Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ در تمام مدت اخیر، تقریبا صحبت از معیشت کارگر، صفر بوده است و اگر هم اقدامی صورت گرفته در حد توزیع بسته‌های معیشتی باقی مانده است اما مگر مشکل کارگر صرفا بسته معیشتی است؟ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، شیوع و همگانی شدن ویروس کرونا بیش از همه معیشت کارگران را این روزها تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگرانی که امیدشان اول به خداست و بعد به کارفرما و سیاستگذاری‌هایی که باید به درستی از سوی دولت صورت بگیرد.

در تمام مدت اخیر، تقریبا صحبت از معیشت کارگر، صفر بوده است و اگر هم اقدامی صورت گرفته در حد توزیع بسته‌های معیشتی باقی مانده است اما مگر مشکل کارگر صرفا بسته معیشتی است؟

تقریبا در بیشتر تصمیمات اقتصادی دولت در روزهای اخیر، کارگران به صورت ناخودآگاه از بهره این تصمیمات حذف شده‌اند و جای خالی آنها احساس می‌شود در حالی که به لحاظ جمعیتی، قشر عظیمی را تشکیل می‌دهند.

برای اهمیت موضوع کافی است به صحبت‌های محمدرضا داوری؛ دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی مشهدمقدس نگاهی بیندازید.

وی در این زمینه می‌گوید: با توجه به وضعیت فعلی کلیه کارگران روزمزد و فصلی بیکار شده‌اند و دولت باید تدبیری عاجل برای این قشر داشته باشد. تقاضایی در کل کشور صورت گرفته و طوماری امضا شده و به وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی ارسال شده تا در این زمینه و در زمینه اعطای سبد معیشتی و یا اقدامات دیگر برنامه‌ریزی صورت گیرد.

طرح ضربتی مراقبت از کارگران مشغول به کار در قم اجرا می‌شودابراز شرمندگی مشکلات کارگران را برطرف نمی‌کند/ کاش نوبخت «مستاجر» بوددولت به فکر معیشت کارگران ساختمانی باشد/ تامین سبد معیشتی در مشهد

در کل استان خراسان رضوی 145 هزار کارگر ساختمانی داریم و در مشهدمقدس، 1500 تا 1700 کارگر روزمزد داریم که در اطراف میادین شهر حضور پیدا می‌کنند و هر کاری که باشد انجام می‌دهند.

متاسفانه در حال حاضر همه این کارگران بیکار هستند اما در مشهد کار خوبی شد که به تعداد حدود 5000 نفر از اینها و از طریق پیگیری نماینده مشهد و مدیرکل تعاون استان در ایام قبل از عید نوروز برای 5000 نفر که حاشیه‌نشین بودند سبد کالایی در نظر گرفته شود و اکنون در حال توزیع است.

کارگران ساختمانی که دارای کارت مهارت هستند و شغلشان ساختمانی هستند به انجمن‌های صنفی مراجعه و اشتغال آنها احراز شده و به تامین اجتماعی برای بهره‌مندی از ماده 5 اجباری کارگران ساختمانی مراجعه می‌کنند.

حدود 75 هزار نفر در استان و 37 هزار نفر در مشهد بیمه شده‌اند که آمار خوبی است و حمایت دولت نیز این است که کسانی که دارای کارت مهارتی هستند بیمه شوند؛ کارگران فصلی اما مشکلات خاص خود را دارند و پیگیر بیمه اجباری تامین اجتماعی نیستند و تمایلی برای بیمه شدن ندارند.

خراسان رضوی نخستین استانی بود که طرح ساماندهی کارگران روزمزد ساختمانی را اجرایی کرد و فرمانداری و شهرداری و شورای شهر و سایر نهادهای متولی در این زمینه پای کار آمدند و در بلوار پیروزی یک جایگاه در اختیار کانون انجمن‌های صنفی قرار گرفته و کسانی که قرار است در آن منطقه سرکار بروند پرونده تشکیل می‌دهند و به کارفرما معرفی می‌شوند.

امیدواریم از این طریق بتوانیم معضل چهارراه‌ها و میادین را بتوانیم حل کنیم زیرا چهره زیبنده‌ای برای شهر ایجاد نکرده است.

بیکاری 17000 کارگر روزمزد و فصلی در مشهدمقدس نکته مهمی است که داوری به آن اشاره می‌کند؛ مسئله‌ای که بیانگر این است که سالهاست که سیاستگذاری مدونی برای ساماندهی این کارگران صورت نگرفته تا اگر روزی با بحرانی این چنینی روبرو شدیم از مواهب این بسته سیاستگاری بهره‌مند شویم.

از سوی دیگر اما شاهد هستیم که این گروه از کارگران از بیمه بیکاری نیز بی‌بهره می‌شوند و مشخص نیست در چنین شرایطی آیا می‌توان صرفا با تکیه بر بسته‌های معیشتی زندگی را ادامه داد؟

نوبرانه‌ای به اسم فریز دستمزدی

فریز دستمزدی هم از آن نوبرانه‌‌هایی بود که در این روزها به گوش رسید؛ در این اوضاع و احوال واقعا همین کم بود که البته خوشبختانه گویا قرار نیست مصوب شود اما استرس بر جان کارگر در این روزهای کرونایی انداخت.

احسان سهرابی، عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای کار در این زمینه می‌گوید: نماینده‌های کارگری با «فریز دستمزدی» کارگر مخالف هستند و کارفرما دنبال تصویب این مسئله بود و می‌خواهد بر مبنای 15 درصد در یک بازه زمانی حقوق کارگر را فریز کند و استناد به 15 درصد برنامه و بودجه می‌کنند.

سهرابی خاطرنشان کرد: کارفرمایان خواستار این هستند به مدت سه ماه این افزایش 15 درصد باشد و پس از بحران کرونا دوباره جلسه تشکیل دهند در حالی که در این زمینه شیطنت می‌کنند.

وی بیان کرد: رفرنسی که به 15 درصد دولت نیز می‌دهند اشتباه است زیرا دولت حداقل کف دستمزد را 2 میلیون و 800 قرار داده‌اند و قیاس نیز غیرمنطقی است؛ ما از قانون نمی‌‌خواهیم عدول کنیم و آنچه ما خواسته‌ایم اجرای ماده 41 قانون کار است و به اجماع رسیده‌اند برای تبصره دوم این ماده، 4 میلیون و 940 هزار بابت هزینه معیشتی یک خانوار 3.3 در نظر گرفته شود.

عضو هیئت‌مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار تاکید کرد: چرا کارفرمایان سقف بالا را در نظر نمی‌گیرند؟ بر مبنای 4 میلیون و 940 هزار تومان بازه زمانی محدودی را هزینه کارگر را پرداخت کنند.

سهرابی عنوان کرد: به نظر می‌رسد متاسفانه کارفرمایان از بحث کرونا در حال سوء استفاده هستند و ما می‌خواهیم براساس شاخص تورم و سبد معیشتی حقوق کارگر تعیین شود؛ در مورد سبد معیشتی اجماع حاصل شده است و باید همین مبنای مذاکره باشد و نه فریز کردن 15 درصد مدنظر کارفرمایان محترم.

وی تصریح کرد: کارفرمایان باید به کارگر نگاه سرمایه‌ای داشته باشند و برای کارگر ارزش قائل باشند و نباید هزینه کارگر را کاهش داد و صرفا دنبال سود باشیم و آن را از طریق کارگر تامین کنیم.

عضو هیئت‌مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: زمانی که کارفرمایان بهاری داشتند کارگران از آن بهار بهره‌ای نبردند وای به حال اینکه اکنون کارفرمایان به مشکل خورده‌اند و باید هزینه‌های سربار خود را کم کنند؛ در همین شرایط نیز کارگران باید پای کار باشند و همه نیز از کارگران توقع دارند.

شرمندگی نوبخت

وی همچنین در واکنش به ابراز شرمندگی نوبخت بابت عدم‌تعیین دستمزد 99 اظهار داشت: کارگران افرادی زحمتکش هستند که غیر از محافظت و تامین قوت و معاش برای خانواده‌شان و کسب روزی حلال به هیچ چیزی دیگری فکر نمی‌کنند و یکی از آمال و آرزوهایشان، ارتقاء فرزندانشان از طبقه  کارگری است.

عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: آنها می‌خواهند شرمنده تحصیل، معیشت، شرمنده خریدن ماسک و مواد ضد‌عفونی نبوده و حداقل چند روزی در کنار خانواده‌ بدون هیچ واهمه‌ای از کرونا در محل امن، (که خانه اجاره‌ای باشد) بوده و چند لحظه‌ای در قرنطینه بدون دغدغه پیامک‌های قبوض تلفن، برق، گاز باشند.

سهرابی تصریح کرد: کارگران علم  سیاست نمی‌دانند و روش آن را بلد نیستند، فقط می‌دانند که تاخیر در تصمیم‌گیری چه تبعات و عواقبی دارد؛ مسئولان بگذارند شورای عالی کار وظایفش را انجام دهد؛ امروز با یک شرمندگی گفتن  مشکلات کارگران و بازنشستگان مرتفع نمی‌شود.

 وی تصریح کرد: البته ما کارگران سابقه این بازی‌ها را داریم؛ یک روز بحث 15 درصد،یک روز «فریز مزدی»، یک روز شرمندگی، چون  آموزه های پدران کارگرمان این بود  فرزندم همه چی راست و حقیقت است مگر خلاف اش ثابت شود.  کاش آقای نوبخت نیز درد مستاجری را درک می‌درک  و می‌دانست تاخیر در تصمیم گیری‌ها چه تاثیری بر خانواده بیش از 40 میلیون نفر دارد.

انتهای پیام/281/ش

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس کارگران ساختمانی معیشت کارگر سبد معیشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد محمدی راستی در مراسم تجلیل از کارگران شهرداری رزن که مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد با بیان اینکه افتخار ما این است که بیشترین نیروهای شهرداری را کارگران تشکیل می‌دهد گفت: بیشترین دغدغه شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر، بهبود معیشت کارگران است.

وی کارگران شهرداری را از زحمتکش ترین اقشار جامعه عنوان کرد که در گرما و سرما خدمات رسانی می‌کنند افزود: عاقبت بخیری همه ما در گرو دعای خیر شما عزیزان است چرا که کارگران حلال‌ترین روزی را سر سفره خود می‌برند.

وی با بیان اینکه مهمترین اولویت شهرداری رزن حفظ سلامت کارگران است اظهار داشت: هر کاری که توسط کارگران و پرسنل انجام می‌شود باید پیوست ایمنی داشته باشد و تا زمانی که ایمنی کار فراهم نشود هیچ کاری انجام نخواهد شد.

شهردار رزن افزود: اگر کل شهر را گلستان کنیم اما خدای ناکرده برای کارگری حادثه‌ای اتفاق بیافتد به هیچ عنوان جبران ناپذیری نخواهد بود و در واقع زحمات همه هم هدر رفته است.

محمدی گفت: باید با استاندارد سازی فعالیت‌ها و کار و تلاش هم بهروزی و هم سلامت را در کارها افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۶۸ نفر کارگر در شهرداری رزن مشغول به کار هستند افزود: پرداخت حقوق کارگران در شهرداری بروز است و قبل‌از اینکه کارمندان و مدیران حقوق دریافت کنند کارگران شهرداری حقوق خود را دریافت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: تا چند روز آینده عملیات اجرای جدولگذاری، لکه گیری و آسفالت ریزی بصورت گسترده در شهر رزن آغاز خواهد و در تلاش هستیم امسال نسبت به سال گذشته معابر بیشتری را بهسازی کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر رزن هم ضمن تبریک فر رسیدن روز جهانی کارگر گفت: کار و تلاش تک‌تک کارگران در توسعه شهر و کسب رضایت شهروندان نقش مهمی دارد و به امید خدا با یاری و همراهی شما می‌توانیم به اهداف مهم و مدنظر شهرداری که همان رضایت شهروندان است دست یابیم.

شهرام وثاقتی با عنوان اینکه اگر امروز می‌بینیم کشورهای توسعه یافته در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی حرفی برای گفتن دارند نتیجه کار و خلاقیت است افزود: اگر افتخاری شامل حال شهرداری شود فقط با تلاش‌های شما این افتخار حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز شهر رزن به کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است گفت: امسال سال نتیجه اقدامات ۳ سال گذاشته شهرداری و شورای اسلامی است و خواهشی که از شما کارگران داریم این است که امسال با تلاش و همت بیشتری پروژه‌های نیمه تمام شهر رزن را ساماندهی کنیم.

در پایان این مراسم از کارگران شهرداری رزن تجلیل شد

کد خبر 6096237

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • تقدیر از کارگران نمونه خرمشهر
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • جهش تولید با کارگران بدون دغدغه معیشتی محقق می‌شود
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود
  • تقدیر از کارگران شهرستان ورامین با حضور مسئولان
  • کارگران نساجی بروجرد در انتظار حل مشکلات کارخانه
  • کارگران نساجی بروجرد در انتظار حل مسائل کارخانه