Web Analytics Made Easy - Statcounter

یادداشتی از محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم به مناسبت نیمه شعبان سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت امام زمان(عج)

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم به مناسبت نیمه شعبان سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت امام زمان (عج) یادداشتی به خبرگزاری فارس داد که متن آن به شرح ذیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تبیین ساختار معنایی «انتظار» می‌توان به فلسفۀ تاریخی آن اشاره کرد؛ معرفتی که از مبدأ عاشورا تا مقصد ظهور حضرت حجت (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) امتداد یافته است.

امام حسین (ع) در روز عاشورا، با هدف نجات امت اسلامی، در مقابل عرفان خشن و التقاطی خوارجی و عرفان اباحه گری اموی قیام نمود و این‌چنین مسلمانان را از توطئه‌های دشمنان اسلام ناب نجات داد.

در آخر الزمان نیز این مهم محقق خواهد شد و مبارزه با سفیانی و مکاتب غیر غایت گرا و تکفیری و متحجر، همچون جریان وهابیت، خطوط اصلی مبارزه امام زمان (عج) را در بر خواهد گرفت، و اینچنین تجلی کامل پیوند امت و امامت از سیر تاریخی عاشورا تا عصر ظهور امتداد خواهد یافت.

بی جهت نیست که در سال های اخیر در جهان اسلام، داعش و جریانات تکفیری به دفعات حقد و کینه و دشمنی خود را نسبت به قیام حضرت مهدی (عج) در آخرالزمان آشکار نمودند.

از این رهگذر ترسیم سیر زمانی(تاریخ) و مکانی(جغرافیا) مهدویت که در روایات ظهور به شدت مشهود است، معنازایی آن را دو چندان کرده است، چرا که پیوند تاریخ و جغرافیا در همۀ مولفه های معرفتی به ویژه اصل ظهور منجی موعود(عجّل الله تعالی فرجه الشریف)، فرهنگ و هویت را تشخص می بخشد، و از نهیلیسم، پوچ گرایی و بی معنایی و بی تاریخی در زندگی جوامع انسانی جلوگیری می کند.

تحقق این مهم بر خلاف لیبرالیسم است که صرفاً بر ساحت آزادی بر مدار غریزه تأکید می ورزد؛ حال آنکه اصل انتظار مسأله ای به شدت معنا دار است و آزادگی و رهایی از درون را ندا می دهد.

لذا «عینیت معنا گرایانه» مفهوم حقیقی انتظار را شکل می دهد، به عبارت دیگر مفهوم انتظار از دوگانۀ رئالیسم و رمانتیسم شکل می گیرد؛ حال تبیین صحیح مفهوم انتظار در پیوند عینیت و ذهینت در معارف مهدوی به تولید معنا می انجامد.

از این رهگذر، توصیف غیبت امام زمان (عج) به خورشید پشت ابر، اوج تجلی عینیت ذهنیت گراست چرا که آن حضرت به مثابۀ خورشید پشت ابری است که در ظاهر دیده نمی شود اما شعاع های نور آن حضرت پیداست و مردم از آنها منتفع می شوند. لذا آن حضرت عینیت دارد چرا که ما نورهای آن حضرت را می بینیم لیکن غایب است و این امر ذهنی است.

صلح گرایی و اجتناب از جنگ طلبی در آینده پژوهی مهدوی

هم چنین ابعاد میان فرهنگی مفهوم انتظار، تلفیق ولایت پذیری آینده نگری و احساس گرایی را رقم می‌زند لذا مفهوم انتظار کاملاً فرهنگی است و در متن خود تعامل گرایی و ارتباطات میان فرهنگی را برای بسط و گسترش فرهنگ انتظار در جوامع بشری محقق می سازد این دستاورد بزرگ معرفتی، مرهون صلح گرایی و اجتناب از جنگ طلبی در آینده پژوهی مهدوی است.

«مفهوم انتظار» از جمله مهمترین شاخصه‌های معرفتی در علوم انسانی است

با این تفاسیر می توان دریافت «مفهوم انتظار» از جمله مهمترین شاخصه های معرفتی در علوم انسانی است که با طرح اصالت خانواده در ترسیم انتظار منجی موعود(عجّل الله تعالی فرجه الشریف) اصالت فرد در لیبرالیسم و اصالت جامعه در سوسیالیسم را به قهقهرا سوق می دهد.

در نتیجه مفهوم انتظار، مکمل روح و جسم، فرهنگ و تمدن است؛ و از آنجا که از تلفیق احساس و عقلانیت و نقش آفرینی مرد و زن در تحقق ظهور حضرت حجت(عجّل الله تعالی فرجه الشریف) تشکیل می شود؛ از این جهت آرمان شهر مهدوی با چاشنی اثبات خانواده گرایی، و نفی تنازع و جنگ طلبی شکل می گیرد و اینگونه آیندۀ روشن جهان در عصر باشکوه مهدوی پدید می آید.

ضرورت نقش آفرینی نهاد حوزه و دانشگاه در راستای عمق بخشی به معارف مهدوی

بدیهی است فقدان تبیین معارف ناب مهدوی و پرداختن سطحی به موضوع انتظار می تواند به انتظار منفعلانه و سکولار، متمایل به انجمن منحلۀ حجتیه؛ شهود گرایی عرفانی در بستر نفی عقلانیت دینی و اسلام منهای ولایت و تطبیق گرایی منجر گردد، لذا ضرورت نقش آفرینی نهاد حوزه و دانشگاه در راستای عمق بخشی و سیاستگذاری معارف دینی با رویکرد مطالعات میان رشته ای و در راستای تقویت ارتباطات میان فرهنگی در بازتولید معارف مهدوی و تولید علوم انسانی انکار ناپذیر است.

سیاست‌گذاران فرهنگی برای ورود فرهنگ مهدویت در سبک زندگی و تمدن نوین اسلامی تلاش کنند

امید است سیاست گذاران فرهنگی کشور در راستای بازتولید گزاره‌های مرتبط با امر انتظار و انتقال فرهنگ مهدویت و حاکم کردن آن در نظام عقلانیت جهانی، و نیز ورود این معارف بی بدیل اسلامی در مقولۀ سبک زندگی اسلامی و به ویژه تمدن سازی نوین اسلامی اقدام نمایند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آرمان شهر دانشگاه مذاهب اسلامی امام حسین عج ل الله تعالی فرجه الشریف مفهوم انتظار امام زمان جنگ طلبی آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌ای بزرگ برای تبدیل شدن به تیمی مدعی در انگلیس؛ چرا آستون ویلا با گزینه مربیگری بایرن و لیورپول دنبال جاه طلبی است؟

به گزارش خبرنگار  ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از اتفاقات قابل توجهی که هفته اخیر در سطح فوتبال انگلیس رخ داد، «تمدید قرارداد» اونای امری، سرمربی تیم آستون ویلا بود.مربی ۵۲ ساله که در نوامبر سال ۲۰۲۲ به جای «استیون جرارد» سکان هدایت تیم لیگ برتری را پذیرفت، از زمان حضورش باعث تغییرات مثبت گسترده‌ای در تیم شد.

او ابتدا تیم بحران زده ویلا را به رده هفتم جدول لیگ برتر رساند و به این ترتیب برای رقابت‌های «لیگ کنفرانس اروپا» برگزیده شد که در حقیقت اولین تجربه حضور باشگاه اروپایی در یک رقابت باشگاهی قاره‌ای بعد از فصل ۲۰۱۱-۲۰۱۰ بود.

در فصل جاری نیز «شیرها» تحت هدایت مربی اسپانیایی به روند رو به رشد خود ادامه دادند تا جایی که اکنون با ۶۶ امتیاز پس از آرسنال، منچسترسیتی و لیورپول در رده چهارم لیگ برتر قراردارند. همان جایگاهی که خیلی از تیم‌ها آرزوی اش را داشته تا جایی که ویلا می‌تواند به لیگ قهرمانان اروپای فصل بعد راه یابد.

این در حالیست که ۶ امتیاز برتری نسبت به تاتنهام رده پنجمی داشته از این رو شاگردان امری با آرامش بیشتری هفته‌های پایانی را به انجام می‌رسانند.

*راز تمدید قرارداد

مربی صاحب نام وقتی سه شنبه در محل دفتر باشگاه حاضرشد و قراردادش را تا ۲ سال دیگر تمدید کرد، در مصاحبه‌ای اظهارداشت با توجه به برنامه گسترده مدیران باشگاه برای توسعه و پیشرفت جهت آینده، اقدام به امضای تفاهم نامه کاری جدیدی کرده است.

مربی پیشین آلمریا، والنسیا، سویا، پاری سن ژرمن، آرسنال و ویارئال بیان کرد: «ما باید روحیه سختکوشی، تصمیمات هوشمندانه و هماهنگی با مدیریتی که در این مدت پیداکرده ایم، را حفظ کنیم. به طور قطع برای بهترشدن و ایجاد تحول اساسی کار خواهیم کرد. هدف ما، مطالبه از هم هست تا بهبودی کامل حاصل شود. جاه طلبی شعار پروژه آستون ویلا خواهد بود.»

«ناصف ساویریس» رئیس باشگاه نیز عنوان کرد: «از این اتفاق خوش، هیجان زده هستیم. در حال عملی کردن پروژه گسترده‌ای هستیم که راس آن، اونای امری قراردارد. برنامه این است با حمایت کامل از او باشگاه که یکی از پیشامگان لیگ انگلیس بوده، به تیمی کاملا بزرگ و مدرن تبدیل شود.»

طبق آنچه رسانه‌های انگلیسی بعد از این اتفاق خوش خبردادند، به نظر می‌رسد امری آنقدر محبوب مدیران و هواداران تیمش است که اگر بتواند تیمش رابه مقام قهرمانی جام کنفرانس اروپا در پایان فصل جاری برساند، همینطور سهمیه حضور در لیگ قهرمانان فصل بعد را کسب کند، باز امکان دارد قرارداد بلندمدت دیگری با وی امضا شود.

*سرمایه‌ای به نام «امری»

مدیران تصمیم گیرنده در ویلا وقتی می‌بینند با «امری» صاحب چه ثروت و سرمایه عظیمی هستند، در مقام تمدید قراردادش بر می‌آیند.کاری که مربی صاحب سبک در به گردش درآوردن دارایی‌های باشگاه انجام داده، بدون شک قابل توجه بوده است. او از نظر ورزشی نیز در مدت یک سال و نیم حضورش، ۳۵ برد از ۵۹ بازی کسب کرده است.

در این ارتباط روزنامه دیلی میل در مقاله‌ای نوشت:امری آنقدر در ویلا خوب کار کرده که بهترین رکورد امتیازگیری از مسابقات را در تاریخ مربیان باشگاه در لیگ برتر (۱.۹۵ امتیاز از هر بازی) را ثبت کرده است.

*استقبال رسانه‌ها از ادامه همکاری امری

وقتی باشگاه حاضر در «پریمیرلیگ» با مربی اش قرارداد جدیدی بست، رسانه‌ها از این اتفاق استقبال کردند.نیک ماشیتر، گزارشگر ارشد فوتبال تلویزیون انگلیس در برنامه‌ای عنوان کرد: «امری پرتلاش و چیره دست در فوتبال، قدم به قدم تیمش را متحول کرده. او حالا در زمان و مکان مناسبی در اختیار باشگاه قرارگرفته تا پروژه پیشرفت و تبدیل به تیمی از هر جهت بزرگ را سرعت ببخشد.»

وی افزود:امری اکنون در آستانه صعود باشگاه به رده بالاتری است. زیرا «ارتش شرابی و آبی» به ورود به لیگ قهرمانان اروپای فصل بعد نزدیک می‌شود و به این ترتیب می‌توانند سال‌ها دوری از چنین جامی پایان دهند. از طرفی در نیمه نهایی لیگ کنفرانس اروپا برابر المپیاکوس یونان در ماه آینده قرار خواهند گرفت که اگر برنده شوند، آنگاه قادر خواهند شد در فینال به برای قهرمانی رقابت کند. امری که معتاد به کار و تلاش زیاد است، آستون ویلا را به تیمی مبارز و جنگنده تبدیل کرده و برای آینده خواستار اضافه کردن ویژگی‌های جالب دیگری نیز است.

*تحول در تیم ویلا

روزنامه گاردین نیز در ارتباط با ادامه حضور امری در ویلا بعد از امضای قراردادش نوشت:دست این مربی اسپانیایی را باید فشرد. چرا که از وقتی که مسئولیت ویارئال را رها و کارش را در ویلاپارک شروع کرد، عملکرد فوق العاده‌ای داشته است. این در حالیست وقتی در اکتبر ۲۰۲۲ باشگاه جرارد را اخراج کرد، ویلا در فاصله‌ای کم تا محدوده خطر و سقوط به دسته‌ای پایین‌تر قرار داشت.

دارن بنت، مهاجم سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ آستون ویلا در گفت وگویی با تاک اسپورت گفت:کاری به این ندارم که امری در آرسنال چکار کرده بلکه می‌گویم اوضاع در آن تیم خوب برایش نچرخید. اما حالا در ویلا ما از او به عنوان مربی و مدیری یاد می‌کنیم که تحول عظیمی را ایجاد کرده است. به نظرم موفقیت در وجودش است چرا که وقتی می‌بینیم او در گذشته ۴ مرتبه فاتح لیگ اروپا شده، همین بیانگر توانایی‌های بسیارش است. او مربی بسیار بسیار خوبی است و فوق العاده هم خوشحالم باشگاه با درایت بسیار، کاری کرد تا با امضای قراردادی جدید، پروژه بزرگش تحقق یابد.

*گزینه مربیگری بایرن و لیورپول

همانگونه که ستاره اسبق شیر‌ها می‌گوید، اقدام روسای باشگاه در جهت تمدید تفاهم نامه کاری امری، حرکتی بسیار هوشمندانه بود. آن هم در فاصله کم تا تابستانی که ۲ تیم بزرگ قاره سبز دستخوش تغییر و تحولات گسترده مربیگری می‌شوند.

در این مورد خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی می‌نویسد:بایرن مونیخ و لیورپول دو تیم بزرگ قاره اروپا هستند که در تابستان صاحب سرمربی جدیدی خواهند شد. این باشگاه‌ها نام امری را در فهرست گزینه‌های مربیگری خویش ثبت کردند، اما حالا برای گزینش مربی جدید برای جانشینی توماس توخل و یورگن کلوپ، با چالش مواجه خواهند شد. این در شرایطی است که چند روز قبل یولیان ناگلسمان با تیم ملی آلمان تمدید کرد و ژابی آلونسو نیز پیام داد که در بایرلورکوزن می‌ماند.

این رسانه معتبر افزود:با توجه به کناررفتن ناگلسمان و آلونسو، هر دو باشگاه نامدار با تلاشی زیادی راه مذاکره با امری را دنبال می‌کردند، اما حالا با ماندگار شدنش، به درب بسته خورده اند.

*امری کیست؟

«اونای امری» متولد ۳ نوامبر سال ۱۹۷۱ در فوئنترییا اسپانیا است. در جوانی برای تیم‌های سوسیداد، تولدو، فرول، لگانس و لورکا بازی کرد. از سال ۲۰۰۴ نیز وارد عرصه مربیگری با تیم لورکا شد. سپس در آلمریا، والنسیا، اسپارتاک مسکو، سویا، پاری سن ژرمن، آرسنال و ویارئال کارکرد تا به آستون ویلا رسید.

سبک کار وی همانند اکثر مربیان اسپانیایی، متکی بر پاس‌های کوتاه و تکضرب است. او تیکی تاکای خاص خودش را دارد و این مدل بازی را با پرسینگ بالا انجام می‌دهد.

با همین روش تاکنون توانسته در تیم‌های تحت هدایتش به ۱۲ مقام قهرمانی برسد که کسب ۴ عنوان قهرمانی لیگ اروپا همراه با سویا و ویارئال مهمترین دستاورد‌های وی به شمار می‌آیند. از این رو دنیای فوتبال به او به عنوان متخصص قهرمانی در لیگ اروپا نگاه می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پروژه‌ای بزرگ برای تبدیل شدن به تیمی مدعی در انگلیس؛ چرا آستون ویلا با گزینه مربیگری بایرن و لیورپول دنبال جاه طلبی است؟
  • لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • قانون امباپه چیست: خوش‌خدمتی یا فرصت‌طلبی!‏
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • آرمان-حضرت: چه رقابت هیجان‌انگیزی! (عکس)
  • تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز