Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@22:54:20 GMT

حمایت بهداشتی از کارتن‌خوابها در روزگار کرونا

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۳۵۰۲

حمایت بهداشتی از کارتن‌خوابها در روزگار کرونا

کارتن‌خوابها و معتادان متجاهر از آن دست گروههایی هستند که به قولی از زمین و زمان خورده‌اند و خود را فراموش شدگان روزگار می‌دانند اما در جریان بحران شیوع بیماری کرونا حمایت بهداشتی و محافظت از آنان به عنوان بخشی از جامعه در استان خراسان رضوی به خوبی انجام می‌شود.

کرونا و شیوع آن در کنار همه درس‌های تلخ و شیرینی که داشت یک نکته عمیق را به همه یادآور شد و آن این که زندگی و حیات همه ما همچون زنجیری به یکدیگر وابسته و در رابطه‌ای مستقیم قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کرونا ثابت کرد که این شعر سعدی را باید سرلوحه زیست و زندگی خود قرار دهیم که:

بنی آدم اعضای یک پیکرند، که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار

در بحران کرونا ضرورت رعایت اصول بهداشتی و پیشگیرانه از سوی تک تک افراد، ارائه خدمات و انجام حمایت‌های بهداشتی از اقشار آسیب‌پذیر به عنوان دستور کار جدی در اولویت قرار گرفت.

مراکز شبانه سرپناهی

معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: مراکز شبانه سرپناهی در مشهد که شامل هفت مرکز می‌شود زیرپوشش بهزیستی قرار دارند که دو مرکز میزبان زنان و پنج مرکز ویژه اقامت مردان است.

حسین تنهاطلب افزود: از آغاز بحران کرونا و با هدف پیشگیری، اقدامات لازم ضدعفونی، ارائه حمایت‌های بهداشتی و توزیع اقلام بهداشتی به کارتن خواب‌ها و معتادان متجاهر انجام شد.

وی اضافه کرد: هر مرکز سرپناهی ظرفیت اسکان ۳۰ نفر را دارد که با فاصله دادن تخت‌ها و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و نیز با انجام روزانه دو بار ضدعفونی هر مرکز تلاش شده تا نه تنها از شیوع احتمالی بیماری در این مراکز بلکه از انتقال بیماری از بیرون به داخل جلوگیری شود.

معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: هم اکنون در مراکز شبانه سرپناهی یا همان شلترها در کنار رعایت فاصله‌گذاری و گندزدایی، استفاده از گان محافظ و ماسک و دستکش برای شاغلان و نیز مراجعه‌کنندگان هم اجباری شده است.

تنها طلب افزود: تا کنون هیچ گزارشی در خصوص ابتلای کارتن‌خواب‌ها و معتادان متجاهر مراجعه‌کننده به مراکز سرپناهی خراسان رضوی به بیماری کرونا ارسال نشده است.

وی اضافه کرد: به تمامی مراکز تحت نظارت بهزیستی اعلام شده است که ۲۵ درصد اعتبارات خود را در زمینه مبارزه و مقابله با کرونا هزینه کنند.

او ادامه داد: برای معتادان متجاهر و کارتن خواب و سایر مراکز خدمات دهی به معتادان به میزان ۳۰ میلیارد ریال یارانه در این بخش در نظر گرفته شده است.

پوشش ۱۰۰ درصدی مراکز خدمات اعتیاد

معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در راستای پوشش کامل خدمات‌دهی به معتادان هر مرکز، ارائه خدمات به معتادان در استان شامل مراکز سرپناهی (اقامت شبانه)، کمپ‌های ماده ۱۶ و مراکز گذری ارائه خدمات به معتادان (دی. آی. سی) براساس ظرفیت، وسعت و میزان ارائه خدمات اعتباری به صورت یارانه ای انجام شده است.

تنهاطلب افزود: هم اکنون تعداد ۱۱ کمپ درمان و ترک اعتیاد ماده ۱۶(مراکزی که معتادان جمع‌آوری شده توسط نیروی انتظامی را با اقامت شبانه‌روزی در روند درمان و ترک اعتیاد یاری می‌کنند)، هفت مرکز سرپناهی(اقامت شبانه معتادان) و ۱۰ مرکز گذری(ویژه ارائه خدمات و اقلامی مانند سرنگ) در استان فعالیت دارند.

وی ادامه داد:تمامی معتادان مقیم در کمپ‌های ماده ۱۶ که در حال طی کردن روند درمان و ترک اعتیاد هستند تحت شرایط سلامت از نظر نداشتن علایم بیماری کرونا از مرکز ترخیص می شوند و ملاقات در مراکز نیز تا اطلاع ثانونی ممنوع شده است.

کمک راهگشای خیرین

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: خوشبختانه در زمینه مبارزه با کرونا و حضور فعال در زمینه انجام اقدامات پیشگیرانه و توزیع اقلام بهداشتی، خیرین همچنان پیشقدم و عملکرد آنان راهگشاست.

حمیدرضا پوریوسف افزود: در این راستا با هدف هدفمندکردن کمک خیرین و جذب بیشتر کمکها "پویش صیانت از سلامت مددجویان" با هدف تامین اقلام بهداشتی و ضدعفونی در استان از پارسال در استان آغاز شده است.

وی به آغاز "پویش صیانت از سلامت مددجویان بهزیستی" از ۲۱ اسفند پارسال و ادامه آن تا پایان بحران بیماری همه‌گیر اشاره و بیان کرد: تلاش برای حفظ سلامت مددجویان زیرپوشش سازمان بهزیستی، کاهش اضطراب ناشی از شیوع بیماری کرونا در میان آنها و مراقبانشان در مراکز بهزیستی و نیز افزایش سطح آگاهی این قشر نسبت به بیماری همه‌گیر کرونا از اهداف راه‌اندازی این پویش است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: ۳۰۰ مرکز شبانه‌روزی سازمان بهزیستی خراسان رضوی افزون بر ۱۲ هزار مددجو شامل شهروندان معلول، سالمند، افراد دچار بیماری روانی مزمن، کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست را زیر پوشش خدمات خود دارند.

پور یوسف افزود: از شهروندان خیر و نیکوکاران تقاضا داریم با مشارکت در این پویش خیر و خداپسندانه صیانت از سلامت مددجویان زیر پوشش بهزیستی، این سازمان را بیش از پیش در اجرای وظایف انسان دوستانه خود یاری کنند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام /

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بهداشتی کارتن خواب ها کرونا معتادان متجاهر سلامت مددجویان بیماری کرونا ارائه خدمات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۳۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • بهره مندی بیش از ۳۳ هزار نفر از خدمات مشاوره‌ای بهزیستی چهارمحال و بختیاری
  • نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه
  • آسیاتک ابتدای شهریور از ۵۵۰مرکز داده پیام بهره‌برداری می‌کند
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است