Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایط کنونی طب سنتی و طب مدرن درحال رقابت برای درمان کرونا هستند و همه منتظرند تا راه نجاتی برای مهار کرونا ویروس پیدا شود.

 گروه اجتماعی خبرگزاری آنا_ امیرمحمدزندی؛ بیشتر از 40 روز است که ویروس کرونا در ایران  شیوع پیدا کرده است و به صورت چشمگیری در کشور گسترش یافته است، بنابراین بسیاری از اقشار جامعه برای ریشه‌کنی و مقابله با این بحران دست به کار شدند و اکثر مردم به دنبال راهکاری هستند تا از شر این بیماری خلاص شوند،یکی از روش‌هایی که درایران بسیار مرسوم بوده و رواج دارد استفاده از طب کهن یا سنتی ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طب سنتی چیست؟

به طور خلاصه طب سنتی علمی است با قدمت بیش از هزار سال و میراثی گرانقدر مبتنی بر شواهد و محصول کار علمی و تحقیق هزاران دانشمند و پزشک بزرگ از جمله ابوعلی سینا، رازی ، عقیله خراسانی، حکیم محمد اعظم خان و … که در طول قرون و اعصار در مجموعه‌هایی کوچک و بزرگ گردآوری شده است. کتاب های طب سنتی افرادی چون زکریای رازی و مخصوصا ابن سینا شهرت زیادی دارد تا جایی که قریب به ۵۰۰ سال در دانشکده های اروپایی و آسیایی توسط اساتید تدریس شده است.

علیرغم پیشرفت‌های روز افزون طب مدرن با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی و هزینه‌های بالای درمان های نوین و از سوی دیگر تاثیرات به اثبات رسیده روش ها و دستورالعمل های مورد استفاده در طب سنتی استفاده بسیاری از مردم برای درمان بیماری های خود تمایل به استفاده از طب سنتی دارند . با توجه به خواص درمانی به اثبات رسیده گیاهان و دستورالعمل های طب سنتی ، در سال های اخیردوره های آموزشی طب سنتی به صورت آکادمیک در مراکز دانشگاهی و آموزشی معتبر ارائه می شود .

                                              

چالش طب سنتی و وزارت بهداشت برسر کرونا

اما سوال اصلی اینجاست که وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی عملکرد طب سنتی را در برابر ویروس کرونا چقدر تاثیر گذار می‌بیند؟ سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا درباره ادعای درمان کرونا با طب سنتی اظهار کرد: متاسفانه در چند روز گذشته داعیه‌هایی در این حوزه ادعاهایی را مطرح می‌کردند که در هیچ مطالعه آکادمیک سودمندی آنها گزارش نشده است؛ همچنین برخی در طب مدرن هم به این فضا پیوستند تا فضای مجازی را برای ترویج یا تبلیغ وادعای اثربخشی دارو آماده کنند  که اقدام ناپسندی بود و امیدواریم اصلاح شود.

جهانپور ادامه داد: طب سنتی،‌ طب ایرانی،‌ طب هندی و مدرن قبل از کارآزمایی و مطالعه و سودمندی در ارتقا کیفیت زندگی بیمار و افزایش طول عمر بیماران ثابت نشده باشد قابل استفاده و تجویز نیست، چرا که طب علم بر اساس کارآزمایی و شواهد است و طب ایرانی  اگر در کنار طب مدرن پیشنهادی دارند در کارآزمایی بالینی سودمندی آن را ثابت کنند و بعد از تایید این روش ها قابل تجویز خواهد بود؛ لذا طب سنتی در حوزه درمان کرونا هیچگونه تاثیری ندارد. 

                                                

طب سنتی برای کرونا درمان دارد 

از سوی دیگر متخصصان طب سنتی معتقد هستند که می‌توانند در حوزه درمان بیماری کرونا تاثیر خوبی داشته باشند،  قدیر محمدی  متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا در این مورد گفت: بسیار متاسفم که سخنگوی وزارت بهداشت چنین برداشتی از طب سنتی دارند؛ زیرا کاملا مشخص است که کشور چین توانسته است  توسط طب سنتی این ویروس را مهار کند.

وی افزود: چینی‌ها بازها در مقالات علمی اعلام کردند که 80 تا 90 درصد از راه‌های درمانی این کشور در مهار ویروس کرونا بر اساس طب سنتی صورت گرفته است و این موضوع برپایه یافته‌های علمی است.

متخصص طب سنتی بیان کرد : کسی که در مورد طب سنتی صحبت می کند باید الفبا این طب را بداند، طب سنتی بر اساس یک پایه اصولی نوشته شده است و قواعد مشخصی دارد و این قواعد در طب غرب و مدرن بسیار متفاوت است.

وی بیان کرد: بیماری کویید_19 یک پروتکل درمانی و پیشگیری مشخصی دارد که در طب سنتی نیز متخصصان این حوزه مقالات زیادی در مورد بیماری کویید_19 نوشتند که در سطح بین‌المللی ثبت شده است؛ همچنین در حال حاضر نزدیک به  50 نفر از بیماران مبتلا به کرونا را در شهر تبریز درمان کردیم و نزدیک 2 هزار نفر دیگر نیز تحت درمان قرار دارند.

                                              

دیدگاه سازمان بهداشت جهانی در این زمینه

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی« WHO» طب سنتی «مجموعه‌ای است از دانسته‌ها، مهارت‌ها و اعمال که بر پایه نظریه‌ها، باورها و تجربه‌های بومی فرهنگ‌های مختلف است، خواه قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری، تشخیص، بهبود و مداوای بیماری‌های جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار می‌گرفتند». در مقابل طب سنتی نیز «طب علمی» قرار دارد.همچنین در برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی، تا ۸۰٪ از مردم نیازهای اولیه بهداشتی خود را از طریق طب سنتی برطرف می‌کنند.  برخی از انواع طب سنتی مورد استفاده در سراسر دنیا عبارتند از: طب سنتی چینی، طب سنتی کره ای، طب سنتی آفریقایی، طب ایران باستان، طب سنتی ایرانی، طب اسلامی، آیورودا و طب سنتی اروپایی که هنوز در بسیاری از کشور‌های دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاثیرات داروها باید اثبات شود

سازمان جهانی بهداشت در مورد طب سنتی خاطر نشان می‌کند که «استفاده نادرست از داروها و روش‌های سنتی می‌تواند اثرات منفی یا خطرناکی داشته باشد» و «تحقیقات بعدی لازم است تا اثربخشی و ایمنی » داروها و روش‌های مورد استفاده در برخی از طب‌های سنتی تأیید شود در مورد درمان ویروس کرونا نیز این موضوع صدق می‌کند.

                                          

اصول 6گانه راه حل پیشگیری از کرونا

 توصیه متخصصان طب سنتی برای مقابله با ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ آنها بر این باورند که با رعایت اصول شش گانه طب سنتی، بدن در بهترین حالت خود قرار می گیرد و در مقابل امراض مقاوم تر می شود. اصول شش گانه سلامت در طب سنتی شامل هوا، نوشیدنی و خوراکی ها، خواب و بیداری، حالت‌های روحی افراد، حرکت و سکون، دفع مواد غیرضروری و نگه داشتن مواد ضروری؛ برای طب سنتی از ارزش بسیار بالایی برخوردار است و به عبارت دیگر اصول شش گانه سلامت پایه های طب سنتی هستند.

رقابت برای نجات دنیا

امروز طب سنتی و طب مدرن درحال رقابت برای درمان کرونا هستند و همه منتظرند تا راه نجاتی برای مهار کرونا ویروس پیدا شود باید منتظر ماند و دید در آینده در زمینه علم پزشکی چه اتفاقی رخ می‌دهد.

انتهای پیام/4076/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت ویروس درمان قرنطینه جهانپور مورد استفاده وزارت بهداشت ویروس کرونا درمان کرونا طب سنتی طب سنتی طب مدرن روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۸۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • برخورد قاطع با مداخله‌گر طب سنتی در نیشابور
  • شناسایی و پلمب دو واحد غیرمجاز در محلات