Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از فعالان حوزه کشاورزی، سلامت و تغذیه سالم کشور در بیانیه‌ای خواستار توقف تولید و واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، جمعی از فعالان حوزه کشاورزی، سلامت و تغذیه سالم کشور در بیانیه‌ای خواستار توقف تولید و واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن این بیانیه که همزمان با سال جهش تولید و برای نخستین بار در اختیار شبکه خبری تحلیلی تیتریک قرار گرفته، آمده است؛  
گذشت بیش از دو دهه از کشت تجاری محصولات دستکاری شده ژنتیکی با منفعت طلبی کمپانی های استعمارگر بذر همراه بوده و نتیجه ای جز تهدید های محیط زیستی، مخاطرات سلامتی، نابودی کشاورزان خُرد و غارت گنجینه های ژنتیکی ملت ها نداشته است.  
بروز بحران های دهه اخیر نظیر مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها، ضعف سیستم ایمنی در برابر ویروس ها، افزایش ناباروری و تولد نوزادان ناقص الخلقه، نظر بسیاری از دولت ها و دانشمندان را به بررسی ابعاد ناشناخته و پیش بینی نشده دستکاری های ژنتیکی در حوزه کشاورزی و غذا رهنمون ساخته است.   چنانچه بسیاری از کشورهای اروپایی با اعمال محدودیت و ممنوعیت از طریق قوانین بازدارنده و اطلاع رسانی عمومی، ورود محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) به سفره ها را تقریبا به صفر رسانیده اند.
خوشبختانه، رهبر فرزانه جمهوری اسلامی ایران، با بینش والایی که همواره نسبت به مقوله های محیط زیست و سلامت داشته اند، در در بند ۸ سیاست های کلان محیط زیست بر "توسعه محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک" تاکید فرموده اند. همچنین در بند ۶ سیاست های ابلاغی سلامت بر " تأمین امنیت غذایی و بهره‌مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم" تاکید شده است.
 
با توجه به اهمیت موضوع تهدیدات زیستی و ضرورت حمایت از تولید محصولات سالم و ارگانیک، امضاء کنندگان بیانیه بر رعایت و اجرای موارد زیر تاکید دارند:   ۱. ضمن تشکر و قدردانی ویژه از کادر درمانی و نیروهای خدوم بخش سلامت و بهداشت کشور که همواره در مواجهه با بحران های سلامت کشور، به صورت جهادی به میدان آمده و جان نثاری کرده اند، توجه به اسناد بالادستی در خصوص اتخاذ سیاست های پیشگیرانه و ارتقاء آموزش های همگانی را خواستاریم.   ۲. خلاء تولید در کشور در بسیاری از موارد معلول ضعف ساختاری در حمایت از تولید و تولیدکننده می باشد. "جهش تولید" در عرصه خودکفایی محصولات استراتژیک کشاورزی، با اعتماد، حمایت و اتکا به کشاورزان و دانشمندان ایرانی کاملا مقدور است. لذا تولید محصولات تراریخته، نه تنها کمکی به تولید نخواهد کرد، بلکه عاملی سبب افزایش وابستگی به شرکتهای تولید کننده سموم و بذرهای تراریخته، تهدید تولید ملی و معیشت کشاورزان می باشد.   ۳. پیشنهاد می شود طرح "ممنوعیت تولید و واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی" توسط مجلس محترم شورای اسلامی، تصویب گردد. طی این طرح دولت محترم باید با یک برنامه ریزی سه ساله، واردات محصولات تراریخته دامی را کاملا قطع نموده و با یک برنامه ۱۰ ساله خودکفایی در تولید داخلی دانه های روغنی و نهاده های دامی از نوع طبیعیِ غیرتراریخته و ارگانیک در دستور کار قرار گیرد.
 
۴. با توجه به بالا بودن سرانه مصرف روغن در کشور، از صدا وسیمای محترم تقاضا می شود تعرفه تبلیغات روغن، چیپس، پفک و سایر محصولات غذایی چرب را، ۲۵ الی ۴۰% افزایش داده و تبلیغ مواد غذایی حاوی محصولات تراریخته، کاملا ممنوع شود.   ۵. از آنجا که مطابق قانون برنامه ششم توسعه کشور " دولت موظف است با اطلاع رسانی، مردم را از مواد غذایی تراریخته با خبر ساخته و خطرات احتمالی این مواد را که بر اساس آزمایشات معتبر معلوم می شود به مردم اعلام نماید"، ضمن تقدیر از عملکرد سازمان صدا و سیما، تقاضا می شود، همچون گذشته این حق شهروندی را با تهیه و تولید برنامه های تلویزیونی و رادیویی پیگیری نماید.     انجمن ارگانیک ایران پرفسور علی کرمی دکتر آزاد عمرانی حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین انجمن کشاورزان ایران   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: محصولات دستکاری شده ژنتیکی تولید و واردات محصولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۵۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ در این گلخانه ها، انواع صیفی جات، درخت و گل و گیاه پرورش داده و نهال، بوته و محصول آن عرضه می‌شود.

محصولات این گلخانه ها، مشتری‌های مشتاق و ثابت خود را هم دارد.

اکنون در استان گلستان بیش از ۱۰۰ هکتار گلخانه در حال بهره برداری است که ۴ هکتار آن با ۲۱۰ بهره بردار، کوچک مقیاس و خانگی است.

در گلخانه‌های استان گلستان سالانه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تُن سبزی، صیفی و میوه، ۱۱ میلیون گلدان گل و ۱۸ میلیون نشا تولید می‌شود.

برنامه ریزی شده است که تا سال ۱۴۰۵ وسعت گلخانه‌ها در استان به ۲۲۰ هکتار برسد و میزان تولید، تا ۲ و نیم برابر افزایش یابد.

افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، صرفه جویی در مصرف آب، ایجاد اشتغال پایدار و تحقق ارزش افزوده در بخش کشاورزی، از مزایای کشت گلخانه‌ای است.

تسریع و تسهیل در روند صدور مجوز‌ها و پرداخت تسهیلات بانکی تا ۸۰ درصد هزینه‌های طرح، از اقدامات حمایتی و تشویقی جهادکشاورزی برای توسعه کشت گلخانه‌ای است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • آشنایی با محصولات و نمایندگی ABB