Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@23:03:47 GMT

۷ خاصیت شگفت‌انگیز خیار؛ از خشبویی دهان تا کاهش وزن

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۵۴۳۵

به گزارش ایلنا، خیار عضوی از خانواده کدوییان و خربزه است و تنوع بسیاری در نحوه مصرفش وجود دارد. برخی برای مصرف به شکل خام هستند در حالی که انواع دیگر آن برای تهیه ترشی و سالاد بهتر هستند.

خیار‌ها دارای خاصیت خنک کننده، بافت و طعم خاص هستند و به هر شکلی می‌توانند مورد مصرف قرار بگیرند. فواید خیار از نظر علمی ثابت شده است و تحقیقات فراوانی برای تایید این پژوهش‌ها انجام شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از گونه‌ها دارای پوستی نازک‌ هستند، برخی از آن‌ها از طریق پرورش گلخانه ای جهت مصرف در فصل گرم مناسب‌تر هستند. با دانش کافی از خواص خیار مطمئنا این خوراکی را به رژیم غذایی خود اضافه خواهید کرد. همچنین می‌توانید با توجه به سلیقه و موارد خاص خود، نمونه گلخانه‌ای را در خانه پرورش دهید. در این مطلب به این نکته می‌پردازیم که این عضو از خانواده صیفی جات تا چه اندازه برای سلامتی مفید است.
به دلیل سهولت پرورش آن‌ها در گلخانه، می‌توانید آن‌ها را در تمام طول سال به جدول غذایی خود اضافه کنید - در اینجا دلایل قانع کننده‌ای وجود دارند که نشان می‌دهند باید مصرف خیار را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

۷ مزیت مصرف خیار
۱. خوشبو شدن نفس 
خیار‌ها به دو روش برای خوشبو شدن دهان کمک می‌کنند: سبزیجاتی که سرشار از فیبر هستند و ترشح غدد بزاقی را افزایش می‌دهند و در نتیجه باعث از بین رفتن باکتری‌ها می‌شوند.
علاوه بر این، خیار حاوی مواد ضد باکتریایی است که میکروب‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند را از بین می‌برند.
از این پس برای کاهش بوی بد دهان جویدن آدامس نعناع را فراموش کنید. در عوض، یک برش خیار را در دهان خود قرار دهید (با یا بدون پوست) و آن را برای نود ثانیه نگه دارید. سپس آن را بجوید تا نفس تان را تازه و دهان را خنک کند.

 

۲. مقابله با سرطان
کوکوربیتاسین (Cucurbitacin) یک ترکیب فیتوشیمیایی در خیار و گیاهان مرتبط است که به عنوان یک مکانیسم دفاعی عمل می‌کند. در انسان نقش مهمی در پاسخ ایمنی، التهاب، تفکیک سلولی و مرگ سلولی دارد.

با مسدود کردن پروتئین خاصی که در سلول‌های سرطانی فعال می‌شود، کوکوربیتاسین رشد سلول‌ها را متوقف می‌کند و مرگ آن‌ها را سبب می‌شود. همچنین سرطان‌هایی نظیر سرطان سینه، سرطان سر و گردن، لوسمی (خون)، لنفوم، ملانوما، لوزالمعده، پروستات و انواع دیگر این بیماری‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.

علاوه بر این، آلکالوئید‌های آنتی اکسیدانی، فلاونوئید‌ها و ساپونین موجود در خیار نشان داده شده است که سلول‌های سرطان سینه و ریه را از بین می‌برد. از آنجا که رنگدانه‌های بیشتری در پوست خیار وجود دارد، حاوی آنتی اکسیدان‌های بیشتری نسبت به قسمت گوشتی اش است. در کنار وعده‌هایی غذایی روزانه، خیار را بگنجانید.

۳. آب رسانی بدن 
خیار‌ها از ۹۵ درصد آب تشکیل شده اند و این یک خاصیت بی نظیر است. اغلب افراد مایعات کافی روزانه دریافت نمی‌کنند و ممکن است از نوشیدن یک لیوان آب ساده در روز خسته شوند.

خوردن خیار یک روش مناسب و خوشمزه برای به دست آوردن آب و الکترولیت کافی به ویژه در ماه‌های گرم تابستان است.

۴- قند خون را مدیریت می‌کند
خبر خوب برای افراد دیابتی، خیار می‌تواند سطح قند خون را ۶۷ درصد و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL کلسترول) را تا ۸۷ درصد کاهش دهد!

مکانیزمی که در در این تعادل اتفاق می‌افتد تحریک ترشح انسولین توسط لوزالمعده و آنتی اکسیدان‌ها به وسیله مصرف خیار است که با قند خون مقابله می‌کند.

خیار حاوی قند طبیعی بسیار کم (۱.۷ گرم در هر ۱۰۰ گرم) است، از همین رو خیار ممکن است میان وعده‌ای مناسب برای مبتلایان به دیابت باشد.  

۵- از مغز محافظت می‌کند
فیستین یک ترکیب آنتی اکسیدانی فلاوانول است که در خیار، توت فرنگی، سیب، انگور، خرمالو، انبه و سایر میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود.

نتایج بدست آمده از تحقیقات نشان می‌دهد که فیستین قدرت حافظه و یادگیری را بهبود می‌بخشد و از بروز بیماری آلزایمر در جلوگیری می‌کند که در نتیجه تجمع پلاک مغز اتفاق می‌افتد، البته این آزمایش بر روی موش‌ها انجام شده است.
چندین مطالعه تأثیر فیستین را در برابر بیماری‌های متعدد نشان داده اند. گزارش شده است که این ماده دارای اثرات نورتروفیک، ضد سرطان، ضد التهاب و سایر اثرات مفید سلامتی است.   ۶. حاوی ویتامین و مواد معدنی فراوان
اگرچه خیار‌ها اکثراً از آب تشکیل شده اند، اما قسمت جامد آن یک منبع تغذیه‌ای مفید محسوب می‌شود.
در اینجا هنگامی که یک فنجان خیار مصرف می‌کنید، میزان توصیه‌های مورد نیاز روزانه برای این مواد مغذی اصلی برای بدن را ارائه می‌دهد:
• ۲ ٪ مس
• ۱۱ ٪ ویتامین K. • ۲ ٪ ویتامین A. • ۲ ٪ تیامین (ویتامین B۱)
• ۴ ٪ منگنز
• ۲ ٪ ریبوفلاوین (ویتامین B۲)
• ۲ ٪ B۶
• ۴ ٪ پتاسیم
• ۲ ٪ فولات (ویتامین B۹)
• ۲ ٪ اسید پانتوتنیک (ویتامین B۵)
• ۴ ٪ منیزیم
• ۲ ٪ کلسیم
• ۲ ٪ آهن
• ۴ ٪ ویتامین C. • ۲ ٪ فسفر
• ۲ ٪ زینک

۷. کاهش وزن
از آنجا که خیار‌ها بیشتر از آب تشکیل شده اند، کالری و چربی اندکی دارند، ۱۶ کالری و ۰.۲ گرم چربی در هر فنجان خیار خرد شده خام وجود دارد. علاوه بر این فیبر، مواد مغذی و تأثیر خیار بر قند خون را به آن بیفزایید، در نهایت در می‌یابید که خوردن این میوه برای افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغری هستند، بسیار مناسب است.
در این مقاله فقط چند مورد از مزایای سلامتی خیار را ذکر کردیم. همچنین باید بدانید که خیار یک سم زدایی قوی است و در معالجه آفتاب سوختگی و تسکین پوست موثر است.
علاوه بر این خیار می‌تواند باعث تحریک گاز روده در بعضی از افراد شود. اگر این مسئله شما را نگران می‌کند، به دنبال خیار‌های "burpless" در بخش تولید یا فروشگاه‌ها باشید.

منبع:فرارو

منبع: ایلنا

کلیدواژه: درمان خیار قند خون شده اند خیار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۵۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • فواید و مضرات روغن حیوانی