Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@04:32:43 GMT

کرونا چگونه به جان داعش افتاده است

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۳۳۳۳

کرونا چگونه به جان داعش افتاده است

هم‌زمان با شیوع کرونا در کشورهای مختلف جهان و نیز مناطق تحت استقرار گروه تکفیری داعش٬ عناصر آن برای مقابله با این ویروس و نیز سوءاستفاده از حواشی ایجاد شده در اثر آن تحرکاتی انجام می‌دهند.

 به گزارش الف به نقل از مرکز مطالعاتی المستقبل سوالاتی که اکنون در رابطه با حواشی شیوع ویروس کرونا و راهکارهای مقابله با آن در سراسر جهان مطرح شده تنها مربوط به میزان توانایی کشورها و دولت‌ها در برخورد با خطرات آن نیست؛ بلکه این سوالات شامل سازوکارهای نوع تعامل بازیگران غیردولتی و به ویژه گروه‌های تروریستی که اکنون در برخی مناطق جهان مستقر هستند نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

المستقبل نوشت:در این شرایط ممکن است برخی گمان کنند که گسترش ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان و سرگرم شدن نیروها و دولت‌ها به بحث راه‌های مقابله با کرونا موجب می‌شود تا نیروهای امنیتی و حتی سرویس‌های اطلاعاتی که درگیر حواشی کرونا هستند٬ از مقابله با هسته‌های تروریستی غافل شوند؛ اما نباید پیامدهای منفی شیوع این ویروس بر گروه‌های تروریستی که آگاهی کافی برای مقابله با آن را ندارند نادیده بگیریم.

عدم وجود کادر مجرب پزشکی در میان داعشی‌ها

مرکز مطالعاتی المستقبل گزارش داد: هرچند که گروه تروریستی داعش طی ۵ سال گذشته توانست عناصری با مدارک تحصیلی عالی به ویژه در زمینه پزشکی جذب کند؛ اما این موضوع نمی‌تواند نگرانی سرکردگان آن در مقابل پیامدهای شیوع این ویروس را کاهش دهد٬ به ویژه پس از شکست سنگین این گروه تکفیری در منطقه که موجب هلاکت بسیاری از سرکردگان و عناصر آن شد. این امر موجب می‌شود تا علاوه بر کمبود امکانات ویژه مقابله با کرونا و مراقبت از عناصر مبتلا به آن٬ کمبود کادر پزشکی نیز به این بحران دامن بزند؛ با توجه به این شرایط احتمالاتی مبنی بر ابتلای تعداد قابل توجهی از عناصر داعش به ویروس کرونا و مرگ آنها به ویژه در مناطق استقرار این عناصر در سوریه٬ عراق٬ آسیای میانه و جنوب شرق آسیا وجود دارد.

سوءاستفاده داعش از حواشی ایجاد شده بر اثر کرونا

به نوشته مرکز مطالعاتی المستقبل٬ هم‌زمان با گسترش جهانی کرونا از پایان ژانویه سال جاری میلادی٬ داعش در تلاش برای سوءاستفاده از حواشی ایجادشده در اثر کرونا جهت جذب عناصر از مناطق مختلف جهان است. این گروه تکفیری در این راستا در مجله مخصوص خود اعلام کرده «توبه کنید و به ما ملحق شوید تا از این بلا نجات یابید»!

چشم‌انداز برخی سرکردگان گروه تکفیری داعش این است که در سایه گسترش کرونا و ناکامی کشورها در کشف داروی آن و نیز در غیاب آگاهی مذهبی در بسیاری از کشورها٬ آنها می‌توانند افراد را به ایدئولوژی خود نزدیک کرده و با سخنان خاص خود وعده نجات از بیماری با شرط پیوستن به داعش را به آنها بدهند. این چشم‌انداز داعشی‌ها را می‌توان در برخی کلیپ‌ها و توییت هایی که در صفحه‌های ویژه خود منتشر می‌کنند مشاهده کرد.

المستقبل افزود: هم‌زمان با شیوع کرونا در عراق و تعدادی از کشورهای منطقه٬ داعش شروع به انتشار توصیه‌هایی تحت عنوان «راهنمایی‌های شرعی برای مقابله با بلاهای فراگیر» از طریق مجله مخصوص خود کرد.

به نوشته مرکز مطالعاتی المستقبل٬ بی‌تردید صدور چنین توصیه‌هایی نشان می‌دهد که به احتمال زیاد ویروس کرونا در مناطقی که داعش حضور دارد نیز مشاهده و تعدادی از عناصر آن نیز مبتلا شده‌اند؛ به ویژه اینکه آنها جدا از جغرافیای جمعیتی و محلی نبوده و همچنین همپوشانی زیادی میان این عناصر و جامعه محلی به خصوص در عراق و سوریه و لیبی وجود دارد.

پیامدهای ناهمسان کرونا بر عناصر داعشی

المستقبل گزارش داد: شاید بتوان گفت که پیامدهای شیوع کرونا بر ساختار داعش از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است. در مرکز اصلی استقرار عناصر داعش در سوریه و عراق و افغانستان و شرق آسیا٬ داعشی‌ها تقریبا همپوشانی زیادی با ساکنان محلی داشته و احتمال ابتلای آنها به کروناویروس زیاد است؛ اما در مناطق آفریقایی٬ عناصر تکفیری داعش معمولا در مناطق صحرایی فعالیت دارند و کمتر احتمال آلوده شدن آنها به کرونا پیش‌بینی می‌شود.

طبق اطلاعات المستقبل بر این اساس ممکن است فعالیت‌های تروریستی داعش در مناطق آفریقایی مانند ساحل و صحراء نسبت به مناطقی مانند سوریه و عراق بیشتر است؛ همانطور که در ۱۹ مارس سال جاری میلادی عناصر داعش ۲۵ تن از نیروهای نیجریه را در کنار نیروهای فرانسوی و عناصر امنیتی مالی در یک روز مورد هدف قرار دادند. گزارش‌ها حاکی از آن است که سرکردگان داعش در تاریخ ۱۵ مارس از عناصر خود خواستند تا به دلیل جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا از انتقال به کشورهای اروپایی فعلا خودداری کنند.

مرکز مطالعاتی المستقبل تصریح کرد: در کل می توان شیوع ویروس کرونا را به عنوان نقطه تحولی در ساختار گروه تکفیری داعش به شمار آورد؛ همانطور که پیش‌بینی می‌شود جهان بعد از شکست کرونا دچار تغییر و تحولات چشمگیری شود٬ به نظر می‌رسد که داعش نیز به نوبه خود با فعالیت‌هایی که در رابطه با حواشی کرونا انجام می‌دهد تغییر خواهد کرد.

 

منبع: الف

کلیدواژه: تکفیری داعش گروه تکفیری عناصر داعش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۳۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • خواب جدید داعش برای طرفداران ؛ به افغانستان بیایید !
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!