Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@15:32:19 GMT

آغاز کوچ بهاره عشایر فارس پس از تاخیر کرونایی

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۸۰۷۰

آغاز کوچ بهاره عشایر فارس پس از تاخیر کرونایی

روح‌الله بهرامی، سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر همین اساس عشایر این استان طی هفته جاری مراتع مناطق قشلاقی را به سمت مناطق ییلاقی ترک خواهند کرد.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا این کار با رعایت تمام اصول بهداشتی انجام می‌شود و به عشایر نیز توصیه شده حتی المقدور به جای کوچ زمینی، کوچ با خودرو را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اظهار داشت: از مجموعه‌هایی مانند ارتش، سپاه و نیروی انتظامی نیز تقاضا شده که در صورت امکان خودروهایی را برای جا به جایی عشایر از مناطق قشلاقی به ییلاقی در اختیار امور عشایر استان قرار دهند.
مدیرکل امور عشایر فارس اضافه کرد: حتی توصیه ما این است که عشایر دام خود را نیز به وسیله خودرو جا به جا کنند.
بهرامی گفت: با توجه به گستردگی مناطق عشایری و پراکندگی عشایر و همچنین ارائه آموزش‌های بهداشتی، تاکنون هیچ موردی از تست مثبت ابتلا به بیماری کرونا در میان عشایر این استان گزارش نشده است.
وی تصریح کرد: به منظور حمایت از عشایر استان در این شرایط، پیشنهاد کمک به خانوار عشایر استان مطرح شده که این موضوع هنوز قطعی نیست و این پیشنهاد توسط استاندار فارس در سازمان برنامه و بودجه کشور در حال پیگیری است 
او اظهار داشت: جمعیت جامعه عشایری استان فارس مشتمل بر ۳۰ هزار خانوار با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت است که متشکل از سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه و لر و هشت طایفه مستقل است.
 

بنا بر اعلام مدیرکل امور عشایر استان فارس، زمان کوچ عشایر بر اساس یک تقویم زمانی توسط ستاد کوچ تنظیم می‌شود که این ستاد قبل از شیوع بیماری کرونا، زمان شروع کوچ زمینی عشایر استان فارس به مناطق ییلاقی را پانزدهم فروردین ۹۹ اعلام کرده بود.
بهرامی ۲۴ اسفند ۹۸ در این باره به ایرنا گفت:‌  به دنبال شیوع ویروس کرونا و خطری که ممکن است سلامت عشایر را تهدید کند، لزوم تاخیر در کوچ عشایر از طریق ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا پیگیری شد و این ستاد نیز با این تاخیر موافقت کرد.
او اظهار داشت: هرچند تاخیر در کوچ از نظر منابع طبیعی آسیب‌هایی به همراه دارد اما در برخی مواقع از جمله مقطع کنونی که پای سلامت عشایر در میان است، چاره‎ای جز ایجاد تاخیر در انجام کوچ نیست.

علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی‌ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده‌اند.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می‌دهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برچسب‌ها زندگی عشایری ویروس کرونا سازمان امور عشایر ایران کوچ شیراز فارس پروندهٔ خبری کرونا و تعویق در کوچ عشایر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری ویروس کرونا سازمان امور عشایر ایران کوچ شیراز فارس زندگی عشایری ویروس کرونا سازمان امور عشایر ایران کوچ شیراز فارس عشایر استان استان فارس امور عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان هواشناسی در پی تشدید وزش باد و افزایش ارتفاع موج از امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) تا بعد از ظهر یکشنبه در خلیج فارس هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد صادر کرد.

وزش باد با بیشینه سرعت (۲۴ نات) و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین یک تا ۱.۵ متر به‌ویژه در ساعات صبح تا بعدازظهر، از جمله مخاطرات این سامانه خواهد بود. تشدید وزش باد و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان و در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز رخ خواهد داد.

این سامانه اثراتی از قبیل اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری و احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی را به همراه خواهد داشت.

از این رو به اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا و اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه می‌شود.

کد خبر 6088031 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون آغاز شد
  • سفر دشوار سایپا برای بازی جام حذفی
  • آغاز کشت بهاره به لطف باران‌های بهاری در شهرستان زیرکوه
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس