Web Analytics Made Easy - Statcounter

ژنوم، مجموعه کامل دستورالعمل‌های ژنتیکی هر موجود زنده است. هر ژنوم حاوی همه اطلاعات لازم برای ساخته شدن، رشد و گسترش یافتن یک موجود زنده می‌باشد.

آرش شاهین روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اقدام‌ها و طرح‌های دانشگاه اصفهان برای مقابله با بیماری کرونا اظهار داشت: این دانشگاه با دارا بودن زیرساخت‌های مناسب و تجهیزات پیشرفته بیوشیمی و زیست مولکولی، توسعه ابزارگان(کیت) تشـخیص مولکولی مبتنی بر نوع جدیدی از تکثیر ژنوم ویروس (بومی) را در دســتور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه یکی از راهکارهای مهار ویروس کرونای جدید، تشـخیص ناقلان در روزهای اولیه بیماری اسـت، خاطرنشان کرد: روش توصـیه شـده برای این کار با چالش‌هایی مانند ایجاد پاسخ منفی کاذب به‌دلیل طراحی بر مبنای ژنوم غیر بومی در ابزارگان ارائه شده توسط سایر کشورها مواجه است که به شیوع بیماری دامن می‌زند به‌همین دلیل ســازمان بهداشــت جهانی، توســعه و اســتفاده از ابزارگان محلی را توصیه کرده است.

شاهین با اشاره به اینکه طرح توســعه دانش تولید ابزارگان تشــخیص ویروس کرونا در قالب ۲ برنامه کوتاه مدت و میان مدت در دانشگاه اصفهان تعیین شـد، گفت: در برنامه کوتاه مدت، توسـعه ابزارگان تشـخیصی با قابلیت تشـخیص در کمتر از سه ساعت هدف‌گذاری شد.

وی با بیان اینکه این روش با استفاده از دستگاه‌های بومی ساخت ایران قابل اجراست و برخلاف روش‌های مرسوم فعلی، وقت‌گیر، هزینه‌بر و آلوده‌کننده نمی‌باشد، اضافه کرد: در برنامه میان مدت نیز توسعه ابزارگان با قابلیت تشخیص در زمانی بین یک تا ٢ ساعت هدف‌گذاری شد که این ابزارگان نیاز به دستگاه پیشرفته ندارد و هزینه‌بر و آلوده‌کننده نیست.

مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان با اشاره به مطالعات ژنتیکی بر روی داده های ژنوم ویروس مبتلایان ایرانی و مقایسـه آن با ژنوم مبتلایان سایر کشورها در این طرح، اظهار داشت: مواد مورد نیاز جهت توســعه هر دو ابزارگان ســفارش داده شــده اســت.

شاهین با اشاره به اینکه بخشــی از مواد مولکولی مورد نیاز ابزارگان دوم، وارداتی است و آزمایش‌های مرتبط با این ابزارگان با دریافت این مواد اجرا خواهد شد، اضافه کرد: با تامین بخش قابل توجهی از مواد ابزارگان اول تا قبل از پایان فروردین آزمایش‌های مربوط به توسعه این ابزارگان آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طرح تشخیص ناقلان کرونا در روزهای اولیه بیماری توسط دانشکده علوم و فناوری زیستی با همکاری پژوهشگران دانشگاه اصفهان در حال اجراست.

شاهین به سایر طرح‌های دانشگاه اصفهان جهت پیشگیری و درمان بیماری کرونا اشاره کرد و آنها را تست سریع غربالگری جهت تشخیص و غربالگری اولیه ناقلان آلوده به ویروس‌های آر ان اِی (RNA) دار SARS-CoV-۲ ، ابزارگان (کیت) تغلیظ ذرات ویروسی، طرح تعیین توالی و تهیه نقشه ژنتیکی ویروس SARS-CoV-۲ عامل بیماری در ایران و طرح جلوگیری از دفع گوارشی آلودگی ویروس عامل کووید-۱۹ با انتقال ایمینوگلوبولین‌های اختصاصی خواند.

شاهین با اشاره به اینکه این چهار طرح توسط مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان در حال بررسی و اجراست، افزود: مراحل بررسی کارآیی تست سریع غربالگری در حال انجام است که در صورت اثبات کارآیی، آزمایش غربالگری اولیه با سرعت زیاد (حدود ۱۵ دقیقه) و با هزینه بسیار ناچیز صورت می‌گیرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه طرح تغلیظ ذرات ویروسی برای بررسی نهایی به موسسه پاستور ارسال شد ولی هنوز پاسخی دریافت نشده است، ادامه داد: مراحل اولیه سفارش مواد مورد نیاز طرح تعیین توالی و تهیه نقشه ژنتیکی ویروس کرونا در حال انجام است البته دسترسی به ژنوم ویروس با مشکلاتی همراه بود که امیدواریم مرتفع شود.

وی خاطرنشان کرد: طرح جلوگیری از دفع گوارشی آلودگی ویروس عامل کووید-۱۹ برای بررسی به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارسال شد و از طریق پدافند غیر عامل استان اصفهان نیز در حال پیگیری است.

مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان به طراحی و ساخت برخی از تجهیزات و اقلام برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان در مرکز رشد این مجموعه اشاره و اضافه کرد: این شرکت در جهت وظیفه اجتماعی و علمی خود اقدام‌هایی مانند طراحی دستگاه ونتیلاتور ( تنفّس مصنوعی) خانگی یا اورژانس، محافظ صورت، طراحی و ساخت دستگاه گلایدوسکوپ، تولید ملحقات دستگاه ونتیلاتور، تولید فلومترهای اکسیژن مخصوص دستگاه ونتیلاتور و طراحی قالب و ساخت فیلتر ماسک را انجام داده است.

شاهین با بیان اینکه بخشی از این تجهیزات به تولید انبوه رسید و به وزارت بهداشت تحویل داده شد، دیگر اقدام‌های دانشگاه اصفهان برای مقابله با کرونا را برنامه‌ریزی ایجاد کارگروه‌های مشترک با اتاق بازرگانی اصفهان در قالب اندیشکده نوآوری و طراحی نرم افزار دورکاری امن عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه تاخیر در صدور مجوزهای مورد نیاز برای برخی از این طرح‌ها و اقدام‌ها، مشکل کلی در کشور است، تصریح کرد: راه حل آن توجه بیشتر به وزارت علوم و تفویض اختیار بیشتر از این وزارتخانه به دانشگاه‌هاست.

دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۵۰ عضو هیات علمی و یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون بیش از ۷۳ هزار نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و موارد فوت ناشی از این ویروس به بیش از چهار هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا اصفهان جامعه دانشگاه علوم پزشکی فوت ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دانشگاه اصفهان ویروس کرونا ژنوم ویروس مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۹۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان

ایسنا/لرستان ‌مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در مرکز تکثیر و احیا گوزن زرد ایرانی در مجموعه کشت و صنعت فجر صفا استان لرستان خبر داد.

علی سالاروند گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان‌ فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیاء آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • آغاز تکثیر میگو در استخرهای پرورشی استان بوشهر
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان