذاشته وصول نشدند. به نوعی می‌توان گفت این کار همان مصداق نذر کردن روغن ریخته برای امامزاده است. برای همین باز هم عدد صفر است. من آن زمانی که مسولیت داشتم این پیشنهاد را ارائه دادم و در مصاحبه‌هایم وجود دارد. غیر از این مسیر هم قابل واگذاری نبوده و نیست. چون ما فوتبال حرفه‌ای نداریم.

نکته اصلی ما چرخه فوتبال است. مساله پیچ هرزی است که در اقتصاد کلان ما وجود دارد. شما پیچی که هرز شده را هر چقدر بپیچانی، هرز است. سیستم از لحاظ اقتصادی معیوب است. وقتی صدا و سیما را مجاب می‌کنی - از طریق مجلس یا هر جای دیگر - که بیا و حق پخش بده صدا و سیما باید ببیند درآمدش از کجا تامین می‌شود. اگر صدا و سیمای ما خصوصی بود این انتظار کاملا منطقی بود. ولی وقتی صدا و سیما به عنوان کار حاکمیتی یا وظیفه حاکمیتی باید رشته‌ای کم بیننده یا کم‌طرفدار را به اجبار پخش کند و بابتش نه درآمدی دارد و نه کسی به آن پول می‌دهد، شرایط فرق می‌کند. طبیعتا این چرخه اقتصادی را از دست می‌دهیم.

اگر قرار باشد صدا و سیما فقط به فوتبال پول بدهد یا به این باشگاه‌ها انگار به این شکل است که ما این وظیفه را از سرش باز کردیم که تو بیا به باشگاه‌ها پول بده و از آن طرف بی‌خیال بقیه رشته‌ها بشو! چون طبیعتا صدا و سیما می‌خواهد چیزی را پخش کند که برایش درآمد داشته باشد. این چرخه باید سالم باشد. وقتی صدا و سیما می‌خواهد پول بدهد به پرسپولیس برای پخش بازی از کنارش درآمد دارد. ولی وقتی مسابقه تکواندو پخش می‌کند که درآمد ندارد. پولی هم که دولت با مصوبه مجلس به صدا و سیما می‌دهد به صورت گلوبال و باز است. صدا و سیما با همین پول باید تمام رشته‌ها و زمینه‌های فعالیت‌های اجتماعی را پوشش بدهد. ولی اگر برایش حد و مرز تعیین شود، شرایط فرق می‌کند. حتی برای خود لیگ برتر؛ مثلا بازی استقلال و پرسپولیس جذاب است و پخش می‌کند ولی ممکن است یک بازی دیگر جذابیت نداشته باشد و پخش نکند. چون درآمدی از آن ندارد. ولی وقتی موضوع حاکمیتی است و بحث ماموریت ملی وسط می‌آید باید همه را با کم و زیادش پخش کند.

۲۵۱۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899289

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش - سراوان
  • احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است