Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@08:10:47 GMT

نخستین محموله از چین سال 1401 وارد کشور می شود

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۳۱۳۹

نخستین محموله از چین سال 1401 وارد کشور می شود

مناقصه بین‌المللی تأمین 630 دستگاه واگن مترو تهران با استفاده از منابع مالی فاینانس توسط وزارت کشور در اوایل سال 1396 آغاز شد. کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های واگن سازی تهران و دو شرکت چینی همکار است. در اواخر اسفندماه 1396 وزارت کشور کنسرسیوم مذکور را برنده مناقصه اعلام کرد.

پس از نزدیک به یک سال، در نهایت قرارداد تأمین 630 دستگاه واگن در تاریخ 23 دی ماه 1397 از طرف وزارت کشور به شرکت واگن سازی تهران و شرکای خارجی ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنسرسیوم یاد شده در نظر دارد عمق بومی سازی واگن‌های مترو را در این قرارداد به 55 درصد برساند. کارفرمایی و تأمین منابع مالی این پروژه برعهده شهرداری تهران نیست بلکه بهره برداری نهایی با شرکت مترو تهران است.

در همین رابطه؛ علی امام مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) در گفتگو با شهرنوشت، درباره وضعیت جاری پروژه 630 دستگاه واگن، توضیح داد: کارفرمای 630 دستگاه واگن، وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهداری‌ها است و شهرداری تهران به عنوان بهره بردار نهایی خواهد بود.

او با بیان اینکه از لحاظ قانونی شهرداری تهران جایگاه قانونی برای کارفرمایی پروژه ندارد و تنها اقدام پیگیری برای به سرانجام رسیدن است، افزود: این قرارداد با هزینه دولت منعقد شده و قرار است که شرکت واگن سازی تهران و شرکای چینی ساخت واگن‌ها را برعهده بگیرند.

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) درباره یکی از مشکلات مراحل آخر پروژه، بیان کرد: آخرین مشکل پروژه مربوط به بانک عامل بود. وزارت کشور با بانک شهر به عنوان بانک عامل تفاهم کرده بود اما در ترتیبات قانونی سایناشور، بانک شهر در لیست بانک‌های ایرانی معرفی شده به سایناشور قرار نداشت. بنابراین وزارت کشور با بانک کشاورزی تفاهم دوباره‌ای منعقد کرد تا با سایناشور همکاری کند اما در واقع همچنان بانک شهر، بانک عامل است.

امام در پاسخ به این سوال که متولی گشایش اعتبار اسنادی (LC) کدام بانک است، گفت: سرپرست گشایش اعتبار اسنادی 630 دستگاه واگن، بانک کشاورزی است. هماهنگی‌‌های میان بانک شهر و کشاورزی بیش از 9 ماه به طول انجامید تا درنهایت در اسفندماه 1398 به تفاهم رسیدند. همچنین در 25 فروردین ماه سال جاری بانک مرکزی، بانک کشاورزی را طی یک نامه به سایناشور معرفی کرد.

او با اعلام اینکه 630 دستگاه واگن طی سه مرحله وارد شبکه مدار بهره برداری مترو تهران خواهد شد، یادآور شد: در قرارداد پیش بینی شده که سهم داخلی سازی این پروژه به 55 درصد برسد اما سهم داخلی سازی در مرحله اولی که قطعات از چین به ایران خواهد آمد کمتر از 55 درصد خواهد بود.

امام درباره زمان ورود واگن‌ها به ایران، توضیح داد: براساس شرایط قرارداد و وضعیت موجود، مرحله اول واگن‌ها زودتر از دو سال آینده وارد ایران نخواهد شد؛ بنابراین پیش بینی می‌شود گروه اول واگن‌ها در سال 1401 وارد کشور شود.

او در پاسخ به اینکه علت دیر رسیدن واگن‌ها چیست، بیان کرد: دیر رسیدن واگن‌ها دو علت دارد. نخست؛ فرآیند بروکراسی در چین بسیار پیچیده و طولانی‌تر از ایران است. از زمانی‌که چین اقدام به بررسی نامه بانک مرکزی کند حداکثر شش ماه طول خواهد کشید. علت دوم مربوط به باز شدن اسناد اعتبار اسنادی است. در قرارداد ذکر شده از زمانی‌که اعتبار استادی گشوده شود، قرارداد وارد فاز عملیاتی خواهد شد. طبق قرارداد وزارت کشور با چین، 23 ماه بعد از گشایش اعتبار اسنادی اولین محموله واگن‌ها وارد کشور خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اعتبار اسنادی دستگاه واگن وزارت کشور خواهد شد بانک شهر واگن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۳۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران

نخستین قرارداد راه‌اندازی راه‌آهن در ایران، مربوط به راه‌آهن تهران به شهر ری، به طول ۸۷۰۰ متر بود که در سال ۱۲۶۱ش از سوی ناصرالدین شاه قاجار به فابیوس بوآتال فرانسوی واگذار شد. اما بوآتال چند سال بعد، قرارداد خود را به شرکت بلژیکی «آتلیرز دِ توبیز» واگذار کرد و این شرکت بر اساس قراردادی ۹۹ ساله، دست به احداث خط آهنی زد که زائران تهرانی را به شهر ری و زیارت حضرت عبدالعظیم می‌برد. شرکت همه ادوات مورد نیاز خود را از بلژیک وارد کرد؛ حتی ریل‌ها را از بندر «آنتورپ» بار کشتی کردند و به ایران آوردند.

برای راه‌اندازی قطار، چهار لوکوموتیو بین سال‌های ۱۲۶۵ تا ۱۲۸۳ش وارد ایران شد که اولین لوکوموتیو را «پارس» نامگذاری کرده‌بودند. این خط آهن تا اوایل دوره رضاشاه فعال بود و کار می‌کرد و بعد، برای همیشه از دور خارج شد و فقط بقایای آن در معدود بخش‌های مسیر تهران به شهر ری باقی است.

امروزه نخستین لوکوموتیو وارداتی را که به «ماشین دودی» شهرت داشت در سالن مترو شهر ری نگهداری می‌کنند. تصاویری که مشاهده می‌کنید، هر دو متعلق به همان قطار قدیمی یا «ماشین دودی» است. یکی آن را در حال عبور از دروازه شهر ری نشان می‌دهد و دیگری، قطار متوقف شده در ایستگاه تهران را به نمایش می‌گذارد.

تصویری از اولین لوکوموتیو ایران

عکس: آنتون سوروگین

اولین لوکوموتیو ایران اولین لوکوموتیو ایران

دیگر خبرها

  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو