Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@03:53:39 GMT

تاثیر کرونا بر بازار گوشی تلفن همراه

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۵۲۷۴

تاثیر کرونا بر بازار گوشی تلفن همراه

خبرگزاری ایسنا: اطلاعات منتشر شده از سوی انجمن واردکنندگان موبایل، نشان می‌دهد که عرضه گوشی‌های هوشمند تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا در ماه‌های اخیر (به ویژه در چین)، با کاهش ۳۸ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده که بیشترین کاهش عرضه گوشی‌های هوشمند ظرف یک ماه در طول تاریخ است. البته حوزه موبایل کشور نیز از اپیدمی کرونا مصون نمانده است؛ تا جایی که بازار موبایل با رکودی ۶۰ درصدی در اسفندماه ۱۳۹۸ نسبت به بهمن ماه مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی کارشناسان حوزه موبایل پیش‌بینی می‌کنند که با ادامه این روند، در ماه‌های آینده شاهد بحرانی بی سابقه دراین بخش باشیم.

در این رابطه حسین غروی رام، رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل در گفتگو با ایسنا، ضمن ابراز نگرانی از صدمات شیوع ویروس کرونا بر بدنه صنعت موبایل گفت: در پی شیوع کرونا، بسیاری از صنایع با رکود چشمگیر اقتصادی روبه رو شده‌اند و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، کسب و کار‌های بسیاری را تحت تاثیر قرارداده است.

وی افزود: پس از اطلاعیه اخیر ستاد ملی کنترل و مبارزه با کرونا مقرر شد برخی از کسب و کار‌های غیر ضروری در استان تهران تا تاریخ ۳۰ فروردین و در استان‌های دیگر تا ۲۳ فروردین تعطیل باشند. در این بین کسب و کار‌های حوزه موبایل هم قرار دارند که شامل واردکنندگان، خرده فروشان و شرکت‌های خدمات پس از فروش می‌شوند. اگرچه همه به این موضوع باور داریم که قطع زنجیره انتشار ویروس جدید کرونا جز با رعایت فاصله اجتماعی صورت نمی‌گیرد، اما باید این را هم بدانیم که ادامه این روند به ایست چرخه اقتصادی بسیاری از کسب و کار‌ها نیز می‌انجامد.

عرضه موبایل به صفر رسید

به گفته رییس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل، در حال حاضر شرکت‌های واردکننده به دلیل عدم امکال ارسال کالا از مبدا دبی، عراق و دیگر کشور‌ها قادر به تامین کالای مورد نیاز کشور نیستند. از سویی فروشندگان مراکز عرضه موبایل با دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا چند هفته است که فروشگاه‌هایشان را تعطیل کرده‌اند. تمام این دلایل دست به دست هم داده تا بازار پر رونق شب عید برای فعالان این حوزه به کابوس تبدیل شود.

وی افزود: رکود ۳۰۰ درصدی در حوزه موبایل نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۷ باعث شده بسیاری از فعالان این صنعت نتوانند به تعهدات مالی‌شان عمل کنند. از طرف دیگر عرضه موبایل توسط شرکت‌های واردکننده از ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ تا به این لحظه به صفر رسیده است و عملا شرکت‌ها در این بازه زمانی هیچ کالایی عرضه نکرده‌اند.

با وجود تعطیلی‌ها، مهلت تحویل اظهارنامه‌های مالیات برارزش افزوده تا ۳۱ فروردین است

وی افزود: حال به تمام این مشکلات باید مهلت تحویل اظهارنامه‌های مالیات بر ارزش افزوده این فعالان را نیز بیافزاییم. اینکه به فعالان اقتصادی که با هدف قطع زنجیره انتقال و همراهی با تصمیمات دولت تن به تعطیلی کسب و کارشان داده‌اند و این روند را باید تا ۳۰ فروردین ادامه دهند، چطور فقط تا ۳۱ فروردین مهلت داده شده تا اظهارنامه‌های مالیات برارزش افزوده خود را تحویل دهند؟!

غروی رام با اشاره به بحران بزرگ پیش روی فعالان حوزه موبایل گفت: تدابیر اتخاذ شده اقتصادی برای برون رفت از بحران کرونا بیش از آنکه یاری دهنده باشد، دردسرساز شده است. ۷۰ هزار واحد صنفی در حوزه موبایل در سراسر کشور از شهر‌های بزرگ گرفته تا دورافتاده‌ترین مناطق درحال فعالیت هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم میلیون‌ها شغل را ایجاد کرده‌اند. اگر دولت چاره‌ای جهت حل بحران پیش آمده برای فعالان اقتصادی نیندیشد، بی شک در هفته‌های پیش رو شاهد سیل عظیمی از تعدیل نیرو، پرونده‌های قضایی به دلیل چک‌های برگشتی و تعطیلی کسب و کار‌های حوزه موبایل خواهیم بود.

رییس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل با بیان اینکه حوزه تلفن همراه جزو معدود بخش‌های اقتصادی در کشور است که گردش مالی آن باعث رونق اقتصادی در دیگر حوزه‌ها می‌شود، اظهار کرد: از طرفی اهمیت موبایل و کاربرد آن در ایام سخت قرنطینه ملموس‌تر از گذشته شده است. عدم حمایت جدی دولت از این بخش از صنعت، نه تنها بسیاری را بیکار می‌کند بلکه در کوتاه مدت به دیگر حوزه‌های اقتصادی نیز لطمه خواهد زد.

وی ادامه داد: این بحران در دیگر کشور‌ها نیز رخ داده است، اما حمایت دولت‌ها از صنایع مولد و حوزه‌های اقتصادی جریان‌ساز همچون تکنولوژی و موبایل، باعث شده که شاغلان این حوزه‌ها با کمترین تهدید مواجه شوند. دولت برای زنده نگه‌داشتن این صنعت باید چاره‌ای بیندیشد.

غروی رام همچنین از نشست هم اندیشی با روسای اتحادیه‌ها و اصناف در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: در روز‌های آینده و پس از بازگشایی واحد‌های صنفی حوزه موبایل و شرکت‌های واردکننده، نشستی را به همراه اتحادیه‌ها و اصناف مرتبط خواهیم داشت تا ابعاد خسارات وارده را بررسی کرده و پیش بینی‌های خود را از آینده این صنف با ادامه‌ی روند فعلی به دستگاه‌ها و سازمان‌های تصمیم ساز ارائه دهیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: بازار گوشی تلفن همراه واردات موبایل کرونا انجمن واردکنندگان موبایل کسب و کار کسب و کار ها حوزه موبایل شرکت ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۵۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، هر ساله و با فرارسیدن روزهای حج تمتع، هر یک از اپراتورهای تلفن همراه امکانات ویژه‌ای را در اختیار حجاج قرار می‌دهند که شامل تعرفه‌های مکالمه، پیامک و اینترنت می‌شود. همچنین یکی از مزیت‌های استفاده از سرویس رومینگ، نرخ مناسب در مقایسه با سایر اپراتورهای داخلی و خارجی است. البته در کنار اپراتورهای ارتباطی چند سالی است پیام‌رسان‌های داخلی هم وارد این بحث شده و خدمات متعددی را جهت تسهیل ارتباطات حجاج ارائه داده‌اند.

بر این اساس همزمان با ایام حج و به دلیل اینکه برقراری تماس اینترنتی در عربستان محدودیت‌هایی دارد و حجاج ایرانی برای ارتباطات تصویری و صوتی با داخل ایران نیازمند استفاده از پیام‌رسانی بودند که قابلیت ارسال و دریافت کد ورود در این کشور را داشته باشد. در همین رابطه یک پیام‌رسان ایرانی از سال گذشته برای اولین بار در زمینه حل این موضوع تلاش کرد و حجاج می‌توانستند در عربستان با وارد شدن به این پیام‌رسان تماس چند رسانه‌ای با کیفیت با داخل ایران و همچنین حجاج دیگر در عربستان برقرار کنند.

بازگشت ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج

طبق اعلام رسمی مسئولان از جمله وزیر ارتباطات، این پیام‌رسان در ایام حج از شش خرداد تا دوم مرداد سال گذشته ۱۲ میلیون تماس تصویری از سوی حجاج با ایران و بلعکس را ثبت کرد.

علاوه بر این، امسال هم طبق اعلام روابط‌عمومی اپلیکیشن بله، حجاج می‌توانند به راحتی ارز مسافرتی خود را همانند ادوار گذشته از این اپلیکیشن تهیه کنند. تماس صوتی و تصویری به صورت فردی و گروهی از دیگر قابلیت‌های این پیام رسان برای حجاج است تا تجربهٔ این سفر معنوی را با اعضای خانواده‌ و دوستان‌ خود به اشتراک بگذارند.

امین تجملیان-قائم مقام اپلیکیشن مذکور- دربارهٔ حضور اپلیکیشن این اپلیکیشن در عربستان، توضیح داد: با توجه به محدودیت‌هایی که کشور عربستان برای برقراری تماس اینترنتی دارد، حجاج ایرانی بهتر است از پیام‌رسان‌هایی استفاده کنند که قابلیت ارسال و دریافت کد به عربستان را دارد. اپلیکیشن گفته شده این امکان را دارد و حجاج می‌توانند به راحتی با دسترسی به آن، از این برنامه استفاده کنند.

طبق اعلام، ویژگی‌ مهمی از قبیل تماس گروهی تا ۲۰ نفر وجود دارد که می‌تواند برای هماهنگی بین اعضای کاروان یا عوامل کاروان با یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. ارزمسافرتی هم از دیگر ویژگی‌های شناخته شدهٔ محسوب می‌شود که افراد قبل از شروع سفر خود می‌توانند از این اپلیکیشن دریافت کنند.

همچنین برای دریافت ارز مسافرتی ابتدا باید بلیت هواپیمای سفر تهیه شود؛ سپس با مراجعه به اپلیکیشن مذکور، در زبانهٔ خدمات، بخش خدمات بانکی و انتخاب ارز مسافرتی، مراحل دریافت ارز، آغاز می‌شود. بعد از انجام مراحل خرید ارز مسافرتی، مسافران با داشتن کد ۱۵ رقمی شناسۀ فروش، می‌توانند ارز خود را در فرودگاه‌های بین‌المللی از دستگاه‌های خودپرداز بانک ملّی ایران دریافت کنند.

در کنار ارائه خدمات متنوع یک پیام‌رسان داخلی، اپراتورهای تلفن همراه هم اقداماتی جهت تسهیل ارتباطات حجاج انجام داده اند. به طور مثال اپراتور اول تلفن همراه سعی کرده است با طراحی بسته‌های رومینگ از لحاظ حجم بسته و مدت سفر که از منظر قیمتی قابلیت رقابت با سیم‌کارت‌های عربی را دارد، مانع از خروج ارز از کشور شود. این اپراتور طی توافقاتی با اپراتورهای عربستانی، عرضه مکالمه و دیتا را برای مشترکان همراه اول فراهم آورد.

ارائه تخفیف در نرخ‌های «آزاد» مکالمه، اینترنت و پیامک

همراه اول اعلام کرده ضمن اعمال تخفیف‌های ۱۷، ۲۰ و ۲۵ درصدی به ترتیب روی نرخ استفاده آزاد از «مکالمه»، «پیامک» و «اینترنت»، بسته‌های ویژه رومینگ حج ۱۴۰۳ را نیز تعریف کرده است که نرخ «استفاده آزاد مکالمه» با ۱۷ درصد تخفیف به دقیقه‌ای ۱۰ هزار تومان، هر «پیامک با نرخ آزاد» با ۲۰ درصد تخفیف به چهار هزار تومان و هر مگابایت «استفاده آزاد از اینترنت» با ۲۵ درصد تخفیف به سه هزار تومان رسیده است.

شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد | زائران خانه خدا نمی‌توانند ارز مسافرتی بگیرند؟

مشترکان اپراتور اول تلفن همراه علاقه‌مند به استفاده از بسته‌های رومینگ حج، باید پیش از سفر خود، اقدام به فعال‌سازی سرویس رومینگ بین الملل با شماره‌گیری کد دستوری «ستاره ۱۰ ستاره ۲۹۱۱ مربع» یا خرید بسته‌های رومینگ با شماره گیری «ستاره ۱۰ ستاره ۴۰ مربع» و رجوع به منوی شماره ۵ مربوط به بسته‌های عربستان و خرید بسته‌های این کشور کنند. با این کار علاوه بر دریافت رایگان پیامک‌های بانکی، دسترسی رایگان به درگاه «همراه من» برای آنان وجود خواهد داشت.

تمامی حجاجی که سیم‌کارت این اپراتور در اختیار دارند، می‌توانند برای پرداخت قبوض و خرید شارژ از کد دستوری USSD و همچنین اپلیکیشن‌های «همراه من» و «اوانو» استفاده کنند. همچنین لازم به ذکر است روشن کردن گوشی و دریافت پیامک رایگان است.

تعرفه‌های تخفیفی اپراتور دوم تلفن همراه ویژه حج ۱۴۰۳

مشترکان ایرانسل هم می‌توانند تا ۳۱ تیر ۱۴۰۳، این خدمات را با تعرفه‌های تخفیفی ذکرشده، در عربستان سعودی استفاده کنند. بدین‌ترتیب مشترکان اپراتور مذکور، علاوه بر اینکه نیاز به خرید سیم‌کارت و تغییر شماره ندارند، در هزینه مکالمه، پیامک و اینترنت مصرفی‌شان‌ در طول سفر صرفه‌جویی می‌شود و در مقایسه با تعرفه اپراتورهای کشور عربستان، مبالغ کمتری را بابت بهره‌مندی از خدمات ارتباطی می‌پردازند.

مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه می‌توانند در عربستان سعودی، از خدمات اینترنت رومینگ ۵G ایرانسل نیز بهره‌مند شوند. این اپراتور خدمات رومینگ بین‌الملل ۵G را از آذر ماه سال ۱۴۰۰ ارائه و امکان استفاده از این خدمت را، علاوه بر عربستان، در کشورهای امارات متحده عربی، چین، تایلند، هنگ‌کنگ، قطر و ویتنام فراهم کرده است.

بسته‌ اینترنت و بسته ترکیبی با تخفیف استثنایی

تعرفه‌ها و بسته‌های تخفیفی ویژه اپراتور دوم تلفن همراه برای استفاده از خدمات رومینگ، از طریق اپراتورهای STC و Mobily در نظر گرفته‌ شده است و زائرا حج امسال، امکان خرید بسته‌های اینترنت ویژه حجاج با تخفیف را دارند. این بسته‌های ۶۰ روزه به ترتیب، با حجم ۱.۵ گیگابایت و قیمت ۴۲۵هزار تومان، حجم ۳ گیگابایت و قیمت ۶۰۰هزار تومان و حجم ۷ گیگابایت و قیمت یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان، عرضه شده است.

اپراتور دوم تلفن همراه همچنین بسته ترکیبی مکالمه و پیامک برای مشترکانی که در سفر به سرزمین وحی نیاز به استفاده بیشتر از مکالمه و پیامک را دارند، درنظر گرفته است که شامل ۳۰ دقیقه مکالمه با ایران یا عربستان و ۳۰ پیامک، با اعتبار ۷ روز و با قیمت ۲۰۰هزار تومان است. خرید و فعال‌سازی تمام بسته‌ها با شماره‌گیری کد دستوری #۱*۴*۱۱۱۱* و یا مراجعه به سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من، امکان‌پذیر است.

تعرفه‌های ارتباطی بدون فعال‌سازی بسته

همچنین هزینه هر دقیقه تماس داخلی در کشور عربستان، هر دقیقه تماس با ایران و نیز هر دقیقه تماس دریافتی در کشور عربستان، ۱۰هزار تومان خواهد بود. هزینه ارسال هر پیامک، ۴۰۰۰ تومان و هزینه هر مگابایت اینترنت همراه مصرفی بدون فعال‌سازی بسته نیز، ۳۰۰۰ تومان است.

دریافت پیامک در مدت سفر رایگان است و هزینه تماس ورودی و خروجی، بر مبنای دقیقه و از زمان شروع مکالمه، محاسبه می‌شود؛ بنابراین، در صورتی که تماس ورودی، پاسخ داده نشود، هزینه‌ای بابت آن برای مشترک منظور نمی‌شود. مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه در کشور عربستان، می‌توانند علاوه بر استفاده از سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من، با شماره‌گیری رایگان کد دستوری #۷*، سیم‌کارت خود را شارژ کنند. روشن کردن تلفن‌همراه در زمان رومینگ، هیچ هزینه‌ای ندارد.

لازم است مشترکان توجه داشته باشند که با روشن کردن اینترنت رومینگ، دیتای مورد استفاده در اپلیکیشن‌های تلفن‌همراه، با هزینه رومینگ محاسبه خواهد شد. بنابراین بهتر است از غیرفعال بودن به‌روزرسانی خودکار و موارد مشابه در اپلیکیشن‌های نصب شده خود اطمینان حاصل کنند.

فعال‌سازی خدمت رومینگ

فعال‌سازی خدمت رومینگ حتما باید قبل از سفر و از طریق شماره‌گیری کد #۱*۱۱۱۱* از سیم‌کارت ایرانسلی و یا با استفاده از سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من انجام شود. به این منظور، مشترکان لازم است در این سوپراپلیکیشن، ابتدا گزینه «سایر» را انتخاب کنند، سپس در قسمت «پرونده» و پس از آن قسمت «خدمات رومینگ»، رومینگ بین‌الملل خط خود را فعال کنند.

مشترکان باید توجه داشته باشند که بسته‌های اینترنت، مکالمه و پیامک فعال در شبکه ایران، هنگام حضور در کشور عربستان سعودی، قابل استفاده نیست و لازم است در صورت تمایل، بسته‌های اینترنت ویژه رومینگ را فعال کنند.

مشترکان باید در نظر داشته باشند برای تماس با شماره‌های ایرانی در خارج از کشور، لازم است پیش از شماره مشترک مدنظر خود، حتماً کد ۰۰۹۸ را شماره‌گیری کنند (مثال:‌ ۰۰۹۸۹۳۵۱۲۳۴۵۶۷ (تلفن همراه) یا ۰۰۹۸۲۱۸۷۶۵۴۳۲۱ (تلفن ثابت)).

پیشنهاد می‌شود مشترکان، پیش از ورود به کشور عربستان سعودی، حداقل ۱۰۰ هزار تومان در سیم‌کارت اعتباری خود شارژ داشته باشند و اگر در طول سفر برای برقراری تماس با مشکلی مواجه شدند، ابتدا از کافی‌بودن میزان اعتبار (شارژ) سیم‌کارت خود مطمئن شوند. همچنین پیشنهاد می‌شود که مشترکان دائمی نیز، به میزان مورد نیاز، سقف مصرف مجاز سیم‌کارت خود را افزایش دهند.

کد خبر 849310 برچسب‌ها ارتباطات عربستان تلفن اینترنت ایران

دیگر خبرها

  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود