Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@17:40:23 GMT

درمان سرطان لوزالمعده با داروی سنگ کلیه!

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۷۸۷۶

 سلول‌های سرطانی نیز مانند سایر سلول‌های بدن برای زنده ماندن به مواد مغذی و انرژی نیاز دارند. این موضوع این امکان را برای محققان فراهم می‌کند تا عرضه این مواد مغذی را به آنها قطع کرده و روند گسترش این سلولها را کند کنند.

اکنون یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه "کلمبیا" با اکتشافی جالب در این زمینه، کشف کرد که یک دارو که در حال حاضر برای بیماری سنگ کلیه تجویز می‌شود، می‌تواند رسیدن اسید آمینه به سلول‌های سرطانی لوزالمعده را که برای این سلول‌ها حیاتی است، قطع کند؛ روشی که ثابت کرد رشد تومور را در موش‌ها متوقف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"کنث الیو" نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: ما از این نتایج بسیار شگفت شده شدیم. سرطان لوزالمعده یک بیماری کشنده است و میانگین بقای آن تنها شش ماه پس از تشخیص است و ما به درمان‌های جدید برای آن احتیاج داریم.

یکی از راه‌های آسیب سرطان لوزالمعده، تولید اکسیدان است که می‌تواند برای سلول‌های سالم بدن کشنده باشد، اما سلول‌های تومور را دست نخورده باقی می‌گذارد. دلیل این اتفاق، یک آمینو اسید به نام "سیستئین"(cysteine) است که به مقدار زیادی به سلولهای تومور وارد می‌شوند و به آنها امکان تولید مولکول‌هایی را می‌دهند که اثر سمی اکسیدان‌ها را خنثی می‌کنند.

"الیو" می‌گوید: از آنجا که به نظر می‌رسد تومورهای لوزالمعده برای زنده ماندن به "سیستئین" وابسته هستند، ما فرض کردیم که با هدف‌گیری انتخابی این اسید آمینه می‌توان رشد تومور را کند کرد.

این گروه با آزمایش روی موش‌هایی که دارای تومور سرطانی لوزالمعده بودند، دریافت که داروی مذکور، واردات "سیستئین" را کنترل می‌کند و می‌تواند منجر به توقف رشد تومورها و دو برابر شدن زمان بقای متوسط آنها شود.

محققان، موشها را با این دارو موسوم به "سیستئیناز"(cysteinase) درمان کردند. این دارو برای درمان اختلال ژنتیکی نادری به نام "سیستینوریا" به کار گرفته می‌شود که در آن تولید مقادیر زیادی از "سیستئین" منجر به تشکیل سنگ کلیه و سنگ مجاری ادراری می‌شود.

دانشمندان با رساندن "سیستئیناز" به سلول‌های سرطانی لوزالمعده انسانی پرورش یافته در محیط آزمایشگاه دریافتند که این دارو باعث مرگ سلول‌های سرطانی انسانی نیز می‌شود.

اکنون این گروه در تلاش است تا با ترکیب این دارو با سایر درمان‌های سرطانی مانند ایمنی درمانی(ایمونوتراپی)، اثر بخشی این دارو را افزایش دهد.

این گروه خاطرنشان می‌کند که یکی از نتایج امیدوار کننده این رویکرد این است که به نظر می‌رسد این دارو، سلول‌های طبیعی و سالم را دست نخورده باقی می‌گذارد و به آنها آسیبی نمی‌رساند.

"الیو" می‌گوید: ممکن است تصور کنید که تمام سلول‌های بدن به اسید آمینه به همان اندازه سلول‌های سرطانی احتیاج دارند، اما ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که اکثر سلول‌های طبیعی فقط به مقادیر بسیار کمی از "سیستئین" نیاز دارند. هدف اصلی ما در هدف قرار دادن این تفاوت بین سلول‌های طبیعی و سلول‌های سرطانی، ایجاد درمانی است که برای سلول‌های سرطانی، سمی و برای دیگر سلول‌ها بی‌ضرر باشد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انرژی دارو رشد سرطان لوزالمعده سرطان واردات درمان مرگ دارو دانشگاه کلمبیا درمان سرطان لوزالمعده واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۷۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی