Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@11:21:22 GMT

زباله‌گردها در جستجوی کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۹۶۶۵

زباله‌گردها در جستجوی کرونا

با وجود اینکه کودکان کار، زباله گرد‌ها و افراد آسیب دیده در معرض بیماری ویروس کرونا قرار دارند اما تا کنون هیچ نهاد دولتی و خصوصی، از این قشر حمایت اقتصادی و بهداشتی نکرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، در روزهایی که همه  مردم با ترس و استرس از مبتلا شدن به ویروس کرونا قرنطینه خانگی را برای خود انتخاب کرده‌اند اما «زباله‌گردها» یکی از اقشاری هستند که معیشت سخت، سبب شده گوش آنها بدهکار به هیچ هشداری نباشند و با بی‌اعتنایی به خطراتی که سلامت آنها را تهدید می‌کند، تمام به کار خود ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی مردم جامعه با توجه به معلوماتی که از چگونگی مبتلا شدن به ویروس کرونا دریافت کرده‌اند، جرأت نزدیک شدن به این افراد را حتی در حد یاری رساندن نیز ندارد تا در شرایطی که افراد پس از انجام دادن هر کاری خود را ملزم به شستن و ضدعفونی کردن دست‌هایشان خود هستند، گذران سخت زندگی سبب شود  زباله‌گردها با فرو بردن  سر‌های خود در سطل‌های زباله روزی خود را در لابه لای همین زباله‌ها جستجو می‌کنند.

مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در این رابطه می‌گوید: زباله‌گردها به دلیل مشکلات معیشتی مجبور به امرار معاش از طریق زباله‌گردی هستند این در حالی است که هیچ گونه وسایل حفاظت فردی ندارند و به دلیل عدم دسترسی به امکانات اولیه رعایت بهداشت فردی به توصیه بهداشتی عمل نمی‌کنند.

تغذیه زباله گردها نا مناسب است

وی با بیان اینکه این قشر به دلیل تغذیه نامناسب بنیه بسیار ضعیف و شکننده‌ای دارند که قدرت مواجه با بیماری‌ را ندارند، گفت: با توجه به اینکه زباله‌گردها با انواع زباله‌ها عفونی، بیمارستانی، آرایشگاهی،شیمیایی و.. بدون حفاظت فردی در تماس هستند احتمال مبتلا شدن به انواع بیماری‌های عفونی از قبیل ویروس اچ آی وی، هپاتیت B، بیماری‌های پوستی و قارچی وجود دارد.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: ویروس کرونا نیز قابلیت انتقال  به صورت غیرمستقیم را نیز دارد و اگر فردی مشکوک به این بیماری و یا بیماری عفونی باشد قطعاً دست‌های او آلوده می‌شود.

شریفی افزود: زباله‌گرد مبتلا آلودگی را همه جا با خود می‌برد چرا که یک جا متمزکز نمی‌شود و ممکن است این آلودگی را  از شمالی‌ترین نقطه شهر به جنوبی‌ترین نقطه شهر با خود  حمل کند.

تا کنون هیچ بسته حمایتی به زباله‌گردها داده نشد

وی با بیان اینکه وضعیت سلامتی زباله‌گردها در شرایطی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده را به عنوان یک چالش اساسی در کارگروه شورای سلامت مطرح کردم، عنوان کرد: تا کنون هیچ گونه بسته بهداشتی و حمایتی از طریق دولت به این قشر اختصاص داده نشده است.

شریفی افزود: تا این زمان هیچ دستگاهی در مدتی که کرونا شیوع پیدا کرده است حمایت خود را از زباله‌گردها اعلام نکرده است و ماندن آن‌ها در خیابان زنگ خطر جدی است  و سلامتی مردم را تهدید می‌کند.

وی با تأکید بر لزوم رعایت توصیه‌های بهداشتی توسط زباله‌گردها، گفت: باید کاری کنیم که این قشر  به سلامت خودشان حساس شوند چرا هر میزان پولی را که از راه زباله‌گردی کسب کنند چندین برابر آن را باید خرج درمان خود کنند.

1200 زباله‌گرد ساماندهی شد

محمد مالی نماینده شهردار در تفکیک زباله  در تشریح اقدامات شهرداری در رابطه با زباله‌گردها پس از شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: پیش از شیوع ویروس کرونا با هدف رفع مشکلات زباله‌گردی طرحی را به منظور ساماندهی زباله‌گردها در سال 98 اجرایی کردیم.

وی افزود: بر اساس این طرح اهواز به دو بخش شرقی و غربی تقسیم و برای هر بخش یک پیمانکار انتخاب شد و مقر شد تا هر پیمانکار نسبت به آمایش، پایش و ساماندهی زباله‌گردها اقدام کند.

نماینده شهردار در تفکیک زباله در توضیح نحوه ساماندهی زباله‌گردها، گفت: زباله‌گردهایی که به  فعالیت زباله‌گردی مشغول هستند شناسایی و مشخصات آن‌ها احصا و برای هر کدام از آن‌ها پرونده صادر شد.

مالی با بیان اینکه یک هزار و ۲۰۰ زباله‌گرد شناسایی و ساماندهی کردیم، افزود: پیمانکاران هر بخش موظف شدند مناطق سرزمینی که زباله‌گردها مجاز به فعالیت در آن هستند را مشخص و آموزش اولیه را به آن‌ها بدهند، علاوه بر این  لباس‌های مخصوص از قبیل دستکش، ماسک کارت شناسایی مخصوص برای آن‌ها تهیه کنند.

وی با بیان اینکه زباله‌گردها در معرض انواع بیماری عفونی و خطرناک هستند، عنوان کرد: در پایان ساماندهی که قرار شد طرح اجرایی شود با شیوع کرونا مواجه شدیم که در این شرایط  به منظور حفظ سلامت زباله‌گردها باید تصمیم جدی می‌گرفتیم به همین دلیل دادستان و معاون دادستان طی یک دستوری به نیروی انتظامی خواستار جلوگیری از فعالیت زباله‌گردها شد.

کارخانه تفکیک زباله صفیره تعطیل شد

مالی گفت: آنچه امروز برای شهرداری دغدغه است کارخانه تفکیک زباله در صفیره است که حدود ۱۱۰ نفر خانم در آنجا مشغول هستند، اگر چه از ابتدای  شیوع ویروس کرونا آنجا را  مرتب ضدعفونی کردیم و علاوه بر استقرار اورژانس و پزشک در محل روزانه لباس، ماسک و دستکش در اختیار بانوان گذاشتیم.

وی افزود: اما هم‌زمان با دستور ستاد مقابله با کرونای استان فعالیت کارخانه تفکیک را تعطیل و از طریق رایزنی با شهرداری، شورا و ... در صدد هستیم حق و حقوق کارگران را پرداخت کنیم.

نماینده شهردار در تفکیک زباله بیان کرد: از آنجایی که پیمانکار از محل تفکیک زباله در صفیره حقوق کارگران را پرداخت می‌کند، به پیمانکار اطمینان دادیم که شهرداری زیان آنها را جبران می‌کند و  دنبال راهکار قانونی برای حل این مشکل هستیم.

نهادهای حمایتی زباله‌گردها را پوشش دهند

وی با بیان اینکه نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی به منظور حمایت از زباله‌گردها باید وارد عمل شوند، عنوان کرد: از آنجایی که برخی نهادها به بهانه نداشتن فایل‌های ساماندهی زباله‌گردها از مسؤولیت شانه خالی می‌کنند، ما حاظریم این فایل‌ها را در اختیار آنها بگذاریم.

مالی  بیان کرد:  اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز  از آنجایی که قرار است به برخی اقشار یارانه مخصوص دهد اگر تصمیم به حمایت از زباله‌گردها دارد می‌توانیم این اطلاعات زباله‌گردها را در اختیار آن‌ها بگذاریم.

به گزارش خبرگزاری فارس، با وجود اینکه کودکان کار، زباله گرد‌ها و افراد آسیب دیده بیشتر از اقشار دیگر  در معرض  بیماری ویروس کرونا قرار دارند اما تا کنون هیچ نهاد دولتی و خصوصی از این قشر حمایت اقتصادی و بهداشتی نکرده است تا آنان نیز به مانند افراد عادی با نشستن در خانه سلامت خود و خانواده‌هایشان را تضمین کنند.

قطعاً ساماندهی زباله‌گردها در این شرایط از ساماندهی آن‌ها در شرایطی که ویروس شیوع پیدا نکرده بود مهم‌تر است در غیر این‌صورت، در آینده نه چندان دور  باید منتظر اتفاقات نگران‌کننده‌ای باشیم که  قطعاً جبران آنها سخت‌تر از ساماندهی این افراد خواهد بود.

بر اساس این گزارش، بنا بر گفته رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز بر اساس آمار رسمی چیزی حدود یک هزار و ۸۰۰ زباله‌گرد در شهر اهواز وجود دارد که از این آمار ۸۰۰ نفر توسط سازمان پسماند شناسایی و پلاک‌گذاری شده‌اند، اما نماینده شهردار در امور تفکیک زباله از ساماندهی یک هزار و ۲۰۰ زباله‌گرد در این کلانشهر خبر داد.

گزارش: عاطفه اسماعیلی‌منش

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ویروس کرونا زباله گردی حمایت نهادها شهرداری اهواز کرونا زباله گرد پیمانکار بهداشت ساماندهی محیط زیست ساماندهی زباله گردها نماینده شهردار زباله گردها زباله گردها تفکیک زباله ویروس کرونا تا کنون هیچ زباله گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۹۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • ببینید | تصاویر تازه از عملیات جستجوی کودک ٥ ساله غرق‌شده در رودخانه خرسان
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس