Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@04:34:12 GMT

کرونا و خطر ویروس همه گیر اخبار جعلی

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۵۴۵۶

کرونا و خطر ویروس همه گیر اخبار جعلی

نبرد علیه شایعه‌ها و اخبار جعلی وگمراه‌کننده مساله بسیار مهمی درمقابله با «کوید۱۹» شده است و این همان مساله ای است که «تدروس ادهانوم» مدیرسازمان بهداشت جهانی در ماه فوریه گذشته به آن اشاره کرد.


ادهانوم گفت: ما تنها با کوید۱۹ مبارزه نمی‌کنیم بلکه با یک ویروس همه‌گیر دیگرهم مقابله می‌کنیم و آن ارائه اطلاعات جعلی و گمراه کننده است که درباره ویروس کرونا هر روز درحال انتشار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلاعیه‌های منتسب به کارشناسان ناشناس

به گزارش روز پنجشنبه تارنمای شبکه خبری یورونیوز، شبکه‌های اجتماعی مملو از بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های جعلی و گمراه کننده درباره کرونا هستند که منتسب به کارشناسان ناشناس می باشند، نمونه ادعای دروغینی است که در یکی از این اطلاعیه‌ها درباره کشف درمان کرونا دراسرائیل منتشر شد.

درابتدای این اطلاعیه دروغ که به زبان‌های انگلیسی و اسپانیایی و روسی منتشر شد، آمده است که هیچ فرد مبتلای به کرونا در اسرائیل وجود ندارد.

البته این خلاف واقعیت بود زیرا رژِیم اشغالگرصهیونیستی اعتراف کرده که تعداد مبتلایان به کرونا درفلسطین اشغالی از ابتدای آوریل تاکنون به بیش از 6 هزار مورد رسیده است و بیش از 30 تن هم کشته شده اند.

اطلاعیه یاد شده تنها به بیان اطلاعات جعلی و گمراه کننده اکتفا نکرده، بلکه اطلاعات جعلی دیگری را هم درباره راهکارهای از بین بردن کرونا پیشنهاد داده و ادعا کرده که ریختن لیمو و جوش شیرین در یک لیوان چای داغ باعث نابودی کرونا می‌شود.

علاوه بر این اطلاعیه، صدها و شاید هزاران اطلاعیه منتشر شده مشابه هم وجود دارد که اطلاعات جعلی و گمراه کننده در خصوص تشخیص کرونا و راه‌های از بین بردن آن ارائه می دهند.

از جمله این اطلاعیه‌ها که در فیس‌بوک منتشر شد، اطلاعیه‌ای است که مردم را به خوردن روزانه یک لیوان لیمو یا خوردن ماده بکینگ‌پودر توصیه کرده است.

در این اطلاعیه ادعا شده که ویروس کرونا به محیط اسیدی حساس است و این مواد آن را از بین می‌برند.

آب لیمو ترش تغییری در اسید معده ایجاد نمی‌کند

«مایکل کان» استاد ویروس‌شناسی بالینی در دانشگاه گوتنبرگ سوئد در مصاحبه با یورونیوز گفت: بدن انسان به طور خودکار یون‌های هیدروژن (PH) خود را تنظیم می کند.

وی افزود: میزان pH آب لیموترش ۲.۵ است، هنگامی که این مایع نوشیده می‌شود به معده که pH آن بین ۱.۵ و ۳.۵ است، می‌رسد، بنابراین آبلیمو نمی‌تواند تغییری در اسید معده ایجاد کند و علاوه بر این پمپ پروتون در معده خود pH معده را تنظیم و حفظ می‌کند.

به اعتقاد کان، حتی اگر راهی برای تغییر pH خون وجود داشته باشد، بدن انسان بلافاصله دوباره برای تنظیم آن اقدام می کند زیرا بدن انسان قابلیت انجام عملیات‌های پیچیده را دارد.

کشف داروی کرونا محال نیست

دانشگاه هاپکینزهم درخصوص نوشیدن مواد حاوی اسیدسیترک یا استروئیدها و یا استفاده از روغن‌های گیاهی یا آب نمک و یا اتانول یا سایر مواد اینچنینی هشدارداده و تاکید کرده است که این مواد هیچ فایده‌ای برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا ندارند بلکه استفاده از آن‌ها خطرهای جدی و جبران‌ناپذیری هم به همراه دارد.

در پایان این گزارش آمده است: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که تاکنون هیچ داروی مشخصی برای پیشگیری و جلوگیری از ابتلای به ویروس کرونا ویا درمان آن کشف نشده است.

درعین حال موسسات علمی تاکید کرده اند که دستیابی به درمانی مؤثر برای مبارزه با کرونا امری دور از دسترس و بعید نیست./ایرنا

 

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اطلاعات جعلی ویروس کرونا اطلاعیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!