Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@22:40:22 GMT

افغانستان100زندانی طالبان راآزادکرد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۱۸۱۹

دولت افغانستان اعلام کرده که ۱۰۰ زندانی طالبان را "به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای صلح و مهار کرونا آزاد کرد. دفتر شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرده که این ۱۰۰ زندانی شامل "فهرست طولانی طالبان بود که تیم فنی این گروه با دولت افغانستان شریک ساخته بود." ناطقان: اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان به بی‌بی‌سی گفت که "آزادی این زندانیان بخشی از روند آزادی زندانیان با ما نیست و باید آزادی زندانیان باید طبق توافقنامه بین ما و آمریکا صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

در بیانیه دفتر شورای امنیت آمده که "این زندانیان از سوی ریاست عمومی امنیت ملی و دادستانی کل بایومتریک شده و سوگند یاد کرده‌اند که هرگز به میدان جنگ بر نمی‌گردند. دولت افغانستان همین اطمینان را از رهبری این گروه در دوحه نیز دریافت کرده است."

رهایی این زندانیان پس از آن صورت می‌گیرد که گروه طالبان از به تعویق افتادن روند رهایی زندانیان‌شان انتقاد کرده و گفتند که تیم فنی خود را که برای رهایی زندانیان به کابل آمده است، فرامی‌خوانند.

حکومت افغانستان گفته بود طالبان نخست خواهان رهایی پانزده فرمانده جنگی‌شان‌ است که "عملا دست‌شان به خون مردم آغشته است". منابع دولتی می‌گویند این پانزده نفر شامل این صد نفر نیستند.

یک هفته پیش، هیات سه نفری از طالبان به کابل آمدند و برای مشخص شدن چگونگی رهایی زندانیان این گروه با نمایندگان دولت نشست‌های‌شان را آغاز کردند.

پیش از این دیدارهای رو در روی تیم‌های فنی حکومت و طالبان در کابل، نمایندگان دو طرف سه نشست از طریق کنفرانس ویدئویی داشتند.

شورای امنیت ملی افغانستان گفته بود که در این نشست‌ها توافق شده که آزادی زندانیان مطابق با فرمان محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور صورت بگیرد و نخست صد نفر از زندانیان طالبان با درنظرداشت سن، وضعیت بهداشتی و آسیب پذیری آنها در برابر ویروس کرونا رها خواهند شد.

اما خواست گروه طالبان رهایی زندانیان دیگری بود.

حکومت چند روز پیش اعلام کرد که طالبان برای اولین مرحله رهایی زندانیان‌شان، فهرست پانزده نفری از فرماندهان جنگی‌شان را به حکومت دادند که "عملا دست‌شان به خون مردم آغشته است." و این کار ممکن نیست.

دولت گفت که آماده رهایی چهارصد زندانی کم خطر این گروه است اما طالبان قبول نمی‌کند.

اما سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر گفت که این پانزده نفر شامل فهرست پنج هزار زندانی هستند که قبلا با حکومت افغانستان شریک شده و رهایی آنها برای کمک به تیم فنی طالبان برای شناسایی سایر زندانیان لازمی است.

او پس از اعلام مخالفت دولت با رهایی این پانزده نفر، شب گذشته در توئیتی گفت که بر اساس توافقنامه صلح طالبان و آمریکا باید تا حالا زندانیان این گروه رها می‌شد و زمینه برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی مساعد می‌شد اما قصدا این روند به تعویق انداخته می‌شود.

رهایی پنج هزار زندانی طالبان از سوی دولت و یک هزار زندانی دولت از سوی طالبان، بخشی از توافقنامه صلح طالبان و آمریکا بود که به تاریخ دهم اسفند به امضا رسید. قرار بود این روند در ده روز پس از امضای این توافقنامه عملی شود.

غنی که نخست با این موضوع مخالفت کرد، بعدتر فرمانی را صادر کرد که بر اساس آن زندانیان طالبان در چند مرحله و بعد از تضمین دادن از این که دوباره به جنگ نمی‌روند، رها شوند اما طالبان این را نپذیرفته و گفتند به اساس توافقنامه‌شان با آمریکا خواهان رهایی یکجای و بدون قید و شرط زندانیان‌شان هستند.

با وجود مخالفت طالبان با این فرمان، نخست نشست‌های دو طرف از طریق کنفرانس ویدئویی و بعدا نشست‌های حضوری در کابل آغاز شد. منبع: ایسنا برچسب ها: افغانستان ، زندانی طالبان ، آزاد کردن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: افغانستان زندانی طالبان آزاد کردن رهایی زندانیان زندانی طالبان پانزده نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۱۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های آمریکا ظالمانه است

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان محدودیت‌‌های وضع‌شده بانکی از سوی آمریکا را یک عمل انتقام‌جویانه و ظالمانه خواند و گفت این عمل توجیه اخلاقی و قانونی ندارد.

وی همچنین افزود برخی کشورها به پناهگاه، آموزش‌گاه و تمویل‌گاه داعشیان تبدیل شده است.

‏متقی افزود: «در یک کشور به داعش نیروی انسانی زمینه‌سازی می‌شود، کشور دیگر مسیری شده که داعشیان از آنجا عبور می‌کنند و کشور سومی هم پناه‌گاه، مراکز تمویل‌ و محلات برنامه‌ریزی در اختیار داعشیان قرار داده است.»

وی تأکید کرد درصورتی که این سه کشور مسئولیت خود را ادا کنند، در افغانستان و منطقه هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

وزیر خارجه کشور همچنین گفت که در نتیجه سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور طالبان، افغانستان در ۳۸ کشور جهان نمایندگی سیاسی دارد.

وی با تأکید بر اینکه افغانستان به‌عنوان یک کشور امن و پیشرفته، در حال مبدل شدن به مرکز اقتصاد و ترانزیت است؛ از کشورهای منطقه و جهان خواست تا از این فرصت‌ها در افغانستان استفاده خوب کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود