Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- مهدی پورحسنی: در طول تاریخ فناوری تاثیر زیادی بر واحدهای سیاسی و حتی تغییرات نظام بین المللی بر جای گذاشته است.

پس از جنگ دوم جهانی دستیابی دو کشور آمریکا و شوروی به تسلیحات اتمی موجب تغییر نظام بین الملل از چند قطبی به دو قطبی و تحول استراتژی های نظامی از تهاجمی به بازدارندگی و جلوگیری از درگیری نظامی بین دو بلوک شرق و غرب و جنگ سرد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قرن بیست و یکم و ورود کشورها به جامعه اطلاعاتی، فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی به یکی از مهمترین ابزارهای  تولید توزیع قدرت در سطح ملی و بین المللی تبدیل شده است.

ایالات متحده آمریکا که در ابتدا با سرمایه گذاری از طریق اداره پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی و موسسه علوم ملی این کشور در زمان جنگ سرد فضای مجازی را ایجاد کرده بود سعی داشت از این ابزار برای تداوم هژمونی بر نظام بین الملل استفاده کند ولی تغییرات در محیط بین المللی از جمله افزایش قدرت رقبای این کشور مانند چین، روسیه و اتحادیه اروپایی درنظام بین الملل و ماهیت تمرکز گریز و چالشی ومتغییر فناوری اطلاعات و افزایش قدرت نیروهای فراملی و فروملی ناشی از گسترش این فناوری باعث شده است که این کشور مجبور شود چندین بار برای جلوگیری از زوال قدرتش دراین حوزه راهبردهای جدیدی را طراحی کند.

دراین خصوص هنوز یک سال از استراتژی سایبری ترامپ نگذشته، کمیسیونی دو حزبی در سال ۲۰۱۹  دراین کشور تشکیل شده تا استراتژی جدیدی را برای این کشورتدوین کند این کمیسیون دراوایل مارس سال جاری گزارش نهایی خودش را منتشر کرد.

کمیسیون سولاریوم فضای مجازی به عنوان یک نهاد دو حزبی بر اساس قانون دفاعی سال ۲۰۱۹ تشکیل شده است. در گزارش پایانی توصیه های گوناگونی برای سیاست سایبری آمریکا مطرح کرد. ایجاد مجدد مرکز هماهنگ کننده سایبری کاخ سفید وایجاد دفتر مسائل سایبری در وزارت امورخارجه ازآن جمله است.

این کمیسیون تصدیق کرده که آمریکا نتوانسته است از تهدیدهای جدی سایبری جلوگیری کند. دراین راهبرد تاکید شده است کنگره باید کمیته دایمی امنیت سایبری را برای ایجاد یکپارچگی برای مدیریت این حوزه در سنا ایجاد کند.

کنگره موظف است که آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختی را تا تاب آوری ملی زیرساخت های اساسی تقویت کرده و ایمنی بیشتر اکوسیستم سایبری را به ارمغان بیاورد. همچنین قوای مقننه ومجریه باید قوانینی را وضع کنند تا به جذب، حفظ و توسعه افراد مستعد در حوزه های سایبری کمک کند. این راهبرد در سه لایه ذیل عمل کرده و راهبردهای کوتاه دامنه ای را اتخاذ کرده  است:

لایه اول: ایجاد هنجارهای مسئولانه و تامین کننده منافع آمریکا درفضای مجازی: در این خصوص آمریکا باید با همکاری متحدین و شرکا با ابزارهای دیپلماسی، تحریم و به اشتراک گذاری اطلاعات  از هنجارهای بین المللی که منعکس کننده منافع این کشور در فضای مجازی است حمایت کند در این خصوص قوه مجریه باید در مجامع ایجاد کننده استانداردهای بین المللی مشارکت فعال کند و کنگره موظف است تا به بهبود ابزارهای بین المللی برای اجرای قوانین در فضای مجازی مانند مساعدت های حقوقی متقابل کمک کند.

لایه دوم: تلاش برای از بین بردن منافع دشمنان: در این خصوص کنگره موظف شده تا از منابع کافی برای امنیت سایبری اطمینان حاصل کرده و با مشاوره بخش خصوصی به اطمینان بخشی عملکرد مستمر بخش های حیاتی اقتصاد در صورت وقوع مشکلات و مزاحمت های سایبری مهم کمک کند و سواد دیجیتالی را توسعه و آگاهی عمومی را برای مقاوم سازی در برابر عملیات های اطلاعاتی توسعه دهد. همچنین کنگره باید مرکزی را برای صدور گواهینامه های امنیت سایبری و برچسب گذاری این خدمات بکار گرفته و دفتر آمار مجازی را برای جمع آوری دیتا برای امنیت سایبری ایجاد کند.

لایه سوم: تحمیل هزینه سایبری: این راهبرد در صدد تحمیل هزینه برای جلوگیری از رفتار مخرب و کاهش دشمنان و بکارگیری همه ابزارها در دفاع مجازی  است در این استراتژی به مقامات آمریکایی توصیه شده تا ظرفیت بکارگیری ابزارهای سایبری و غیر سایبری را برای شرایط رقابت، بحران و منازعه حفظ و بکار گیرند و از امکانات نظامی و غیر نظامی برای جلوگیری از حملات سایبری در تمامی سطوح استفاده کنند، در این خصوص به ارزیابی نیروهای سایبری، آسیب پذیری های سیستم های تسلیحاتی نظامی و غیر نظامی در حوزه سایبری بپردازد و اطمینان حاصل کند که آمریکا امکانات مناسب را در این خصوص دارد.

این کمیسیون با ۷۵ توصیه که به برخی ازمهمترین آن اشاره شد به اصلاح ساختاری دولت آمریکا برای امنیت بیشتر فضای مجازی،تغییر شکل اکوسیستم سایبری به شکل امن تر، تقویت تاب پذیری و مقاومت بیشتر، همکاری بیشتر بخش عمومی و خصوصی، حفظ و گسترش استفاده از ابزارهای نظامی برای جلوگیری از حملات سایبری،تقویت نهادهای امنیت زیرساختی و ایجاد نقطه کانونی جدید برای هماهنگی بین قوه مجریه و کنگره اشاره کرده است ولی مهمترین استراتژی آن دفاع روبه جلو که به معنی انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از اعمال دشمن در فضای مجازی است ولی به نظر می رسد ویژگی های خاص فضای مجازی که در بالا به آن اشاره شد و قطب بندی های جدید  قدرت در سطح بین المللی که باعث زوال قدرت هژمونیک این کشور شده موجب خواهد شد نگرش رئالیستی که در این راهبردها غالب است کارایی لازم را نداشته باشد.

منابع:

https://media.defense.gov/۲۰۱۸/Sep/۱۸/۲۰۰۲۰۴۱۶۵۸/-۱/-۱/۱/CYBER_STRATEGY_SUMMARY_FINAL.PDF

https://www.csoonline.com/article/۳۵۳۲۸۱۳/cyberspace-solarium-report-calls-for-layered-cyber-deterrence-defend-forward-strategy.html

https://www.mehrnews.com/news/۴۴۲۳۱۹۶/

https://www.cfr.org/blog/cyber-week-review-march-۱۳-۲۰۲۰

-گسترش فناوری های اطلاعات و ارتباطات و تحول امنیت، دکتر مرتضی نورمحمدی، بنیاد حقوقی میزان

کد خبر 4890949

منبع: مهر

کلیدواژه: فضای مجازی امنیت سایبری ایالات متحده آمریکا ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا عراق شیوع کرونا رژیم صهیونیستی ایران عربستان سعودی دونالد ترامپ تحریم اقتصادی ایران فلسطین روسیه افغانستان سوریه مایک پمپئو برای جلوگیری امنیت سایبری فضای مجازی بین المللی بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۶۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 موسیقی کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» که برای آموزش خردسالان ساخته شده، آنچنان در فضای مجازی وایرال شده که حالا به جشن‌های دختران دبیرستانی رسیده و در این جشن‌ها به صورت گروهی اجرا می‌شود. ویدیویی که از یکی از این جشن‌ها در فضای مجازی منتشر شده و مورد توجه قرار گرفته را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴