Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@18:43:37 GMT

بهترین راهکارها برای کاهش وزن در افراد بالای ۴۰ سال

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۵۷۰۸

بهترین راهکارها برای کاهش وزن در افراد بالای ۴۰ سال

ساعت24 -مطالعات نشان داده‌اند که روزه‌داری متناوب نه تنها می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد، بلکه می‌تواند به شما در کنترل دیابت و پیش دیابت کمک کند.

چالش کاهش وزن بعد از ۴۰ سالگی بدان معنا نیست که شما نمی‌توانید در بهترین فرم و شکل زندگی‌تان باشید، بلکه بدان معنی است که برای رسیدن به آن باید کمی سخت‌تر کار کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اضافه کردن برخی تمرینات قدرتی اضافی و پیروی از یک رژیم غذایی سالم، نه تنها می‌توانید بهترین ظاهر خود را پیدا کنید بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سندرم متابولیک را نیز کاهش می‌دهید.


دلیل شماره یک کاهش وزن سخت‌تر بعد از ۴۰ سالگی این است که متابولیسم بدن شما هر سال کندتر شده و سوزاندن کالری را برای بدنتان دشوارتر می‌کند. از طرفی بدن شما با افزایش سن، توده عضلانی خود را از دست می‌دهد و همان‌طور که می‌دانید سرعت کالری‌سوزی در ماهیچه‌ها بیشتر از چربی‌هاست.

متخصصان می‌گویند: افت سطح استروژن در دوران پیش از یائسگی و یائسگی (شرایطی که ممکن است در دهه ۴۰ سالگی شروع شود) می‌تواند باعث ایجاد حساسیت به انسولین شود و این امر کنترل میزان قند خون را برای بدن دشوار می‌کند. از طرفی اگر میزان قند خونتان دائماً بالا و پایین شود می‌تواند هوس و اشتهای شما را برای دریافت میان وعده‌های ناسالم افزایش دهد؛ بنابراین جای تعجب نیست که چرا بسیاری از زنان بالای ۴۰ سال وقتی می‌خواهند رژیم بگیرند با موانع زیادی روبرو می‌شوند؛ اما نگران نباشید، در اینجا چند روش وجود دارد که می‌توانید با آن متابولیسم بدنتان را بالا برده و لاغر شوید.

۱- فهرستی از دلایلی که می‌خواهید به خاطر آن وزنتان را کاهش دهید تهیه کنید
کسانی که در کاهش وزن بعد از ۴۰ سالگی موفق‌تر بوده‌اند آن‌هایی هستند که این کار را انجام داده‌اند. یعنی برای خودشان دلایل بسیار مشخصی دارند که چرا می‌خواهند لاغر شوند. شاید شما هم هر سال نیم تا یک کیلوگرم افزایش وزن را روی ترازو دیده باشید و حالا تصمیم گرفته باشید تا عادت‌های بدتان را ترک کنید و یا اینکه پزشک معالجتان شما را از خواب بیدار کرده و با توجه به شرایطتان گفته که زمان آن رسیده است که تأثیر وزن بر روی سلامتی عمومی‌تان را جدی بگیرید.


در واقع باید به یک بیداری ذهنی رسیده باشید که شما را در حالت آمادگی برای تغییر قرار دهد. دکتر Pamela Peeke نویسنده کتاب Hunger Fix در این باره می‌گوید: "اگر ذهنتان درگیر این مسئله نباشد، این اتفاق نمی‌افتد "

۲- بشقابتان را متعادل کنید
ارزیابی رژیم غذایی‌تان یک نقطه‌ی خوب برای شروع این سفر است. دکتر Cederquist می‌گوید: محدود کردن کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده و غذاهای فرآوری شده در رژیم غذایی‌تان می‌تواند به مقابله در برابر مقاومت به انسولین وابسته به سن و افزایش مداوم سطح قند خون کمک کند.
گنجاندن پروتئین بیشتر در رژیم غذایی‌تان نیز می‌تواند به مهار گرسنگی کمک کرده و به شما احساس سیری دهد، بنابراین وسوسه نمی‌شوید که معده‌تان را با غذاهای ناسالم پر کنید. این ماده مغذی نه تنها باعث جلوگیری از تحلیل عضلات مرتبط با افزایش سن می‌شود، بلکه به شما کمک می‌کند تا متابولیسم بدنتان جان دوباره‌ای بگیرد؛ زیرا بدن برای هضم آن مجبور است سخت‌تر از مثلاً یک شیرینی عمل کند. این که چه مقدار از هر ماده مغذی را در هر بار مصرف می‌کنید، نیز مهم هست.


در یک شرایط ایده آل، هر وعده و میان‌وعده غذایی باید حاوی موارد زیر باشد:


• سبزیجات: نیمی از بشقاب شما باید با سبزیجات پُر شود. آن‌ها حاوی مقدار زیادی فیبر و آب هستند، بنابراین شما را سیر نگه می‌دارند و از گرسنگی جلوگیری می‌کنند بدون اینکه کالری زیادی به بدنتان وارد کنند. علاوه بر این، آن‌ها مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی ضدبیماری را تأمین می‌کنند که به شما در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها کمک می‌کند.


• پروتئین کم‌چرب: در هر وعده غذایی، بشقاب شما باید دارای یک واحد پروتئین باشد که تقریباً به اندازه یک کف دست شماست. منابع عالی پروتئین بدون چربی شامل ماست یونانی، تخم‌مرغ، مرغ و ماهی است. برخی از منابع پروتئینی گیاهی شامل دانه‌های کینوآ، ادامامه (سویای نارس پخته شده در داخل غلاف) و شاهدانه هستند.

در کنار تمرینات قدرتی، با انجام یک نوع فعالیت هوازی حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در روز مطمئن باشید که هم کالری بیشتری می‌سوزانید و هم سلامت قلبی عروقی‌تان را در حد عالی نگه می‌دارید. این فعالیت می‌تواند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و ... باشد
• کربوهیدرات‌های پیچیده: کربوهیدرات‌ها در هر نوع رژیم کاهش وزن ضروری هستند، آن‌ها باعث می‌شوند که به‌اصطلاح شما از غذایتان راضی و سیرچشم شوید، همه ما می‌دانیم که حذف آن‌ها از رژیم غذایی به مدت طولانی پایدار نیست. غلات سبوس‌دار، لوبیاها، میوه تازه و سبزیجات نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی شیرین همه گزینه‌های خوبی هستند.


• چربی‌های سالم: چربی‌های سالم مانند روغن‌زیتون فوق بکر، آووکادو، دانه‌ها و مغزهای خوراکی و ماهی‌های چرب، برای داشتن یک قلب قوی، یک ذهن تیز و یک پوست درخشان ضروری هستند. اما ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که این غذاها نیز از نظر کالری متراکم هستند، بنابراین مراقب باشید که روزانه چه مقدار از آن‌ها را مصرف می‌کنید. هدفتان را دریافت حدود ۷ تا ۱۰ گرم چربی در هر بار مصرف قرار دهید؛ که این عبارت است از یک و نیم قاشق چای‌خوری روغن زیتون، یک‌چهارم یک آووکادو یا ۲ قاشق غذاخوری آجیل یا دانه‌ی خوراکی.

۳- به اندازه‌ی پرس‌های غذایی‌تان توجه داشته باشید
وقتی صحبت از کاهش وزن می‌شود، همیشه اندازه‌ها تغییر می‌کند. فرقی نمی‌کند آنچه شما می‌خورید مرغ کبابی باشد یا برنج قهوه‌ای و یا کلم بروکلی. اگر سهم هر وعده را کم نکنید، وزنتان کم نخواهد شد. مقدار کالری مورد نیاز افراد متفاوت است، اما به طور کلی، یک خانم معمولاً روزانه ۲۰۰۰ کالری مصرف می‌کند که باید برای کاهش وزن آن را به ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کالری در روز برساند.

۴- روزه‌داری‌های متناوب را مدنظر داشته باشید
مطالعات نشان داده‌اند که روزه‌داری متناوب نه تنها می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد، بلکه می‌تواند به شما در کنترل دیابت و پیش دیابت کمک کند. البته این که نیت ما برای روزه گرفتن کاهش وزن باشد خوب نیست ولی می‌توانید در این ماه پربرکت از فواید روزه‌داری برای سلامتتان هم بهره ببرید.

۵- مواد غذایی با کالری کمتر اما به دفعات بیشتر مصرف کنید
افزایش مقاومت به انسولین ممکن است موجب افزایش احساس گرسنگی در شما شود. متخصصان می‌گویند، تقسیم کردن غذایتان به سه وعده غذایی اصلی و یک تا دو میان وعده کوچک باعث می‌شود سطح قند خونتان در یک محدوده‌ی ثابت قرار بگیرد. بشقاب خود را با غذاهای کم کالری و حجیم مانند میوه و سبزیجات پر کنید تا به شما در احساس سیری کمک کنند.

۶- مصرف شیرینی‌جات را برای زمان‌هایی که واقعاً به آن میل دارید، نگه دارید
متأسفانه، شما نمی‌توانید کیک و نوشیدنی‌های شکلاتی را مانند آنچه در دهه ۲۰ زندگی‌تان انجام می‌دادید، ببلعید و انتظار داشته باشید که وزن کم کنید؛ اما هنوز هم می‌توانید از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرید. تنها چیزی که شما به آن نیاز دارید این است که آن‌ها را برای زمانی که واقعاً به مصرفشان میل و اشتیاق دارید، نگه دارید و از خوراکی‌های لذت‌بخشی که در انتهای لیست شما قرار دارند، خداحافظی کنید. به جای اینکه بی‌خیال دستتان را در کیسه چیپس فرو ببرید صرفاً به دلیل این که جلوی دستتان است، به این فکر کنید که چه چیزی واقعاً شما را راضی می‌کند؟ آیا آن چیز چیپس است یا شما در حقیقت به دنبال چیز دیگری هستید؟ و اگر تصمیم گرفتید که چیپس را با توجه به کالری بالایی که دارد، بخورید پس مقدار کمی از آن را برداشته و کم‌کم مزه مزه کرده و از هر گاز آن لذت ببرید. این بدان معنی است که همین‌طوری بدون فکر جلوی تلویزیون چیزی را نخورید.

۷- تمرینات مربوط به عضله سازی را انجام دهید
دکتر Cederquist می‌گوید: کاهش وزن از طریق رژیم به تنهایی، خصوصاً بعد از ۴۰ سالگی که هورمون‌هایی مانند تستوسترون رو به کاهش می‌روند و شما شروع به از دست دادن توده عضلانی می‌کنید، امکان‌پذیر نیست. افزودن چهار تا پنج جلسه تمرین مقاومتی در هفته می‌تواند به شما در حفظ توده عضلانی و سوزاندن کالری بیشتر کمک کند.


دکتر Peeke می‌گوید: اما یک اشتباه رایج که باید جلوی آن گرفته شود شروع یک برنامه‌ی ورزشی سخت و شدید به صورت ناگهانی است. او می‌گوید: "این بدترین کاری است که می‌توانید انجام دهید زیرا خطر آسیب‌دیدگی شما را افزایش می‌دهد." در عوض، پیاده‌روی سریع به شما کمک می‌کند تا کیلوهای اضافی را بدون درد و آسیب از دست بدهید. حتماً در مورد توصیه یک برنامه تمرینی که برای شما مناسب باشد، با پزشک خود صحبت کنید. یا با کمک مربی یک برنامه تناسب‌اندام تهیه کنید که اهداف کاهش وزن شما را برآورده سازد.

۸- بیشتر حرکت کنید
در کنار تمرینات قدرتی، با انجام یک نوع فعالیت هوازی حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در روز مطمئن باشید که هم کالری بیشتری می‌سوزانید و هم سلامت قلبی عروقی‌تان را در حد عالی نگه می‌دارید. این فعالیت می‌تواند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و ... باشد.(هدف حداقل ۱۰ هزار قدم در روز است)

۹- از غذاهای محرک خودداری کنید

بالای ۴۰ سال بودن به‌خودی‌خود به این معنا نیست که شما باید غذاهای خاصی را برای لاغر شدن و یا حفظ وزن، حذف کنید؛ مگر اینکه بدانید آن ماده غذایی واقعاً یک مانع در رسیدن به اهدافتان است. دکتر Cederquist می‌گوید: "اگر یک مربع شکلات در شما منجر به خوردن یک بسته کامل شکلات می‌شود، خوردن یک مربع شکلات برای شما کارساز نیست." این ممکن است در ابتدا احساس سختی ایجاد کند؛ اما به جای این که آن را به عنوان محرومیت تلقی کنید، تصمیم خود را به عنوان یک انتخاب - و یک تصمیم مثبت در آن – تغییر نام دهید. او می‌گوید: "اعتراف کنید که این خوراکی‌ها برای شما کاری نمی‌کنند و اهداف سلامتی برای شما مهم‌تر هستند."


در آخر، به خاطر داشته باشید که استراتژی‌های کاهش وزن که برای شما مناسب است می‌تواند در طول زندگی تغییر کند. Largeman-Roth می‌گوید: "من متوجه شدم که برای زنان بالای ۴۰ سال، که خودم هم شامل‌شان می‌شوم، ارزیابی از کارهایی که هر ساله انجام می‌دهیم ضروری است." اگر پیشرفت شما به بن‌بست رسیده است، بخشی از برنامه غذایی یا ورزشی خود را تغییر دهید. او می‌گوید: "بدن ما مانند یک چالش است."

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کاهش وزن بعد از ۴۰ سالگی برای کاهش وزن بالای ۴۰ سال داشته باشید رژیم غذایی روزه داری غذایی تان برای شما نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۵۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دیده‌ها و شنیده‌ها حکایت از این دارد که مصرف دخانیات در کشور بالا رفته است‌. طبق آمار بیش از ۲۰ درصد مردان و چهار درصد زنان بالای ۱۵ سال در کشور مصرف روزانه سیگار دارند. متأسفانه بررسی‌های وزارت بهداشت یک هشدار کلی در خود دارد؛ این که سن سیگاری شدن در حال کاهش است و تعداد نوجوانان سیگاری طی ۵ سال ۱۳۳ درصد افزایش داشته است. غافل از اینکه دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر در حوزه بیماری‌های غیرواگیر است که طی ۵ سال گذشته هم در میان مردان و هم زنان به‌شدت در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: فروش نخی سیگار ممنوع شد؟ استعمال دخانیات به هر عضوی از بدن آسیب می‌رساند

استعمال دخانیات باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود. بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی و ترکیبات در دود تنباکو یافت می‌شود. هنگامی که فرد استنشاق می‌کند، این مواد و مواد شیمیایی بلافاصله به ریه‌های او می‌رسد. خون متعاقباً مواد سمی را به هر عضو بدن از جمله پوست می‌برد.

یکی از آشکارترین اثرات سیگارکشیدن پیری زودرس است

پوست بزرگ‌ترین عضو بدن است که میزبان فرایندهای کلیدی التهابی و ایمنی است. یکی از آشکارترین اثرات سیگارکشیدن بر ظاهر پوست، چین‌وچروک و پیری صورت است، و هر چه فرد بیشتر سیگار بکشد، خطر آن بیشتر است.

پوست آسیب‌دیده توسط دود تنباکو معمولاً ظاهری مایل به خاکستری و فاسد دارد. افراد سیگاری در ۴۰ سالگی اغلب به‌اندازه افراد غیرسیگاری در دهه ۶۰ زندگی خود چین‌وچروک صورت دارند. آسیب پوستی ناشی از سیگار ممکن است بلافاصله با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده نباشد، اما این امر می‌تواند در دهه ۲۰ یا ۳۰ سالگی شناسایی شود.

سیگار توانایی پوست برای ترمیم خود را مختل می‌کند؛ زیرا باعث تولید آنزیمی به نام متالوپروتئیناز (MMPs) می‌شود که مسئول تجزیه کلاژن در پوست و باعث افتادگی آن می‌شود.

کلاژن یک پروتئین داربست ضروری است که به پوست نرمی و خاصیت ارتجاعی می‌دهد. باگذشت زمان، درحالی‌که کلاژن کاهش می‌یابد، در پاسخ به ماهیت تحریک‌کننده دود تنباکو و چروک شدن دهان هنگام کشیدن سیگار می‌تواند باعث چین‌وچروک در اطراف پوست (چشم و دهان) شود.

سیگار همچنین با انقباض عروق خونی در نزدیکی سطح پوست، میزان جریان خون به پوست را کاهش می‌دهد.

لب‌های تیره و کدر نشان‌دهنده اعتیاد به سیگار است

سیگار حتی رنگ‌دانه‌های لب را نیز تیره می‌کند. افراد سیگاری اغلب لب‌های تیره و کدر دارند که نشان‌دهنده اعتیاد آنها به سیگار است. سیگارکشیدن باعث تیرگی پوست می‌شود و به رنگ پوست نیز آسیب می‌رساند. حتی در سنین پایین، پوست جذابیت و درخشندگی خود را از دست می‌دهد. سموم موجود در سیگار نه‌تنها برای اندام‌های داخلی خطرناک است؛ بلکه به پوست نیز آسیب می‌رساند.

سیگارکشیدن عامل اصلی افتادگی بازوها و سینه‌ها

استعمال دخانیات نه‌تنها به‌ظاهر صورت آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند بر اندام نیز تأثیر بگذارد. همان‌طور که پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد، قسمت‌هایی که زمانی سفت بودند ممکن است شروع به افتادگی کنند. این شامل بازوهای داخلی و سینه‌ها می‌شود. محققان سیگارکشیدن را به‌عنوان عامل اصلی افتادگی سینه‌ها معرفی کرده‌اند.

زردی دندان نمایان‌ترین عوارض سیگارکشیدن

دندان‌های زرد یکی از نمایان‌ترین عوارض سیگارکشیدن طولانی‌مدت است، اما آسیب دندانی به همین‌جا ختم نمی‌شود. افرادی که سیگار می‌کشند به بیماری لثه، بوی بددهان و سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان مبتلا می‌شوند. احتمال ازدست‌دادن دندان در افراد سیگاری دوبرابر افراد غیرسیگاری است.


تأثیر سیگار در زردشدن ناخن‌ها

فکر می‌کنید با سیگاری که بین انگشتانتان قرار دارد دستتان جذاب به نظر می‌رسد؟ اگر مدتی است که سیگار می‌کشید، به ناخن‌های دست و پوست دست خود دقت کنید. تنباکو می‌تواند پوست و ناخن‌ها و همچنین دندان‌ها را زرد کند. خبر خوب این است که وقتی سیگار را ترک می‌کنید، این لکه‌ها محو می‌شوند.

سیگار عامل خطر برای ریزش مو

هم مردان و هم زنان با افزایش سن، موهای نازک‌تری پیدا می‌کنند و سیگارکشیدن می‌تواند این روند را تسریع کند. برخی از مطالعات حتی نشان می‌دهد افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر در معرض طاسی هستند. محققان سیگارکشیدن را به‌عنوان یک عامل خطر واضح برای طاسی سر شناسایی کرده‌اند.

چشم‌ها در برابر دخانیات آسیب‌پذیر هستند

سیگارکشیدن احتمال ابتلا به آب‌مروارید را با افزایش سن افزایش می‌دهد. اینها نواحی کدر روی عدسی چشم هستند که از رسیدن نور به شبکیه جلوگیری می‌کنند. اگر مشکلات بینایی جدی ایجاد کنند، با جراحی درمان می‌شوند.

زنان سیگاری زودتر یائسه می‌شوند

یائسگی، مرحله‌ای است که هورمون‌های زنانه کاهش می‌یابد و چرخه قاعدگی برای همیشه متوقف می‌شود. اکثر زنان این تغییر را در حدود ۵۰ سالگی تجربه می‌کنند؛ اما افراد سیگاری به طور متوسط یک الی دو سال زودتر از زنانی که سیگار نمی‌کشند به یائسگی می‌رسند. این تأثیر در زنانی که سال‌ها به شدت سیگار می‌کشند، قوی‌تر است.

سیگار احتمال حمله قلبی را افزایش می‌دهد

سیگار تقریباً بر تمام اعضای بدن از جمله قلب تأثیر می‌گذارد. در افرادی که سیگار می‌کشند، شریان‌هایی که خون را به قلب می‌برند، به‌مرورزمان باریک می‌شوند. سیگار همچنین فشارخون را افزایش می‌دهد و لخته‌شدن خون را آسان می‌کند. این عوامل احتمال حمله قلبی را افزایش می‌دهد. در مردان سیگاری، کاهش جریان خون می‌تواند منجر به اختلال نعوظ شود.

مشکلات بارداری در زنان سیگاری

زنان سیگاری برای باردارشدن و به‌دنیاآوردن نوزاد سالم شرایط سخت‌تری دارند. سیگار با مشکلات باروری مرتبط است و سیگارکشیدن در دوران بارداری احتمال سقط‌جنین، زایمان زودرس یا به‌دنیاآوردن نوزادی با وزن کم را افزایش می‌دهد.

چگونه ترک‌سیگار ظاهر و سلامت شما را بهبود می‌بخشد؟

ترک سیگار می‌تواند ظاهر شما را بهبود بخشد. همان‌طور که جریان خون بهتر می‌شود، پوست شما اکسیژن و مواد مغذی بیشتری دریافت می‌کند. این می‌تواند به شما کمک کند تا چهره‌ای سالم‌تر داشته باشید. اگر سیگار را ترک کنید، لکه‌های روی انگشتان و ناخن‌های شما ناپدید می‌شوند. حتی ممکن است متوجه سفیدشدن دندان‌های خود شوید.

هنگامی که سیگار را ترک می‌کنید، پوست خود را در برابر پیری زودرس مقاوم می‌کنید؛ البته باید توجه داشت که چین‌وچروک‌ها و لکه‌های پیری ایجاد شده، از بین نمی‌رود؛ اما بااین‌حال، محصولاتی وجود دارد که سیگاری‌های سابق می‌توانند از آن برای زیباتر جلوه‌دادن پوست خود استفاده کنند. اینها شامل رتینوئیدهای موضعی و آنتی‌اکسیدان‌ها، مانند ویتامین C و E است. همچنین توصیه می‌شود که هر روز از ضدآفتاب استفاده شود.

ترک سیگار نه‌تنها بر روی ظاهر اثر مثبت می‌گذارد؛ بلکه تنها در ۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار فشار خون و ضربان قلب به حالت عادی باز می گردد. در عرض ۲۴ ساعت، خطر حمله قلبی شروع به کاهش می کند. در هفته‌های اول پس از ترک، مژک‌های ریز دوباره شروع به کار می‌کنند و مواد محرک را از ریه‌ها خارج می‌کنند. در عرض یک سال، خطر ابتلا به بیماری قلبی به نصف افرادی که هنوز سیگار می کشند، کاهش می یابد. و بعد از ۱۰ سال بدون سیگار، احتمال مرگ بر اثر سرطان ریه بیشتر از کسی نیست که هرگز سیگار نکشیده است.

طبق آمار حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد جامعه (زن و مرد) تنها به صورت تفننی سیگار می کشند و سالانه نزدیک به ۸۰ میلیارد نخ سیگار در ایران استعمال می‌شود. کارشناسان معتقدند که ترک سیگار بسیار دشوار است. اما اگر به خود می‌گویید غیرممکن است، دوباره فکر و تلاش کنید.

به‌خاطر داشته باشید که بیشتر مردم برای ترک سیگار باید بیش از یک‌بار تلاش کنند و تنها ۴ تا ۷ درصد بدون کمک موفق می‌شوند. لذا برای ترک سیگار حتماً از مشاور، روانشناس و روانپزشک ترک اعتیاد کمک بگیرید. در طی مراجعه به این افراد، متخصص مربوطه تکنیک‌هایی را در جلسات مشاوره فردی یا گروهی برای ترک آموزش می‌دهد. همچنین برای هر بیمار برنامه درمانی اختصاصی تهیه می‌شود و در برخی موارد نیاز است تا درمان فرد بصورت بستری شدن در بیمارستان ادامه پیدا کند.


منبع: ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229004 برچسب‌ها سیگار

دیگر خبرها

  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است