Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@16:51:45 GMT

فضای ابری چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۱۴۳۲

فضای ابری چیست؟

خبرگزاری میزان- فضای ابری مجموعه‌ای از کامپیوتر‌های به هم متصل است که طراحی شده اند تا به عنوان یک اکوسیستم واحد فعالیت کنند. تاریخ انتشار: 02:27 - 12 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۹۰۴۱ به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، همه‌ی ما کم و بیش با فضای ابری آشنایی داریم، البته اکثرا تعریفی که از آن می‌دانیم "فضای ذخیره سازی آنلاین" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به راستی فضای ابری چیست؟ این اصطلاح این روز‌ها در اطرافمان زیاد به کار برده می‌شود. بنا براین شاید یک عبارت سرراست و عامیانه به نظر برسد. چه اهمیتی دارد که در مورد فضای ابری بدانیم؟ دانستنش چه کمکی به ما خواهد کرد؟
در ابتدای امر عباراتی پیچیده و تخصصی همانند "فضای ابری هیبریدی" و یا مخفف‌هایی مانند SaaS ممکن است قدری عجیب به نظر برسد و شما را بترساند. اما جای نگرانی وجود ندارد، زیرا به شما کمک خواهیم کرد تا این ابهامات و لغات پیچیده را به سادگی درک نمایید و قول می‌دهیم اگر تا انتهای مطلب با ما همراه باشید، متوجه گردید که در واقع این اصطلاحات و عبارت‌ها بسیار معانی ساده‌ای دارند. تولد فضای ابری در حالی که فضای ابری بیشتر به یک اصطلاح قرن بیست و یکی شباهت دارد، اما ایده‌ی اولیه‌ی آن در دهه‌ی ۵۰ میلادی شکل گرفت. کامپیوتر‌های غول پیکر ابتدایی را به خاطر دارید؟ سیستم اصلی و مرکزی برخی از آن‌ها از طریق اتصال‌هایی مخصوص بین چند کاربر به اشتراک گذاشته می‌شد. در این شیوه‌ی به اشتراک گذاری، بیشتر پردازش رایانه‌ای توسط همان سیستم مادر صورت میگرفت.
خب اگر سرعت انتقال اطلاعات بین سیستم‌ها در آن زمان همراه با سرعت پردازش و فضای در دسترس برای ذخیره سازی را مد نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که آن فضای ابری خیلی با فضای ابری کنونی متفاوت بوده است و در واقع نسخه‌ی بسیار ضعیف و سطح پایینی از رایانش ابری، ذخیره سازی ابری و بقیه‌ی سرویس‌های ابری کنونی را شامل می‌شده است.
در اصل فضای ابری مجموعه‌ای از کامپیوتر‌های به هم متصل است که طراحی شده اند تا به عنوان یک اکوسیستم واحد فعالیت کنند. فضا‌های ابری ایجاد شده اند تا یک یا چند سرویس مختلف را (اعم از فضای ذخیره سازی، ارسال و دریافت داده و امکان استفاده از نرم افزار‌های مختلف) عرضه کنند، تا کاربرانی مثل ما و شما بتوانند از راه دور از این سرویس‌ها استفاده نمایند.
نتیجه این امر بدین صورت می‌گردد که کاربران مجبور نیستند خود فضای ابری یا سرویس‌های مورد استفاده را هر بار روی سیستم (یا سیستم هایشان) نصب کنند.
اما چرا اصطلاح "فضای ابری" انتخاب شد؟ هیچ کس به قطعیت جواب را نمی‌داند. شاید علت این باشد که اگر به صورت کلی و یکپارچه به حجم عظیم سیستم‌های به هم متصل بنگریم، آن‌ها را همانند یک ابر می‌بینیم. چیزی شبیه به دسته‌های عظیم ملخ‌ها در هنگام یورش به مزارع، که از دور مانند ابری قهوه‌ای به نظر می‌رسند. انواع فضا‌های ابری و معانی آن‌ها فضا‌های ابری به طور کلی به ۲ دسته تقسیم می‌شوند. استقرار (deployment) و سرویس‌ها

استقرار نیز به ۴ گروه تقسیم می‌شود:
فضای ابری خصوصی: فضای ابری خصوصی طراحی شده تا در یک نهاد یا سازمان خاص مورد استفاده قرار گیرد. اما برخلاف این تعریف، فضای ابری باید کماکان خارج از سازمان باشد تا واقعا یک فضای ابری نامیده گردد. مدیریت این نوع فضای ابری می‌تواند از داخل سازمان صورت گیرد و یا می‌تواند به یک مرکز متخصص امر سپرده شود.
فضای ابری همگانی: در‌های فضا‌های ابری همگانی به روی همه باز است. از لحاظ ساختاری تنها تفاوت این نوع فضای ابری با مدل قبلی در این است که تنها افراد معینی به فضای ابری خصوصی دسترسی دارند، اما فضای ابری عمومی در اختیار همه است. دراپ باکس یک مثال خوب در این رابطه محسوب می‌گردد.
فضای ابری هیبریدی: وقتی یک تامین کننده‌ی فضای ابری، ترکیبی از نوع خصوصی و همگانی آن را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، به آن فضای ابری هیبریدی می‌گویند. این اتفاق زمانی می‌افتد که مثلا ۲ فضای ابری جدا قرار است اطلاعاتی را با هم به اشتراک بگذارند، یا زمانی که یک شرکت رشد پیدا کرده و شروع به گسترش خدماتش و ارائه‌ی سرویس‌های بیشتر می‌کند.
فضا‌های ابری اجتماعی: وقتی یک فضای ابری خصوصی در میان نهاد‌ها و سازمان‌های مختلفی به اشتراک گذاشته می‌شود، به آن فضای ابری اجتماعی می‌گویند. یا از نگاهی دیگر، فضای ابری اجتماعی، یک فضای ابری همگانی است که دراختیار بخش محدودی از سازمان‌ها و شرکت‌ها قرار می‌گیرد.
خدمات پایه‌ای (Infrastructure-as-a-Service: IaaS): وقتی خدماتی که ارائه می‌شود شامل پردازش ابری، پهنای باند شبکه‌ای یا سیستم‌های همتراز باشد، به آن سرویس خدمات پایه‌ای می‌گویند. یکی از مثال‌های این مورد سرویس خدمات اینترنتی آمازون (Amazon’s web services) است.
خدمات زمینه سازی (Platform-as-a-Service: PaaS): وقتی فضای ابری خدماتی را ارائه می‌کند تا کاربران بتوانند در آن به توسعه‌ی نرم افزار بپردازند، به آن سرویس خدمات زمینه سازی می‌گویند. این سرویس زمانی کاربرد دارد که کاربران بخواهند بدون نیاز به تهیه‌ی سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز، به توسعه‌ی نرم افزاری خاص بپردازند. یک مثال از این مورد force.com است.
خدمات نرم افزاری (Software-as-a-Service: SaaS): معمول‌ترین نوع خدمات در این دسته، استفاده از برنامه‌ها و نرم افزار‌هایی است که بر روی فضای ابری قرار دارند. پرطرفدار‌ترین خدمات نرم افزاری در این زمینه جیمیل، Basecamp و نت فلیکس هستند. آینده‌ی رایانش ابری اگر کمی به خدماتی که فضای ابری ارائه می‌کند فکر نمایید، متوجه می‌شوید که در سال‌های پیش رو به طرز اعجاب آوری به این نوع سرویس‌ها وابسته خواهیم شد.
نرم افزار‌های موبایل اطلاعات خود را در فضای ابری ذخیره سازی خواهند کرد، این فضا می‌تواند متعلق به خدماتی مانند dropbox باشد یا google drive. سرویس‌های پایه‌ای فضای ابری به نام‌های بزرگی همانند آمازون و یوتیوب اجازه خواهند داد تا اطلاعات مورد نیاز را هر چه سریع‌تر به دست کاربران برسانند. بدون فضای ابری، نصف نرم افزار‌هایی را که الان در اختیارمان است نداشتیم.
اما از این‌ها مهم تر، آینده‌ی فضای ابری به چه شکل خواهد بود؟   اولین مورد ریسک‌های امنیتی است. ذخیره سازی ابری به کاربران این امکان را می‌دهد تا به اطلاعاتشان در هر زمان و مکانی دسترسی داشته باشند، حتی اگر در هنگام کار با آن‌ها سیستم شان به هم بریزد و یا خراب شود.   جنبه‌ی منفی این قضیه در اینجاست که ارائه کننده‌های خدمات فضای ابری تا چه حد می‌توانند اطلاعات شما را با امنیت کامل ذخیره سازی کنند؟ همینطور که به پیش می‌رویم، تکنولوژی فضای ابری باید به مرحله‌ی خوبی از امنیت برسد تا کاربران بیشتری را مجاب کند که به آن روی بیاورند.
نرم افزار‌های اینترنتی بیشتری را تجربه خواهیم کرد و این قضیه از خیلی وقت پیش شروع شده است. شرکت‌ها در حال حرکت به سمتی هستند که نرم افزارهایشان فقط از طریق اینترنت قابل استفاده باشد. هر چه جلوتر می‌رویم نرم افزار‌های بیشتری بر پایه SaaS ارائه خواهند شد؛ و در نهایت می‌رسیم به اینترنت اشیاء، این بخش بیشتر با عنوان مه شناخته می‌شود تا ابر. اینترنت اشیاء آینده‌ی بسیار محتمل و نزدیکی است. دنیایی را تصور کنید که در آن همه‌ی ابزار‌های الکترونیکی بوسیله‌ی یک شبکه‌ی بسیار عظیم به هم متصل هستند. در آن جهان بجای این که اطلاعات به یک فضای ابری وارد و خارج شوند، به صورت مستقیم تری به اشتراک گذاشته می‌شوند. بیشتر بخوانید: VDSL چیست؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت ارتباطات نرم افزار یک فضای ابری ی فضای ابری ذخیره سازی هم متصل سرویس ها سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۱۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا

 استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آنها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آنها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • بافق میزبان کنفرانس بین المللی تحقیقات شتر
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • تغییر نام رسمی فراری در فرمول یک
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • خدمات سئو سایت
  • غرفه‌سازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی