Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت افغانستان اعلام کرده که ۱۰۰ زندانی طالبان را "به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای صلح و مهار کرونا آزاد کرده است اما سخنگوی طالبان می‌گوید این اتفاق بخشی از روند آزادسازی زندانیان دو طرف در چارچوب توافق سیاسی نیست.

در حالی که رهبری طالبان اعلام کرده بود هیئت مذاکره کننده خود را به دلیل بن بست در مذاکرات برای آزادسازی زندانیان دو طرف فرا می‌خواهد، دولت کابل می‌گوید یکصد زندانی عضو این گروه را به عنوان بخشی از تلاش ها برای صلح و مهار بیماری کرونا آزاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد این اتفاق یک گام عقب نشینی از سوی دولت غنی و پالسی برای حفظ مذاکرات باشد، اما این موضوع با پاسخ مثبتی از سوی طالبان روبرو نشده است.

مبادله زندانیان دوطرف یکی از مناقشه برانگیز ترین بخشهای توافق زلمای خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان با طالبان است زیرا دولت افغانستان باید بخشی از توافقب را اجرا کند که خودش نقشی در آن نداشته است.

طالبان مدعی است که بر اساس توافقش با آمریکا، زندانیان این گروه باید بر اساس فهرستی که طالبان ارایه می‌دهد با تعدادی از نیروهای امنیتی که در زندان‌های تحت کنترل طالبان اسیر هستند، مبادله شوند. طالبان چنین مبادله‌ای را پیش‌شرط مذاکرات بین ‌افغانی می‌داند.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر شب گذشته در توئیتی گفته بود بر اساس توافقنامه صلح طالبان و آمریکا باید تا حالا زندانیان این گروه رها می‌شدند و زمینه برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی مساعد می‌شد اما عمدا این روند به تعویق انداخته می‌شود.

او گفته: "بنابراین امارت اسلامی هر چه زودتر تیم مذاکره کننده خود را از کابل پس فرا می‌خواند."

او روز گذشته گفته بود که تیم فنی طالبان دیگر با دولت در نشست‌های بی‌نتیجه مشارکت نخواهد کرد اما دولت افغانستان در پاسخ گفت که در موضع دولت تغییری بوجودنیامده و آنها حاضر به ادامه گفت‌وگو با هیات طالبان هستند.

وحید عمر، مشاور روابط عامه ریاست جمهوری افغانستان هم  روز گذشته گفت که رهایی زندانیان یک روند طولانی است و طالبان نباید در آن عجله‌ای داشته باشند و دولت حاضر نیست بدون برداشته شدن قدمی از سوی طالبان، دست به رهایی زندانیان این گروه بزند.

امروز اما پس از آزادسازی یک طرفه یکصد عضو طالبان از سوی کابل، دفتر شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرده که این ۱۰۰ زندانی شامل "فهرست طولانی طالبان بود که تیم فنی این گروه با دولت افغانستان تهیه کرده بودند.

در بیانیه دفتر شورای امنیت آمده که "اطلاعات بیومتریک این زندانیان از سوی ریاست عمومی امنیت ملی و دادستانی کل ثبت شده وآنها سوگند یاد کرده‌اند که هرگز به میدان جنگ بر نمی‌گردند. دولت افغانستان همین اطمینان را از رهبری این گروه در دوحه نیز دریافت کرده است."

بنا بر این بیانیه زندانیان مذکور با نظرداشت سن، وضعیت بهداشتی و آسیب پذیری آنها در برابر بیماری گزینش و رها کرده است.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان به بی‌بی‌سی گفت که "آزادی این زندانیان بخشی از روند آزادی زندانیان با ما نیست و باید آزادی زندانیان باید طبق توافقنامه بین ما و آمریکا صورت بگیرد."

منابع دولتی در افغانستان گفته اند طالبان ایتدا خواهان آزادی ۱۵ تن ازفرماندهان نظامی خود هستند که به تعبیر دولت کابل دستشان به خون مردم آغشته است. ظاهرا این ۱۵ تن در میان یکصد زندانی آزاد شدن نیستند.

با این حال وزارت خارجه آمریکا از توقف مذاکرات میان گروه طالبان و دولت افغانستان بر سر تبادل زندانیان ابراز نگرانی کرده و مایک پمپئو از گروه طالبان و دولت افغانستان خواست که به مذاکرات خود بر سر تبادل زندان ادامه داده و مشکل افغانستان را از طریق سیاسی حل کنند.

پس از توافق صلح میان آمریکا و طالبان، برخی پیشرفت‌ها در روند مذاکرات صورت گرفته اما رسانه‌ها از این پیشرفت‌ها آگاهی ندارند.

وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که برای تمامی طرف‌های درگیر در افغانستان، پایان مسالمت آمیز جنگ از طریق ادامه گفتگوها مهم است.

پمپئو پیشتر با سفر به کابل اشرف غنی و عبدالله عبدالله را تهدید کرده بود که باید با طالبان به توافق برسند در غیر این صورتکمک‌های آمریکا به افغانستان یک میلیارد دلار کاهش می‌یابد و تمام نیروهای آمریکایی نیز افغانستان را ترک خواهند کرد.

حال به نظر می‌رسد طالبان با آگاهی نسبت به فشارهای سنگین واشنگتن بر کابل. همچین با استفاده از فضای مناقشه میان غنی و عبدالله در هفته های اخیر که افغانستان را در شرایط بحرانی قرار داده، دنبال امتیازگیری از دولت غنی هستند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: طالبان مذاکرات طالبان و دولت افغانستان توافق آمریکا و طالبان ذبیح الله مجاهد سهیل شاهین مایک پمپئو اشرف غنی عبدالله عبدالله قدس آنلاین دولت افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۲۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد

نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه برای افغانستان تصریح کرد برگزاری نشست‌های بین‌المللی درباره افغانستان باید در هماهنگی با طالبان باشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان در دیدار با «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان تصریح کرد هر نشستی که در مورد افغانستان برگزار می‌شود باید با هماهنگی و توافق کابل باشد.

کابلوف با اظهار اینکه سازمان ملل برای برگزاری دور سوم نشست دوحه باید موافقت کابل را داشته باشد، تأکید کرد درغیراین‌صورت این نشست‌ها نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

وی همچنین تصریح کرد دولت‌‎های جهان باید به جای استفاده از سازوکارهای تماس چندجانبه، روابط خود را با افغانستان از طریق سازوکارهای دوجانبه حفظ کنند.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه طالبان، کابلوف تأکید کرد آمریکا باید دارایی‌های مسدود شده افغانستان را آزاد کند، به تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی نظام بانکی این کشور پایان دهد و به مسئولیت‌های خود را در رابطه به بازسازی افغانستان عمل کند.

نماینده ویژه پوتین همچنین ابراز امیدواری کرد متقی در سال جاری میلادی به مسکو سفر کند.

متقی نیز در این دیدار از موضع حمایتی روسیه در نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قدردانی کرد و بر تقویت بیشتر روابط سیاسی و تجاری دو کشور تأکید کرد.

وزیر خارجه طالبان گفت: روابط افغانستان با کشورهای منطقه رو به رشد است و در حال حاضر افغانستان با تمام کشورهای همسایه منطقه سفارتخانه‌های فعال دارد.

روسیه:حذف طالبان از فهرست سازمان‌های ممنوعه را بررسی می‌کنیمروسیه: مشکلات افغانستان باید با همکاری کشورهای منطقه حل شود

وی همچنین تأکید کرد واقعیت‌های زمینی کنونی افغانستان باید درک شود و شرایطی در افغانستان وجود ندارد که نیاز به تعیین نماینده ویژه توسط سازمان ملل داشته باشد.

متقی تصریح کرد افغانستان مشغول گفتگو با سازمان ملل است و پس از شفاف‌سازی کافی در مورد دستورکار و ترکیب نشست آینده دوحه موضع خود را برای حضور در آن نشست اعلام خواهد کرد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم