Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@02:50:41 GMT

هیچ توجیهی برای افزایش قیمت برنج وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۱۶۳۵

هیچ توجیهی برای افزایش قیمت برنج وجود ندارد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، یزدان سیف در نشست خبری که صبح امروز به صورت ویدیو کنفرانس با موضوع خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی در کشور برگزار شد، در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای ساماندهی بازار برنج و تخصیص ارز به واردکنندگان اندیشیده شده است گفت: واردات برنج توسط بخش خصوصی از نیمه آذر تا به امروز حدود ۶۱۰ هزار تن  بوده و این در حالی است که کل واردات برنج در  سال یک میلیون و ۶۰۰هزار تن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی حدود یک سوم واردات برنج در همین سه ماه بوده است‌.

وی ادامه داد: بانک مرکزی و دولت ارز واردات برنج را تامین کرده است و برنج کافی و لازم با توجه به میانگین مصرف ماهیانه در انبارهای بخش خصوصی  باید موجود باشد. بنابراین هیچ توجیهی برای افزایش قیمت و کمبود در بخش خصوصی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: براساس برنامه توزیع برنج، از اسفندماه حدود ۶۹ هزار تن برنج در کشور توزیع و در حال تحویل است. برای ماه رمضان نیز یک هفته قبل از آن توزیع شروع خواهد شد و امیدواریم که با توجه به توزیع و واردات، شاهد افزایش قیمت برنج نباشیم و مردم بتوانند با قیمت منطقی به این کالا دست یابند.

 ۷ میلیون و ۷۶۱ هزارتن گندم درسال ۹۸ خرید تضمینی شد

وی در ادامه اظهار کرد: در سال گذشته پروژه خرید تضمینی گندم را داشتیم که در آن پروژه حدود ۷ میلیون و ۷۶۱ هزار تن گندم در قالب یک میلیون و ۲۳۹هزار و ۲۱۴ محموله خریداری شد که متوسط وزن هر محموله ۶ تن و متوسط وزن تحویلی هر کشاورز حدود ۱۷تن بود. همچنین میانگین درامد هر یک از کشاورزان گندم کار در حوزه گندم حدود ۳۰ میلیون تومان بود که میانگین دریافتی کشاورزان نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرد.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: در حوزه پرداخت پول به کشاورزان با تلاش همه بخش‌های مربوطه با وجود این‌که میزان تحویل ۱۸ درصد نسبت به سال قبل کمتر شده بود اما شش درصد وجه بیشتری را در خرید تضمینی پرداخت کردیم. هم‌چنین در سال ۹۷ میانگین معطلی کشاورزان برای دریافت پولشان ۲۹ روز بود که در سال ۹۸ به ۱۲ روز کاهش پیدا کرد.

به گفته وی بعد از اتمام پروژه خرید تضمینی گندم در سال ۹۸، برای سال ۹۹ از آبان ماه سال گذشته اقداماتی را آغاز کردیم و یکی از این اقدامات ارزیابی خرید تضمینی سال ۹۸ بود که فرمهای نظر سنجی تهیه و به استانداران، جهاد کشاورزی استانها، سازمان برنامه و بودجه استانها، ادارات خدمات بازرگانی استانها و سازمانهای تعاون روستایی ارسال شد. این فرم ها جمع بندی و بر اساس نظرات تلاش شد تا فرایند خرید تضمینی گندم در سال ۹۹ بهبود یابد و بخشی از فرایند ها نیز اصلاح شد.

اصلاح الک خرید تضمینی گندم در سال ۹۸

وی همچنین به اصلاح الک خرید گندم نیز اشاره کرد و گفت: الک خرید تضمینی گندم نیز سال گذشته اصلاح شد و از ۲*۲ به الک مورد پذیرش استاندارد بین المللی کدکس تغییر پیدا کرد. تمهیدات لازم نیز برای تامین این الک و توزیع بین مراکز خرید پیش بینی شده است.

یزدان سیف افزود: در سال ۹۹ ،۱۲۰۰ مرکز خرید گندم در سراسر کشور دایر خواهد بود و در هفت استان نیز این مراکز دایر شده است.

افزایش قیمت خرید تضمینی گندم

 به گفته وی با مساعدت دولت، رییس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیران صنعت و کشاورزی مقرر شد که خرید تضمینی گندم با افزایش ۴۷ درصدی نسبت به سال گذشته به قیمت هر کیلوگرم ۲۵۰۰تومان باشد. این در حالیست که قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۹۱ ،۳۹۵تومان و در سال ۹۲، ۵۵۰ تومان بود که در طی این سنوات تلاش شد برای حمایت از تولید داخل  قیمت خرید گندم از ۵۵۰ تومان در سال ۹۲ به ۲۵۰۰تومان در سال ۹۹ برسد.

وی اضافه کرد: برای اجرای این پروژه نیاز به حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی است که از این مبلغ حدود ۱۲هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از محل یارانه و اعتبارات سازمان هدفمندی یارانه‌ها موضوع تبصره ۱۴ قانون بودجه تامین می شود. حدود ۱۱هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی و مابقی نیز از محل اعتبارات داخلی  شرکت بازرگانی دولتی ایران تامین خواهد شد. همچنین براوردی که برای خرید تضمینی سال ۹۹ در مصوبه هیات دولت پیش‌بینی شده حدود ۱۱میلیون تن‌ است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که قیمت گندم برای مصارف نان کشور تغییری نکرده است، گفت: با احتساب همین عدم تغییر حدود ۲۰ هزار و۷۰۰ میلیاردتومان میزان یارانه گندم، آرد و نانی است که دولت در سال ۹۹ متقبل شد.

به گفته وی تمام مراکز خرید تضمینی گندم در ۷ استان گرمسیری خوزستان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان فعال است. البته به دلیل سرمای هوا و بارش نزولات هنوز برداشت و تحویل انجام نشده ولی لجستیک خرید تضمینی گندم آماده  است.

دانشگاههای علوم پزشکی پروتکل بهداشتی را برای مراکز خرید تدوین کنند

یزدان سیف در ادامه مطرح کرد: به واسطه درگیر بودن با ویروس کرونا و مصوبات الزام‌آور ستاد ملی مقابله با کرونا از استانداران درخواست کردیم که دانشگاه‌های علوم پزشکی پروتکلهای تخصصی مراکز خرید را تدوین و برای استقرار آن از بسیج اقشار و هلال احمر در صورت امکان استفاده شود تا علاوه بر  خرید تضمینی گندم و ارتقای امنیت غذایی کشور ، مخاطره برای سلامت کشور و مردم ایجاد نشود.

آمادگی مقدمات خرید تضمینی دانههای روغنی در استانهای گرمسیر

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در بخش  دیگری از صحبتهایش به دانههای روغنی و کلزا اشاره کرد و گفت: سال گذشته را با خرید  حدود ۴۳۱ هزار تن دانه کلزا به اتمام رساندیم که تولید دانههای روغنی نسبت به سال قبل حدود ۱۲ درصد افزایش داشت. امسال نیز پیش بینی میکنیم حدود ۵۸۰ هزار تن دانه روغنی در خرید تضمینی  لحاظ شود. همچنین در استانهای گرمسیر تمام مقدمات برای خرید دانههای روغنی مهیا شده است.

ارتقای کیفیت نان در اسفندماه

وی ادامه داد: بر اساس آخرین ارزیابی از کیفیت نان کشور با آنالیز ۹۴۰۰ نمونه نان سنتی، دامنه کیفیت نان در اسفند ماه سال گذشته در دامنه ۸۷ و خوب ارزیابی شده است که نسبت به ماه گذشته‌اش یعنی بهمن‌ماه ارتقا پیدا کرده بود و به طور کل می‌توان گفت کیفیت نان نسبت به گذشته بهبود یافته است.

به گفته وی، استقرار سامانه خرید و فروش آرد برای نانوایان آزادپز از اقدامات انجام شده در سال گذشته بود و پروژه استقرار حمل آنلاین آرد به نانوایی برای کنترل و نظارت بر مسیرهای حمل آرد ظرف سه ماه آینده به بهرهبرداری می رسد. همچنین سامانه پرداخت آنلاین به رانندگان نیز از سامانه‌های دیگر  در دستور کار است که در سه ماه اول سال به  بهره برداری میرسد و در این سامانه پس از حمل بار کرایه مستقیما به حساب رانندگان واریز می شود.

وی تصریح کرد:در سال ۹۸ ،۱۰میلیون ۶۷۴هزارتن گندم برای تولید نان آرد و سایر محصولات توزیع شده که نسبت به سال ۹۷ ،۸۰۰هزارتن کاهش داشته است و این موضوع ناشی از اختیار خرید گندم توسط کارخانجات بود.

توزیع ۲۳۰ هزارتن برنج و ۵۴۰ هزارتن روغن در سال ۹۸

وی همچنین به وضعیت توزیع برنج در کشور نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته شرکت بازرگانی دولتی ایران ۲۳۰ هزار تن برنج را در ایام پرمصرف برای کنترل و افزایش عرضه به بازار توزیع کرد که نسبت به سال قبل حدود ۵۳ درصد رشد داشته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در حوزه تامین بازار روغن کشور سال گذشته ۵۴۰ هزار تن روغن توزیع کردیم که نسبت به سال گذشته حدود ۸۵ درصد افزایش توزیع داشته است.

وی  خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار تن توزیع شکر داشتیم که از این میزان حدود ۶۴۰ هزار تن مربوط به واردات بخش خصوصی با ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و مابقی نیز  توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران توزیع شد.

این خبر در حال تکمیل است...

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نان برنج کشاورزی گندم قیمت برنج آرد سفید شرکت بازرگانی دولتی ایران خرید تضمینی گندم در سال نسبت به سال قبل واردات برنج افزایش قیمت مراکز خرید سال گذشته خرید گندم بخش خصوصی کیفیت نان سال ۹۸ سال ۹۹ هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۱۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی  گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان مازندران تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

در ادامه این جلسه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

حسن خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • قیمت گندم مشخص شد
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • خرید تضمینی گندم به ۸۵۵ هزارتن رسید
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم