Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-02@12:11:06 GMT

غربالگری 75 درصد جمعیت «استان تهران»

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۹۰۹۷

غربالگری 75 درصد جمعیت «استان تهران»

به گزارش «نماینده»،علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران در دیدار با فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن تشکر به علت استمرار مساعدت‌ها، همراهی‌ها و همدلی‌های سردار سلامی، با ارائه گزارش مختصری از روند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از آغاز اعلام شیوع کرونا به طور رسمی در کشور، بیان کرد: شاخص سرایت پذیری، قدرت انتقال و آلوده سازی افراد و عدم کنترل اپیدمی به علت تدابیر سخت گیرانه دستگاه‌های اجرایی در تعطیلات نوروزی و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در تهران وضعیت به نسبت مطلوبی دارد؛ به طوری که بیشترین میزان کاهش در مراجعه و فوت همزمان با اجرای این طرح بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبیعی است بعد از شناسایی افراد مشکوک، قرنطینه سازی و کاهش تماس‌ها در این راستا حائز اهمیت است. اگر بتوانیم افراد آسیب پذیر را به طور خاص مورد حمایت قرار دهیم و افراد را در خصوص مسائل بهداشتی بیش از پیش آگاه کنیم، می‌توانیم اپیدمی را کنترل کنیم.
 
 زالی از غربالگری نزدیک به ۷۵ درصد جمعیت استان تهران خبر داد و اظهار کرد: با همکاری تمام دستگاه‌های مسئول، اعم از استانداری، نیروهای مسلح، بسیج و سپاه پاسداران، حدود ۱۰ هزار تخت در مجموعه پیش بیمارستانی و پسا بیمارستانی، در مدار ارائه خدمت قرار گرفته است. همچنین ۳۵ درصد ظرفیت تخت‌های ویژه بیمارستانی دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران افزایش پیدا کرده است.
 
 به گفته وی، در تهران ۸۰ درصد مجموعه ناوگان بیمارستانی درگیر این موضوع شده که همه ظرفیت‌های موجود در سایر بخش‌ها نیز به کارگرفته شده است.
 
 فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به نظرسنجی‌های انجام شده در ستاد با جامعه آماری مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، عنوان کرد: طبق گزارشات ۶۵ درصد مردم اطلاع رسانی رسمی را از طریق صدا و سیما به دست می‌آورند.
 
 زالی  تصریح کرد: طبق نظرسنجی‌ها اکنون بر میزان نگرانی مردم نسبت به اسفندماه سال گذشته افزوده شده و نگاه مردم تغییر کرده است. در اسفندماه ۵۲ درصد مردم تهران معتقد بودند که این بیماری را نخواهند گرفت.
 
وی با اشاره به اینکه گزارشات نشان داده است مهمترین عامل خروج مردم از منزل در تعطیلات نوروز خرید مایحتاج روزانه بوده است، گفت: در همین راستا بسترهای خرید اینترنتی باید گسترش یابد.
 
 حفظ نرخ رشد ویروس همه گیر جهانی، کار بزرگی است
 
 سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه  ضمن تشکر از مسئولان، فرمانده و اعضای ستاد مقابله با کرونا در تهران و قدردانی ویژه از کادر درمانی، عنوان کرد: با توجه به اینکه تهران کلانشهری با ویژگی‌های منحصر به فرد است، حفظ نرخ رشد و نزولی کردن شیب منحنی شیوع این اپیدمی کار بزرگی است. این را هم می‌دانیم که این بیماری ممکن است خود به خود ایجاد شود، اما خود به خود از بین نمی‌رود؛ یعنی اگر اقدامی نکنیم این شیوع گسترش پیدا می کند.
 
 وی با اشاره به اینکه اقدامات، نیازمند استراتژی‌های قوی و سخت گیرانه توام با عمل است، افزود: تلاش‌ها تاکنون نتایج قانع کننده‌ای داشته و ایده آل، مهار این بیماری است که پدیده ای مشترک در تمام دنیا محسوب می‌شود.
 
 به گفته سردار سلامی، عملکرد نظام مقدس جمهوری اسلامی در جنگ اعتبار به لطف الهی و تلاش‌های صورت گرفته در دستگاه‌های اجرایی به ویژه در نظام بهداشت و درمان جای تقدیر دارد.
 
 وی تصریح کرد: ناشناختگی‌های این اپیدمی از شناخته‌هایش بسیار بیشتر است و این مشکل جهانی است. مهم این است که خسته نشوید و هیچ چیز را عادی و پیش پا افتاده تلقی نکنید.
 
 فرمانده کل سپاه  از تهیه بسته‌ای معیشتی برای سه و نیم میلیون خانوار در کشور خبر داد و بر لزوم آماده سازی بسته‌های تشویقی ویژه کادر درمان به منظور قدردانی از این قشر تاکید کرد.
 
 در این دیدار، سردار رحیمی فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ اولین ماموریت پلیس را کمک به حفظ سلامت جامعه دانست و تصریح کرد: کارگروه های هفت گانه در این راستا تشکیل شد و در مجموع در تمام محورهای مواصلاتی تهران بزرگ کاهش چشمگیر تردد را شاهد بودیم. رفت و آمدهای شهروندان در داخل شهر نیز در حال کنترل است.
 
 وی با اشاره به همکاری همه جانبه با کارگروه کنترل اصناف، بیان کرد: تلاش کرده‌ایم این اپیدمی را با کمک مردم کنترل کنیم. بعد از اجرای فاصله گذاری هوشمند و بازگشایی مشاغل، تعداد زیادی واحد صنفی شروع به فعالیت کردند. همچنین با ۲ هزار واحد صنفی که به صورت غیرمجاز آغاز به کار کرده بودند، برخورد شد.
 
 سردار رحیمی از کشف میلیون‌ها ماسک و دستکش بهداشتی احتکار شده خبر داد و افزود: نیروی انتظامی همگام با ستاد مقابله با کرونا، بحث های امنیتی را نیز با جدیت دنبال می کند.
 
 در این دیدار همچنین انوشیروان بندپی، استاندار تهران ضمن اشاره به وضعیت پیچیده در پایتخت، بر لزوم رعایت طرح فاصله گذاری اجتماعی توسط مردم تاکید کرد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: تهران کرونا ستاد مقابله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • مرحله دوم انتخابات ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • وحیدی: مرحله دوم انتخابات ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند