Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@00:04:05 GMT

بازگشت پایتخت همراه با سانسور

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۷۲۴۸

بازگشت پایتخت همراه با سانسور

 

محمد جلالی، عصر ایران: در ایام تعطیلات نوروز کرونایی یکی از پرطرفدارترین سریال‌های تلویزیون ایران به روی آنتن شبکه یک رفت. پایتخت که به عدد شش رسیده است این بار بازگشتی غرورانگیز به اصل خود داشت.

این سریال که تا پیش از پایتخت ۵ با ماهیت طنز در دل مخاطبانش جا باز کرده بود ناگهان با تغییر ژانر در اواسط بخش پنجم یک تراژدی جنگی و جنگ با داعش را به تصویر کشید و یک ژانر غم و اندوه را به راه انداخت!

هرچند در آنجا نیز موفقیت‌هایی را به دست آورد اما انتظار از سریال طنز را نتوانست به تصویر بکشد و موفقیت‌های قبل را تکرار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اصولاً سریال پایتخت سریال بر پایه آزمون و خطا ساخته شده و همانگونه که ریما رامین‌فر در برنامه دورهمی مهران مدیری اعلام کرد: هیچگاه سازندگان آن فکر نمی‌کردند که یک روز پایتخت ۱ به عدد ۶ برسد!

اما حالا اینگونه شده و پایتخت به عنوان یکی از هفت سین‌های سفره نوروز به شمار می‌رود.

اما اینکه می‌گوییم چرا پایتخت محلی برای آزمون و خطاست دلایل مختلفی دارد!

گاهی وقت‌ها تمجید از این جناح و آن جناح باعث واکنش‌های می‌شد مثلاً در پایتخت ۲ سعی شد چهره‌ای مردمی از رئیس جمهور ارائه شود و در آنجا بحث نامه به رئیس جمهور به میان آمد هر چند آن زمان روزهای نامه و سفرهای استانی بود اما انتظار می‌رفت پایتخت نان سفره مردم را بخورد و کمتر با سیاست درگیر شود که همین مسئله سبب شد تا در پایتخت ۶ بدون اشاره به هیچکدام از دولت‌ها معایبی که مردم عادی آن را باور دارند برجسته می‌کند از بنزین و گرانی آن، از تکرار انتخاباتی که گاهی مردم خود را در آن نمی‌بینند و حتی هاله‌های نوری که با آن سبب شدند تا تحریم‌ها آسایش را از زندگی مردمانی همچون کاراکترهای پایتخت بدزدد.

و حالا پایتخت ۶ به نظر می‌رسد به روزهای بلوغ خود رسیده است؛ هرچند تیغ تند سانسور دامن آنها را گرفته و بسیاری از مسائلی را که مردم می‌گویند اما صدا و سیما آن را نمی‌شنود، حذف می‌گردد، به گونه‌ای که محسن تنابنده در اینستاگرام خود در پایان هر بخش از این سریال اعلام می‌کند که تیغ سانسوری بر بدنه این سریال زده شده که تحمل آن برایش سخت و ناممکن است.

حتی زمانی که این سریال انتقاد به عدم کارایی برخی از نمایندگان مجلس و تفاوت در شعار تبلیغاتی و کاری‌اشان می‌کند با خط قرمز تلویزیون روبرو می‌شود تا جایی که در اینستاگرام احمد مهران‌فر دیالوگ این سکانس حذف شده منتشر می‌شود.

حتی سانسورها به جایی رسیده که محسن تنابنده در ادعایی اعلام کرده پایتختی که شما می‌بینید با آن پایتختی که ما می‌شناسیم تفاوت بسیاری دارد!

به هر روی رضایت از پایتخت ۶ به گونه‌ای است که چه پایتخت تنابنده که با خط قرمزهای بسیار روبرو شده و چه آن چیزی که ما دیدیم هر دو مورد رضایت مردمی قرار گرفته است.

با این شرایط به نظر می‌رسد تلویزیون که حالا تیشه به استعدادهای خود زده است باید فکری اساسی‌تر کند تا این استعدادها را از حفظ نماید.

جای خالی نخبگانی که به تلویزیون ایران اعتبار و عزت می‌بخشیدند خالی و خالی‌تر می‌شود کسانی مثل عادل فردوسی‌پور که هیچگاه، هیچکس تصور آن را نمی‌‌کرد که یک بازی باشگاهی یا ملی مهم را بدون صدای او تماشا کنیم!

محسن تنابنده نویسنده و بازیگر خوشنام تلویزیون و سینمای ایران نیز اعلام کرده که این آخرین چندگانه پایتخت است که برای تلویزیون خواهد ساخت!

و اینها همه زنگ خطر برای رسانه‌ای است که خود را رسانه ملی می‌داند.

لینک کوتاه: asriran.com/0031hS

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پایتخت سانسور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۷۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟

«جام‌‌جم» مدتی است روی آنتن نمی‌رود؛ در حالی‌که بسیاری از جمله رئیس صدا و سیما اعتقاد داشتند وجود برنامه منتقدانه‌ای نسبت به خود رسانه ملّی لازم است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «جام‌جم» در 24 قسمت روی آنتن رفت. دوشنبه شب‌هایی که در شبکه یک منتظرِ مناظره و میزگردی جنجالی بر سر موضوعات مختلف بودیم. تا جایی که برخی از این موضوعات به گفت‌وگو با مدیران تلویزیون کشیده می‌شد.

از ماجرای نطق‌کشی و دستمزدهای عجیب و غریب تا نقد سریال‌های ضعیف و کم‌کیفیت که مورد نقد بسیاری قرار گرفت. نظرسنجی‌هایی که از یلدای پرهیاهو می‌گفتند و سلبریتی‌هایی که باید به چه صورت مدیریت شوند. همچنین خیلی از بحث‌های دیگر که به تعبیرِ بسیاری، نقدهای سازنده‌ای که جایِ خالی چنین بحث و اظهارنظرهایی مدت‌ها در تلویزیون خالی بود.

در حالی که از مدیر شبکه نسیم تا رئیس سیمافیلم و مدیران شبکه‌های چهار و کودک و نماینده‌ای از معاونت سیاسی صداوسیما و خیلی‌های دیگر به جام‌جم آمدند از آن طرف هم پای تهیه‌کنندگان، بازیگران و کارگردانانی همچون حامد عنقا، ایرج محمدی، مهدی فرجی و سیدجواد هاشمی هم به این برنامه باز شد.

از سلبریتی‌ها شروع کرد به حوزه کودک و نوجوان، مواجهه صداوسیما با بحران‌ها، سریال‌سازی و موضوعات روزی همچون ویژه‌های تلویزیون خصوصاً در یلدا پرداخت.

اما زمزمه‌هایی به گوش می‌رسید که انتقادات صریح و فضای تند و تیزِ مناظرات و گفت‌وگوهای این برنامه تلویزیونی به مذاقِ برخی از مدیران در صداوسیما خوش نمی‌آید. شاید از این جهت باشد که ماه رمضان و عید نوروز بهانه‌ای شد تا از «جام‌جم» فعلی موقتاً خداحافظی شود.

اینکه می‌گوییم موقت، چون برخی از برنامه‌ها در مقاطعی از تلویزیون کنار گذاشته شدند و با گروه و فضایی متفاوت‌تر برگشته‌اند. پیگیری خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد پای برخی از مدیران برای جلوگیری از ساختِ «جام‌جم» با این فضای انتقادی تند و تیز و صریح که مورد استقبال بسیاری از هنرمندان و جامعه فرهنگ و هنر و حتی خود پیمان جبلی رئیس صداوسیما بود که از آن به عنوان نقدی سازنده یاد می‌کرد در میان است.

نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»

باید دید «جام‌جم» با همین شکل و شمایل و گروه سازنده به آنتن تلویزیون برمی‌گردد با گروهی دیگر و متفاوت‌تر این اتفاق خواهد افتاد؟ اما هرچه هست تلویزیون در روزهایی که موضوع نظرسنجی و بحث مخاطب، سریال‌سازی درست و اصولی، ساخت آثار نمایشی با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، تبلیغات در نمایش‌خانگی و بسیاری از موارد دیگر مطرح است جای چنین برنامه‌ای خالی است که می‌توانست با نقدهای کارشناسانش، نقشه راه بهتری را برای سیاستگذاری و مدیریت در تلویزیون ترسیم کند.

همان‌گونه که پیمان جبلی رئیس صداوسیما درباره این برنامه تلویزیونی گفته بود: یکی از موضوعاتی که در این میان مغفول مانده بود خود رسانه ملّی است که محل نقد بسیاری است و موافقان و مخالفان درباره موضوعات مختلف مرتبط با مأموریت‌های رسانه ملی وجود دارد. بنده از روز اول دغدغه‌ام این بود در همان ماه‌های اول وعده دادم برنامه‌ای در این خصوص روی آنتن خواهیم برد. آماده‌سازی این برنامه متأسفانه طول کشید من خودم از همکاران خودم گلایه کردم دیر شروع شد، مراحل پختگی خودشان را طی می‌کند و ان‌شاءالله با قدرت به کار خودش ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازگشت «افسانه بروسلی» و «پوآرو» به تلویزیون
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • بازگشت «خوش نمک» به تلویزیون با مجریان جدید
  • بازگشت بهروز افخمی کارگردان پرحاشیه ایران به آنتن تلویزیون
  • حواشی جدید و پرحاشیه سریال پایتخت
  • پایتخت دوباره خبرساز شد؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون
  • پایتخت دوباره خبرساز شد ؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون
  • بدقولی کنداکتوری تلویزیون این بار با برنامه «هفت»
  • متفاوت ترین تیپ محمدحسین میثاقی همراه با پسرش | عکس
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»