Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@19:53:52 GMT

تمرکز دولت تامین منابع ارزی و ریالی است

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۳۸۰۲

تمرکز دولت تامین منابع ارزی و ریالی است

معاون اول رئیس جمهوری گفت: تمرکز اصلی دولت این است که منابع ارزی و ریالی برای نیازهای سال ۹۹ را تامین کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «اسحاق جهانگیری» در حاشیه جلسه هیات دولت ضمن قدردانی از افرادی که به سفر نرفتند و در خانه ماندند، گفت: وزیر راه و شهرسازی امروز در گزارشی از کاهش سفرهای ریلی تا ۹۴ درصد، جاده ای تا ۷۵ درصد و هوایی تا ۷۰ درصد ارائه کرد که این اتفاق مهمی است که در این ایام شاهد آن بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون اول رئیس جمهوری گفت: امروز هم سیزده بدر است و با توجه به اینکه رفتن به طبیعت جزو آیین ایرانیان است، اما امروز در خانه ماندند؛ گزارش‌هایی از ماندگاری مردم در خانه در جلسه هیات دولت ارائه شد که مهم و قابل توجه بود و از این همکاری مردم تشکر می‌کنم.

 

وی با تاکید بر اینکه اقدامات مهمی در این ایام با کمک مردم انجام شد، گفت: ابتدای هفته از یکی از بیمارستان‌های تهران بازدید کردیم و شاهد بودیم حتی تخت‌هایی که در برخی روزها ۲۳۷ بیمار در آنها بستری بود به حدود ۱۳۰ تخت کاهش یافته است و اینها علاوه بر تخت‌های جدیدی بوده که پیش بینی شده بود و اینها نشان از بهبود شرایط است.

 

جهانگیری تاکید کرد: در حال حاضر موضوع اصلی کشور کرونا و سلامت مردم است و دولت با این اولویت پیش می‌رود.

 

وی با بیان اینکه کرونا در بخش اقتصادی و اجتماعی تبعات زیادی خواهد داشت، افزود: از دانشگاه‌ها، نخبگان کشور دعوت می‌کنیم تیم‌هایی تشکیل دهند تا این تبعات را بررسی کنند و نظرات خود را به دولت اعلام کنند تا برنامه‌های دقیق تهیه شود.

 

معاون اول رئیس جمهوری گفت: در بحث اقتصادی مبارزه با کرونا، دولت در شرایط سختی است که مردم از آن آگاه هستند.

 

وی افزود: دولت در برابر تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار گرفته است و مهمترین منابع درآمدی کشور که نفت و صادرات غیرنفتی بوده با فشار آمریکا کاهش یافته است.

 

جهانگیری اظهار داشت: بخش زیادی از منابع درآمدی را در سال‌های گذشته از دست داده بودیم، این امر در تامین نیازهای مردم و بودجه دولت تاثیر داشت و دولت تلاش کرد با شرایط تحریم کشور را به نحوی مدیریت کند که هم بودجه و هم منابع خود را تامین کند.

 

وی با بیان اینکه عملکرد سال گذشته از نظر منابع درآمدی و هزینه‌ای خوب بود، گفت: حتی در شورای عالی هماهنگی تصویب کردیم که سقف بودجه که ۴۴۸ هزار میلیارد تومان  مصوب شده بود، تا ۳۸۶ هزار میلیارد تومان کاهش یابد اما در عمل ۴۴۱ هزار میلیارد تومان بود و این نشان می‌دهد که دولت توانست راه‌هایی پیدا کند تا به تعهدات خود عمل کند.

 

معاون اول رئیس جمهوری گفت: برای سال ۹۹ نیز باید به صورت جدی به بخش بودجه بپردازیم.

 

وی ادامه داد: وزیر نفت امروز در جلسه گزارشی از میزان مصرف بنزین ارائه داد که براساس آن سال گذشته در چنین ایامی روزانه حدود ۱۰۰ میلیون لیتر مصرف بنزین داشتیم که امروز به ۴۲ میلیون لیتر رسیده است.

 

جهانگیری گفت: علاوه بر این قیمت نفت خام به شدت کاهش یافته است و این کاهش بر فرآورده‌های نفتی اثر گذاشته است، از سوی دیگر صادرات بنزین، گازوئیل و سایر فرآورده‌ها کم شده، همچنین کاهش مصرف و ذخیره آنها جزو مسائلی است که باید راهکاری برای فروش آنها و منابع مورد نیاز بخش‌های مختلف را تامین کنیم.

 

وی با اشاره به بنگاه‌های آسیب دیده از شیوع بیماری کرونا گفت: این موضوع در برخی موارد به دلیل محدودیت‌های اعمال شده از سوی ما (دولت) و شرایطی طبیعی شیوع بیماری کرونا است که موجب شد این بنگاه‌ها آسیب ببینند. 


معاون اول رئیس جمهوری گفت: بنابراین حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در ستاد اقتصادی هفته گذشته تصویب شد تا به صورت تسهیلات پرداخت شود. 


وی با بیان این که از مردم می‌خواهیم که افراد نیازمند را معرفی کنند، افزود: ما برای این افراد نیز فکر کردیم و پیش بینی کردیم برای سه میلیون نفری که در جایی فعال نبودند و مشاغل رسمی نداشتند زندگی خود را می‌گذراندند، اعتباری اختصاص داده شود که هر ماه بین ۲۰۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان کمک کنیم تا آسیب نبینند و چنانچه این افراد معرفی شوند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آنها را تحت پوشش قرار می‌دهد. 


جهانگیری تاکید کرد: برای بنگاه‌های کوچک و متوسط هم که از این شرایط آسیب دیدند، ۷۵ هزار میلیارد تومان با نرخ تسهیلات ۱۲ درصد با دوره زمانی دو سال پرداخت اختصاص می‌یابد. 


وی افزود: برای بیکاران نیز تمهیداتی اندیشیدیم به این صورت که پنج هزار میلیارد تومان به صندوق بیمه بیکاری برای پوشش افراد در نظر گرفته شده است. 


معاون اول رئیس جمهوری اظهارداشت: کالاهای مورد نیاز بخش بهداشت و نیازهای ضروری مردم تامین شده است و اطمینان می‌دهیم در تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی این کالاها که در اختیار مردم قرار گیرد دغدغه‌ای نداریم. 


وی تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود از ذخایر استفاده می‌کنیم درست نیست چرا که ورودی‌های بنادر ما بیش از نیاز ما است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری جهانگیری دولت معاون اول رئیس جمهوری گفت هزار میلیارد تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۳۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به سازوکار ایجاد نرخ تعادلی ارز در بازار غیر رسمی، گفت: تامین ارز قاچاق وارداتی و فرار سرمایه از قاچاق صادراتی، بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات در گمرک تامین می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی دارابی، با اشاره به اینکه، به طور رسمی و ثبت شده 17 میلیارد دلار کسری تراز تجاری گمرکی داریم (کم اظهاری و بیش اظهاری در آن نیست) گفت: باید به این نکته توجه داشت که از این 17 میلیارد دلار ما 10 میلیارد دلار عدم بازگشت ارز داریم. در واقع عملا 27 میلیارد دلار کسری در آمار های گمرکی است. 17 میلیارد دلار بابت کسری تجاری و 10 میلیارد دلار  هم عدم بازگشت ارز.

وی با اشاره به اینکه این 27 میلیارد دلار کسری از کدام محل تامین خواهد شد؟ گفت: ناترازی مذکور از صادارت نفت خام و میعانات و نفت سفید و نفت کوره، که در آمار های گمرکی نمی اید، تامین میشود.

دارابی ادامه داد، اما مخارج ارزی ما صرفا این موارد نیست. ما غیر از صادرات نفتی که داریم و در موازنه پرداخت ها ثبت می شود موارد مصرفی دیگری هم داریم.

وی با اشاره به اینکه، موازنه پرداخت ها و تراز تجاری خیلی تفاوت دارد، گفت:  موازنه پرداخت ها خودش شامل حساب جاری و سرمایه است. حساب جاری خودش نیز شامل چند حساب است که یکی از آن ها حساب بازرگانی است. حساب بازرگانی نیز خودش دو قسمت  می شود و صادرات و واردات غیر رسمی در آن افزوده می شود. وقتی می خواهیم موازنه پرداخت ها را تحلیل کنیم باید تمامی حساب ها را تحلیل کنیم.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس گفت: نکته بعدی این است که ما اگر  مازاد ارزی داریم، چرا باید این همه صف تخصیص و تامین داشته باشیم؟نکته ی مهم تر این است که تامین ارز قاچاق وارداتی و فرارسرمایه از کجا صورت می گیرد؟ پاسخ این است که از سمت قاچاق صادرات که شامل: عدم بازگشت ارز- کم اظهاری صادرات – بیش اظهاری واردات است. حدود 20 میلیارد دلار به این سمت می رود.

تحلیل موازنه پرداخت ها برای نظام های ارزی ثابت مانند عربستان و قطر و امارات تحلیل  می شود کاملا با نظام های ارزی غیر ثابت متفاوت است.به عنوان مثال در کشور امارات تحلیل موازنه پرداخت ها، از سمت موازنه پرداخت ها به نرخ ارز است. وقتی موازنه پرداخت های امارات مازاد دارد در واقع این را نشان می دهد که امارات می تواند نرخ ارزش را ثابت نگه دارد. این تحلیل درست است.

وی گفت: اما نکته ی دیگر این است که در نظام ارزی غیرثابت و شناور، تحلیل از نرخ ارز به موازنه پرداخت ها است. یعنی نرخ ارز انقدر تغییر می کند تا موازنه پرداخت شما بالانس شود. در کشور ما که این ناترازی در موازنه پرداخت ها وجود دارد، در قیمت اقلام بازار غیر رسمی( همانند قاچاق، فرار سرمایه و تقاضای احتیاطی) بالانس شود.

وی تاکید کرد، در واقع وقتی نرخ در این بازار از حدی بالاتر می رود دیگر تقاضایی وجود ندارد که شما برای قاچاق یا فرار سرمایه استفاده کنید. نکته ی مهم این است تحلیل موازنه پرداخت ها در نظام ارزی ثابت و در نظام ارزی غیر ثابت کاملا متفاوت است. از موازنه پرداخت ها می خواهند به نرخ ارز برسند که این در نظام ارزی ثابت امکان پذیر است. اما در شرایطی که نظام ارزی شما ثابت نیست، باید از نرخ ارز به آن سمت بروید.

دارابی گفت: در دهه 80 که 250 تا 280میلیارد دلار  ارز در اختیار داشتیم، عمده تامین ارز قاچاق به دلیل تزریق و مداخلات بانک مرکزی بود. اما الان بانک مرکزی نمی تواند چنین مداخلاتی کند. عمده ی تامین ارزی که شاهد آن هستیم، از کم اظهاری صادرات و بیش اظهاری واردات و قاچاق صادراتی تامین می شود.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه، اساسا موازنه پرداخت ها خیلی پیچیده است، گفت: هم اکنون  نمی دانیم کدام قسمت موازنه پرداخت ها نقش تراز کننده نرخ را ایفا میکند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • تصویب مبلغ منابع ارزی دارو و کالا‌های اساسی
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • عملیات آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان