Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@06:37:38 GMT

اختصاص 157 هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت بهاره

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۵۳۸۶

اختصاص 157 هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت بهاره

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: طبق برنامه ابلاغی تدوین شده و ارسال شده به شهرستان‌ها امسال مقرر شد قریب به 157 هزار هکتار از اراضی استان تحت کشت محصولات بهاره قرار گیرد.

محمدصالح احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: کشت‌های بهاره سال 99 با شروع کشت‌های زودهنگام نخود، عدس، گلرنگ در سطح استان شروع و تاکنون بیش از 2000 هکتار از اراضی استان تحت کشت این محصولات قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق برنامه ابلاغی تدوین شده و ارسال شده به شهرستان‌ها امسال مقرر شد قریب به 157 هزار هکتار از اراضی استان تحت کشت محصولات بهاره شامل نخود، عدس، گلرنگ، آفتابگردان، ذرت، چغندرقند، یونجه، شبدر، اسپرس، سیب‌زمینی، پیاز، گوجه‌فرنگی، خیار، هندوانه و سایر محصولات سبزی و صیفی قرار گیرد.

اختصاص 625 هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت پاییزه

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: 625 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در پاییز 98 تحت کشت محصولات زراعی شامل گندم، جو، نخود، کلزا، ماشک، و خلر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: از این مقدار 590 هزار هکتار به کشت گندم، 31 هزار هکتار به کشت جو، 1100 هکتار به کشت کلزا، 1100 هکتار به کشت نخود و  75 هکتار به کشت ماشک و خلر اختصاص پیدا کرده است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تصریح کرد: علی رغم کاهش بارندگی‌ها بدلیل پراکنش مناسب و شروع زودهنگام بارش‌های پاییزه وضعیت سبز رویش مناسبی را داریم.

وی گفت: برای دستیابی به تولید مناسب و افزایش عملکرد در واحد سطح توصیه می‌شود تغذیه گیاهی متعادل و مناسب بهاره بویژه محلول پاشی کودهای ریزمغذی صورت گیرد و همچنین مبارزه با علف‌های هرز نازک‌برگ و پهن‌برگ بویژه در مزارع گندم، جو و کلزا انجام شود.

احمدی اضافه کرد: با توجه به پایش‌ها و بررسی‌های بعمل آمده آثار خسار سن در مزارع گندم استان مشهود است بنابراین مبارزه با آفات و بیماری‌ها بویژه سن گندم باید بصورت جدی انجام گیرد.

وی یادآور شد: عملیات مبارزه با سن، مبارزه با علف‌های هرز و محلول پاشی کودهای ریزمغذی را می‌توان در یک مرحله با هم مخلوط کرد و انجام داد.

25 تن بذر اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار گرفت

وی تاکید کرد: مهمترین مسئله برای کشت‌های بهاره و داشت محصولات پاییزه تامین و تدارک نهاده‌های کشاورزی کود، بذر و سم است که برابر هماهنگی‌ها و پیگیری‌های بعمل آمده تاکنون 25 تن بذور اصلاح شده ارقام جدید و پرمحصول نخود، عدس، گلرنگ، آفتابگردان، خلر، اسپرس، سورگوم، کینوا، ذرت، چغندر قند، گوجه‌فرنگی، خیار و هندوانه تامین و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: در سال گذشته از سهمیه 97 هزار تنی کودهای شیمیایی بالاتر از 76 هزار تن کودهای شیمیایی توسط شرکت خدمات حمایتی و سازمان تعاون روستایی شامل 58 هزار تن کودهای ازته، 13 هزار تن کودهای فسفاته و 4500 تن کودهای پتاسه تامین و تحویل کشاورزان استان قرار گرفته است.

حمل بیش از 4500 تن کود اوره به کردستان

وی ادامه داد: با شروع سال 99 با اخذ تخصیص جدید تا کنون 6750 تن کود اوره به منظور مصرف سرک مزارع گندم و جو تخصیص و از مبادی پتروشیمی‌های کرمانشاه و بندر امام در حال حمل به استان و شهرستان‌ها است و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد و حتی همکاران ما در مدیریت‌ها و مراکز جهاد کشاورزی در ایام تعطیلات نیز آمادگی تحویل و توزیع کودهای فوق را دارند.

تامین 200 هزار لیتر سموم شیمیایی علفکش و حشره‌کش

احمدی گفت: تاکنون قریب به 200 هزار لیتر انواع سموم شیمیایی علفکش و حشره‌کش برای مبارزه با علف‌های هرز و افت سن توسط فروشگاه‌های سم فروشی و پلی‌کلینیک‌های گیاهپزشکی در سطح استان و شهرستان‌ها تامین و تدارک گردیده و آماده تحویل به کشاورزان است.

انتهای پیام/2330/83

منبع: فارس

کلیدواژه: کردستان ذرت نخود کشاورزی کشت بهاره کشت پاییزه سم بذر کود شیمیایی محصولات زراعی گندم هزار هکتار از اراضی هکتار به کشت شهرستان ها تن کودهای تحت کشت هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۵۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران. مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: این شهرستان دارای ۸۸ قطعه آب‌بندان است که ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری را تحت پوشش آبیاری قرار می‌هد.


محمد هادی‌زاده با بیان اینکه تاکنون ۹۵ درصد آب‌بندان‌های شهرستان محمودآباد آبگیری شد، گفت: این شهرستان دارای هزار و ۳۵۰ هکتار آببندان برای ذخیره آبی کشاورزان و کاهش تنش‌های ناشی از خشکسالی احتمالی است.


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه آب رودخانه‌ها و هرز آب ناشی از بارندگی در فصل‌های غیرکاشت از طریق کانال‌ها و پمپاژ به آببندان‌ها هدایت شده و در فصل بهار و تابستان برای آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد: این شهرستان دارای ۸۸ قطعه آب‌بندان در ۴۸ روستا است که ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری را تحت پوشش آبیاری قرار می‌دهد.


هادی‌زاده با بیان اینکه آببندان‌های اراضی کشاورزی این شهرستان با توجه بارش‌های خوب پاییزی و هدایت آب‌های روان به سمت آببندان ها، تاکنون آبگیری مطلوبی داشت، به کشاورزان توصیه کرد ضمن استفاده بهینه از آب، نسبت به شخم و شیار شالیزار‌های خود هرچه سریعتر اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور