Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در جلسه علنی امروز مجلس گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از روند اجرای برجام در مقطع زمانی ۲۶ تیرماه ۹۶ تا ۲۶ تیرماه ۹۷ را قرائت کرد.

نماینده مردم ورامی، گفت: گزارش شش ماهه چهارم و پنجم از اجرای برجام در اجرای تبصره یک قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، مصوب ۲۱ مهرماه ۹۴ مجلس شورای اسلامی بعد از بررسی در کمیسیون امنیت آماده ارائه در صحن علنی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برجام در تیرماه ۹۴ با مشارکت ایران و ۵ عضو دائمی شورای امنیت به اضافه آلمان موسوم به ۱+۵ مورد توافق قرار گرفت و پس از تصویب در مجلس، بررسی توسط شورای عالی امنیت ملی و موافقت مشروط مقام معظم رهبری، در ۲۶ دی ۹۴ اجرا شد.

نقوی حسینی در ادامه با یادآوری ارائه سه فقره گزارش شش ماهه در گذشته، عنوان کرد: در این گزارش ها اقدامات ایران و ۱+۵ ، وضعیت تحریم ها در دوره اجرایی شدن برجام، موارد بدعهدی، کارشکنی و نقض برجام توسط آمریکا از زمان شروع برجام تشریح شد و اکنون گزارش شش ماهه چهارم و پنجم آماده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه به موارد این گزارش اشاره کرد و گفت: مبانی و منابع گزارش، اجرای تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران، مواضع و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی، تحولات انجام شده در حوزه تحریم ها، موارد بدعهدی، نقض برجام و خروج آمریکا از برجام، مواضع، اقدامات و پیگیری های دولت جمهوری اسلامی ایران، مواضع و اقدامات اتحادیه اروپا، استمرار فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران و پیشنهادات کمیسیون از جمله بخش های این گزارش است.

بخش‌های مهم این گزارش به نقل از خانه ملت،فارس و ایسنا از این قرار است: 

* ایران اطلاعات ساخت پیشران‌های هسته‌ای خود را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داده است.

* با اجرای برجام بخش قابل توجهی از تحریم‌های حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، حمل‌ونقل، بیمه، مالی و بانکی، بهداشت و درمان، آب و برق، دامداری و کشاورزی، شیلات و طیور، صنعت و تجارت، محیط زیست و همچنین ارتباطات، اطلاعات و فناوری تعلیق شد که بعد از خروج آمریکا از برجام این تعلیق لغو شد.

* ارتباط مالی و بانکی ایران با شبکه بین‌المللی، پولی و بانکی قبل از خروج آمریکا از برجام گسترده بود و حتی با هند، چین، اتریش و دانمارک قرارداد تأمین منابع مالی منعقد شده بود که بعد از خروج آمریکا از برجام کارشکنی‌ها منجر به جلوگیری از انعقاد قرارداد پولی، بانکی و مالی شد. 

* بر اساس برجام تعداد ۲۳۸ شخص و نهاد ایرانی بیش از ۵ سال دیگر در تحریم‌های سه‌گانه سازمان ملل باقی ماندند. 

* با گذشت سه سال از اجرای برجام طرف‌های ۵+۱ تعهدات خود را در قبال ایران انجام ندادند و عملاً جمهوری اسلامی نتوانست از ثمرات تعلیق تحریم‌های پولی، بانکی و مالی استفاده کند.

* عدم تصویب برجام در سنای آمریکا و معلق و مشروط کردن رفع تحریم‌ها به تائید هر سه ماه یک بار رئیس‌جمهور آمریکا با روی کار آمدن ترامپ و نگاه منفی و افراطی وی به برجام و مواضع شدید ضد برجامی او، تردید و نگرانی نظام بانکی کشور را چند برابر کرد و روابط بانکی آنان با جمهوری اسلامی ایران کندتر شد. همچنین سایه تحریم‌ها و تهدید در روابط بانکی ایران و جهان تشدید شد.

متن کامل گزارش را اینجا می‌توانید مطالعه کنید.

27216

کد خبر 1374360

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس دهم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خروج آمریکا از برجام جمهوری اسلامی ایران کمیسیون امنیت اجرای برجام امنیت ملی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۶۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس

کاردار ایران در لندن در واکنش به اظهارات وزیر دفاع انگلیس گفت: اگر انگلیس و آمریکا فکر می‌کنند که تجاوزشان امنیت را برای آنها و متحدان (رژیم اسرائیل) به ارمغان می‌آورد، کاملاً نادان هستند.

به گزارش ایسنا، سید مهدی حسینی متین در پیامی در شبکه مجازی ایکس نوشت که بریتانیا با آغاز حملات هوایی غیرقانونی به خاک یمن از ژانویه گذشته، خود را به هدف قانونی برای اقدامات دفاعی یمنی‌ها تبدیل کرده است. اگر انگلیس و آمریکا فکر می‌کنند که تجاوزشان امنیت را برای آنها و متحدان (رژیم اسرائیل) به ارمغان می‌آورد، کاملاً نادان هستند.

وزیر دفاع انگلیس اخیرا در اظهاراتی ضد ایرانی مدعی شده بود که «ایران مسؤول بسیاری از بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای از طریق شبکه غیرقانونی نیابتی از جمله حماس، حزب‌الله و انصارالله، گروه‌های مقاومت مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است».

همچنین وزارت امور خارجه ایران روز پنجشنبه اعلام کرد در اقدامی متقابل هشت فرد و پنج نهاد انگلیسی را به دلیل اقدامات عامدانه در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی تحت تحریم قرار می‌دهد.

نام گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس نیز در این لیست به چشم می‌خورد.

شاپس در واکنش به این تحریم، ایران و نیروهای مقاومت منطقه را به بی‌ثبات‌کردن منطقه متهم کرد و مدعی شد: «اگر ایران فکر می‌کند این تحریم‌ها کسی را می‌ترساند، کاملا در اشتباه است».

 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اتفاقات دانشگاه‌های امریکا نتیجه فعالیت‌های گسترده ایران و نهاد «جامعة‌المصطفی» است | اذغان به تأثیرپذیری دانشگاهیان امریکا از ایران
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • الگوهای نظارت همگانی و مردمی سازی در مجالس قانونگذاری دنیا
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس