Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، عزیزالله مهدیان، معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بیان بخشی از اقدامات آن معاونت در خصوص بازسازی‌های بنیاد در سال‌های گذشته و به ویژه سال ۹۸ و برنامه‌هایی که در سال جدید در دستور کار است، گفت: بخش عمده‌ای از بازسازی‌های سیل فروردین ۹۸ که ۲۱ استان کشور را درگیر کرد، به اتمام رسیده است و باقیمانده کارهای آن در برخی از استان‌ها، حداکثر تا پایان نیمه اول ۹۹ به اتمام خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص بازسازی سیل سراب و میانه در آذربایجان‌شرقی که سال ۹۸ به وقوع پیوست و همچنین زلزله قطور در آذربایجان‌ غربی و بازسازی مناطق زلزله‌زده نیز اعلام کرد: مصوبات هر یک از استان‌های زلزله‌زده اخذ شد و بازسازی مناطق زلزله‌زده دو استان آذربایجان‌غربی و شرقی در حال انجام است.

مهدیان یادآور شد: بحران کرونا سبب مشکلات فراوانی شده است که در بازسازی‌های سیل و زلزله، هم مردم و هم عوامل اجرایی را درگیر کرده است. در عین‌حال در خصوص تامین مصالح نیز با توجه به اینکه بیشتر کارخانجات کار نمی‌کنند، مشکلاتی ایجاد شده که امید است با حل بحران کرونا، کار از سر گرفته شود.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص سیل دی‌ماه سیستان‌و‌بلوچستان، کرمان و هرمزگان نیز توضیح داد: مصوبات سیل‌های استان‌های درگیر اخذ شده و کارهای اجرایی آنها در حال انجام است. اگرچه کار بازسازی و تعمیرات به دلیل بحران کرونا از سرعت لازم برخوردار نیست اما این امیدواری وجود دارد که با حل بحران، باقیمانده کار دنبال شود.

به گفته مهدیان، بازسازی سیل‌های دیماه ۹۸، حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد.

وی یکی از مشکلات موجود را نبود امکان تردد و بازدید از روند بازسازی پروژه‌های تحت‌مسئولیت بنیاد مسکن، عنوان کرد و افزود: به دلیل بحران کرونا، امکان تردد و بازدید از پروژه‌ها برای مسئولان بنیاد مسکن فراهم نیست و نزدیک به یک ماه است که از پروژه‌ها بازدید بعمل نیامده است که امید است این مشکلات در ماه آینده، برطرف شود.

معاون بازسازی بنیاد مسکن همچنین در خصوص بازسازی مناطق جنگ‌زده، گفت: کار بازسازی مناطق جنگ‌زده به اتمام رسیده است. تنها در چندین نقطه از جمله آبادان و خرمشهر، واحدهایی تکمیل نشده وجود دارد که باید به اتمام برسند. اتمام این واحدها نیز به این دلیل به طول انجامید که بسیاری از جنگ زدگان این مناطق از مناطق مسکونی خود در سال‌های جنگ کوچ کرده و با پایان جنگ تمایل به بازگشت داشتند که بخش عمده‌ای از این واحدها برای جنگ‌زدگان به اتمام رسیده است. بدین معنا، تعداد فراوانی خانه احداث و کارهای عمران روستایی آن مناطق از جمله فاضلاب، دفع آب‌های سطحی و سایر موارد با منابعی که بنیاد مسکن و مناطق آزاد مشترکا صرف کرده‌اند، به پایان رسیده است.

مهدیان ادامه داد: مناطقی مرزی هستند که در جنگ ۱۰۰ درصد تخریب شدند و جنگ‌زدگان آن مناطق که هم‌اکنون به مناطق دیگر کوچ کرده‌اند، تمایل به بازگشت به مناطق خود را دارند. برای این دسته از افراد سال گذشته اعتبار گرفته شد که متاسفانه پیگیر نشدند و اعتبار دوباره برگشت خورد.

به گفته وی، هم‌اکنون در کرمانشاه نیز روستاهای مرزی هستند که به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، کشاورزی رونق دارد و جنگ زدگانی که در زمین‌های خود به کشاورزی مشغول هستند، اما امکان استقرار را ندارند. برای این افراد اعتبار خواسته شد که متاسفانه تخصیص نیافت.

مهدیان تصریح کرد: چنانچه منابع مالی برای احداث روستاهای تخریبی از جنگ در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار بگیرد، بنیاد مسکن آمادگی دارد تا روستاها را احیا کند و مردم به این واسطه در مناطق مرزی مستقر شوند که این استقرار در مناطق مرزی هم از نظر امنیتی و هم اشتغال و تولید مفید خواهد بود.  

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از این روستاها و مناطق جنگ‌زده دست نخورده باقی مانده‌اند. در واقع آب، برق، مدرسه و هیچگونه امکاناتی برای آنها موجود نیست. اگر بخواهیم روستاهای مرزی جنگ زده را احیا کنیم، تنها بحث مسکن نیست، بلکه تمامی زیربناها را باید در این مناطق ایجاد کرد. ممکن است به چندین کیلومتر شبکه آب، برق و گاز نیاز باشد و باید دید آیا امکان تامین این هزینه‌ها وجود دارد.

مهدیان تصریح کرد: چنانچه دولت ردیف بودجه‌ای برای اینکار تخصیص دهد، بنیاد مسکن پیگیر است تا کارهای این مناطق را به سرانجام برساند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی جنگ سیل مدرسه مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بازسازی مناطق بحران کرونا جنگ زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۱۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم کامل شد

حامد دائمی شامگاه جمعه در جلسه ستاد بحران استان با موضوع آتش سوزی روستای امام زاده ابراهیم اظهار کرد: تعداد واحدهای تجاری ۱۰۰ درصد تخریب شده ۹۰ واحد، احداثی مسکونی ۲۹۰ واحد، تعمیری مسکونی ۲۸ واحد و تعمیری تجاری ۶ واحد است.

وی افزود: پیشنهاد ما با توجه به هماهنگی‌های انجام شده طبق مصوبه هیات وزیران و پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور برای احداث واحدهای مسکونی ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض است.

دائمی اضافه کرد: برای تعمیری مسکونی هم ۵۰ میلیون تومان تسهیلات، ۳۰ میلیون تومان بلاعوض، برای احداثی تجاری ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۳۰ میلیون تومان بلاعوض پیشنهاد می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان گفت: موضوع با اهمیت در این روستا اسکان موقت مردم است که با توجه به اسکان موقتی که هلال احمر برای برخی از مردم فراهم کرده برای افراد حادثه دیده که به صورت دائم در این روستا سکونت دارند درخواست ۳۰ میلیون تومان بلاعوض اسکان موقت داریم تا زمانی که واحدهای آنها احداث شود.

به گفته وی، در قالب کمک معیشتی برای مالکان و مستاجران نیز ۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۳۰ میلیون تومان بلاعوض پیشنهاد می‌شود.

دائمی ادامه داد: با توجه به آتش سوزی سال ۷۵ در قالب ماده ۳۱ و ۳۲، منابع طبیعی ۱۶.۵ هکتار به بنیاد مسکن واگذار کرد و بنیاد همان سال به ساکنان آن منطقه واگذار کرده است، بخش عمده‌ای از تخریب‌های صورت گرفته واگذاری‌هایی است که در همان سال انجام شده است.

وی یکی از مشکلات در امامزاده ابراهیم تصرفات مازاد بر واگذاری‌ها دانست و افزود: عملا از سمت رودخانه و کوه متصرفانی وجود دارند که باید تعیین تکلیف شوند.

به گفته وی، از روز گذشته ماشین آلات این اداره کل در این روستای خسارت دیده مستقر شدند اما برای آواربرداری با محدودیت‌هایی مواجه هستیم، اکثر متقاضیان درخواست نقشه برداری پلاک به پلاک دارند چون با توجه به چسبندگی املاک آنها اگر آواربرداری صورت گیرد پلاک و حدود اربعه دچار مشکل خواهند شد.

دائمی اظهار کرد: با توجه به مشکل مذکور اهالی اعلام کرده‌اند نیازی به آواربرداری نداریم چون بلوک‌هایی که به عنوان مرز بین ۲ همسایه وجود دارد دچار آسیب می‌شود اتفاقی که در سال‌های ۷۵ و ۹۲ مشکلاتی به دنبال داشت ضمن اینکه دغدغه روستاییان نقشه برداری است که یک هفته تا ۱۰ روز برای تعیین پلاک‌ها زمان نیاز دارد.

وی از فرمانداری و بخشداری شفت خواست نسبت به تهیه فرم‌های پلاکی این افراد اقدام کنند و اضافه کرد: موضوع بعدی تعیین تکلیف واحدهای بیمه شده است تا تعیین خسارت و تصویربرداری انجام شود و پس از آن نسبت به آواربرداری اقدام خواهد شد.

وی تاکید کرد: مشکلات دیگری نیز در این روستا وجود دارد که باید در سازمان مدیریت بحران استان تعیین تکلیف شود.

دائمی گفت: امامزاده ابراهیم از روستاهای با بافت ارزشمند بود که شهرک چوبی نامگذاری شد اما طی چهار سال اخیر روستا طبق اعلام میراث فرهنگی از بافت با ارزش خارج و روستای به هدف گردشگری تبدیل شد.

وی تاکید کرد: در سال ۹۲ اهالی روستا تاکید داشتند سازه‌ها باید چوبی باشند که با طرح و اقلیم منطقه منطبق باشد لذا با همکاری مدیران استان سازه‌های این منطقه بتنی و نما طرح چوب اعلام شد اکنون این قابلیت وجود دارد طبق درخواست مسوولان شهرستانی و منطقه نمای طرح چوبی نیز حذف شود.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان حد نصاب تفکیک روستا را ۱۲۰ مترمربع اعلام کرد و افزود: اکثر این روستاها که در سمت کوه تخریب شده بود ۵۰ تا ۶۰ مترمربع بودند لذا لازم است مصوبه ستاد بحران برای طرح تفکیکی آن منطقه بر اساس وضع موجود در کمیسیون مطرح شود.

وی گفت: با توجه به وضعیت بحرانی منطقه برخی از مهندسان اعلام آمادگی کردند بصورت رایگان صدور پروانه داشته باشند که اگر مراحل تعیین پلاک و نقشه برداری انجام شود صدور پروانه ظرف ۱۰ روز انجام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • پوشش مناطق خطرآفرین دریا در دستور کار طرح سالم‌سازی
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است
  • آغاز بکار بنیاد خیریه برنا در استان سمنان
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار
  • ارزیابی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم کامل شد
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران
  • احداث ۳۸۱۱ واحد مسکن ملی توسط بنیاد مسکن کردستان
  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است