Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@03:14:51 GMT

راهکارهای متنوع خروج از رکود در بخش مسکن

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۰۰۵۲

راهکارهای متنوع خروج از رکود در بخش مسکن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، ارتباطات گسترده تولید مسکن با سایر بخش های دیگر اقتصاد و همچنین عدم وابستگی آن به واردات، باعث شده برخی از کارشناسان رونق این بخش از اقتصاد را سبب رونق سایر بخش های اقتصاد بدانند. از طرفی وضعیت بازار مسکن و قدرت خرید مسکن و همچنین تاثیرات ناشی از وضعیت کلان اقتصاد و همچنین بازارهای موازی، این نگرانی را ایجاد کرده است که آیا تقاضاهای موجود در بازار مسکن می تواند منجر به رونق آن شود و اگر این گونه نیست چه تمهیداتی را باید اندیشید؟

*بازار مسکن سال هاست در اختیار تقاضاهای سرمایه ای قرار دارد

در همین راستا، ابوالفضل نوروزی کارشناس مسکن گفت: یکی از نگرانی های محتمل در مورد آینده بازار مسکن در سال جاری، افزایش شکاف بین توان خرید و قیمت مسکن در بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این امر در تقاضاهای مصرفی و بخصوص خانه اولی ها بسیار جدی تر است این امر باعث شده فرصتی برای حضور در بازار خرید مسکن را پیدا نکنند. اتفاقی که چندسالی است رخ داده و در کنار عدم اجرای مالیات های تنظیمی، بازار را کاملا به تقاضاهای سرمایه ای سپرده است.

وی افزود: از طرفی با توجه به رشد قابل توجه قیمت مسکن در سال های 97 و 98، این انتظار وجود دارد که بازدهی این بازار در مقایسه با سایر بازارها چندان قابل توجه نباشد و در نتیجه بخشی از تقاضاهای سرمایه ای بخصوص تقاضاهای سفته بازانه از این بازار خارج شوند.

* افزایش فشار بر تقاضاهای مصرفی با تداوم رکود تولید و عرضه مسکن

نوروزی با بیان اینکه این وضعیت می تواند بر تولید مسکن اثر بگذارد، گفت: اگر تمهیداتی اندیشیده نشود، این کاهش تقاضا، رکود تولید مسکن را در پی خواهد داشت. در همین سال ها نیز تولید مسکن با رکود سنگینی مواجه بوده است. تداوم رکود تولید و عرضه مسکن، بر مشکلات بخش مسکن و افزایش قیمت ها در آینده خواهد افزود و این متقاضیان مصرفی هستند که مجددا از این موضوع متضرر شده و برای تامین هزینه مسکن خود فشار بیشتری را متحمل می شوند.

وی اضافه کرد: مسئله وقتی جدی تر می شود که با توجه به پیشران بودن تولید مسکن و البته وابستگی پایین این بخش اقتصاد به واردات و تحریم، لازم است توجه لازم به این بخش صورت گیرد.

*غفلت از ظرفیت پیش فروش ساختمان

این کارشناس مسکن یکی از راهکارهای اساسی برای این منظور را تسهیل سرمایه گذاری و تامین مالی تولید مسکن بیان کرد و گفت: برای مثال، متاسفانه بدلیل ناکارآمدی قوانین موجود، استفاده از ظرفیت روش پیش فروش مسکن مغفول مانده است. شیوه ای که هم برای تولید کنندگان و هم متقاضیان مطلوبیت دارد و اگر بستر مطمئنی برای استفاده از این روش ایجاد شود می تواند موجب افزایش میزان تولید مسکن شود.

*استفاده صحیح و کارآمد از اقساط بازگشتی مسکن مهر برای رونق تولید مسکن

نوروزی به نقش بانک ها در این بخش اشاره کرد و گفت: اگر مطلب عنوان شده در مورد تخصیص 20 درصد از تسهیلات بانک ها به بخش مسکن و البته تولید مسکن و بازسازی بافت فرسوده شهری تحقق یابد، این اتفاق هم می تواند بسیار موثر باشد.

وی نقش بانک مسکن در این زمینه را پر رنگ تر دانست و گفت: بانک مسکن با استفاده از منابعی که در اختیار دارد می تواند، نقش اساسی ایفا کند. در حال حاضر بیش از 27 هزار میلیارد تومان از خط اعتباری مسکن مهر به بانک مسکن بازگشته است و تا پایان سال این عدد به بیش از 33 هزار میلیارد تومان خواهد رسید. در حالی که فقط حدود 6 هزار میلیارد تومان آن در پروژه های مسکن مهر استفاده شده است.

این کارشناس مسکن افزود: استفاده صحیح و کارآمد از این منبع جهت تولید مسکن و همچنین توجه به محرومین از مسکن، می تواند رونقی را در تولید مسکن به همراه داشته باشد.

*ضرورت انجام تکلیف قانونی نوسازی 200 هزار مسکن روستایی در سال

نوروزی یکی دیگر از ساده ترین اقداماتی را که می توان برای رونق تولید مسکن انجام داد، احداث و نوسازی واحدهای روستایی دانست و گفت: اجرای تکلیف قانونی دولت، مبنی بر اعطای 200 هزار وام قرض الحسنه نوسازی و بازسازی مسکن روستایی هم می تواند در بخش مسکن روستایی تولید مسکن و اشتغال ناشی از آن را تقویت کند.

وی در پایان اضافه کرد: مسکن روستایی نیاز به تامین زمین، خدمات روبنایی و زیربنایی ندارد و عملیات ساخت و نوسازی نیز توسط خود مردم و با نظارت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام می شود و علاوه بر ایجاد چرخه اقتصادی و افزایش اشتغال، جان روستاییان را از آسیب های ناشی از حوادث طبیعی نیز حفظ می کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت مسکن مسکن رکود در بخش مسکن مسکن روستایی تولید مسکن بازار مسکن بخش مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۰۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید

درحالی حدود یک‌ماه به آغاز فصل جابجایی در بازار اجاره مسکن باقی‌مانده که این بازار در برخی شهر‌های جدید کشور در وضعیت نابسامانی به سر می‌برد و نرخ‌ها به‌شدت افزایش یافته است.

به گزارش خبرآنلاین، آخرین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن (مربوط به اسفند ۱۴۰۲) نشان می‌دهد اجاره‌بها مسکن در شهر تهران و کل مناطق شهری نسبت به اسفندماه سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۴۴.۵ و ۵۱.۶ درصد افزایش یافته است. این میزان افزایش در حالی صورت گرفته که به‌طور معمول آخرین ماه سال جابجایی‌ها در بازار اجاره مسکن به حداقل می‌رسد.

در این بین با وجود آن‌که حدود یک‌ماه به آغاز فصل جابجایی‌ها در این بازار فرصت مانده که در برخی شهر‌های جدید افزایش عجیب نرخ اجاره‌بها شروع شده است. در شهر جدید پرند که سال گذشته مترو آن پس از سال‌ها وعده و وعید افتتاح شد، برخی مالکان واحد‌های خود را با قیمت‌های چندین برابری نسبت به سال گذشته آگهی کرده‌اند.

یکی از مستاجران که حدود دو هفته‌ای است در فاز ۶ شهر جدید پرند به دنبال آپارتمانی برای اجاره است به تسنیم می‌گوید: هفته آخر فروردین امسال یک واحد ۸۷ متری در فاز ۶ پرند با پول پیش ۵۰ میلیون و اجاره ماهانه ۶ میلیون تومانی (رهن کامل ۲۵۰ میلیون تومان) عرضه می‌شد.

وی ادامه داد: این در حالی است که طی دو هفته اخیر رهن و اجاره آپارتمانی با همین ویژگی به‌طور مداوم در حال افزایش است. بر این اساس یک واحد مسکونی با همین مشخصات با ودیعه ۲۰۰ میلیون تومانی و اجارخ ماهانه ۲ میلیون تومانی (رهن کامل ۲۸۰ میلیون تومان) فایل شده است.

به گفته وی، در پروژه کیسون که واحد‌های آن همچنان در حال تحویل است، واحد‌های مسکن مهر با ودیعه حدود ۷۰ میلیون تومانی و اجاره ماهانه ۷ میلیون تومانی عرضه می‌شود. به عبارت دیگر با رهن کامل ۳۰۳ میلیون تومانی!

وی بیان کرد: در فاز پنج ۵ یعنی جایی که پروژه‌های کم کیفیت‌تر و بدون امکانات است یک واحد ۸۵ متری با ودیعه ۵۰ تومانی و اجاره ۵ میلیون تومانی عرضه شده است.

بررسی آگهی‌ها اجاره در شهر جدید پرند نشان می‌دهد مالک یک واحد مسکونی ۱۰۵ متری در فاز یک آنرا با رهن ۶۵۰ میلیون تومانی عرضه کرده است. همچنن رهن یک واحد ۸۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان، آپارتمان ۸۰ فاز ۵ با رهن ۷۰ میلیونی و اجاره ۳.۵ میلیون تومانی، واحد ۸۰ متری فاز یک با رهن ۳۵۰ میلیون تومانی و آپارتمان ۸۳ متری با رهن ۲۰۰ و اجاره ۴ میلیون تومانی فایل شده است.

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید