Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@10:45:59 GMT

جهش تولید در آموزش و پرورش در هنرستان ها تبلور می یابد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۴۳۴۲

جهش تولید در آموزش و پرورش در هنرستان ها تبلور می یابد

مصطفی آذرکیش، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص جبران عقب ماندگی‌های درس‌های کارگاهی دانش آموزان فنی حرفه و کاردانش به خبرنگار مهر گفت: در حوزه فنی و حرفه‌ای و کاردانش تداوم آموزش و یادگیری با استفاده از همه روش‌ها از جمله مدرسه تلویزیونی و فضای مجازی از طریق ارتباط هنرآموزان (دبیران) با هنرجویان در دستور کار بود و همچنان نیز در حال استمرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا به حال بیش از ۱۴۸ برنامه را در تلویزیونی اجرا کردیم و قطعاً به خاطر محدودیت‌های باکس‌های صدا و سیما بیش از این نمی‌توانستیم برنامه داشته باشیم.

وی ادامه داد: دروس پایه و شایستگی‌های غیرفنی و دروس عمومی را در برنامه تلویزیونی گنجاندیم. بخشی از استانداردهای مهارت را که می‌شد ارائه داد و دانش فنی تخصصی را نیز اضافه کردیم اما اصل مرجعیت برای ما در هنرستان‌ها هنرآموزان ما هستند که کا را با هنرجویان پی می‌گیرند. بخشی از فعالیت‌های این هنرستان‌ها که ماهیت کارگاهی دارند را امیدواریم بعد از اعلام ستاد ملی مقابله ا کرونا و امکان استمرار یادگیری در فضای مدرسه پی بگیریم.

آذرکیش گفت: ما همواره در دوره تابستان این ظرفیت را داشته ایم که حدود ۴۵ روز فضای کارورزی را داشته باشیم. معمولاً از اوایل تیرماه آغاز می‌شد تا مردادماه. اینکه هنرجویان بتوانند در محیط‌های واقعی کار حضور پیدا کنند و کار عملی کنند و ارتباط آموزش و بازار کار را تجربه کنند. در هفته معمولاً در فنی حرفه‌ای و کاردانش دو روز این فعالیت‌های کارگاهی برقرار بود.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و کاردانش اضافه کرد: برخی فعالیت‌ها هم به معنای خاص تری تعطیلی بردار نیست مثلاً هنرستان‌های کشاورزی ما به دلیل ارتباط با موجودات زنده به آن صورت تعطیل پذیر نیستند. به هر حال هر زمانی که ستاد کرونا اعلام کند و طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت ما نیز فعالیت‌های کارگاهی را از سر می‌گیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که امسال بحث هدایت تحصیلی نیز دچار مشکلاتی خواهد شد و تأثیر خود را در حوزه فنی حرفه‌ای و کاردانش خواهد گذاشت، نظر شما چیست، بیان کرد: در حوزه فنی حرفه‌ای و کاردانش برنامه هدایت تحصیلی فرایندی بود و منحصر به یک زمان کوتاه نبوده است. با بستر سازی و حضور مشاوران و هنرآموزان در واحدهای آموزشی در متوسطه اول این فرایند طراحی شده بود. الان نیز برنامه‌های رسانه ملی نیز در حوزه ما ناظر بر تداوم همین طراحی است و برای همین در شبکه آموزش و در میان برنامه‌ها ۵ دقیقه تحت عنوان فوت و فن مسائل فنی و صفر تا صد حوزه فنی حرفه‌ای، معرفی مشاغل و رشته‌های این حوزه را داریم.

آذرکیش گفت: اینکه چقدر این حوزه تأثیرگذار است باید بگویم ما در شرایط بحران و اضطرار هستیم و بر خیلی از برنامه‌های ما این مساله اثر می‌گذارد که یکی از آنها هدایت تحصیلی است. این اولین تجربه چنین بحرانی در دنیاست و نمی‌توان شرایط را پیش بینی کرد. الان بیش از ۲۰۰ کشور دنیا و حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دانش آموز نتوانسته اند وارد استمرار آموزشی شوند. برخی کشورها اول دو هفته مدارس را تعطیل و آن را مدام تمدید کردند. وزارت آموزش و پرورش تلاشش بر این است که در کنار نظام سلامت و مدافعان سلامت کشور دغدغه‌های خانواده‌ها را به حداقل برساند و برنامه ریزی های متنوعی را پیش می بریم.

وی در خصوص ورود هنرستان‌ها به تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده نیز گفت: در این حوزه انصافاً هنرستان‌های ما عملکرد قابل دفاعی داشتند. وقتی می‌گفتیم مدرسه باید کانون تربیت در محله باشد، همین موضوعی است که امروز در هنرستان‌ها شاهد هستیم و در این شرایط این مدارس نشان دادند که می‌توانند نقطه اتکای ملت و دولت باشند. خیلی جاها هنرستان‌ها با کمک مردم محل و نهادهای اطراف دست به کار شدند و ظرفیت هنرستان‌ها نیز به کار گرفته شد. ما توانمدی های بالایی در هنرستان‌ها داریم و هر چه در این حوزه هزینه کنیم قابل برگشت است و زودبازده نیز هست.

آذرکیش گفت: آمار اولیه ما تا قبل از عید این بود که ۱۳۶ هنرستان ما با ظرفیت میانگین تولید ۵۲ هزار ماسک وارد میدان شدند. آمار جدید پس از نوروز رشد قابل توجهی در این آمار را نشان می‌دهد. گاه حتی فارغ التحصیلان هنرستان‌های ما بازگشتند و مشغول به کار در هنرستان‌ها شدند.

وی ادامه داد: مبلغ یکصد میلیارد تومان از محل دو درصد گاز برای تجهیز هنرستان‌ها واریز شده است که با توجه به شعار سال که جهش تولید است، اقدامات مؤثری صورت خواهد گرفت. در بودجه سنواتی هم اعتبارات خوبی داریم. امیدواریم در بودجه سنواتی سال ۹۹ نیز این مساله به خوبی پیش برود و بتوانیم در توسعه کمی و کیفی هنرستان‌ها گام برداریم.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و کاردانش در پایان گفت: مقام معظم رهبری در چند سال اخیر رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی را محوریت شعارهای سال قرار داده اند و ما در هنرستان‌ها قابلیت بیشتری برای تبلور این شعارها در آموزش و پرورش داریم. هنرستان‌ها به دلیل ماهیت تولید محور و خدمات محور بودن بیش از هر جای دیگر در آموزش و پرورش مخاطب این شعار هستند.

کد خبر 4895471 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: مهارت آموزی فنی حرفه ای وزارت آموزش و پرورش سال جهش تولید ویروس کرونا شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش نیروی انتظامی فاصله گذاری اجتماعی شهر تهران قوه قضاییه شیوع کرونا سیدابراهیم رئیسی آموزش مکمل روز طبیعت سازمان هواشناسی کمیته امداد امام خمینی حرفه ای و کاردانش آموزش و پرورش هنرستان ها فنی حرفه ای فعالیت ها حوزه فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۴۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است

شهردار اصفهان گفت: کلید حل تمام مسائل کشور در تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دل تعلیم و تربیت نهفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در صدوسی‌ویکمین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان در حاشیه تقدیر از معلمان پیشکسوت شهر اصفهان اظهار کرد: در چند سال اخیر به دلیل مسائل اقتصادی و تحریم آن طور که باید به آموزش و پرورش توجه نشده است و کماکان آموزش و پرورش در شرایط سختی به سر می‌برد.

وی افزود: کلید حل مسائل کشور در تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دل تعلیم و تربیت نهفته است.

شهردار اصفهان ادامه داد: آموزش و پرورش با این شرایط سخت و حداقلی بیشترین سطح خدمت را به جامعه ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر در کلان کشور بر دوره کوتاه مدت پنج ساله یا بلند مدت ۱۰ ساله متمرکز شویم و نسلی را برای حوزه‌های مختلف تربیت کنیم، بسیاری از مشکلات از این مسیر رفع می‌شود، گفت: این موضوع مهم مبتنی بر مطالعات و تحقیقات است و هم در عمل جواب داده است.

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه یکی از رموز موفقیت و طی کردن مسیر رشد و پیشرفت در هر کشوری تمرکز بر حوزه تعلیم و تربیت است، گفت: امیدوارم در کلان نظام با رفع مشکلات اقتصادی، آموزش و پرورش را به جایگاه اصلی خود برسانیم، زیرا رفع مشکلات به جز از مسیر آموزش و پرورش ممکن نیست.

وی ادامه داد: حل مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست، شکل‌دهی شخصیت دانش آموزان در مدرسه انجام شود.

قاسم زاده با بیان اینکه مسیر شغلی فرزندان ما در مدرسه مشخص می‌شود، افزود: اگر مبتنی بر آینده کشور و دورنمایی از آن نظام تعلیم و تربیت را طراحی کنیم، ۱۰ سال آینده کشور بیمه می‌شود.

وی ادامه داد: حرکت نمادین شورای اسلامی شهر اصفهان در تقدیر از پیشکسوتان عرصه تعلیم و تربیت، بیانگر گوشه‌ای از عرض ارادت و محبت جامعه به حوزه تعلیم و تربیت است و به‌طور قطع در افکار عمومی نیز انعکاس پیدا می‌کند که امیدوارم شرایط کشور را روز به روز در کنار این عزیزان بهتر کنیم.

کد خبر 750674

دیگر خبرها

  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • بسیاری از مسائل معلمان در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گرفته است
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • ۶۰۰۰ حوزه برای برگزاری امتحانات نهایی آماده شده است
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • تجلیل از معلمان نمونه استان قزوین 
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است